Προς το περιεχόμενο

Καθαρισμος αυτοκινητου απο σκονη κτλ..

elpaso1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχει εδω και αρκετο καιρο σε καποια σημεια στον προφυλακτηρα και στο κυκλικο μερος μεσα απο τα λαστιχα ( φτερα λεγονται; ) εχει κατι σαν ασβεστη, πιθανον απο την πολυκατοικια που χτιζεται διπλα μου και φευγουν πολυ συσκολα. Εκει που το πηγαινω βαζουν το decaflash της mafra και με τριξιμο και υπομονη φευγουν. Αλλα δε γινεται να τα κανουν ολα στην εντελεια, καθως πληρωνω απλα για κανονικο πλυσιμο.

Επισης τωρα με την σκονη. το αμαξι πλυθηκε πριν 1 ωρα και ηδη φαινεται απλυτο.. Τι μπορω να κανω εγω ωστε να το ξεσκονιζω; Απλα με ενα πανακι με μικροινες στεγνο γινεται η δουλεια;

Επισης για να τριξω σε καποια σημεια που εμεινε ο ασβεστης τι να αγορασω; Τι μου προτεινετε; Οριστε και 2 φωτογραφιες απο τα φτερα. Στα μπροστινα θα βγαινει ευκολα λογικα, αλλα πισω που ειναι υφασμα, τι κανουμε;

https://imgur.com/a/C4Qop

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτοί είναι οι θόλοι των τροχών. Δεν σε νοιάζει στα πλαστικά, περνεις ένα σφουγγάρι σκληρό και τρίβεις. Στα πίσω είναι ύφασμα εννοείς κάποιο κομματι που παρέχει κάποια προστασία ή ηχομόνωση στην καμπίνα. Εκεί δεν γίνεται τίποτα αν προσπαθήσεις κάτι θα το καταστρέψεις.

Επεξ/σία από GeorgeSmirlis
  • Like 1

Να παρω κατι απο τα πρακτικερ; Γινεται με λευκο ξυδι και νερο;

Εχω και τετοια μικρολεκεδες και στις πορτες του αυτοκινητου; Εκει τι να βαλω;

Στις πορτες-χρωμα τίποτα χημικό. Νερό και πετσέτα μικροινων. Αν θες ρίξε ζεστό νερό (πχ καυτό)) μήπωςμαλακωσει (πχ βράσε στον βραστηρα ή σε ένα σκεύος). Αλλιώς μετά το πας σε μαγαζί που ασχολείται με detailing αυτοκινήτου. Εκεινοι ξέρουν τι θα το κάνουν με το ανάλογο κόστος φυσικά.

Δε θα κανω κατι στις πορτες, αλλα εκει μεσα στις ροδες, οχι στο υφασμα γιατι εκει ειναι δυσκολο και δε φαινεται τοσο, αλλα στο μπροστινο μερος. Την πρηγουμενη φορα το ειχαν βγαλει σχετικα ευκολα με ενα πανι και ζεστο νερο, αλλα ειχαν βαλει και απο το decaflash.. Θα κατεβω τωρα να δοκιμασω αν μονο με το  νερο θα γινει δουλεια..

Επισης ειναι πολυ ενοχλητικο, το αμαξι περασαν ελαχιστες ωρες και ηδη φαινεται λες και εχει να πλυθει ημερες.. Σταμπες σχεδον παντου.. Watermarks λεγονται απ'οτι διαβασα.. Ισως φταιει και λογω της σκονης εδω στην Αθηνα.. Αλλα και αυτοι δεν στεγνωνουν ολες τις σταγονες απο την επιφανεια του αμαξιου.. Ισως θα πρεπει να το κανω μονος μου μετα; Με ενα πανι με μικροινες ή με swiffer;

1 ώρα πριν, elpaso1 είπε

Επισης ειναι πολυ ενοχλητικο, το αμαξι περασαν ελαχιστες ωρες και ηδη φαινεται λες και εχει να πλυθει ημερες.. Σταμπες σχεδον παντου.. Watermarks λεγονται απ'οτι διαβασα.. Ισως φταιει και λογω της σκονης εδω στην Αθηνα.. Αλλα και αυτοι δεν στεγνωνουν ολες τις σταγονες απο την επιφανεια του αμαξιου.. Ισως θα πρεπει να το κανω μονος μου μετα; Με ενα πανι με μικροινες ή με swiffer;

οι σταμπες ειναι απο τα αλατα του νερου.στεγνωσε το νερο χωρις να σκουπιστει και αφηνει σταμπες (αν καταλαβα καλα για το τι ειδους σταμπες μιλας)

μια λυση ειναι να βρεις πλυντηριο με απιονισμενο νερο

https://www.google.gr/search?ei=The5Wq_sJIajsAGfvraQBg&q=πλυντηριο+αυτοκινητων+απιονισμενο+νερο&oq=πλυντηριο+αυτοκινητων+απιονισμενο+νερο&gs_l=psy-ab.3..33i160k1.1368.9038.0.9686.19.19.0.0.0.0.226.3050.0j17j2.19.0....0...1c.1.64.psy-ab..0.17.2674...0j0i67k1j0i22i30k1j33i22i29i30k1j0i8i13i30k1j33i21k1.0.rau4ixxs224

• Like 1

Πλύσιμο στο χέρι για αρχή, όλο το αμάξι, και τρίψιμο με κυκλικές κινήσεις με πανί μικρο ινών. Σαπουνόνερο κανονικά, με ζεστό νερό. Όχι κάτω από ήλιο. Πλύσιμο με πιεστικό, αν γίνεται απιονισμένο νερό. Και για τέλος, κέρωμα.

Δεν υπάρχουν selfcleaning carwash στην περιοχή;

Κοζάνη και Θεσσαλονίκη, έχω δει. Με 10 (8 στο πλύσιμο + 2 στην σκούπα) ευρώ το καθαρίζω μέσα- έξω, στην εντέλεια.

4 ώρες πριν, fisherman95 είπε

Πλύσιμο στο χέρι για αρχή, όλο το αμάξι, και τρίψιμο με κυκλικές κινήσεις με πανί μικρο ινών. Σαπουνόνερο κανονικά, με ζεστό νερό. Όχι κάτω από ήλιο. Πλύσιμο με πιεστικό, αν γίνεται απιονισμένο νερό. Και για τέλος, κέρωμα.

Δεν υπάρχουν selfcleaning carwash στην περιοχή;

Κοζάνη και Θεσσαλονίκη, έχω δει. Με 10 (8 στο πλύσιμο + 2 στην σκούπα) ευρώ το καθαρίζω μέσα- έξω, στην εντέλεια.

Αυτό τον τρόπο πλυσίματος τον διάβασες κάπου ή θεωρείς ότι είναι ο σωστός; Με κυκλικές κινήσεις ΔΕΝ πλένουμε αυτοκίνητο, είναι μια αιτία για τη δημιουργία αραχνιάσματος στο χρώμα. Επίσης κέρωμα δε γίνεται έτσι απλά. Το αυτοκίνητο αφού πλυθεί πρέπει να καθαριστεί με πηλό, στη συνέχεια καλό πλύσιμο πάλι, έπειτα μια γυαλιστική αλοιφή και στο τέλος κέρωμα.

7 ώρες πριν, fisherman95 είπε

τρίψιμο με κυκλικές κινήσεις

Οπως και οταν καθαριζουμε τζαμια,σκουπιζουμε προς μια μερια ,ουτε περα δωθε,ουτε κυκλικα,ουτε wax on wax off ουτε τιποτα.

13 ώρες πριν, panos2171 είπε

Αυτό τον τρόπο πλυσίματος τον διάβασες κάπου ή θεωρείς ότι είναι ο σωστός; Με κυκλικές κινήσεις ΔΕΝ πλένουμε αυτοκίνητο, είναι μια αιτία για τη δημιουργία αραχνιάσματος στο χρώμα. Επίσης κέρωμα δε γίνεται έτσι απλά. Το αυτοκίνητο αφού πλυθεί πρέπει να καθαριστεί με πηλό, στη συνέχεια καλό πλύσιμο πάλι, έπειτα μια γυαλιστική αλοιφή και στο τέλος κέρωμα.

Όχι, δε το διάβασα κάπου. Έτσι μου είπε ο καθαριστής στο πλυντήριο. Πάντως, εγώ το αμάξι έτσι το πλένω, και δεν έχει βγάλει τίποτα. Και με φως που κοιτάω, τίποτα.

Αλλά, αφού έφτασε εδώ, πως είναι ο σωστός τρόπος τριψίματος;

Στις 26/3/2018 στις 1:46 ΜΜ, elpaso1 είπε

Να παρω κατι απο τα πρακτικερ; Γινεται με λευκο ξυδι και νερο;

Εχω και τετοια μικρολεκεδες και στις πορτες του αυτοκινητου; Εκει τι να βαλω;

cif φιλε κανει θαυματα , καποτε εβαζα ακριβες αλοιφες για γρατσουνιες  λεκεδες κτλπ

ωσπου ανακαλυψα τι μπορει να κανει το cif   μου εχει βγαλει μαυριλες   χρωμα απο γρατσουνιες  λεκεδες κτλπ

6 ώρες πριν, fisherman95 είπε

Όχι, δε το διάβασα κάπου. Έτσι μου είπε ο καθαριστής στο πλυντήριο. Πάντως, εγώ το αμάξι έτσι το πλένω, και δεν έχει βγάλει τίποτα. Και με φως που κοιτάω, τίποτα.

Αλλά, αφού έφτασε εδώ, πως είναι ο σωστός τρόπος τριψίματος;

Γι αυτό δεν πάω το αυτοκίνητο σε πλυντήρια. :P

Ο σωστός τρόπος είναι με μάλλινο σφουγγάρι ή μικροινών σε ευθείες κινήσεις με τη μέδοθο δύο κουβάδων. Δηλαδή στον έναν έχεις το σαμπουάν και στον άλλο καθαρίζεις το σφουγγάρι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...