voltmod Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Σε αλλαγές στον τρόπο διαχείρισης και εκχώρησης των ονομασιών προχώρησε η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ προβαίνοντας στην έκδοση ενός νέου κανονισμού Διαχείρισης και Εκχώρησης Ονομάτων Χώρου με κατάληξη .gr ή .ελ. Μέσω του νέου Κανονισμού, η ΕΕΤΤ καθορίζει τους κανόνες για την εκχώρηση και διαχείριση του νέου Μητρώου Ονομάτων Χώρου με κατάληξη .ελ καθώς και την τιμολογιακή πολιτική για τις χρεώσιμες πράξεις που αφορούν τα Ονόματα Χώρου με κατάληξη .ελ. Η εκχώρηση των Ονομάτων Χώρου με κατάληξη .ελ, θα πραγματοποιηθεί σε δύο στάδια, όπου το πρώτο στάδιο θα διαρκέσει τρείς μήνες. Κατά την διάρκεια του πρώτου σταδίου, τα Ονόματα Χώρου με κατάληξη .ελ, θα εκχωρούνται βάσει συγκεκριμένων περιορισμών. Παράλληλα, η ΕΕΤΤ προβαίνει σε τροποποίηση των τελών των Ονομάτων Χώρου με κατάληξη .gr, όπου το μεταβλητό πεδίο αποτελείται από δύο χαρακτήρες. Το τέλος εκχώρησης ή ανανέωσης ονομάτων χώρου δύο χαρακτήρων που καταβάλουν οι Καταχωρητές στην ΕΕΤΤ μειώνεται από πεντακόσια (500€) ευρώ σε τριακόσια (300€) ευρώ. Επίσης, ετήσιο τέλος ύψους εκατό ευρώ (100€) θα επιβάλλεται σε όλους τους καταχωρητές. Το εν λόγω τέλος θα εισάγεται αυτόματα στο σύστημα προπληρωμών του Μητρώου την 20η Ιανουαρίου κάθε έτους. Ο Κανονισμός έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ενώ η έναρξη λειτουργίας του Μητρώου Ονομάτων Χώρου με κατάληξη .ελ θα καθορισθεί με μεταγενέστερη Απόφαση του Προέδρου της ΕΕΤΤ. Δείτε ολόκληρο το άρθρο
Silverage Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Ποιός θα χρησιμοποιεί κατάληξη .ελ; Περισσότερο δυσκολία θα είναι γιατί πρέπει να αλλάζεις γλώσσα. Εκτός και αν είναι όλο στα ελληνικά. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 6 λεπτά πριν, Silverage είπε Ποιός θα χρησιμοποιεί κατάληξη .ελ; Περισσότερο δυσκολία θα είναι γιατί πρέπει να αλλάζεις γλώσσα. Εκτός και αν είναι όλο στα ελληνικά. Αυτό. Εώς τώρα δυσκολία είναι το .gr σε domains όπως ινσομνια.gr. Με το .ελ θα έχει νόημα η χρήση στα ελληνικά, αφού πλέον θα είναι ολόκληρο στην ίδια γλώσσα (ινσομνια.ελ)
Theodore1890 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Εγώ δε καταλαβαίνω. Αυτά τα gr ελ και com είναι κάποια αγαθά πχ ντομάτες πετρέλαιο ή χρυσός που βρίσκονται όχι σε αυθονία για τον καταναλωτή? Δηλαδή τι επηρεάζει αν στο ιντερνετ υπάρχουν 5, 500, 5 δις gr ή com, πιο είναι το κόστος του προμηθευτή ενός gr. Με πιο σκεπτικό όλα αυτά τα κόστη για να έχεις ένα gr ή ελ να γράφεις ότι σου κατέβει. Εγώ πχ ξέρω ότι είμαι αρκετά ψωριάρης για να μην έχω το τελευταίο samsung αλλά όπως είπα δε καταλαβαίνω γιατί είναι σχεδόν απαγορευτικό να έχω ένα σαιτ με αυτή τη κατάλληξη. 5
nikosjc Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 http://www.αυπνία.ελ ...ή κάπως έτσι; Κάτι ήξερε ο Λιακό που έλεγε για τους ελ! 2
panosp1 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δηλαδή ότι Site έχει .gr θα γυρίσει θέλει/δεν θέλει σε .ελ; H' θα πληκτρολογεί ο καθένας το .gr και θα γίνεται μια ψευτο-αλλαγή της URL σε .ελ ;
pavlougio Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Αναφορά σε κείμενο Επίσης, ετήσιο τέλος ύψους εκατό ευρώ (100€) θα επιβάλλεται σε όλους τους καταχωρητές Δηλαδη αυτο σημαινει οτι οσοι εχουν καταχωρησει ενα domain name, θα πληρωνουν +100€ καθε χρονο;
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Τα έχετε μπερδέψει λίγο. Ότι είναι .gr θα παραμείνει .gr. Όποιος θέλει μπορεί να κατοχυρώσει νέο domain σε .ελ Το ετήσιο τέλος αφορά τους καταχωρητές, μέσω των οποίων κατοχυρώνουμε domains (πχ papaki.gr)
Fubar.gr Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 6 λεπτά πριν, pavlougio είπε Δηλαδη αυτο σημαινει οτι οσοι εχουν καταχωρησει ενα domain name, θα πληρωνουν +100€ καθε χρονο; Καταχωρητές εννοεί μάλλον τις εταιρίες μεσάζοντες όπως papaki, tophost κτλ 1
nikosgalis Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 22 λεπτά πριν, Silverage είπε Ποιός θα χρησιμοποιεί κατάληξη .ελ; Περισσότερο δυσκολία θα είναι γιατί πρέπει να αλλάζεις γλώσσα. Εκτός και αν είναι όλο στα ελληνικά. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατι βγήκαν domains με ελληνικούς (ινδικούς, κλπ) χαρακτήρες. Καταρχήν, το ινσομνια.ελ θα μπορέσει να το πληκτρολοηήσει μόνο κάποιος Έλληνας. Θα δώσει ποτέ κάποιος επαγγελματίας την κάρτα του με τετοιους χαρακτήρες; Ποιος ξένος θα μπορέσει να του στείλει email ; Άντε στείλτε εσείς email σε κάποιον Σέρβο που έχει κυριλλικό αλφάβητο στη διεύθυνση του. 13 λεπτά πριν, Theodore1890 είπε Εγώ δε καταλαβαίνω. Αυτά τα gr ελ και com είναι κάποια αγαθά πχ ντομάτες πετρέλαιο ή χρυσός που βρίσκονται όχι σε αυθονία για τον καταναλωτή? Δηλαδή τι επηρεάζει αν στο ιντερνετ υπάρχουν 5, 500, 5 δις gr ή com, πιο είναι το κόστος του προμηθευτή ενός gr. Με πιο σκεπτικό όλα αυτά τα κόστη για να έχεις ένα gr ή ελ να γράφεις ότι σου κατέβει. Εγώ πχ ξέρω ότι είμαι αρκετά ψωριάρης για να μην έχω το τελευταίο samsung αλλά όπως είπα δε καταλαβαίνω γιατί είναι σχεδόν απαγορευτικό να έχω ένα σαιτ με αυτή τη κατάλληξη. Η βάση δεδομένων όλων αυτών, η διαχείρισή τους (καταχώρηση, αλλαγές ιδιοκτητών, και φυσικά οι DNS servers), δεν είναι αμελητέα δουλειά, και δικαιολογούν το κόστος απόκτησης ενός domain, το οποίο είναι ~ 9.90€ τον χρόνο Τα 300€ αφορούν μόνο τα ειδικά domains που έχουν 2 ψηφία (πχ ab.gr). Κι εγώ τρόμαξα στην αρχή... Μόλις τώρα, panosp1 είπε Δηλαδή ότι Site έχει .gr θα γυρίσει θέλει/δεν θέλει σε .ελ; H' θα πληκτρολογεί ο καθένας το .gr και θα γίνεται μια ψευτο-αλλαγή της URL σε .ελ ; Όχι, είναι εντελώς προαιρετικό, ελάχιστοι θα ασχοληθούν. Βασικά δεν ξέρω κανένα domain με ελληνικούς χαρακτήρες 2
gatokoritso Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 37 λεπτά πριν, VChris είπε Αυτό. Εώς τώρα δυσκολία είναι το .gr σε domains όπως ινσομνια.gr. Με το .ελ θα έχει νόημα η χρήση στα ελληνικά, αφού πλέον θα είναι ολόκληρο στην ίδια γλώσσα (ινσομνια.ελ) yo insomniaaaaaaa
Super Moderators billdanos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 1 hour ago, pavlougio said: Δηλαδη αυτο σημαινει οτι οσοι εχουν καταχωρησει ενα domain name, θα πληρωνουν +100€ καθε χρονο; Όχι, αυτό είναι ένα συνολικό ετήσιο τέλος για κάθε εταιρεία που προσφέρει τέτοιες υπηρεσίες. Δεν αφορά το κάθε domain...
TheDevilMayCare Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 22 λεπτά πριν, billdanos είπε Όχι, αυτό είναι ένα συνολικό ετήσιο τέλος για κάθε εταιρεία που προσφέρει τέτοιες υπηρεσίες. Δεν αφορά το κάθε domain... Οχι + SOS/Προσοχη: Μην τους <<βαζετε ιδεες>>..!!
Evangelos Anagnostou Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Θα είχε ένα ενδιαφέρον να μας παραχωρούνταν και το .γρ, έτσι ώστε αν γράφαμε ινσομνια.γρ επειδή ξεχάσαμε να γυρίσουμε το πληκτρολόγιο να μην περνούσαμε από την γκουγκλ.
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 εδώ άκουσα ότι βγάλαν top level domain σε .bmw ότι να ναι πάτο θα πιάσουν. Το ποιο δημοφιλές και αυτό που ξέρει ο κόσμος είναι το .com
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα