Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας.

Θέλω στο win 10 laptop όταν το ανοίγω να:

1) γίνονται αυτόματα καποιες δουλειές :  o chrome να ανοίγει σε δυο καρτέλες και σε συγκεκριμένες αποθηκευμένες  σελίδες, και ταυτόχρονα - εκτός του browser πλέον-  να ανοίγουν 3 διαφορετικά αποθηκευμένα στο laptop αρχεία pdf  και txt . 

2)  Eναλλακτικά, μπορώ να κανω τα ανωτέρω και επιλεκτικά   (δηλ όχι πάντα, αλλά κατ επιλογήν)  με χρήση μόνο 2 πλήκτρων τύπου  πχ  "ctrl+G" ?    Δίνω σημασία στη χρήση 2-3  πλήκτρων , γιατί κάτι προγράμματα που βρήκα  πχ "Κey recorder"  ήταν εντελώς γελοία η διαδικασία της ενεργοποίησης να θέλει ουσιαστικά περισσότερο χρόνο και ζόρι, απο το  χρόνο που ήθελα να κερδίσω..!

*Δεν ξέρω αν τα ανωτέρω είναι αυτό που παλιά λέγαμε μακροεντολές, αλλά σας εξήγησα τι θέλω να κάνω. Αν δεν είναι, ας διορθώσω τον τίτλο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορείς να κάνεις δύο bat αρχεία με αυτά που θέλεις να ανοίγουν αυτόματα και να τα βάλεις στον φάκελο εκκίνησης του μενού έναρξης. Επίσης, μπορείς να κάνεις δύο συντομεύσεις και να ορίσεις το key shortcut που θέλεις για να ανοίγει το καθένα.

π.χ. θα κάνεις νέο έγγραφο και θα αλλάξεις την κατάληξη σε bat. Θα το επεξεργαστείς με δεξί κλικ και για τον chrome θα δώσεις...

@echo off
start chrome.exe URL_1 URL_2
exit

για τα pdf θα πρέπει να δώσεις το πλήρες path π.χ. αν είναι στην επιφάνεια εργασίας και τα τρία και λέγονται eggrafo1.pdf help file.pdf και readme.txt θα δώσεις το εξής.

@echo off
cd /d "%userprofile%\desktop"
start acrord32.exe "eggrafo1.pdf"
start acrord32.exe "help file.pdf"
start notepad.exe "readme.txt"
exit

Αν τα έχεις σε άλλον φάκελο προσάρμοσε ανάλογα την εντολή cd και διόρθωσε τα ονόματα των αρχείων. Καλά είναι να διατηρήσεις τα εισαγωγικά " και " στην αρχή και το τέλος των paths και των ονομάτων αρχείων για να μην έχεις προβλήματα με τα κενά στο filename.

Για να κάνεις δουλέψουν τα shrotcuts πρέπει να κάνεις συντόμευση των bat αρχείων. Το μενού έναρξη θα το βρεις αν δώσεις το παρακάτω στην εξερεύνηση των αρχείων ή σαν εκτέλεση.

cd /d "%appdata%\microsoft\windows\start menu\"

Επεξ/σία από micos000
  • Thanks 1
Δημοσ.

Θέλει να τα ξεκινάει και με key shortcuts. Αλλιώς κι εγώ θα πρότεινα από μια συντόμευση στον φάκελο Εκκίνηση του μενού Έναρξη.

• Thanks 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να τα συνδυάσει όλα... Στο 1ο ερώτημα πάντως με το startup είναι οκ.

• Thanks 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, micos000 είπε

Μπορείς να κάνεις δύο bat αρχεία με αυτά που θέλεις να ανοίγουν αυτόματα και να τα βάλεις στον φάκελο εκκίνησης του μενού έναρξης. Επίσης, μπορείς να κάνεις δύο συντομεύσεις και να ορίσεις το key shortcut που θέλεις για να ανοίγει το καθένα.

π.χ. θα κάνεις νέο έγγραφο και θα αλλάξεις την κατάληξη σε bat. Θα το επεξεργαστείς με δεξί κλικ και για τον chrome θα δώσεις...

@echo off
start chrome.exe URL_1 URL_2
exit

για τα pdf θα πρέπει να δώσεις το πλήρες path π.χ. αν είναι στην επιφάνεια εργασίας και τα τρία και λέγονται eggrafo1.pdf help file.pdf και readme.txt θα δώσεις το εξής.

@echo off
cd /d "%userprofile%\desktop"
start acrord32.exe "eggrafo1.pdf"
start acrord32.exe "help file.pdf"
start notepad.exe "readme.txt"
exit

Αν τα έχεις σε άλλον φάκελο προσάρμοσε ανάλογα την εντολή cd και διόρθωσε τα ονόματα των αρχείων. Καλά είναι να διατηρήσεις τα εισαγωγικά " και " στην αρχή και το τέλος των paths και των ονομάτων αρχείων για να μην έχεις προβλήματα με τα κενά στο filename.

Για να κάνεις δουλέψουν τα shrotcuts πρέπει να κάνεις συντόμευση των bat αρχείων. Το μενού έναρξη θα το βρεις αν δώσεις το παρακάτω στην εξερεύνηση των αρχείων ή σαν εκτέλεση.

cd /d "%appdata%\microsoft\windows\start menu\"

8 ώρες πριν, kormos είπε

Βάλε αυτά που θες στο φάκελο startup, χωρίς εντολές κλπ

Για να τα πάρω με τη σειρά :

1) για startup στα αρχειάκια που θέλω, ΟΚ έγινε η δουλειά με απλή επικόληση στο φάκελο του startup .   Aς δουλέψω για λίγο έτσι, και θα δω αργότερα την περίπτωση shortcuts.

2) Για την περίπτωση του Chrome , τον κώδικα που παραθέτεις που τον γράφω, στο παράθυρο εντολών του DOS (cmd.exe),  ή ολόκληρο έτσι όπως είναι στην Εκτέλεση?

3) Για τον Chrome και παλι, έτσω οτι μου ανοίγει τις δυο ιστοσελίδες που θέλω, αμφιβάλω όμως αν έτσι απλά θα μου κανει και τα login , σωστά?   Γιατί πρόκειται για σελίδες με login credits, και ένα google spreadshit που  ζητάει μια επιβεβαίωση λογαριασμού μου και απλά πατάω esc.  Γι αυτό μίλησα εξ αρχής για περίπτωση προγραμμάτων τύπου "Key Recorder" , για να γίνεται όλη η δουλειά/διαδρομή...

4) Μήπως μέσα απο τον Chrome να γίνεται το παραπάνω με ρύθμιση όπως παλιά, στον ΙΕ   "Αρχικής Σελίδας",   ή κάτι τέτοιο?   Βέβαια, εγώ θέλω κατι πιο σύνθετο , δυο παράθυρα  ,  όχι δυο καρτέλες (δηλαδή δυο Chrome με διαφορερτικές Αρχικές Σελίδες .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kounga είπε

Για να τα πάρω με τη σειρά :

1) για startup στα αρχειάκια που θέλω, ΟΚ έγινε η δουλειά με απλή επικόληση στο φάκελο του startup .   Aς δουλέψω για λίγο έτσι, και θα δω αργότερα την περίπτωση shortcuts.

2) Για την περίπτωση του Chrome , τον κώδικα που παραθέτεις που τον γράφω, στο παράθυρο εντολών του DOS (cmd.exe),  ή ολόκληρο έτσι όπως είναι στην Εκτέλεση?

3) Για τον Chrome και παλι, έτσω οτι μου ανοίγει τις δυο ιστοσελίδες που θέλω, αμφιβάλω όμως αν έτσι απλά θα μου κανει και τα login , σωστά?   Γιατί πρόκειται για σελίδες με login credits, και ένα google spreadshit που  ζητάει μια επιβεβαίωση λογαριασμού μου και απλά πατάω esc.  Γι αυτό μίλησα εξ αρχής για περίπτωση προγραμμάτων τύπου "Key Recorder" , για να γίνεται όλη η δουλειά/διαδρομή...

4) Μήπως μέσα απο τον Chrome να γίνεται το παραπάνω με ρύθμιση όπως παλιά, στον ΙΕ   "Αρχικής Σελίδας",   ή κάτι τέτοιο?   Βέβαια, εγώ θέλω κατι πιο σύνθετο , δυο παράθυρα  ,  όχι δυο καρτέλες (δηλαδή δυο Chrome με διαφορερτικές Αρχικές Σελίδες .

2. Σε ένα .txt αρχείο βάζεις τον παρακάτω κώδικα και μετά αλλάζεις την κατάληξη (αφού το έχεις αποθηκεύσει πρώτα) από .txt σε .bat

ECHO OFF
START CHROME "WWW.GOOGLE.COM" "WWW.YAHOO.COM"
EXIT

3. Σε ένα .txt αρχείο βάζεις τον παρακάτω κώδικα και μετά αλλάζεις την κατάληξη (αφού το έχεις αποθηκεύσει πρώτα) από .txt σε .bat

@if (@CodeSection == @Batch) @then

@echo off

rem Use %SendKeys% to send keys to the keyboard buffer
set SendKeys=CScript //nologo //E:JScript "%~F0"
START CHROME "ΕΔΩ ΒΑΖΕΙΣ ΤΟ LINK ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ"
rem the script only works if the application in question is the active window. Set a timer to wait for it to load!
timeout /t 5
rem use the tab key to move the cursor to the login and password inputs. Most htmls interact nicely with the tab key being pressed to access quick links.
%SendKeys% "{TAB}"
rem now you can have it send the actual username/password to input box
%SendKeys% "{U}"
%SendKeys% "{s}"
%SendKeys% "{E}"
%SendKeys% "{r}"
%SendKeys% "{N}"
%SendKeys% "{a}"
%SendKeys% "{M}"
%SendKeys% "{e}"
%SendKeys% "{TAB}"
%SendKeys% "{P}"
%SendKeys% "{4}"
%SendKeys% "{S}"
%SendKeys% "{S}"
%SendKeys% "{W}"
%SendKeys% "{O}"
%SendKeys% "{R}"
%SendKeys% "{D}"
%SendKeys% "{ENTER}"

goto :EOF

@end
// JScript section

var WshShell = WScript.CreateObject("WScript.Shell");
WshShell.SendKeys(WScript.Arguments(0));

Δοκίμασέ τα και ενημέρωσε μας :)

2. Αν δεν θες να ανοίγει τις δύο σελίδες σε έναν browser αλλά δύο τότε δες τον παρακάτω κώδικα:

Σε ένα .txt αρχείο βάζεις τον παρακάτω κώδικα και μετά αλλάζεις την κατάληξη (αφού το έχεις αποθηκεύσει πρώτα) από .txt σε .bat

ECHO OFF
START CHROME "WWW.GOOGLE.COM"
START CHROME "WWW.YAHOO.COM"
EXIT

Επεξ/σία από kormos
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε Κοrmos αφού βλέπω οτι μου έγραψες τις εντολές :-), να σου πω οτι το login το ανέφερα ως παράδειγμα.  Δεν ήξερα οτι θα έγραφες κώδικα για το συγκεκριμένο task.  Οπότε να σου γράψω το πραγματικό τώρα:

Eιναι google spreadshit που με τη google help δεν είχα βγάλει άκρη το γιατί μου βγάζει κάθε φορά που το ανοίγω , παράθυρο με επικεφαλίδα "share with others" και αναγκάζομαι καθε φορά να πατάω το Cancel πανω στο παράθυρο για να μπορώ να δουλέψω το sheet.  (δες το png που ανέβασα) .   Tεσπα έχει να κάνει με ρυθμίσεις των google λογαριασμων .     Άρα, βάζω εντολή πρώτα να ανοίξει το url του sheet που δουλευω.  Μπορώ στη συνέχεια να το κάνω να πατιέται και το Cancel αυτόματα?

SNP_2678604_en_v0.png

Επεξ/σία από kounga
Δημοσ.

Το παραθυρο που σου βγαζει μπορει να λυθει αντι να ψαχνεσαι για το πως να το κανεις cancel.
Eιναι ή/και θελεις να παραμεινει private το spreadsheet?

• Thanks 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/4/2018 στις 12:15 ΠΜ, sistah είπε

Το παραθυρο που σου βγαζει μπορει να λυθει αντι να ψαχνεσαι για το πως να το κανεις cancel.

Το έχω υπόψιν το tab private μέσα στο παράθυρο, αλλά με την google δεν έβγαλα άκρη τι εννοούν Δημόσια.   Αν εννοούν Δημόσια, μόνο τους άλλους google λογαριασμούς ΜΟΥ  , τότε δεν έχω πρόβλημα:-)

Κι απο την άλλη να το δούμε δηλ , ποιος άλλος και πως μπορεί να έχει το link ( όπως το γράφουν)  αν δεν το δώσω εγώ?

Επεξ/σία από kounga
Δημοσ.
Στις 5/4/2018 στις 12:15 ΠΜ, sistah είπε

update

μόνο  για να πω οτι το δοκίμασα σε οποιαδήποτε ρύθμιση,  private  ή  public ,  και το παράθυρο εξακολουθεί να βγαινει.   Απο google επιμένουν οτι έχει να κανει με  τις ρυθμίσεις του ιδιωτικότητας του chrome μου , και μου λένε να δοκιμάσω σε Ανώνυμη Περιήγηση.   Αν είναι δυνατόν δηλαδή.   Επειδή δεν θέλω απλά να μου σκάει το παράθυρο, να ανοίγω Ανώνυμη Περιήγηση...

Δημοσ.
8 ώρες πριν, kounga είπε

update

μόνο  για να πω οτι το δοκίμασα σε οποιαδήποτε ρύθμιση,  private  ή  public ,  και το παράθυρο εξακολουθεί να βγαινει.   Απο google επιμένουν οτι έχει να κανει με  τις ρυθμίσεις του ιδιωτικότητας του chrome μου , και μου λένε να δοκιμάσω σε Ανώνυμη Περιήγηση.   Αν είναι δυνατόν δηλαδή.   Επειδή δεν θέλω απλά να μου σκάει το παράθυρο, να ανοίγω Ανώνυμη Περιήγηση...

Μπορείς να κάνεις δοκιμή με άλλο browser? 

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 20/4/2018 στις 11:19 ΠΜ, kormos είπε

Μπορείς να κάνεις δοκιμή με άλλο browser? 

Ναι εννοείται συμβαίνει και με ff. 

1) Mπορείς όμως  να ξαναδείς 3 μυνηματα μου παραπάνω, που σε ρωτώ  αν μπορεί να γίνει όλη η διαδρομή μέχρι και το   Cancel>enter    με ένα  bat?    Εκτός κι αν εννoούσες οτι δεν γίνεται, οποτε πάω πάσο...

2) Μπορεί να γίνει ένα άλλο bat για τη διαδρομή  : my router web interface (http://192.168.2.1/index.stm) > Status > Disconnect(enter)  ?

3) Kαι ένα bat για  τη διαδρομή :  chrome://settings/clearBrowserData > Διαγραφή Δεδομένων (enter) ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...