Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν θα σχολιάσω τα μοντέλα της Samsung γιατί απλά δεν έχει νόημα. Θα είναι κορυφαία έτσι και αλλιώς. 

Θα σχολιάσω μόνο 2 πράγματα. Πρώτον. Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που βλέπουν τηλεόραση? Ακόμη και αυτοί που βλέπουν κάποια πράγματα που δεν τα βρίσκεις σε στριμινγκ υπηρεσίες όπως ποδόσφαιρο και έστω κάποιες βλακείες στυλ σορβαιβορ μπορείς να τα δεις πάλι στριμινγκ από κάποια υπηρεσία. 

Δεύτερον δεν με ενδιαφέρει αν η τηλεόραση έχει 4Κ. Αν βάλεις δίπλα δίπλα μια μια καλή τηλεόραση 1080 και μια νορμάλ κόστους 4Κ να παίζει 4κ περιεχόμενο και στις 2 το αποτέλεσμα είναι σχεδόν το ίδιο και μόνο αν πας πολύ κοντά η είσαι αυτόματης ίσως δεις μια μικρή διαφορά και αυτό σε στατική εικόνα.

Για να εκμεταλλευτείς πλήρως μια 4Κ τηλεόραση είναι απαραίτητο να έχεις καλό περιεχόμενο 8Κ. Μόνο τότε θα δεις έντονη διαφορά από μια 1080 τηλεόραση. Πράγμα που δεν υπάρχει ακόμη περιεχόμενο για να πούμε ότι είναι απαραίτητη η απόκτηση 4Κ τηλεόρασης. 

Εγώ προσωπικά ανυπομονώ να βγουν τα νέα μοντέλα για να χτυπήσω σε καλή τιμή μια απλή oled 1080 τηλεόραση και θα είμαι οκ για τουλάχιστον 2-3 χρόνια. Μέγεθος 50 με 55 ιντσες και όλα τέλεια. 

Οτιδήποτε άλλο το θεωρώ χασημο χρόνου και χρήματος. 

Για το burnin και το 21:9 πρώτον δεν βλέπω τηλεοπτικά δεύτερον βάζω μετακίνηση εικόνας στο saver και τρίτον το 21:9 δεν σε ενοχλεί ιδιαίτερα λόγο amoled που τα μαύρα ισοσταθμιζονται από το σκοτεινό περιβάλλον και δεν ενοχλούν καθόλου. 

Επεξ/σία από nectons
  • Confused 3
  • Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
4 ώρες πριν, nectons είπε

Δεν θα σχολιάσω τα μοντέλα της Samsung γιατί απλά δεν έχει νόημα. Θα είναι κορυφαία έτσι και αλλιώς. 

Θα σχολιάσω μόνο 2 πράγματα. Πρώτον. Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που βλέπουν τηλεόραση? Ακόμη και αυτοί που βλέπουν κάποια πράγματα που δεν τα βρίσκεις σε στριμινγκ υπηρεσίες όπως ποδόσφαιρο και έστω κάποιες βλακείες στυλ σορβαιβορ μπορείς να τα δεις πάλι στριμινγκ από κάποια υπηρεσία. 

Δεύτερον δεν με ενδιαφέρει αν η τηλεόραση έχει 4Κ. Αν βάλεις δίπλα δίπλα μια μια καλή τηλεόραση 1080 και μια νορμάλ κόστους 4Κ να παίζει 4κ περιεχόμενο και στις 2 το αποτέλεσμα είναι σχεδόν το ίδιο και μόνο αν πας πολύ κοντά η είσαι αυτόματης ίσως δεις μια μικρή διαφορά και αυτό σε στατική εικόνα.

Για να εκμεταλλευτείς πλήρως μια 4Κ τηλεόραση είναι απαραίτητο να έχεις καλό περιεχόμενο 8Κ. Μόνο τότε θα δεις έντονη διαφορά από μια 1080 τηλεόραση. Πράγμα που δεν υπάρχει ακόμη περιεχόμενο για να πούμε ότι είναι απαραίτητη η απόκτηση 4Κ τηλεόρασης. 

Εγώ προσωπικά ανυπομονώ να βγουν τα νέα μοντέλα για να χτυπήσω σε καλή τιμή μια απλή oled 1080 τηλεόραση και θα είμαι οκ για τουλάχιστον 2-3 χρόνια. Μέγεθος 50 με 55 ιντσες και όλα τέλεια. 

Για το burnin και το 21:9 πρώτον δεν βλέπω τηλεοπτικά δεύτερον βάζω μετακίνηση εικόνας στο saver και τρίτον το 21:9 δεν σε ενοχλεί ιδιαίτερα λόγο amoled που τα μαύρα ισοσταθμιζονται από το σκοτεινό περιβάλλον και δεν ενοχλούν καθόλου. 

Ανηκω στην κατηγορια ανθρωπων που βλεπουν τηλεοραση, αν και μετα απο αυτο αρχισα να νιωθω ανασφαλειες σχετικα με την υπαρξη μου.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, PlaystationMaster είπε

Ανηκω στην κατηγορια ανθρωπων που βλεπουν τηλεοραση, αν και μετα απο αυτο αρχισα να νιωθω ανασφαλειες σχετικα με την υπαρξη μου.

Καλημέρα. Ποτέ δεν είναι αργά φίλε μου. Κόβεις την τηλεόραση και θα βρεις ξανά τον εαυτό σου. Ανασφάλειες έχουν οι περισσότεροι που παρακολουθούν τηλεόραση. Είναι μάστιγα. Απλά δεν το ήξερες. Τρέχει πίσω στο υποσυνείδητο. 

Μόλις κάτι σε ξυπνήσει είναι η ευκαιρία σου. Βγάλε την από 5ην ζωή σου και θα δεις πόσο όμορφη είναι. Εννοείται και τον υπολογιστή με μέτρο μην σε χάσουμε πίσω από το πληκτρολόγιο!

• Confused 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, nectons είπε

Θα σχολιάσω μόνο 2 πράγματα. Πρώτον. Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που βλέπουν τηλεόραση? Ακόμη και αυτοί που βλέπουν κάποια πράγματα που δεν τα βρίσκεις σε στριμινγκ υπηρεσίες όπως ποδόσφαιρο και έστω κάποιες βλακείες στυλ σορβαιβορ μπορείς να τα δεις πάλι στριμινγκ από κάποια υπηρεσία. Συμφωνω

Για να εκμεταλλευτείς πλήρως μια 4Κ τηλεόραση είναι απαραίτητο να έχεις καλό περιεχόμενο 8Κ. Μόνο τότε θα δεις έντονη διαφορά από μια 1080 τηλεόραση. Πράγμα που δεν υπάρχει ακόμη περιεχόμενο για να πούμε ότι είναι απαραίτητη η απόκτηση 4Κ τηλεόρασης. προσωπικα... θα διαφωνησω, και μαλιστα καθετως..!!   επειδη προσφατα πηγα σε καταστημα να δω καποια μοντελα, για να βοηθησω ενα φιλο απο εδω για να αποφασισει ποια τηλεοραση να παρει,  ειχα κι εγω παρομοια αποψη με τη δικη σου, οτι με μια Full HD καλυπτεσαι ανετα μεχρι 50".  λοιπον εκανα λαθος.... το ομολογω...!!!    οταν ειδα διπλα διπλα    50αρα 1080Ρ - 50αρα 4Κ να παιζουν Υψηλης αναλυσης βιντεο αναθεωρησα την αποψη μου αρδην....!!!   ειδικα αν περασεις τις 50" και πας για 55αρα,  τα πιξελ διακρινονται ακομα και απο μακρινη αποσταση θεασης. 

• Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, hitman69 είπε

Η Q9FN εχει φτιαχτει για να παρει τα σκιπτρα της ZD9 και να γινει το απολυτο HDR οπλο. Θα ειναι και η μοναδικη στη σειρα με FALD με αποδοση πανω απο 2.000 nits και 100%  wide gamut color σε dci p3. Με την τιμη της 55αρας να ξεκιναει στα 3.000 ευρω.

Φημες λενε οτι η SONY ετοιμαζει απαντηση με την νεα ZD9 που θα την παρουσιασει τελος 2018. Για να περασει και παλι μπροστα....

Ας ριξουμε μια ματια και στην LG με το nano cell IPS το τι ψαρια θα πιασει. 

Σε λιγο θα εχουμε και το ASUS 27αρι, με 384 ζωνες σε FALD σε τοσο μικρο μεγεθος. Λογικα θα δινει πονο, με 144hz και και.... με τιμη ανετα 2.000+ ευρω. Την επιτομη της τεχνολογιας ανεκαθεν την πληρωνες....

Θα έχει τόσα λες η Asus ε; Με ενδιαφερει πολυ το νεου τυπου πανελ που θα βγει. Έχω δει τα ντεμο που κυκλοφορούν  και έχω πάθει πλάκα με το τι (θα) μπορουν να κάνουν οι σύγχρονες οθόνες. Τρομερά εντυπωσιακές τεχνολογίες. What a time to be alive.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, hitman69 είπε

FALD 

Και αξιζει το fald 700€ διαφορα? Μιλαμε για αρκετα πανω απο την αντιστοιχη oled.

Επεξ/σία από gramacar
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, gramacar είπε

Και αξιζει το fald 700€ διαφορα? Μιλαμε για αρκετα πανω απο την αντιστοιχη oled.

Αξιζει για οποιον τα εχει να τα δωσει....

OLED διπλα στη νεα Q9FN δεν θα μπορει να σταθει σε full screen HDR. Γενικα το LCD οσο θα ανεβαζει τις ζωνες του FALD τοσο θα γινεται καλυτερο. Απλα θεμα κοστους καθυστερει....

Επεξ/σία από hitman69
Δημοσ.
Στις 25/3/2018 στις 4:15 ΜΜ, Retromaniac είπε

Και οι κοροϊδία συνεχίζεται. Από την άλλη ανακοινώθηκαν οι νέες OLED από την LG με 120hz panels και διπλάσια σε ταχύτητα επεξεργαστες σε σχέση με τα μοντέλα του 17.

Μόνο άσχετοι από το 2015 και μετά προτιμούν Samsung έναντι LG . Και μην ξεχνάμε ότι τις περισσότερες τεχνολογίες τις είχε φάει η sammy από την LG και την Sharp με την προεδράρα και την πρωθυπουργάρα που μπήκαν πακέτο φυλακή πρόπερσι που πέρναγε νομοσχέδια για πάρτη της .

Δημοσ.

Local dimming, αντιθεση, clouding, συχνοτητα ΗΖ και panel.Αυτα μετρανε σε μια τηλεοραση. Ολα τα αλλα ειναι μαρκετινκ για ασχετους.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, gramacar είπε

Η q7 δεν είναι fald. Αυτή που βλέπεις είναι η αρχική τιμή. Μετά από λίγο καιρό θα φτάσει στην τιμή που έχει η τωρινή q7. Οι διαφορές τους είναι ελάχιστες και σε καμία περίπτωση δεν αξίζει η διαφορά τιμής. 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, nectons είπε

Καλημέρα. Ποτέ δεν είναι αργά φίλε μου. Κόβεις την τηλεόραση και θα βρεις ξανά τον εαυτό σου. Ανασφάλειες έχουν οι περισσότεροι που παρακολουθούν τηλεόραση. Είναι μάστιγα. Απλά δεν το ήξερες. Τρέχει πίσω στο υποσυνείδητο. 

Μόλις κάτι σε ξυπνήσει είναι η ευκαιρία σου. Βγάλε την από 5ην ζωή σου και θα δεις πόσο όμορφη είναι. Εννοείται και τον υπολογιστή με μέτρο μην σε χάσουμε πίσω από το πληκτρολόγιο!

Μαλλον δεν καταλαβες το αστειο και γενικοτερα αυτα που διαβαζω ειναι το λιγοτερο αστεια οποτε δεν θα μπω καν στον κοπο να σχολιασω.

Δημοσ.

Ναι συμφωνω. Αυτο θα γινει απλά τώρα την βάζουν ψηλα για να μην αναγκαστουν να ρίξουν το κοσυος της Q7. Μολις εκλειψουν απο την αγορα οι Q7 τοτε και αυτη θα πεσει στο κοστος της παλιας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, PlaystationMaster είπε

Μαλλον δεν καταλαβες το αστειο και γενικοτερα αυτα που διαβαζω ειναι το λιγοτερο αστεια οποτε δεν θα μπω καν στον κοπο να σχολιασω.

Τότε παρεξήγησα και σου ζητώ συγνώμη!

10 ώρες πριν, cabdik είπε
19 ώρες πριν, nectons είπε

Θα σχολιάσω μόνο 2 πράγματα. Πρώτον. Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που βλέπουν τηλεόραση? Ακόμη και αυτοί που βλέπουν κάποια πράγματα που δεν τα βρίσκεις σε στριμινγκ υπηρεσίες όπως ποδόσφαιρο και έστω κάποιες βλακείες στυλ σορβαιβορ μπορείς να τα δεις πάλι στριμινγκ από κάποια υπηρεσία. Συμφωνω

Για να εκμεταλλευτείς πλήρως μια 4Κ τηλεόραση είναι απαραίτητο να έχεις καλό περιεχόμενο 8Κ. Μόνο τότε θα δεις έντονη διαφορά από μια 1080 τηλεόραση. Πράγμα που δεν υπάρχει ακόμη περιεχόμενο για να πούμε ότι είναι απαραίτητη η απόκτηση 4Κ τηλεόρασης. προσωπικα... θα διαφωνησω, και μαλιστα καθετως..!!   επειδη προσφατα πηγα σε καταστημα να δω καποια μοντελα, για να βοηθησω ενα φιλο απο εδω για να αποφασισει ποια τηλεοραση να παρει,  ειχα κι εγω παρομοια αποψη με τη δικη σου, οτι με μια Full HD καλυπτεσαι ανετα μεχρι 50".  λοιπον εκανα λαθος.... το ομολογω...!!!    οταν ειδα διπλα διπλα    50αρα 1080Ρ - 50αρα 4Κ να παιζουν Υψηλης αναλυσης βιντεο αναθεωρησα την αποψη μου αρδην....!!!   ειδικα αν περασεις τις 50" και πας για 55αρα,  τα πιξελ διακρινονται ακομα και απο μακρινη αποσταση θεασης. 

Να υποθέσω ότι αυτό που είδες είναι κάποιο Demo έτσι? Επίσης ποια είδες 1080p τηλεόραση. Και αυτό παίζει μεγάλο ρόλο. Πόσο καλά κάνει scaling την εικόνα πόσο καλά βελτιώνει τα άκρα στην εικόνα (σε κάθε πίξελ) πόσο καλό μαύρο έχει κλπ. Υπάρχουν τηλεοράσεις 1080p 55άρες που κοστίζουν 300-350 ευρώ και υπάρχουν και 1080p Που κοστίζουν 2000 ευρώ. Παίζει μεγάλο ρόλο το πάνελ ο επεξεργαστής της εικόνας κλπ.

Με ποιο απλά λόγια. Αν δεις μια προπέρσινη OLED 1080p της LG αξίας 1500 ευρώ ,με μια 55άρα αξίας 1000 ευρώ οποιασδήποτε μάρκας (γιατί οι ultraHD των 400ων είναι για κλάματα δίπλα σε OLED) δίπλα δίπλα με ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο περιεχόμενο και πηγή με τις κατάλληλες ρυθμίσεις και κάτσεις στα 3 μέτρα τότε θα δεις πόσο δίκιο έχω. Και δεν αναφέρομαι μόνον στην καθαρότητα αλλά και στα χρώματα στην κίνηση στην αντίθεση κλπ που οι OLED δεν πιάνονται επουδενή λόγο από καμία άλλη TV.

Και μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για την απόλυτη θέαση ταινιών που για μένα οι 55 ίντσες και τα 3 μέτρα είναι ακριβώς στα θέλω μου για την ψευδαίσθηση του κινηματογράφου. Γιατί το σύνηθες 5-7 μέτρα που τις έχουν οι περισσότεροι στα σαλόνια τους ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ παρά μόνο στα χρώματα και στην αντίθεση/κίνηση που οι OLED δεν πιάνονται και είναι φυσικά πολύ ανώτερες και δεν πα να είναι 16Κ η τηλεόραση που θα βάλεις δίπλα της για σύγκριση.

Έχουν περάσει πολλές UltraHD από τα χέρια μου μεγάλη γκάμα τιμών και ποιότητας και πάντα καταλήγω σε πλάσμα προς το παρόν. 

Φυσικά ΟΛΑ ΑΥΤΑ που σου γράφω ισχύουν μόνον για θέαση ταινιών και τίποτε άλλο. Σε τηλεοπτικό σήμα δεν με ενδιαφέρει γιατί έτσι και αλλιώς το τηλεοπτικό σήμα είναι τόσο χάλια μπροστά στην χειρότερη έκδοση brιp που μπορείς να φανταστείς.

Επεξ/σία από nectons
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω ας πουμε ριχνω ακυρο σε OLED....

1ον) Κουτσο ppi structure στα 12 sub εχει 9 rgb και 3 λευκα. Loss off quality...Δεν το καταλαβαινεις ? Γιατι αγοραζεις 55 ιντσες και καθεσαι στο χλμ. Δεν ειναι πραγματικο 4Κ panel γιατι δεν εχει 8.200.000 RGB pixels. Στην ουσια ειναι 2880x2160 σε rgb.

2ον) Δεν δινω 2.000 ευρω για panel, με banding, image retention, burn in

3ον) Με ενδιαφερει το pc gaming και λιγο οι ταινιες. 

Στο σαλονι μου εχω Plasma Panasonic και ο λογος ηταν οτι την πηρα προσφορα 50% κατω και με τα λεφτα αυτα αγοραζες ενα Low quality lcd panel.

Το LCD μπορει να ανεβασει τρομερα την αποδοση του αλλα το κοστος του FALD ακομα το κραταει πισω...

Επεξ/σία από hitman69

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...