Προς το περιεχόμενο

Προβολης Ομιχλης Αξιζουν

therock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χρησιμοποιω Terios SUV καποιους μηνες μες στο χειμωνα, ετισ να παω καμμια εκδρομουλα εκτως Αθηνας. Στις 2 τελευταιες μου εξορμησεις εχω συναντησει εντονη ομιχλη στο δρομο. Ενταξει κοβω 40-50 ταχυτητα το πολυ, εχω και GPS που μου δειχνει πορεια οποτε ειμαι προετοιμασμενος και για στροφες πολυ πριν τις συναντησω, αλλα και παλι ολο και καποιο ζωο η καποιος μπορει να βγει εκτως πορειας και να μπει στο ρευμα μου ακομα και αν εγω δε κανω πρωτο της μλκια. Σκεφτομουν να προσθεσω προβολης ομιχλης. Η τιμη για γνησιους οπως βλεπω εδω ειναι απαγορευτικη

https://www.car.gr/parts/view/6631588-lighting-lights

Μετα εμποριου οκ καπως στρωνει λιγο το πραμα

http://www.carxtreme.gr/proboleis-omihlis-daihatsu-terios-apo-to-2006.html?ref=bestprice.gr

Γενικοτερα πιστευετε αξιζει το εγχειρημα, και υπαρχει περιπτωση να βρω με κατω απο 100 δεδομενου οτι κανω πολυ περιστασιακη χρηση και δεν ειμαστε για τετοια εξοδα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Χωρις να εχω εμπειρια προφανως σε δυσκολες καιρικες συνθηκε θα σε βοηθησουν αλλα εσυ αποφασιζεις για το κοστος.

Για μένα αξίζει και πρέπει να υπάρχουν αρκεί να ανάβουν μόνο όταν πρέπει . Το κόστος για τους φτερμαρκετ δεν είναι κακό αλλά ίσως ebay βρεις ακόμα φτηνότερα . Στο κόστος βάλε την καλωδίωση και διακόπτη .

• Like 3

Ποτέ μου δεν κατάλαβα τον αδιάνοητο λόγο που οι προβολείς ομίχλης ΔΕΝ είναι υποχρεωτικοί για όλα τα Ι.Χ στην Ελλάδα (και μπρος αλλά κυρίως πίσω). Οποιος έχει οδηγήσει έστω και μια φορά σε ομίχλη αντιλαμβάνεται πλήρως αυτό που λέω. Πρακτικά δεν έχεις ορατότητα πάνω από 70-80 μέτρα, κι αν ο μπροστινός σου ΔΕΝ έχει (ή ακόμα χειρότερα δεν τα έχει ανοιχτά), τότε ο χρόνος αντίδρασής σου πρέπει να ειναι ακαριαίος ακόμα και αν πηγαίνεις με 40-50 χλμ (μιλάμε τώρα για οδήγηση εκτός πόλης, σε π.ε.ο που ειναι και το συνηθέστερο)

Στα toyota, εχουν οι ακριβοτερες- πιο καλα εξοπλισμενες εκδοσεις του καθε μοντελου.Τωρα για Ελλαδα δεν ειναι προβλημα.Δεν ειναι δηλαδη σχεδον καθημερινο φαινομενο, οπως αλλες περιοχες του κοσμου.Στα μερη μου, εχω να δω ομιχλη με προβλημα οδηγησης 15 χρονια και βαλε.

Τους αναβω κυριως οταν κινουμαι σε δρομο χωρις φωτισμο  π.χ αγροτικο καθως βελτιωνουν περιμετρικα των φωτισμο,αλλα και για να αναψουν λιγο καθως ειναι 20 χρονια με τις ιδιες λαμπες, απο αγορα ακομα.

Για μενα αξιζουν και με το παραπανω ακομη και αν δεν κινήσε σε δρομους με ομιχλη. Λογω του κακου  ή του ανυπαρκτου φωτισμου των δρομων απο την μια και ειτε απο το λιγο φως των απλων λαπτηρων των φαναριων ειτε εξαιτιας των θαμπομενων φαναριων απο την αλλη, βοηθουν σημαντικα να βρεις το φως σου και να βλεπεις τον δρομο και να καταφερεις να γλιτωσεις καμμια λακουβα. 

Ισως  με κραξουν κάποιοι αλλα προσωπικα το βραδυ παντα τους εχω αναμενους οταν κινουμε σε εθνικη ή περιφερειακη και με βοηθουν πολυ να βλεπω καλύτερα το δρομο μπροστα μου . Αν ρυθμιστουν δεν ενοχλουν τους απεναντι καθως χτυπουν κατω και σιγουρα αν και εστω ενοχλουν, ενοχλουν πολυ-πολυ λιγοτερο απο αλλους που εβαλαν βελτιωμενες λαμπες ή φωτα ξενον οπου ο απεναντι ή το μπροστινό οχημα τυφλωνεται και δεν ξερει που βρισκεται.

Αν δεν απατώμαι, η χρήση των φώτων ομίχλης σε οποιαδήποτε περίπτωση πλην αυτής για την οποία προορίζονται,  είναι παράβαση σοβαρή του ΚΟΚ.  Κινδυνεύεις να σκοτώσεις η να σκοτωθεις.

• Like 2
  • Thanks 1

εγω τους εχω παντα αναμμενους 

φωτιζουν χαμηλα σε μικρη αποσταση απο το αυτοκινητο αριστερα και δεξια απο την δεσμη των κανονικων φωτων

οταν κινεισαι σε σκοτεινους δρομους βοηθουν παρα πολυ ωστε να βλεπεις τις ακρες του δρομου π.χ. γκρεμους,πετρες στα δεξια

μαλλον ειναι παρανομη η χρηση τους αλλα δεν καταλαβαινω το λογο αφου δεν τυφλωνουν τον απεναντι

• Like 1

Απο οτι καταλαβαινω ειναι μια χαμηλη δεσμη φωτος με μεγαλη ενταση. Ποσο μπροστα σου πιτρεπουν να βλεπεις την πορεια μεσα στην ομιχλη. Επισης σου επιτρεπουν να δεις τις σημανσεις στη στροφη αρκετα εγκαιρα?

Εφοσον προκειται για 4 λαμπες στην ουσια, το κοστος απο 100 και πανω πως δικαιολογειται

50 λεπτά πριν, georgeγ είπε

φωτιζουν χαμηλα σε μικρη αποσταση απο το αυτοκινητο αριστερα και δεξια απο την δεσμη των κανονικων φωτων

οταν κινεισαι σε σκοτεινους δρομους βοηθουν παρα πολυ ωστε να βλεπεις τις ακρες του δρομου π.χ. γκρεμους,πετρες στα δεξια

μαλλον ειναι παρανομη η χρηση τους αλλα δεν καταλαβαινω το λογο αφου δεν τυφλωνουν τον απεναντι

Είναι που δεν είσαι εσύ ο... Απέναντι! :-)

Τυφλωνουν γιαυτό απαγορευονται. 

• Like 3
  • Thanks 1

41 λεπτά πριν, Pegasus54 είπε

Είναι που δεν είσαι εσύ ο... Απέναντι! :-)

Τυφλωνουν γιαυτό απαγορευονται. 

οχι οι δικοι μου δεν τυφλωνουν το εχω ελεγξει.

βρισκονται κατω κατω στο προφυλακτηρα και ριχνουν το φως πολυ κοντα στο αυτοκινητο απλα απλωνουν δεξια και αριστερα,σου διευρυνουν το οπτικο πεδιο στα πλαγια

Επισκέπτης

Η κακουρογυναικα μου από το 2008 πάντα προβολακια κυκλοφορεί. Όσα και Να λέω δεν τα σβήνει και ποτέ δεν την έχουν γράψει, σταματήσει. Μιλάω για υπέρβορεια Αττικής 

4 ώρες πριν, georgeγ είπε

Νομίζεις ότι δεν τυφλώνουν τους απέναντι. Και ναι είναι παράνομο...

• Like 6

4 ώρες πριν, therock είπε

Απο οτι καταλαβαινω ειναι μια χαμηλη δεσμη φωτος με μεγαλη ενταση. Ποσο μπροστα σου πιτρεπουν να βλεπεις την πορεια μεσα στην ομιχλη. Επισης σου επιτρεπουν να δεις τις σημανσεις στη στροφη αρκετα εγκαιρα?

Εφοσον προκειται για 4 λαμπες στην ουσια, το κοστος απο 100 και πανω πως δικαιολογειται

Δυστυχώς όλοι έτσι νομίζουν και ανάβουν μόνιμα τους προβολείς χωρίς να σκέφτονται τον απέναντι οδηγό.Όσο χαμηλά και αν είναι τυφλώνουν και εμποδίζουν όσο δεν μπορείς να φανταστείς τον απέναντι οδηγό του οποίου το μάτι είναι μαθημένο να βλέπει δύο φώτα και βλέπει τέσσερα.

Τι να λέμε στην Ελλάδα ζούμε που ο καθένας κάνει ότι του γουστάρει.

Και ον τόπιτς του γιου μου είχε σπάσει ο ένας από το pegeot rally και στην αντιπροσωπεία τον ζητούσαν 70 ευρώ.Βρήκα σε μία τρύπα κάπου στο Περιστέρι valeo σαν τον δικό του στα 35 ευρώ. Ψάξε στον ιντερνετ και ειδικά στο car.gr με υπομονή .Εγώ εκεί τον πέτυχα.

• Like 2

εγω σε ολα τα αυτοκινητα μου ειχα προβολεις ομιχλης και τους εχω αναψει τρις-τεσσερις φορες οταν πραγματικα χρειαστικαν και πραγματι κανουν δουλεια , οσο για αυτους που τους αναβουν χωρις ομιχλη να ξερουν οτι ειναι παρανομο  - εκνευριστικο - και επικινδυνο , οι δικιολογιες  του τυπου ''να βλεπουν την ακρη του δρομου ή θαμπομενα φαναρια κτλ'' ειναι επιοικως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ και η περισσοτεροι τα βαζουν και τα αναβουν για ''να πουλανε μουρη'' . ειδικα οσοι μενουν Αττικη

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...