Προς το περιεχόμενο

Προβολης Ομιχλης Αξιζουν

therock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγω στο δικο μου τους αντικατεστησα με led χαμηλης ισχυος. Και τα εχω μονιμα αναμμενα μερα νυχτα, σαν φωτα ημερας.

Ομιχλη στην Αθηνα δε νομιζω να υπαρξει ποτε.

• Like 1
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

12 ώρες πριν, georgeγ είπε

εγω τους εχω παντα αναμμενους 

φωτιζουν χαμηλα σε μικρη αποσταση απο το αυτοκινητο αριστερα και δεξια απο την δεσμη των κανονικων φωτων

οταν κινεισαι σε σκοτεινους δρομους βοηθουν παρα πολυ ωστε να βλεπεις τις ακρες του δρομου π.χ. γκρεμους,πετρες στα δεξια

μαλλον ειναι παρανομη η χρηση τους αλλα δεν καταλαβαινω το λογο αφου δεν τυφλωνουν τον απεναντι

10 ώρες πριν, georgeγ είπε

οχι οι δικοι μου δεν τυφλωνουν το εχω ελεγξει.

βρισκονται κατω κατω στο προφυλακτηρα και ριχνουν το φως πολυ κοντα στο αυτοκινητο απλα απλωνουν δεξια και αριστερα,σου διευρυνουν το οπτικο πεδιο στα πλαγια

9 ώρες πριν, amagawd είπε

Η κακουρογυναικα μου από το 2008 πάντα προβολακια κυκλοφορεί. Όσα και Να λέω δεν τα σβήνει και ποτέ δεν την έχουν γράψει, σταματήσει. Μιλάω για υπέρβορεια Αττικής 

Για κάτι τέτοιους έχω εγκαταστήσει την LED μπάρα, και τους προβολείς υψηλής ισχύος, στο SUV, περνάς με φώτα ομίχλης ή μεγάλα σκάλα; σε κάνω σινιάλο. Αν δεν τα σβέσεις, καλά να περάσεις... Σε έχω τυφλώσει για την επόμενη ώρα, και όχι, δε με νοιάζει τι θα απογίνεις.

Στις 24/3/2018 στις 1:13 ΜΜ, therock είπε

Χρησιμοποιω Terios SUV καποιους μηνες μες στο χειμωνα, ετισ να παω καμμια εκδρομουλα εκτως Αθηνας. Στις 2 τελευταιες μου εξορμησεις εχω συναντησει εντονη ομιχλη στο δρομο. Ενταξει κοβω 40-50 ταχυτητα το πολυ, εχω και GPS που μου δειχνει πορεια οποτε ειμαι προετοιμασμενος και για στροφες πολυ πριν τις συναντησω, αλλα και παλι ολο και καποιο ζωο η καποιος μπορει να βγει εκτως πορειας και να μπει στο ρευμα μου ακομα και αν εγω δε κανω πρωτο της μλκια. Σκεφτομουν να προσθεσω προβολης ομιχλης. Η τιμη για γνησιους οπως βλεπω εδω ειναι απαγορευτικη

https://www.car.gr/parts/view/6631588-lighting-lights

Μετα εμποριου οκ καπως στρωνει λιγο το πραμα

http://www.carxtreme.gr/proboleis-omihlis-daihatsu-terios-apo-to-2006.html?ref=bestprice.gr

Γενικοτερα πιστευετε αξιζει το εγχειρημα, και υπαρχει περιπτωση να βρω με κατω απο 100 δεδομενου οτι κανω πολυ περιστασιακη χρηση και δεν ειμαστε για τετοια εξοδα

Να απαντήσω και on topic, ναι, αξίζουν, αν κινήσε σε  δρόμους με ομίχλη. Αν θες, κοίτα και σε LED μπάρα, αξίζει με το παραπάνω.

Απλά κοίτα να αποφύγεις κινεζιές, μη πάρεις φωτιά.

• Like 1

16 ώρες πριν, Ntinaras είπε

Εγω στο δικο μου τους αντικατεστησα με led χαμηλης ισχυος. Και τα εχω μονιμα αναμμενα μερα νυχτα, σαν φωτα ημερας.

Ομιχλη στην Αθηνα δε νομιζω να υπαρξει ποτε.

Ntinaras εσύ είσαι που κυκλοφοράς με τα προβολάκια αναμμένα κάθε βράδυ και με στραβώνουν.Την άλλη φορά θα σε κοπανήσω.:P

Πέραν της πλάκας και άσε που απαγορεύονται εκτός από μαγκιά και ενόχληση στους άλλους οδηγούς δεν προσφέρουν κάτι άλλο.Φέγγουν λένε κάποιοι δεξιά αριστερά του δρόμου.Τα χαντάκια κοιτάτε όταν οδηγείτε ή το δρόμο;;;;Ολοι λίγο πολύ έχουμε προβολείς για το σκοπό που τοποθετήθηκαν στο αυτοκίνητο.

Οι δικοί μου δεν ξέρω αν ανάβουν καν γιατί δεν θυμάμαι αν και πότε τους έχω χρησιμοποιήσει.

• Like 2

Επισκέπτης

Όπως ειπώθηκε η συντριπτική πλειοψηφία που τους ανάβει χωρίς ομίχλη είναι για πούλημα μαγκιάς,όπως με τα μαϊμού xenon.Ο κλασσικός καγκουρας.

Δεν υπαρχουν φώτα ομίχλης που δεν τυφλώνουν τον άλλο όταν δεν υπάρχει πυκνή ομίχλη,γι'αυτό και είναι καραπαρανομα σε καλές καιρικές συνθήκες.

Στην ουσία δεν υπάρχουν για να βλέπει ο οδηγός τους καλύτερα αλλά για να τον βλέπουν οι άλλοι οδηγοί καλύτερα σε πυκνή ομίχλη,οι απέναντι και κυρίως αυτοί που ακολουθούν.

Δεν προσφέρουν τίποτα σε συνθήκες μη ομίχλης, παρά μόνο να τυφλώνουν τους απέναντι.

Αλλά εντάξει ο Έλληναρας κυκλοφορεί καλοκαίρι βραδακι με ξαστεριά με μαϊμού xenon και αναμμένα φώτα ομίχλης.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατί αν σε κάνουν θα τα κλείσεις;

Έπειτα τα φώτα ομίχλης όπως και τα μαιμου xenon τυφλώνουν κυρίως όταν είναι από πίσω,σε μπανιαζουν τους καθρέπτες.

Επεξ/σία από jmmys

51 λεπτά πριν, georgeγ είπε

βρε σεις και αφου ενοχλουν οπως λετε γιατι δεν μου εχει κανει ποτε μα ποτε κανεις σινιαλο να τα κλεισω?:P

ή μήπως δε δίνεις σημασία; Μήπως οδηγείς και μπιεμβε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, georgeγ είπε

βρε σεις και αφου ενοχλουν οπως λετε γιατι δεν μου εχει κανει ποτε μα ποτε κανεις σινιαλο να τα κλεισω?:P

Μήπως από λόγους ευγένειας;;;:)

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, georgeγ είπε

Δεν προλαβαίνουν καν να σου κάνουν σινιάλο. Τόσο τυφλωμένοι είναι, βλέπουν απλά μια μεγάλη λάμψη σαν αυτή από τα UFO :P

Επεξ/σία από Επισκέπτης

16 ώρες πριν, papoys1 είπε

Μήπως από λόγους ευγένειας;;;:)

εγω δεν ειμουν καθολου ευγενικος με τον καθε καγκουρα  που με τυφλωνει..  αναβω μεγαλη σκαλα, αμα σβησει την καγκουρια του  σβηνω την μεγαλη και εγω.

• Like 1

Εγω σκεφτομαι να αλλαξω το πισω φως ομιχλης, σε κατι υπερβολικα δυνατο.

Οταν μου ερχεται καποιος πισω με φωτα που στραβωνουν, να το αναβω.

• Thanks 1

Επίσης σημαντικό (το να μην ανάβει χωρίς λόγο) είναι και το πίσω ομίχλης (σε αρκετές περίπτωσεις είναι καλωδιωμένο "παρέα" με τα μπροστινά).

Αν και πολλοί θεωρούν ότι δεν ενοχλεί, η φωτεινότητά του είναι τέτοια που πολλές φορές σχεδόν ακυρώνει (οπτικά) το άναμα των stop.

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...