plpapadopoulos Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 5 λεπτά πριν, nikosjc είπε Μπορεί να είναι η ταπεινή σου γνώμη, αλλά δεν συμφωνώ! Όλα τα κινητά κάνουν άνετα τη δουλειά τους (να παίρνουν τηλέφωνο), ακόμα και αυτά των 30€. Αν είναι έτσι γιατί να πας στα 350; Καλώς ή κακώς όταν ανεβαίνεις σε χρήματα ανεβαίνεις και σε δυνατότητες και ποιότητα. Εγώ ας πούμε θέλω καλή φωτογραφική (όχι δεν μπορώ να κουβαλάω την dslr συνέχεια μαζί μου). Δυστυχώς δεν έχω βρει κινητό κάτω των 600€ που να με καλύπτει στην κάμερα. Το να πάρω οικονομικά μοντέλα (ακόμα και μεγάλων εταιρειών) και να βγάζω το παιδί μου σε μπλε απόχρωση και pixelιασμένο δεν το θέλω. Από τη στιγμή που έχω αυτές τις απαιτήσεις θα τις πληρώσω. Το αν θα τις πληρώσω 700, 800 ή 1000 ή ποια μάρκα θα επιλέξω εξαρτάται από το τι θέλω και πόσο αντέχει η τσέπη μου. Όχι όμως ότι τα κινητά αυτής της κατηγορίας έχουν τις ίδιες δυνατότητες με των 300-350€. Όσο για το θέμα της διαφήμισης, δεν το θεωρώ ξεφτίλα γιατί πρώτον έχει δεχτεί πόλεμο από τους "δυτικούς" που έχουν αρχίσει να φοβούνται και δεύτερον γιατί είναι πολύ έξυπνη και δημιουργεί το ανάλογο hype, οπότε γιατί όχι! Το έχουν κάνει κατά καιρούς σχεδόν όλοι! Δεκτό, όμως το θεωρείς δίκαιο να χρεώνεται κάποιος 600-1000 απλά για μια camera? Παρόλα αυτά θεωρώ πως μια σωστή (αξιοπρεπής) camera είναι βασικότατο χαρακτηριστικό ενός κινητού αλλά όχι σε σημείο που να είμαστε όλοι φωτογράφοι και γραφίστες. Εννοώ ότι το κόστος ανεβαίνει δυσανάλογα σε σχέση με τις έξτρα παροχές, όπως επίσης σκόπιμα αφαιρούνται κάποια features που υπήρχνα σαι παλαιότερες γενιές και ξαναλανσάρονται ως premium στις επόμενες (π.χ. θεωρώ απαραίτητο το κινητό μου να έχει ανεξάρτητο Micro SD slot και να είναι ταυτόχρονα Dual Sim, όπως και υποδοχή ακουστικών, γιατί ταξιδεύω συνέχεια και τα χρειάζομαι όλα αυτά. Πόσες εταιρίες και πάλι θα βρείς σήμερα να τα παρέχουν αυτά ακόμα και στα πιο premium μοντέλα? Ο μέσος κόσμος δε χρειάζεται πιστεύω κινητό πάνω από αυτά τα λεφτά και ίσως ορισμένοι να μην ανήκουν στο μέσο κόσμο, συμφωνώ. Για το θέμα της διαφήμισης, θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Λούζονται ό,τι σπείραν οι μεγαλύτεροι. 1
nikosjc Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 30 λεπτά πριν, plpapadopoulos είπε Εννοώ ότι το κόστος ανεβαίνει δυσανάλογα σε σχέση με τις έξτρα παροχές, όπως επίσης σκόπιμα αφαιρούνται κάποια features που υπήρχνα σαι παλαιότερες γενιές και ξαναλανσάρονται ως premium στις επόμενες Για το πρώτο κομμάτι και το δυσανάλογο του θέματος δεν είναι ακριβώς έτσι. Το κόστος δεν ανεβαίνει μόνο για την κάμερα. Ανεβαίνει και για τον επεξεργαστή που θα μπορεί να υποστηρίξει την κάμερα (και όχι μόνο), για την μνήμη (χωριτικότητα και ταχύτητα) που θα μπορεί επίσης να την υποστηρίξει, και φυσικά δεν έχουν μόνο καλύτερες κάμερες, έχουν καλύτερες οθόνες, καλύτερη ποιότητα υλικών, κλπ. Τώρα αν κάποιος θέλει να έχει μόνο καλύτερη κάμερα και δεν τον νοιάζουν άλλες αναβαθμίσεις, τότε ναι δυστυχώς, θα του φανεί δυσανάλογο το κόστος. Το να μου πεις ότι δεν αξίζουν γενικά αυτά τα χρήματα σε κάποιες περιπτώσεις τότε ναι θα συμφωνήσω. Δλδ με 1000€ αγοράζεις σπέσιαλ pc με οθόνη που κάνει πολλά περισσότερα από ένα κινητό. Και σαφώς η μεγάλη ισχύς σε μικρό μέγεθος και η φορητότητα κοστίζει, αλλά ίσως να είναι αρκετά τραβηγμένο από τις εταιρείες. Από τη στιγμή όμως που σχεδόν όλες οι εναλλακτικές ίδιας ποιότητα έχουν και το ίδιο κόστος τότε δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Τα αξιολογείς και πληρώνεις τις ανάγκες σου. Τώρα για τα features που μπαιοβγαίνουν και σου χαλάνε τις συνήθειες δυστυχώς είναι μόδες, που τις κάνει ένας και τρέχουν όλοι σαν τα πρόβατα από πίσω να κάνουν το ίδιο γιατί νομίζουν ότι θα μοιάσουν και θα πουλήσουν...
manolinio11 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, nhzt είπε Εγώ funboy; με Xiaomi redmi note 4; Ξεκινάς μια ρητορική μίσους, χωρίς να ξέρεις σε ποιον απευθύνεσαι, λέγοντας αρλούμπες.... Κατα την δική σου κρίση ότι είναι πανω απο 600€ δεν αξίζει, κατά την δική σου άποψη βρήκαν τον μάστορα τους οι Apple και η Samsung απο την Huawei και κάτι τέτοια τρελά. Λοιπόν κοιμήσου και όταν ξυπνήσεις πες μου αν η Huawei έχει καλύτερο SoC, καλύτερο λειτουργικό και καλύτερη τεχνολογία στις κάμερες, απο τα Apple και πες μου. Όλα τα άλλα είναι αμπελοφιλολογιες αυτων, που ότι δεν το φτανουν το κανουν κρεμαστάρια... Και να σου πω κάτι... και για μένα είναι ακριβό το αιφονι, αλλά μην μπερδεύεις την τεχνολογία με το χρήμα. Εκεί θα χάσεις... Καληνύχτα. Μπερδευεις την apple του 2007 με την τωρινη.... μη προσπαθεις να δικαιολογηθης σε μενα αδιαφορω για τη γνωμη σου και το μονο σιγουρο οτι δεν αλλαζεις τη δικη μου.. φαινετε απο το τροπο που απαντας οτι σε τσουζει καπως δε ξερω τι και δεν με ενδιαφερει.. αν πιστευεις οτι η τωρινη apple καινοτομει και οτι αξιζουν τα κινητα της 1000 plus, (το ιδιο ισχυει και για τη samsung) τοτε η παραγραφος που γραφεις για τον ηλιθιο και τον εξυπνο σου ταιριαζει γαντι... αντε καληνυχτα... Επεξ/σία 27 Μαρτίου 2018 από manolinio11 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα