Προς το περιεχόμενο

Θερμοκρασιών παράδοξα...

Marcos_Aurilius

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αδυνατώ να καταλάβω την συμπεριφορά των μετρητών θερμοκρασίας των μητρικών!

- Κάθε μέρα, με το που ανοίγω από cold τον υπολογιστή χτυπάω 53C στο idle, και με full ανεβαίνω στoυς 61C (Maya) έως 63C (Prime).

- Αν κάνω restart, έχω idle 49-50C και full 58C.

- Αν πριν ανοίξω το πρωί το PC, κλείσω το τροφοδοτικό από τον διακόπτη για 5 λεπτά, έχω idle 42-44C και full γύρω στους 49-50C όλη μέρα.

Τουλάχιστον τα δύο πρώτα, ξέρω πως συμβαίνουν και σε άλλους. Δεν απαιτώ καποια εξήγηση ή κάποιο συμπέρασμα, απλά ήθελα να τα πω γιατί θα εσκαγα...

Δημοσ.

Να υποθέσω ότι το τροφοδοτικό σου έχει γεμίσει σκόνη εσωτερικά και δεν έχει καλή ροή αέρα, επίσης, εσωτερικά.

Γενικά το κουτί σου, από τα στοιχεία που μας δίνεις, δεν έχει σωστή ροή αέρα, τουλάχιστον στην απορροή του ζεστού αέρα μέσα από αυτό.

Αν δεν το έχεις κάνει ήδη, ρίξε μία ματιά στο ανάλογο PDF που έχω φτιάξει, μήπως βρεις καμία ιδέα.

Δημοσ.

Μπα , απλά η NF7-S δεν έχει και τους πιο αξιόπιστους αισθητήρες.

Αν κλείσω το PC το βράδυ , την πρώτη φορά που θα το ανοίξω δείχνει περίπου 30°C σε full load (folding) , μόλις κάνω reboot αμέσως +10 βαθμοί.

Και το άλλο που λέει ο Marcos το έχω πετύχει , κάποιες φορές ένα reboot να μειώσει 5 βαθμούς τις θερμοκρασίες

Έχω την τάση να πιστέψω τις μεγάλες θερμοκρασίες της.

Πάντως δεν θα ήθελα να βλέπω 60+ βαθμούς , ότι και αν φταίει γι'αυτό.

Δημοσ.

Το κουτί μου, έχει σωστή ροη αέρα (σε θεωρητικο επίπεδο μιλάμε πάντα), κοινώς ανεμιστήρα μπρος και πίσω, στα σωστά ύψη, με τα rounded τα καλωδιάκια μας αλλά και την ελλεινή την Igloo2400 στον επεξεργαστή (για λόγους θορύβου). Το pdf σου το έχω διαβάσει όταν το πρωτοανέφερες εδώ μέσα.

Για το τροφοδοτικό, δεν το αποκλείω καθόλου μιας και είναι το ίδιο 300ρι που αγόρασα μαζί με το κουτί, το καλοκαίρι του 2002. Λες να του βάλω χέρι?

Βασικά δεν με ενοχλεί η θερμοκρασία που βλέπω, απλά με προβλημάτισε το σκαμπανέβασμα και το ότι μπορώ με το τρέχον config να έχω 42C idle και δεν τους έχω πάντα...

Δημοσ.

Αυτά τα σκαμπανεβάσματα στις θερμοκρασίες (όπως τα έχω δει και εγώ) δεν υπάρχουν παρά μόνο στην φαντασία του αισθητήρα του motherboard.

Είτε μου δείχνει 30 είτε 40 σε load δεν κερδίζω ουτε 1 mhz σε overclock (στην ίδια τάση).

Εάν πραγματικά έπεφτε μαγικά η θερμοκρασία κατά 10 βαθμούς , θα έπρεπε να κερδίσω τουλάχιστον 50mhz στην ίδια τάση.

Ή τουλάχιστον να καταλαβαίνω διαφορά θερμοκρασίας ακουμπόντας το ψυγείο ή το block.

Και στην υδρόψυξη , η ροή αέρα στο κουτί και το τροφοδοτικό δεν παίζει σχεδόν κανένα ρόλο στην θερμοκρασία του επεξεργαστή.

Ακόμα και στην αερόψυξη , το τροφοδοτικό δεν μπορεί να κάνει 10 βαθμούς διαφορά.

Απλά διαλέγεις ποιο set θερμοκρασιών θες να πιστέψεις.

Εγώ πιστεύω το 40 γιατί αυτό βγαίνει κατά 90% και μοιάζει πολύ πιο λογικό με το overclock και το Vcore που έχω.

Δημοσ.
Αδυνατώ να καταλάβω την συμπεριφορά των μετρητών θερμοκρασίας των μητρικών!

- Κάθε μέρα' date=' με το που ανοίγω από cold τον υπολογιστή χτυπάω 53C στο idle, και με full ανεβαίνω στoυς 61C (Maya) έως 63C (Prime).

- Αν κάνω restart, έχω idle 49-50C και full 58C.

- Αν πριν ανοίξω το πρωί το PC, κλείσω το τροφοδοτικό από τον διακόπτη για 5 λεπτά, έχω idle 42-44C και full γύρω στους 49-50C όλη μέρα.

Τουλάχιστον τα δύο πρώτα, ξέρω πως συμβαίνουν και σε άλλους. Δεν απαιτώ καποια εξήγηση ή κάποιο συμπέρασμα, απλά ήθελα να τα πω γιατί θα εσκαγα...[/quote']

Είναι bug της συγκεκριμένης μητρικής.

Εγώ με WC έχω το πρωί max 23c και μετά απο restart 33c max.

Δημοσ.

Γιατί δεν στέλνετε ένα feedback στην εταιρία μήπως και το διορθώσουν το πρόβλημα; Δεν ξέρεις τι γίνεται καμία φορά 8)

Δημοσ.

Ανάλογα τι προτειμάς να δείχνει;

α. την σωστή θερμοκρασία ή

β. την μικρότερη μέτρηση ;)

Διαλέγεις και παίρνεις...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...