Πανος999 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 3 ώρες πριν, Vasivouzoukos είπε Ρε παιδιά το ξαναρωτάω για τρίτη φορά, όποιος μας διαβάζει θα μας περνάει για χαζούς. Αφού λοιπόν ο εργάτης πληρώνεται μόνο όταν δουλεύει τότε η υποτιθέμενη άδεια δεν θα είναι αμειβόμενη, σωστά; Κανονικα πληρωνεται η αδεια ρε φιλε.. 1
logistoulis Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) οι βασικές διαφορές όπως είπατε είναι στον τρόπο που πληρώνονται, μάλιστα ο εργάτης παίρνει συνήθως παραπάνω δώρα άδειες κτλ κανονικά η πιο βασική διαφορά είναι στον τρόπο που υπολογίζεται η αποζημίωση απόλυσης, εκεί ο εργάτης αποζημιώνεται με ημερομίσθια και όχι με μισθούς που στην πράξη σημαίνει αρκετά μικρότερη αποζημίωση από τον υπάλληλο δείτε τους πίνακες αποζημιώσεων για εργάτες και υπαλλήλους και θα καταλάβετε 18 ώρες πριν, NikosKallithea είπε 18 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Εγώ θα μείνω στο ημερομίσθιο ~3 ευρώ την ώρα δηλαδή αααααα ρε ελλαδαρα !!! 3.42 είναι το μεικτό (κάνε 22.86/6.666 αυτό είναι το βασικό μεικτό ωρομίσθιο για τον κάτω των 25 ετών) που είναι κάτω από 3 καθαρά μνημόνια, βάζουμε τα πράγματα σε μια τάξη, γινόμαστε ανταγωνιστικοί.. και δε συμμαζεύεται.. Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2018 από logistoulis 1
Vasivouzoukos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Liverpool89 είπε Τετοιες δουλειες που είσαι λιγο απ ολα να τις αποφευγεις, σαν τον διαολο το λιβανι. Γιατι μετα σου λενε κανε αυτο, κανε εκεινο, δεν εκανες καλα το επόμενο, θα βγαζεις δουλεια για τρια ατομα, θα χει απαιτησεις για τρια ατομα και θα παίρνεις ενα μισθο κουτσουρεμενο. Συν οτι θα αρχισει να σου λεει, ελα την ταδε μερα, αυριο δεν σε χρειαζομαι κλπ. Ειμαι παθων και τα λεω, στο τελος εκει που με χρωστουσε λεφτα με ζητησε και τα ρεστα. Νομιζω αν σε χει δηλωμενο, δικαιουσε δυο μερες το μηνα αδεια κι αυτες ειναι πληρωμενες. Ασχετα με τα ρεπο σου. Κοιταξε να βαλεις ορια στο τι θα κανεις εκει, γιατι θα σε τρεχει σαν το βεγγο. Σε σούπερ μαρκετ ξεκινησα σαν αποθηκαριος, μετα με εβαζε να φτιαχνω ραφια, να κουβαλαω εξαδες νερα, να κατεβαζω απο ενα πατάρι μερικα πράγματα που χε στοκ και με επαιρνε τηλεφωνο μονο οταν ειχε βαριες δουλειες, αλλιως καθομουν και περίμενα ολη την μερα και το μεσημέρι 15:00μαθαινα, που τις πιο πολλες φορες επαιρνα εγω τηλεφωνο οτι δεν με χρειαζεται, η απάντηση ηταν ελα αυριο που θα φερω και νερα. Ολο το τετραγωνο που ηταν γυρω γύρω απο το σουπερ μαρκετ, με ηξερε σαν τι παιδι οου κουβαλαει Σε ευχαριστώ για την εμπειρία σου και τη συμβουλή σου. Προφανώς για κανένα λόγο δεν θα κάτσω να με εκμεταλλευτούν, αν δω πως μου τρώνε χρήματα ή αργούν να με πληρώσουν τους έχω παρατήσει στη στιγμή. Ούτε εμένα μου αρέσει κάνε το ένα κάνε το άλλο αλλά δυστυχώς είναι μικρό σε μέγεθος και έτσι αναγκαστικά ο υπάλληλος θα κάνει λίγο απ'όλα. Δεν έχει τη ροή του κόσμου ώστε να είμαι μόνιμα στις παραλαβές ή μόνιμα στα ράφια. Δεν μου αρέσει που κάνω αυτήν τη δουλειά, αλλά και να είμαι άνεργος και να κάθομαι σπίτι όλη την ημέρα μου ρίχνει την ψυχολογία. Το πρόβλημα είναι πως με ανεργία 30% είμαστε τρομερά αναλώσιμοι και σίγουρα θα βρουν κάποιο θύμα αργά η γρήγορα που θα το σχίζουν και αυτό θα λέει και από πάνω ευχαριστώ. Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2018 από Vasivouzoukos
Liverpool89 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Εδω εκει που δουλεύω τις εργάτριες τις εχει δηλωμενες 28 κατι€ και κανονικα της δινει 23,5€ τους βαζει στην τραπεζα για 28€ τους τα ζηταει να τα φερουν πίσω. Το κουλο, ενω τις χρωσταει πανω απο 4 μηνιατικα τις υποχρεώνει να τα γυρισουν, αντι να τα αφαιρει, μονο μια ειπε οχι, αλλα οι αλλες τα γυρισανε και αυτη φανηκε η κακια. Συν οτι φορολογουνται για 28€, ενω παίρνουν 23,5€ Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2018 από Liverpool89
Muchacho Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Αν για οποιονδήποτε λόγο θελήσεις να παραιτηθείς να κοιτάξεις να βρεις πρώτα άλλη δουλειά και μετά να το κάνεις.Εγώ πρόσφατα δούλευα ανασφάλιστος για 3.75€/ώρα και στο μήνα πάνω μου είπε πως πρέπει να το μειώσει στα 2.5€/ώρα για να μην αδικεί τους υπόλοιπους.Την ώρα που μου το είπε σε 5 λέπτα απλά έφυγα και δεν ξαναπάτησα.Δεν λέω ένιωσα ωραία αλλά έμεινα ξεκρέμαστος... Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2018 από Muchacho 1
eidikos33 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 13 ώρες πριν, Πανος999 είπε Κανονικα πληρωνεται η αδεια ρε φιλε.. Σου κολλανε ενσημο κανονικα στην κανονικη αδεια? 6 ώρες πριν, Vasivouzoukos είπε Σε ευχαριστώ για την εμπειρία σου και τη συμβουλή σου. Προφανώς για κανένα λόγο δεν θα κάτσω να με εκμεταλλευτούν, αν δω πως μου τρώνε χρήματα ή αργούν να με πληρώσουν τους έχω παρατήσει στη στιγμή. Ούτε εμένα μου αρέσει κάνε το ένα κάνε το άλλο αλλά δυστυχώς είναι μικρό σε μέγεθος και έτσι αναγκαστικά ο υπάλληλος θα κάνει λίγο απ'όλα. Δεν έχει τη ροή του κόσμου ώστε να είμαι μόνιμα στις παραλαβές ή μόνιμα στα ράφια. Δεν μου αρέσει που κάνω αυτήν τη δουλειά, αλλά και να είμαι άνεργος και να κάθομαι σπίτι όλη την ημέρα μου ρίχνει την ψυχολογία. Το πρόβλημα είναι πως με ανεργία 30% είμαστε τρομερά αναλώσιμοι και σίγουρα θα βρουν κάποιο θύμα αργά η γρήγορα που θα το σχίζουν και αυτό θα λέει και από πάνω ευχαριστώ. Φιλε το ημερομισθιο σου ειναι τοσο επειδη εισαι κατω των 25 τα καθαρα ειναι 22,83 - 16% που ειναι οι κρατησεις...Γυρω στα 18 την ημερα δηλαδη
logistoulis Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Γιατί να μην σου κολλάνε ένσημο στην άδεια;
Vasivouzoukos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Muchacho είπε Αν για οποιονδήποτε λόγο θελήσεις να παραιτηθείς να κοιτάξεις να βρεις πρώτα άλλη δουλειά και μετά να το κάνεις.Εγώ πρόσφατα δούλευα ανασφάλιστος για 3.75€/ώρα και στο μήνα πάνω μου είπε πως πρέπει να το μειώσει στα 2.5€/ώρα για να μην αδικεί τους υπόλοιπους.Την ώρα που μου το είπε σε 5 λέπτα απλά έφυγα και δεν ξαναπάτησα.Δεν λέω ένιωσα ωραία αλλά έμεινα ξεκρέμαστος... Μέχρι πρόσφατα ήμουν σε τηλεφωνικό κέντρο, εκεί η κούραση ήταν ψυχολογική και τώρα είναι σωματική. Έχεις μεγάλο δίκιο στο ότι πρώτα πρέπει να βρεις κάτι και μετά να τους παρατήσεις ( χωρίς και καμιά προειδοποίηση, όπως και αυτοί χωρίς προειδοποίηση θα σε έδιωχναν). Ο κλάδος μου είναι εντελώς διαφορετικός αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να βρω τίποτα και για αυτό αναγκάζομαι μια σε τηλεφωνικό, μια σε προμοτιον και μία σε σούπερ μάρκετ να ''δουλεύω΄΄. * Όταν βλέπεις όμως να σε αδικούν κατάφωρα τότε σε πνίγει το δίκιο και λες ένα άντε στο διάολο. Εγώ δεν μπορώ να είμαι σε μια δουλειά και με το παραμικρό να μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι, αν μου τη βαρέσει θα τους παρατήσω και ας μην έχω βρει κάτι άλλο. Ξέρω πως είμαι λάθος σε αυτό και ενδεχομένως αν είχα παιδιά ή άλλες υποχρεώσεις να συμβιβαζόμουν και να έσκυβα το κεφάλι. 2 ώρες πριν, Liverpool89 είπε Εδω εκει που δουλεύω τις εργάτριες τις εχει δηλωμενες 28 κατι€ και κανονικα της δινει 23,5€ τους βαζει στην τραπεζα για 28€ τους τα ζηταει να τα φερουν πίσω. Το κουλο, ενω τις χρωσταει πανω απο 4 μηνιατικα τις υποχρεώνει να τα γυρισουν, αντι να τα αφαιρει, μονο μια ειπε οχι, αλλα οι αλλες τα γυρισανε και αυτη φανηκε η κακια. Συν οτι φορολογουνται για 28€, ενω παίρνουν 23,5€ Δυστυχώς πάντα θα υπάρχουν αυτά τα πρόβατα ( για να μην πω πως αυτή είναι η πλειονότητα ). Αν δεν υπήρχαν κάποιες σαν και αυτές τότε αναγκαστικά θα έδιναν περισσότερα λεφτά και δεν θα σε εκμεταλλεύονταν έτσι. Εγώ προσωπικά πάντως θα έφευγα από το πρώτο μηνιάτικο αν μου το χρώσταγε και επίσης μόνο τη γυναίκα που του είπε όχι θα ήθελα να έχω για γυναίκα/συγγενή κτλπ. Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2018 από Vasivouzoukos
Anorymous Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Ο υπάλληλος κανει πνευματικη εργασια ειναι μισθωτος και δουλευει 25 μερες 8ωρο, ο εργατοτεχνιτης κανει σωματικη εργασια δουλευει με ημερομισθιο 26 το μηνα και δουλευει 6 ωρες και 40 λεπτα.
janpap08 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Παίδες η διαφορά του εργάτη και του υπαλλήλου είναι μία. Ο πρώτος πλένει τα χέρια του πριν μπει στην τουαλέτα ενώ ο δεύτερος αφού βγεί από αυτήν... 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα