faystar Δημοσ. 25 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλημερα, θα ήθελα να ρωτησω αν έχει ακουσει κανεις αυτην την περιπτωση. το καλοκαιρι έφυγα απο την Wind κανονικα και με το νομο και μου στειλε ενα μηνυμα οτι χρωσταω 289 ευρω επειδη εσπασα το συμβολαιο μου. (υποτιθεται εφυγα δυο βδομαδες νωριτερα μου ειπαν). αυτο βεβαια ειδαν οτι δεν ισχυε και μου στελνουν εξι μηνες μετα ενα χαρτι απο ενα δικηγορικο γραφειο οτι το ποσο αυτο ειναι τελικα επειδη πληρωνα τους λογαριασμους μου μετα τη ληξη τους με αποτελεσμα να δημιουργηθει αυτο το ληξιπροθεσμο ποσο. ποτε ομως δεν ειδοποιηθηκα οτι υπαρχουν χρεωσεςι αν πληρωσεςι μετα τη ληξη, ουτε πιο ειναι αυτο το ποσο ουτε πως βγαινει (με τις μερες οπως στις τραπεζες;) δε φαινοταν πουθενα σε κανεναν λογαιριασμο απο αυτους που επαιρνα καθε μηνα(τους οποιους λογαριασμους μπορει να πληρωνα μετα τη ληξη αλλα παντα στο ακεραιο) και γενικα ποτε δεν ενημερωθηκα οτι θα μπορουσε να υπαρχει τετοια κυρωση παρα μονο εξι μηνες αφοτου εφυγα. εχει ακουσει κανενας κατι τετοιο? αν μπορουν να το κανουν αυτο τοτε ανοιγει ενας τεραστιος δρομος για ολες τις εταιριες να χρεωνουν αυτους που φευγουν με οτι ποσα θελουν γιατι δε ξερω κανεναν που να πληρωνει τους λογαριασμους παντα πριν τη ληξη τους. ουτε ο δικηγορος που του εδειξα το χαρτι ειχε ξαναδει κατι τετοιο. Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2018 από faystar
isay Δημοσ. 25 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2018 Αν είσαι σιγουρη οτι εφυγες μετα τη λήξη του συμβολαιου και πλήρωσες όλους τους χρωστουμενους λογαριασμους, τοτε απλά το δικηγορικό γραφείο προσπαθεί να βγάλει μίζα. Καταρχήν αναδρομική οφειλή απο τόκους σε ληξιπρόθεσμους λογαριασμους, μπαινουν στον επομενο και οχι αναδρομικα κάπου στο μέλλον. Κρατω μια επιφύλαξη να εγινε η διακοπη σε άλλη ημερομηνία (μεταγενεστερη) απο αυτή που νομιζεις οτι εφυγες, οπως επισης αν εφυγες πριν την ολοκλήρωση του συμβολαίου, που εκει όντως υπάρχει προστιμο. Αυτό μπορεις να το διασταυρώσεις μιλώντας μονο με τη wind ζητώντας να δουν την καρτελα σου με ολους τους τελετυταίους λογαριασμους και τις ημερομηνίες αιτησης διακοπής και διακοπής. Στα υποψη οτι θα προσπαθήσουν να σου φάνε την προκαταβολή παγίου, δηλαδη το πρώτο πάγιο που πληρωσες διπλό, καθυστερωντας να περάσουν την αίτηση διακοπής. Θα σου πω εγω τι φαντάζομαι. Καταρχήν όλες τις υποθέσεις η wind τις πουλά σε γραφεία με έκπτωση. Π.χ. στο συστημα φαίνεται οτι εσυ χρωστας 100 ευρω (εικονικό ποσο) και η wind το πουλά στο Χ γραφείο-κοράκι για πχ 40 ευρω. Το δικηγορικό γραφείο τώρα, θα προσπαθήσει να εισπράξει 100 για να βγαλει κερδος. Αν τώρα στο συστημα υπάρχει λάθος καταχώρηση, τοτε το δικηγορικό γραφείο θα εχεις λάθος στοιχεία και επειδη δεν θελει (δε το συμφερει να ασχοληθει) με το λάθος θα σου πει οτι βλακεια μπορεις να φανταστεις προκειμένου να πας να πληρώσεις. Στατιστικά τους βγαίνει. Επικοινωνησε πρωτα με τη wind και βγάλε ακρη με τους λογαριασμους σου και την καρτέλα σου (εκει θα φαινεται αν εχεις υπολοιπο). Αν είναι μηδενικό, τοτε στειλε email στο γραφείο με κοινοποιήση στη wind οτι για το ταδε λογαριασμο πελάτη μπλα μπλα με βαση την καρτελα πελατη δεν υπάρχει εκκρεμοτητα και να πάνε να κουρευτουν (ευγενικά γράψε το). Αν δεν ειναι μηδενικη η καρτέλα, βγαλε ακρη το γιατί και μετα ασχολήσου με το γραφειο. Γνωστός μου ειχε αντιστοιχο προβλημα με τη cyta που του ζητουσαν μεγαλο ποσο απο απλήρωτους λογαριασμους. Βασικά η cyta δεν ειχε ενημερωσει το συστημα της οτι ειχε γινει διακοπή και τον χρεώνε, ενω αυτός ειχε ήδη μετακομίσει, αρα δε λαμβανε λογαριασμους.,Είχε ομως όλα τα χαρτιά και την αλληλογραφία για τη διακοπή. Επειδή λοιπον τον ειχαν πρήξει, πλήρωσε για ενα εξώδικο, εγραψε όλα τα στοιχεία και το εστειλε στο αντιστοιχο δικηγορικό γραφείο και τη cyta. Εχουν περάσει πάνω απο 18 μήνες και δεν τον ενοχλησαν ξανα (θα μου ειχε τηλεφωνήσει) Η wind ειναι η χείριστη σε τετοια θέματα (σαν να λεμε η gearbest στις ελληνικές τηλεπικοινωνίες). Θα σε καθυστερουν όπως μπορουν προκειμένου να μη φυγεις και να φάνε οτιδήποτε πιστωτικό πρεπει να σου επιστρέψουν. 1
faystar Δημοσ. 25 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2018 Σ'ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου. Κι εγω αυτο σκεφτηκα στην αρχη οτι θελουν να μου φορτωσουν καποιον επιπλεον λογαριασμο γιατι ελεγαν οτι το συμβολαιο μου ληγει 6 Σεπτεμβριου κι οχι 15 Αυγουστου που ηξερα εγω απο ολα τα προηγουμενα χρονια. αλλα αφενος δε θα δικαιολογουσε τοσο μεγαλο ποσο για τρεις εβδομαδες (ο μηνιαιος λογαρισμος μου ηταν 17 ευρω) αλλα και γιατι το σταματησαν αυτο το τροπαρι αμεσως και πιασαν αλλο. παραθετω τα ακριβη λογια του δικγορου: Παρα το γεγονός οτι σας αποστελλοντο οι μηνιαιοι λογαριασμοι κατα τη συμφωνια που εχετε υπογραψει εσεις αντισυμβατικα και κατα παραβαση των ορων της συμβασης δεν καταβαλατε εντος της συνομογηθεισης προσθεσμιας των εκαστοτε λογαριασμων με αποτελεσμα ο λογαριασμος σας να παρουσιαζει σημερα ληξιπροθεσμο υπολοιπο. οπως φαιεται λοιπον δεν εχει σχεση με το ποτε εφυγα απο την wind ουτε για τον αν τους χρωσταω καποιους μηνες. και για αυτο παραξενευτηκα γιατι αυτο δεν το εχω ξαναδει. και αυτο το ληξιπροθεσμο ποσο που λενε δε φανηκε ποτε σε κανενα λογαριασμο ουτε μου σταλθηκε κατι εξτρα ουτε καν τηλεφωνο δε με πηρανε ποτε να παραπονεθουν. τελος παντων θα δω τι μπορω να βρω απο την wind αλλα νομιζω οτι ειναι αυτο που ειπες. τα πουλανε σε δικηγορους και αυτοι προσπαθουν να βρουν με πιο κολπο θα σε βαλουν να πληρωσεις .. και παλι ευχαριστω
isay Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Και σου ξεω ξανα, οτι σε κάθε επομενο λογαριασμό, εμφανίζονται οι προηγουμενες ανεξόφλητες οφειλές συν πιθανούς τοκους υπερημερίας. Αν στον επομενο πληρώσεις όλο το ποσο, σβήνεται το παλιό χρέος. Επισης αν στο ενδιάμεσο της εκδοσης του επομενου, πληρώσεις τον προηγουμενο ληγμένο, καθυστερήσει να περαστεί η πληρωμη, τοτε το χειρότερο σενάριο ειναι οτι στον μεθεπομενο θα γινει αντιλογισμος, δηλαδη μας χρωστουσε Α, μας χρωστουσε Β, πλήρωσε Γ, τωρα χρωστα Δ, άρα σουμα στον τελτευταιο θα ειναι το αποτελεσμα της πράξης Α+Β-Γ+Δ Αυτό που γράφεις στο υπογραμμισμένο μπορεί άνετα να ερμηνευτεί και ως "Εχετε απλήρωτους λογαρισμους που με τις προσαυξήσεις εφτασαν σε αυτό το ποσο". Για αυτό σου λεω να πας/τηλεφωνησεις στη wind και να δεις την καρτέλα σου. Δε θα μου κανει εντυπωση να μη σε εχουν διαγράψει (κι ας μη σου εστελναν λογαριασμους) ή να άργησαν να σε διαγραψουν( οποτε βγηκε χρεωστικό) ή και να σε διεγραψαν νωρίτερα και βγήκε προστιμό. Wind ειναι αυτή. Το δικηγορικό γραφείο δεν εχει προσβαση σε τετοια στοιχεία, αλλα και να εχει σιγα μην ασχοληθεί να βγάλει ακρη. Μπορει να σε πεισει να πληρώσεις; Θα το κανει ακομα κι αν σου πει οτι έχεις ενα ξάδερφο στη wind και επειδη το όνομα του περιέχει το γραμμα Α, χρωστάς. Βρες το συμβόλαιο σου που αναφέρει τους όρους, γιατί αν θυμαμαι καλα η wind, στα μικρά γράμματα εχει οτι πρεπει να ενημερώσεις την εταιρεία 30 ημέρες πριν θέλεις να φυγεις (να ενα κολπο να φάνε το πάγιο και να φας extra χρεώσεις), αλλά δεν ξεκαθαρίζει αν μπορεις να το δηλωσεις εντος συμβολαίου χωρίς να φανεί σαν πράξη "σπασιματος συμβοαλίου" (αρα προστιμό). Βγάλε ακρη με τη wind, και αν εχεις χαρτουρα που φαίνεται οτι εισαι ενταξει, κάνε καρφωτά καταγγελία εναντιον της wind και εναντιον του γραφείου. Ετσι για το σπάσιμο που σου κάνουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα