Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! Λοιπόν ήρθε η ώρα να αλλάξουμε κουφώματα και να βάλουμε και ρολά (πριν είχαμε συρόμενα παντζούρια). Από την μέτρηση που έγινε , έχουμε αρκετό ύψος για επικαθήμενα , τα οποία είναι περίπου 200ευρώ φθηνότερα, αλλά μας είπαν ότι τα εξωτερικά προσφέρουν καλύτερη ηχομονωση/ θερμομόνωση, εφόσον ουσιαστικά θα είναι όλο το άνοιγμα καλυμμένο με κούφωμα, ενώ στα επικαθήμενα ένα μέρος θα καλύπτεται από το κουτί του ρολού.  Γνωρίζει κάποιος από τους συμφορουμίτες αν αξίζει τον κοπό να βάλουμε εξωτερικά; Θα είνα μεγάλη η διαφορά στις απώλειες σε σχέση με τα επικαθήμενα (ειδικά απο άποψη ήχου);

  • Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα εξωτερικά δεν προσφέρουν καλύτερη ηχομόνωση/θερμομόνωση επειδή είναι "καλύτερα", αλλά επειδή είναι πάνω στην εξωτερική πλευρά του τοίχου, σε αντίθεση με τα επικαθήμενα που συνήθως βλέπεις την πλάτη τους μέσα από το σπίτι.

Τα εξωτερικά θα σας φαίνονται άσχημα πάντως.

Πιστεύω ότι αν πάρεις επικαθήμενα με θερμοδιακοπή δεν θα έχεις πρόβλημα.

Πχ. Να μην έχει μόνο τα μαύρα "πλαστικά", αλλά και αυτό το υλικό που μοιάζει με dow.

%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%B4%CE%

Επεξ/σία από ThReSh
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επικαθημενα με θερμοδιακοπη σου προτεινω(στο τζαμι κ στο πλαισιο αλουμινιου, για να μην σε κλεψουν)

τους εχω βαλει και τους 2 τυπους. Τα εξωτερικα εχουν ενα προβλημα που δεν το ξερει ο κοσμος. Μαζευουν σκονη στο ταβανι τους. Αντε καθαριζε την. Επισης ειναι χειροτερα οπτικα(σαν ενα κλιματιστικο ακομα) και δεν προσφερουν ιδαιτερα περισσοτερο φως οτι κερδιζεις το κοβει το εξωτερικο ρολο, το μισο σιγουρα.

α και μια μικρη λεπτομερεια. Αν εισαι σε πολυκατοικια, βαζεις οτι βαζουν και οι αλλοι οχι οτι θες.  Το εξωτερικο ρολο δεν επιτρεπεται αν δεν εχουν και οι αλλοι. Το επικαθημενο νομιζω μπαινει παντα.

Επεξ/σία από Zerg13
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ευχαριστω για τις απαντήσεις παιδιά, είναι πολύ βοηθητικές! Στην οικοδομή μας έχει κι από τα δύο (και πιστεψτε με κανένας δε θα ασχοληθει παραπάνω). Αρα με θερμομόνωση δε θα έχω θέμα. Από άποψη ηχομόνωσης;

 

 

  • Super Moderators
Δημοσ.
32 minutes ago, jennyV said:

Από άποψη ηχομόνωσης;

Στην photo που έβαλα πιο πάνω, το χοντρό αφράτο υλικό (κάτι σαν dow) προσφέρει κι ηχομόνωση.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εξωτερικά ρολά 

Πλεονεκτήματα:

α. Δεν μειώνουν καθόλου το ωφέλιμο ύψος και πλάτος του ανοίγματος μας.

Β. Σε πολλές περιπτώσεις έχουμε καλύτερη ηχομόνωση και θερμομόνωση λόγω του ότι δεν χάνουμε ενέργεια (η δεν περνάει ήχος)  μέσα από τα κουτιά.

Μειονεκτήματα:

α. Έχουν μικρότερη ασφάλεια.

β. Μπορούν να γίνουν μόνο ηλεκτρικά ( όχι χειροκίνητα με ιμάντες η μανιβέλες).

γ .Πολλοί τα θεωρούν αντιαισθητικά, διότι η επιφάνεια τους (18 εκατοστά) εξέχει από το τοίχο μας και είναι δύσκολο να καλυφθούν.

 

Επικαθήμενα ρολά

Πλεονεκτήματα :

α. Είναι ασφαλέστερα ( οι οδηγοί των ρολών, με την χρήση φτερών, αγκαλιάζουν το τζαμιλίκι μας  και γίνονται ένα σώμα με αυτό).

β. Η κίνηση γίνεται με όλους τους τρόπους (ηλεκτρικά – χειροκίνητα).

γ. Είναι πιο καλαίσθητα και υπάρχει η δυνατότητα εύκολης κάλυψης των κουτιών τους από το έξω μέρος (στις αντικαταστάσεις παλαιών ξύλινων κουφωμάτων το κουτί σχεδόν πάντα καλύπτεται από το έξω μέρος).

δ. Σε πολλές περιπτώσεις έχουμε χειρότερη ηχομόνωση και θερμομόνωση, λόγω του ότι δεν χάνουμε ενέργεια (η δεν περνάει ήχος)  μέσα από τα κουτιά στην περίπτωση που αυτά δεν είναι θερμοδιακοπτόμενα κούτια .

Μειονεκτήματα :

α. Μειώνεται το ύψος του κουφώματος (τζαμιού).

Επεξ/σία από blazar
  • Thanks 1
Δημοσ.

Τα ρολά είτε επικαθήμενα είτε εξωτερικά δεν έχουν καμία ασφάλεια. Σπάνε για πλάκα ακόμα και με κατσαβίδι. Κάτι καλύτερο είναι τα μασίφ ρολά αλουμινίου αλλά και πάλι εγγυημένη ασφάλεια δεν προσφέρουν.

Αρχικά βάλε ψευτόκασες για να βιδωθούν επάνω τα κουφώματα. Βασικό επίσης τώρα πια να βάλεις θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα και ζήτα να έχουν πολλαπλά κλειδώματα αν είναι συρόμενα. Όχι απλώς κλειδαριές 3ων σημέιων που βάζουν συνήθως. Αν είναι ανοιγόμενα να έχουν περιμετρικούς μηχανισμούς και ανακλίσεις και στα 2 φύλλα. Βολεύει.

Αν έχεις την δυνατότητα βάλε ανοιγόμενα. Έχουν καλύτερη τιμή/απόδοση.

Σε συρόμενα εαν έχεις μεγάλα τζάμια κοίταξε για ανασηκούμενο μηχανισμό. Είναι πολύ πιο ευκολα στο ανοιγμα/κλείσιμο και έχουν λίγο καλυτερη ασφάλεια.

Τα τζάμια να είναι ενεργειακά 4ων εποχών.

Απο μάρκες δεν ξέρω τι έχεις κοιτάξει..αλλα αν πας σε κάποια απ τις γνωστές δεν θα έχεις πρόβλημα.

 

  • Like 2
  • 11 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 24/3/2018 στις 5:20 ΜΜ, jennyV είπε

Από την μέτρηση που έγινε , έχουμε αρκετό ύψος για επικαθήμενα , ....

Τι υψος πρέπει να έχει η μπαλκονόπορτα για να παίρνει επικαθήμενα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οπως ειπαν και οι -περισσοτεροι- προλαλησαντες, εφοσον σε παιρνει απο θεμα υψους να βαλεις επικαθημενα, τοτε βαζεις επικαθημενα.

Επεξ/σία από panos4tw
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, panos4tw είπε

Οπως ειπαν και οι -περισσοτεροι- προλαλησαντες, εφοσον σε παιρνει απο θεμα υψους να βαλεις επικαθημενα, τοτε βαζεις επικαθημενα.

Ναι αυτό, εννωω, τι σημαίνει "σε παίρνει" .... να χωράω εγώ να περνάω από κάτω ή υπάρχει κάτι σαν "rule of thumb" με βάση το τι θεωρείται αποδεκτό τελικό ύψος.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, DrLo είπε

Ναι αυτό, εννωω, τι σημαίνει "σε παίρνει" .... να χωράω εγώ να περνάω από κάτω ή υπάρχει κάτι σαν "rule of thumb" με βάση το τι θεωρείται αποδεκτό τελικό ύψος.

Θεωρω οτι εχει να κανει κυριως με το ποσο φωτισμο εχει το σπιτι, τον προσανατολισμο του αλλα ισως και με τον αν κατοικειται απο ψηλη οικογενεια ωστε να μπορουν να περασουν απο κατω χωρις να σκυψουν...

 

Σε προσφατη ανακαινιση π.χ. στο ανατολικο παραθυρο οπου υπηρχε αρκετο φως πηγαμε με επικαθημενα ρολα, ενω στην δυτικη βεραντα που δεν ειχε τοσο φως αλλα και τα ανοιγματα ηταν και αυτα 3~ εκατοστα κοντυτερα, πηγαμε με εξωτερικα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...