Προς το περιεχόμενο

Headphones Superlux HD681 €15,51+1,46 priority Gearbest [ΤΕΛΟΣ]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Διαβάζω κάποια ανάμεικτα σχόλια για την απόδοσή τους στην μουσική. Είναι φυσικό βέβαια στην κατηγορία τιμής που βρίσκονται.

Εμένα με ενδιαφέρουν για κάποια χαλαρή ταινία, ώστε να μην ενοχλώ με ηχεία. Έχει κάποιος άποψη να μου πεί αν αποδίδουν καλά; Εννοείται πως δεν έχω τρελές απαιτήσεις ως προς την ποιότητα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Deadlock7 είπε

Διαβάζω κάποια ανάμεικτα σχόλια για την απόδοσή τους στην μουσική. Είναι φυσικό βέβαια στην κατηγορία τιμής που βρίσκονται.

Εμένα με ενδιαφέρουν για κάποια χαλαρή ταινία, ώστε να μην ενοχλώ με ηχεία. Έχει κάποιος άποψη να μου πεί αν αποδίδουν καλά; Εννοείται πως δεν έχω τρελές απαιτήσεις ως προς την ποιότητα.

Καλά αποδίδουν.

Θεωρούνται επικό value for money

Επεξ/σία από vadergr
Δημοσ.

Αυτα και τα 668Β ειναι οτι πιο value for money μπορεις να αγορασεις σε αυτα τα χρηματα. Για την ακριβεια κατι gaming ακουστικα του 100+ τα πατανε κατω για πλακα.
Εχοντας δοκιμασει και τα 681 και τα 668 προτιμω τα δευτερα τα οποια και κρατησα, αλλα ειναι καθαρα θεμα γουστου.

• Like 1
Δημοσ.

Υπ' όψιν για τους μη γνωρίζοντες ότι είναι open air επομένως ακούγονται και στους δίπλα σας. Δεν απομονώνουν τον ήχο σας πλήρως.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Deadlock7 είπε

Τα superlux είναι μέσα στα μοντέλα για τα οποία η pro εταιρεία sonarworks έχει βγάλει φίλτρο ισοστάθμισης για να πάρεις ισορροπημένο ήχο. Χωρίς δηλαδή τα υπερβολικά πρίμα που έχουν στοκ, συν κάποιες άλλες βελτιώσεις. Τέτοιες βελτιώσεις αξίζουν μόνο αν τα ακουστικά δεν είναι σαβούρα ηχητικά(κάτι που ευτυχώς ισχύει για τα 681).

Η εφαρμογή δεν είναι δωρεάν, αλλά μπορείς κατεβάζοντας την trial έκδοσή της, να "καταγράψεις" την ισοστάθμιση μέσω άλλου δωρεάν προγράμματος και να την έχεις δική σου για πάντα. Ουσιαστικά τα φίλτρα τους είναι κάτι σαν το καλιμπράρισμα οθονών. Παίρνεις αρκετά καλύτερο ήχο από το εκάστοτε ακουστικό, εντελώς τζάμπα. Παρακάτω η λίστα με τα υποστηριζόμενα μοντέλα τους(ευνόητο ότι συμφέρει να αγοράζονται σετ που αναγράφονται στη λίστα): 

https://www.sonarworks.com/truefi/headphones

Θα εβγαζα έναν μίνι οδηγό για το πώς γίνεται, αλλά το insomnia στο 99% θεωρεί τα hi-fi ακουστικά απάτη. Ακόμα και άτομα με τρεις GTX 1080Ti αγοράζουν gaming σαβούρα. Αν σκοπεύει κάποιος να πάρει τα 681 ας μου πει να ετοιμάσω να ένα φίλτρο για το συγκεκριμένο μοντέλο.

• Like 10
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ πολύ όλους για τη βοήθεια κι είμαι σίγουρος πως οι απαντήσεις θα βοηθήσουν κι άλλους που είναι στο ψάξιμο.

pirmen56 προσωπικά όταν παραλάβω θα ακολουθήσω την συμβουλή σου στο σετάρισμα για δοκιμή.

Επεξ/σία από Deadlock7
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Τα superlux είναι μέσα στα μοντέλα για τα οποία η pro εταιρεία sonarworks έχει βγάλει φίλτρο ισοστάθμισης για να πάρεις ισορροπημένο ήχο. Χωρίς δηλαδή τα υπερβολικά πρίμα που έχουν στοκ, συν κάποιες άλλες βελτιώσεις. Τέτοιες βελτιώσεις αξίζουν μόνο αν τα ακουστικά δεν είναι σαβούρα ηχητικά(κάτι που ευτυχώς ισχύει για τα 681).

Η εφαρμογή δεν είναι δωρεάν, αλλά μπορείς κατεβάζοντας την trial έκδοσή της, να "καταγράψεις" την ισοστάθμιση μέσω άλλου δωρεάν προγράμματος και να την έχεις δική σου για πάντα. Ουσιαστικά τα φίλτρα τους είναι κάτι σαν το καλιμπράρισμα οθονών. Παίρνεις αρκετά καλύτερο ήχο από το εκάστοτε ακουστικό, εντελώς τζάμπα. Παρακάτω η λίστα με τα υποστηριζόμενα μοντέλα τους(ευνόητο ότι συμφέρει να αγοράζονται σετ που αναγράφονται στη λίστα): 

https://www.sonarworks.com/truefi/headphones

Θα εβγαζα έναν μίνι οδηγό για το πώς γίνεται, αλλά το insomnia στο 99% θεωρεί τα hi-fi ακουστικά απάτη. Ακόμα και άτομα με τρεις GTX 1080Ti αγοράζουν gaming σαβούρα. Αν σκοπεύει κάποιος να πάρει τα 681 ας μου πει να ετοιμάσω να ένα φίλτρο για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Γινεται να κανεις τον μίνι οδηγο? Εχω τα Superlux 668Β και βλεπω οτι τα υποστηριζει

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, pirmen56 είπε

Αν σκοπεύει κάποιος να πάρει τα 681 ας μου πει να ετοιμάσω να ένα φίλτρο για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Με ενδιαφερει και εμενα για τα 668B, προς το παρον χρησιμοποιω το equalizer apo για να κανω αυτο που περιγραφεις.

Δημοσ.

Με τελωνειο τι παιζει ρε παιδια? Ξερει κανεις να μου απαντησει? Με priority και 1 ευρω απο ολλανδια που προτινει ο φιλος δεν περναει?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χρειάζονται τρία προγράμματα για να γίνει η δουλειά.

1. Το sonarworks που στις τελευταίες εκδόσεις είναι systemwide και κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα(όχι δωρεάν).

2. Το room equalization wizard(REW) που είναι δωρεάν. Εξαιρετική εφαρμογή για να ισοσταθμίζεις ό,τι γουστάρεις. Το έφτιαξαν άτομα από ένα φόρουμ ήχου για ισοστάθμιση ηχοσυστημάτων με χρήση μικροφώνων. Με αυτό μετράς τον διορθωμένο ήχο της sonarworks(με τη βοήθεια της κάρτας ήχου), τον αντιστρέφεις και τον ξαναδιορθώνεις προσεγγίζοντας πάρα πολύ τη διόρθωση των πρώτων.

3. Το δωρεάν equalizer, EqualizerAPO(συνεργάζεται με τα φίλτρα που δημιουργεί το REW).

Ο οδηγός θέλει κάποιο χρόνο και δεν το βλέπω για αυτή την εβδομάδα. Να δούμε κιόλας αν θα υπάρξει ενδιαφέρον και από άλλους.

Πάρτε προς το παρόν τα διορθωμένα 668B.

Θα δημιουργήσετε ένα αρχείο txt με όνομα 668B π.χ. και θα ρίξετε μέσα τα παρακάτω και το σώζετε. Τα notes είναι δικά μου. Δείχνουν το εύρος της διόρθωσης και το πόσο πρέπει να ρίξεις την ένταση στον pre-amp του APO για να μην υπάρχει παραμόρφωση από τη διόρθωση. Ενδεχομένως και με μικρότερη μείωση να μην υπάρχει θέμα στο 99% των μουσικών κτλ..

Spoiler

Filter Settings file

Room EQ V5,16
Dated:

Notes: pre amp -4db, 60Hz-19Khz

Equaliser: Generic
668B
Filter  1: ON  PK       Fc   2.754 Hz  Gain -16,4 dB  Q  1,00
Filter  2: ON  PK       Fc   2.380 Hz  Gain   2,7 dB  Q  1,92
Filter  3: ON  PK       Fc   3.008 Hz  Gain  17,4 dB  Q  1,09
Filter  4: ON  PK       Fc   1.415 Hz  Gain   3,4 dB  Q  1,03
Filter  5: ON  PK       Fc     587 Hz  Gain   1,9 dB  Q  1,57
Filter  6: ON  PK       Fc  12.191 Hz  Gain  -6,7 dB  Q  3,17
Filter  7: ON  PK       Fc   5.605 Hz  Gain  -9,7 dB  Q  5,00
Filter  8: ON  PK       Fc    99,6 Hz  Gain  -3,3 dB  Q  2,00
Filter  9: ON  PK       Fc     516 Hz  Gain  -1,7 dB  Q  1,00
Filter 10: ON  PK       Fc   8.798 Hz  Gain  -8,4 dB  Q  5,00
Filter 11: ON  PK       Fc   5.114 Hz  Gain   4,1 dB  Q  5,00
Filter 12: ON  PK       Fc   1.109 Hz  Gain  -1,8 dB  Q  2,12
Filter 13: ON  PK       Fc  10.477 Hz  Gain   2,3 dB  Q  4,99
Filter 14: ON  PK       Fc  13.515 Hz  Gain  -0,7 dB  Q  4,81
Filter 15: ON  PK       Fc   4.626 Hz  Gain  -0,1 dB  Q  5,00
Filter 16: ON  PK       Fc   7.820 Hz  Gain   0,9 dB  Q  5,00
Filter 17: ON  PK       Fc  15.386 Hz  Gain  -3,1 dB  Q  5,00
Filter 18: ON  PK       Fc   4.428 Hz  Gain   3,6 dB  Q  5,00
Filter 19: ON  PK       Fc   6.212 Hz  Gain  -2,5 dB  Q  5,00
Filter 20: ON  PK       Fc   6.873 Hz  Gain  -2,4 dB  Q  5,00

Αφού πρώτα θα έχετε εγκαταστήσει το EqualizerAPO και θα το έχετε σετάρει ως εξής:

Spoiler

Settings_APO.png

Το αρχείο config.txt υπάρχει ήδη μέσα στον φάκελο config που φαίνεται. Ρίχνεις μέσα στον ίδιο φάκελο το HD668B.txt και το πρώτο αρχείο αναφέρεται στο δεύτερο, όπως φαίνεται. Αν κάνεις ένα shortcut του config.txt επάνω στο desktop το ανοίξεις και βάλεις ένα ίσον π.χ. στο όνομα του 668B π.χ. "668B=.txt" τότε το EQ παρακάμπτεται και μπορείς να ακούσεις με τα ηχεία σου.

Για ενημέρωση:

Ο ήχος(μπλε γραμμή) που κατέγραψε η sonarworks για τα 668B. Η κόκκινη γραμμή είναι ο σωστός ήχος(συχνοτικά) και πλησιάζει τον ήχο που ακούνε στα στούντιό τους οι ηχητικοί παραγωγοί:

Sonarworks_HD_668_B.png

Η μουσταρδί γραμμή πιο κάτω είναι η καταγραφή του REW αντεστραμμένη. Το ίδιο ακριβώς πράγμα με τη sonarworks, απλά φαίνεται σε άλλη κλίμακα. Και η κίτρινη είναι η διόρθωση που κάνει το φίλτρο που έδωσα. Σχεδόν τέλεια εκεί που χρειάζεται. Επίτηδες δεν διόρθωσα τα μπάσα κάτω από τα 60Hz γιατί φαντάζομαι θα ακούτε με κάποια κάρτα και τα πράγματα μπορεί να γίνουν χειρότερα. Ούτε χρειάζεται και τόσο. Εδώ τα μπάσα φαίνονται να πέφτουν λιγότερο απότομα γιατί το REW καταγράφει τη διόρθωση της sonarworks που έγινε πάνω στον στοκ ήχο. Όχι τον στοκ ήχο που φαίνεται παραπάνω.

Spoiler

REW-_HD668_B.png

Επεξ/σία από pirmen56
  • Like 5
  • Thanks 8
Δημοσ.

Σκέφτομαι να το αγοράσω για ηχογράφηση κιθάρας ...δηλαδή να τα βαλω   στην κάρτα ήχου μου  ..καταλαβαίνω βέβαιο ότι αυτό θεωρείται επαγγελματικός ήχος και μάλλον θα πρέπει να δαπανηθουν πολλα  λεφτά ...με αυτά εδώ θα μπορούσα να κάνω  πρόχειρη δουλειά?

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Χρειάζονται τρία προγράμματα για να γίνει η δουλειά.

1. Το sonarworks που στις τελευταίες εκδόσεις είναι systemwide και κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα(όχι δωρεάν).

2. Το room equalization wizard. Εξαιρετική εφαρμογή για να ισοσταθμίζεις ό,τι γουστάρεις. Το έφτιαξαν άτομα από ένα φόρουμ ήχου για ισοστάθμιση ηχοσυστημάτων με χρήση μικροφώνων. Με αυτό μετράς τον διορθωμένο ήχο της sonarworks(με τη βοήθεια της κάρτας ήχου), τον αντιστρέφεις και τον ξαναδιορθώνεις προσεγγίζοντας πάρα πολύ τη διόρθωση των πρώτων.

3. Το δωρεάν equalizer, EqualizerAPO.

Ο οδηγός θέλει χρόνο και δεν το βλέπω για αυτή την εβδομάδα. Να δούμε κιόλας αν θα υπάρξει ενδιαφέρον και από άλλους.

Πάρτε προς το παρόν τα διορθωμένα 668B.

Θα δημιουργήσετε ένα αρχείο txt με όνομα 668B π.χ. και θα ρίξετε μέσα τα παρακάτω και το σώζετε. Τα notes είναι δικά μου. Δείχνουν το εύρος της διόρθωσης και το πόσο πρέπει να ρίξεις την ένταση στον pre-amp του APO για να μην υπάρχει παραμόρφωση από τη διόρθωση. Ενδεχομένως και με μικρότερη μείωση να μην υπάρχει θέμα στο 99% των μουσικών κτλ..

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Filter Settings file

Room EQ V5,16
Dated:

Notes: pre amp -4db, 60Hz-19Khz

Equaliser: Generic
668B
Filter  1: ON  PK       Fc   2.754 Hz  Gain -16,4 dB  Q  1,00
Filter  2: ON  PK       Fc   2.380 Hz  Gain   2,7 dB  Q  1,92
Filter  3: ON  PK       Fc   3.008 Hz  Gain  17,4 dB  Q  1,09
Filter  4: ON  PK       Fc   1.415 Hz  Gain   3,4 dB  Q  1,03
Filter  5: ON  PK       Fc     587 Hz  Gain   1,9 dB  Q  1,57
Filter  6: ON  PK       Fc  12.191 Hz  Gain  -6,7 dB  Q  3,17
Filter  7: ON  PK       Fc   5.605 Hz  Gain  -9,7 dB  Q  5,00
Filter  8: ON  PK       Fc    99,6 Hz  Gain  -3,3 dB  Q  2,00
Filter  9: ON  PK       Fc     516 Hz  Gain  -1,7 dB  Q  1,00
Filter 10: ON  PK       Fc   8.798 Hz  Gain  -8,4 dB  Q  5,00
Filter 11: ON  PK       Fc   5.114 Hz  Gain   4,1 dB  Q  5,00
Filter 12: ON  PK       Fc   1.109 Hz  Gain  -1,8 dB  Q  2,12
Filter 13: ON  PK       Fc  10.477 Hz  Gain   2,3 dB  Q  4,99
Filter 14: ON  PK       Fc  13.515 Hz  Gain  -0,7 dB  Q  4,81
Filter 15: ON  PK       Fc   4.626 Hz  Gain  -0,1 dB  Q  5,00
Filter 16: ON  PK       Fc   7.820 Hz  Gain   0,9 dB  Q  5,00
Filter 17: ON  PK       Fc  15.386 Hz  Gain  -3,1 dB  Q  5,00
Filter 18: ON  PK       Fc   4.428 Hz  Gain   3,6 dB  Q  5,00
Filter 19: ON  PK       Fc   6.212 Hz  Gain  -2,5 dB  Q  5,00
Filter 20: ON  PK       Fc   6.873 Hz  Gain  -2,4 dB  Q  5,00

Αφού πρώτα θα έχετε εγκαταστήσει το EqualizerAPO και θα το έχετε σετάρει ως εξής:

Settings_APO.png

Το αρχείο config.txt υπάρχει ήδη μέσα στον φάκελο config που φαίνεται. Ρίχνεις μέσα στον ίδιο φάκελο το HD668B.txt και το πρώτο αρχείο αναφέρεται στο δεύτερο, όπως φαίνεται. Αν κάνεις ένα shortcut του config.txt επάνω στο desktop το ανοίξεις και βάλεις ένα ίσον π.χ. στο όνομα του 668B π.χ. "668B=.txt" τότε το EQ παρακάμπτεται και μπορείς να ακούσεις με τα ηχεία σου.

Για ενημέρωση:

Ο ήχος(μπλε γραμμή) που κατέγραψε η sonarworks για τα 668B. Η κόκκινη γραμμή είναι ο σωστός ήχος(συχνοτικά) και πλησιάζει τον ήχο που ακούνε στα στούντιό τους οι ηχητικοί παραγωγοί:

Sonarworks_HD_668_B.png

Η μουσταρδί γραμμή πιο κάτω είναι η καταγραφή του REW αντεστραμμένη. Το ίδιο ακριβώς πράγμα με τη sonarworks, απλά φαίνεται σε άλλη κλίμακα. Και η κίτρινη είναι η διόρθωση που κάνει το φίλτρο που έδωσα. Σχεδόν τέλεια εκεί που χρειάζεται. Επίτηδες δεν διόρθωσα τα μπάσα κάτω από τα 60Hz γιατί φαντάζομαι θα ακούτε με κάποια κάρτα και τα πράγματα μπορεί να γίνουν χειρότερα. Ούτε χρειάζεται και τόσο. Εδώ τα μπάσα φαίνονται να πέφτουν λιγότερο απότομα γιατί το REW καταγράφει τη διόρθωση της sonarworks που έγινε πάνω στον στοκ ήχο. Όχι τον στοκ ήχο που φαίνεται παραπάνω.

REW-_HD668_B.png

Εισαι αψογοτατος :D

Ειχα φτιαξει ενα παρομποιο με το apo και το peace αλλα δοκιμαζοντας αυτο ειναι σαφεστατα καλυτερο.

Ερωτηση: επειδη εγω xρησιμοποιω υφασματινα pads που κανουν λιγο τα μπασα να χανουν ειναι σωστα να τα ανεβασω (κατα καποια dB) και ποσο μιλαμε για το ευρος 20-100.

Προς τους ενδιαφερομενους για αγορα.

Τα δερματινα pads των 681/668 δεν ειναι οτι καλυτερο ποιοτηκα και ειναι σχετικα σκληρα, προτεινω σαφεστατα τα υφασματινα, πολυ πιο αναπαυτικα, μαλακα και δημιουργουν ακομα καλυτερο sound stage. Απο ελλαδα ειναι αυτα http://www.karatzios.gr/shoppingcart/idetails.aspx?iid=20133 τα οποια φοραω τωρα στα 668Β μου.

το ιδιο καταστημα εχει και τα 681 στα 23Ε http://www.karatzios.gr/shoppingcart/idetails.aspx?iid=16352

και τα 668 στα 33Ε http://www.karatzios.gr/shoppingcart/idetails.aspx?iid=18317

Το κακο ειναι τα μεταφορικα που ηταν οταν πηρα εγω τα 668+pads 8Ε. Aλλα σιγουρα δε μπλεκεις με τελωνεια και τα λοιπα και ερχονται σε 2 μερες σπιτι σου :P

8 λεπτά πριν, godjet είπε

Σκέφτομαι να το αγοράσω για ηχογράφηση κιθάρας ...δηλαδή να τα βαλω   στην κάρτα ήχου μου  ..καταλαβαίνω βέβαιο ότι αυτό θεωρείται επαγγελματικός ήχος και μάλλον θα πρέπει να δαπανηθουν πολλα  λεφτά ...με αυτά εδώ θα μπορούσα να κάνω  πρόχειρη δουλειά?

Με equalizing για να μειωσεις τα πριμα ειναι οτι καλυτερο μπορεις να παρεις σε αυτα τα λεφτα ακομα και στα 35+10(τα pads) απο Ελλαδα που εβγαλα πιο πανω. Για να πεις οτι θα παρεις κατι πραγματικα καλυτερο που να κανει τη διαφορα για μενα πρεπει να πας σε ακουστικα 3πλασιας τιμης.

Και φυσικα δε μιλαμε για τις μαπες gaming aακουστικα των 100-200Ε, αυτα τα 681/668 τα εχουν για πρωινο ακομα και χωρις equalizing.

• Like 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, godjet είπε

Ναι μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για επαγγελματική δουλειά, ειδικά με τα φίλτρο που έδωσα πιο πάνω. Από τα reviews του rtings.com βλέπω ότι πρόκειται για ακουστικά με αρκετά καλά μεγάφωνα. Δεν παραμορφώνουν πολύ εννοώ.

https://www.rtings.com/headphones/reviews/superlux/hd-668b

https://www.rtings.com/headphones/reviews/superlux/hd-681

Να έχετε μόνο υπόψη σας ότι ακόμα και ένας φθηνός Fiio ενισχυτής φτιαγμένος για ακουστικά χαμηλού impedance όπως τα 681/668Β είναι πολύ καλύτερος από μια κάρτα ήχου. Οι κάρτες παραμορφώνουν σε λίγο μεγάλη ένταση και αλλοιώνουν τη χροιά των ακουστικών σε αρκετές περιπτώσεις(στα μπάσα συνήθως).

• Like 2
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...