p_under Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 15 λεπτά πριν, enterhere είπε Ποιο πρόγραμμα συστήνετε για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας; Θα ήθελα να βγάζει ειδοποίηση στο πάνω μέρος της οθόνης. cpu monitor από το play store. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kronos73 Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 4 ώρες πριν, isay είπε τώρα μονο που θα το σκεφτώ με πιανουν τα ψυχαναγκαστικά μου. Είμαστε πολλοί 😀 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lanike71 Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
enterhere Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 12 ώρες πριν, p_under είπε cpu monitor από το play store. Υπάρχει κάποιο link, γιατί βρήκα 3 εφαρμογές με το ίδιο όνομα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
isay Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 13 ώρες πριν, Lanike71 είπε Ωραίο αισθητικά fanακι. Δώσε κάποιο link (αν το αγόρασες απο ιντερνετ) και δώσε και λιγο feedback για το θόρυβο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lanike71 Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, isay είπε Ωραίο αισθητικά fanακι. Δώσε κάποιο link (αν το αγόρασες απο ιντερνετ) και δώσε και λιγο feedback για το θόρυβο. Συμφωνώ, είναι ωραίο αισθητικά. Βγήκε από ένα παλιό σύστημα με intel. Ο κωδικός για όποιον ενδιαφέρεται είναι N 9Z27D I .Έψαξα λίγο στο νετ, αλλά δε βρήκα κάτι. Το πιο κοντινό σε σχήμα που βρήκα είναι αυτό: https://www.ebay.com/itm/INTEL-C28085-001-HEATSINK-AND-FAN-SOCKET-478-3-PIN-COOLER/173177504983?epid=1630094718&hash=item28522f04d7:g:uU8AAOSwa9xakVLk Εντελώς αθόρυβο δεν είναι, όμως θα πρέπει να κάνεις προσπάθεια να διακρίνεις το θόρυβο, ακόμα και με σβηστή τιβί. Όταν παίζει η τιβί κάποια ταινία ή κάποιο παιχνίδι, δεν ακούς τίποτα. edit. Διορθώνω, ο σωστός κωδικός είναι αυτός: f06r-12b4s1 και βρήκα αρκετά στο ebay. Δεν ξέρω κατά πόσο συμφέρει η τιμή όμως. Επεξ/σία 29 Απριλίου 2018 από Lanike71 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
p_under Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 6 ώρες πριν, enterhere είπε Υπάρχει κάποιο link, γιατί βρήκα 3 εφαρμογές με το ίδιο όνομα; https://play.google.com/store/apps/details?id=com.glgjing.stark&hl=en_US&referrer=utm_source%3Dgoogle%26utm_medium%3Dorganic%26utm_term%3Dcpu+monitor&pcampaignid=APPU_1_XXjlWoj_JYicgAaI6bzoCg 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kronos73 Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Mecool Kii Pro, 905D, Android 7.1 Λοιπόν πήρα το usb fan της Cooler Master 80mm που προτείνατε αρκετοί και τον εφάρμοσα με απλά υλικά που βρήκα στην εργαλειοθήκη μου. Πλαστικά ποδαράκια (που ανάθεμα και αν θυμάμαι από που είναι, ίσως είναι στοπ από κανα έπιπλο) τα οποία βίδωσα στο ανεμιστηράκι και μετά κόλλησα με μπλου τακ. Επίσης βρήκα ένα ρετάλι από μονωτικό (νομίζω από σωλήνα κλιματιστικού) το έκοψα και έφτιαξα ποδαράκια, πάλι με μπλου τακ. Από τη μέχρι στιγμής μικρή χρήση δεν έχω δει θερμοκρασία πάνω από 54 βαθμούς σε netflix, TV και youtube. To ας πούμε Kodi (TV Center) ανεβάζει περισσότερο, έως και 60, αλλά δεν το πολυ-υπολογίζω γιατί δε το χρησιμοποιώ παρά ελάχιστα και όταν έχω χρόνο θα αντικατασταθεί με σωστή version. Επίσης οταν έχω χρόνο ίσως κάνω άνοιγμα στο καπάκι ή περισσότερες τρύπες . Προς το παρόν ησύχασα λίγο από την έννοια του, δεν πιάνουν και πολύ τα χέρια μου. Μαζί με την αφαίρεση των mining εφαρμοφών νομίζω το μηχανηματάκι έχει βελτιωθεί λειτουργικά. Για το θόρυβο από το ανεμιστηράκι να πω ότι δεν είναι ούτε ιδιαίτερα ενοχλητικός αλλά ούτε και ανύπαρκτος, συνηθίζεται πάντως. Μικρό off topic, ίσως ψαχτώ για αλαγή της μαμίσιας ρομ και launcher. Στο freaktab δε βρήκα κάτι για τον 905D, αν κάποιος έχει βρει κάτι θα ήθελα να ξέρω τουλάχιστον ότι υπάρχει δοκιμασμένη custom rom. Επεξ/σία 30 Απριλίου 2018 από kronos73 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexxkidd31 Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 1 ώρα πριν, kronos73 είπε Mecool Kii Pro, 905D, Android 7.1 Λοιπόν πήρα το usb fan της Cooler Master 80mm που προτείνατε αρκετοί και τον εφάρμοσα με απλά υλικά που βρήκα στην εργαλειοθήκη μου. Πλαστικά ποδαράκια (που ανάθεμα και αν θυμάμαι από που είναι, ίσως είναι στοπ από κανα έπιπλο) τα οποία βίδωσα στο ανεμιστηράκι και μετά κόλλησα με μπλου τακ. Επίσης βρήκα ένα ρετάλι από μονωτικό (νομίζω από σωλήνα κλιματιστικού) το έκοψα και έφτιαξα ποδαράκια, πάλι με μπλου τακ. Από τη μέχρι στιγμής μικρή χρήση δεν έχω δει θερμοκρασία πάνω από 54 βαθμούς σε netflix, TV και youtube. To ας πούμε Kodi (TV Center) ανεβάζει περισσότερο, έως και 60, αλλά δεν το πολυ-υπολογίζω γιατί δε το χρησιμοποιώ παρά ελάχιστα και όταν έχω χρόνο θα αντικατασταθεί με σωστή version. Επίσης οταν έχω χρόνο ίσως κάνω άνοιγμα στο καπάκι ή περισσότερες τρύπες . Προς το παρόν ησύχασα λίγο από την έννοια του, δεν πιάνουν και πολύ τα χέρια μου. Μαζί με την αφαίρεση των mining εφαρμοφών νομίζω το μηχανηματάκι έχει βελτιωθεί λειτουργικά. Για το θόρυβο από το ανεμιστηράκι να πω ότι δεν είναι ούτε ιδιαίτερα ενοχλητικός αλλά ούτε και ανύπαρκτος, συνηθίζεται πάντως. Μικρό off topic, ίσως ψαχτώ για αλαγή της μαμίσιας ρομ και launcher. Στο freaktab δε βρήκα κάτι για τον 905D, αν κάποιος έχει βρει κάτι θα ήθελα να ξέρω τουλάχιστον ότι υπάρχει δοκιμασμένη custom rom. Ωραίο φαίνεται! Να ρωτήσω κάτι, επειδή έχω το ίδιο μηχάνημα περίπου (με τον σκέτο 905), ποιες εφαρμογές mining βρήκες να υπάρχουν στο σύστημα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kronos73 Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 17 λεπτά πριν, alexxkidd31 είπε Ωραίο φαίνεται! Να ρωτήσω κάτι, επειδή έχω το ίδιο μηχάνημα περίπου (με τον σκέτο 905), ποιες εφαρμογές mining βρήκες να υπάρχουν στο σύστημα; Νομίζω από αυτές που είχε ο οδηγός του isay όλες, αν θυμάμαι καλά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kyanokranos Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) On 13/04/2018 at 04:04, isay said: Εχω γνώσεις και εμπειρία ηλεκτρονικών, δεν ακολούθησα έτοιμο οδηγό. Ποτεντιομετρα βρίσκεις σε μαγαζιά με ηλεκτρονικα, ομοίως και συνδετικά dupont (αυτό στα πιο μεγαλα μαγαζια). Εγω ειχα περισσευούμενα κλιπς, είχα πένσα-πρέσσα, κολλητήρι, καλώδια έχω, τα έβαλα κάτω και το έφτιαξα. Δηλαδη τα μονα που αγορασα ήταν το ποτεντιομετρο και κάποια έτοιμα καλώδια με m-f dupont γιατί βαριόμουν να φτιαχνω. Ενδεικτικά : Dupont σετ : https://www.ebay.co.uk/itm/310pcs-2-54mm-Male-Female-Dupont-Wire-Pin-Header-Connector-Kits-Set-Housing-YX/302554517929 Πένσα : https://www.ebay.co.uk/itm/Multi-Functional-Crimping-Pliers-Terminals-Wires-Crimpper-Tool-Good-quality/262371761669? βίντεο Reveal hidden contents O θερμοστάστης normal open δεν επιτρέπει να περάσει ρεύμα, μεχρι να πιάσει συγκεκριμένη θερμοκρασία και μολις η θερμοκρασία πέσει κάτω απο το οριο, κοβει το ρεύμα. Θα βαλει το "κεφαλι" να εφαρμοζει (οσο καλυτερα γινεται) στην ψύκτρα και τα καλώδια του θα τα παρεμβάλει σε ένα απο τα καλώδια τροφοδοσίας του ανεμιστήρα (το θετικό ή αρνητικό, δεν εχει σημασία), οποτε μόλις το κεφαλι ζεσταθεί (επειδη ζεστάθηκε η cpu/ψυκτρα) θα περάσει ρεύμα, θα κλείσει κυκλωμα ο ανεμιστηρας, θα γυρίσει, θα δροσίσει το συστημα και μολις το κεφαλι ανιχνευσει πτωση κάτω απο το οριο θα "σβήσει" τον ανεμιστήρα. Εχει και εδω πρακτικά προβληματάκια που πρεπει να δοκιμάσει και λύσει, οπως πχ η σωστή εφαρμογη του αισθητήρα. Είναι όμως καλή εναλλακτική ιδέα. Αντίστοιχα ένας θερμοστάτης normal closed κάνει το αντιθετο, δηλαδη περνά ρεύμα, μεχρι το κεφαλι να πιάσει οριο θερμοκρασίας και εκει κοβει την παροχή ρευματος. Τέτοιους εχουν οι ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες στα σπιτια μας, οπου μολις το νερό πιάσει τους 60C κλείνει το ρευμα για να μη σκάσει ο θερμοσίφωνας. Αντίστοιχο εχουμε και στους βραστήρες νερου. Με ένα τέτοιο ποτενσιονόμετρο, θα μπορέσω να επιτύχω σωστά κάτι παρόμοιο με τη δική σου κατασκευή; Επίσης τα καλώδια με dupont, που ακριβώς τα χρησιμοποίησες, μιας και η πλακέτα δεν έχει pinakia; Επεξ/σία 12 Μαΐου 2018 από kyanokranos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sarakinos Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Παιδιά αν κολλήσουμε πάνω σε smd δεν υπάρχει περίπτωση να την κάψουμε; μιλάω για κολλητήρι 30-40watt Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akiros12 Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 Καλησπέρα, έχω το mecool m8s pro και μου ήρθε ενα 5v ανεμιστηρακι που είχα παραγγείλει από ali για την ψύξη του.Θα το τοποθετήσω απλά με ταινία διπλής όψεως στο κάτω μέρος του box.To θέμα είναι οτι προβληματίζομαι από ποιά μεριά να βαλώ το ανεμιστηράκι.Να φυσάει προς το μέσα δλδ προς το cpu και να βγαινει ο αέρας απο τους αεραγωγους που έχει στο πλαί ή να το βάλω ανάποδα να φυσάει προς τα έξω (ελπίζω να καταλάβατε τι εννοω).Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
p_under Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 19 λεπτά πριν, akiros12 είπε Καλησπέρα, έχω το mecool m8s pro και μου ήρθε ενα 5v ανεμιστηρακι που είχα παραγγείλει από ali για την ψύξη του.Θα το τοποθετήσω απλά με ταινία διπλής όψεως στο κάτω μέρος του box.To θέμα είναι οτι προβληματίζομαι από ποιά μεριά να βαλώ το ανεμιστηράκι.Να φυσάει προς το μέσα δλδ προς το cpu και να βγαινει ο αέρας απο τους αεραγωγους που έχει στο πλαί ή να το βάλω ανάποδα να φυσάει προς τα έξω (ελπίζω να καταλάβατε τι εννοω).Ευχαριστώ! Να φυσαει προς το box και οχι να ρουφαει απο το box. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akiros12 Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 2 λεπτά πριν, p_under είπε Να φυσαει προς το box και οχι να ρουφαει απο το box. Ευχαριστώ, έτσι και εγω αρχικά σκεφτόμουν να το βάλω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα