Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε γενικές γραμμές και γω θεωρώ λίγο άσκοπες τις πολλές χαιρετούρες. Θα καλημερίσω κάποιον κυρίως άμα θέλω να πω και κάτι άλλο ή αν όντως χάρηκα που είδα κάποιον (πράγμα σπάνιο σε συνθήκες ρουτίνας)

Ξεχωριστή περίπτωση θεωρώ ότι είναι το τηλέφωνο. Σε μια τηλεφωνική συνομιλία πάντα λέω καλημέρα και το θεωρώ απαραίτητο για πρακτικούς λόγους, διότι δεν έχεις μπροστά σου τον άλλον οπότε αυτό βοηθάει στο να καταλάβει την φωνή σου και να γίνει κατανοητό το αν ακούει ο ένας τον άλλον πριν μπείτε στο ψητό

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Μήπως θα έπρεπε να κανουμε  μια εκτενή ανάλυση και στο φαινόμενο του καληνυχτισμου..................

• Like 3
  • Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

27 minutes ago, Lanike71 said:

Το "καλημέρα" δεν το λες για να πάει καλά η μέρα. Πέρα από το κοινωνικό του θέματος, είναι ευχή προς το συνεργάτη, φίλο, συνάνθρωπο να πάει καλά η μέρα του.

Επεξ/σία από ThReSh
  • Like 3
Δημοσ.

@ts

Αν το έγραφες λίγο νωρίτερα θα κέρδιζες περισσότερους ποντους λόγω Παρασκευής. Τώρα σε προλαβε το Σάββατο. Εστω να το εγραφες σε ενα απο τα διαλείμματα του ΣαβουροΒάιβορ.

Σε καταλαβαίνω όμως. Είναι δυσκολο να λες καλημέρα, οταν ολο το βραδυ παλευεις με την ακουστική μηχανική του μπανιου του γείτονα.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

να λετε καλημερα τυποι μου... δουλευει καλα και για εσας το να εχετε θετικη αυρα, ειστε πιο παραγωγικοι, λειτουργει υποσυνειδειτα...

εκτος και αν εχετε να κανετε με γελοια υποκιμενα οποτε στο καλημερα απανταμε με υφος βαρυμαγκα ενα "θα δειξει" και τους απαξιωνουμε με τον τροπο μας :devil:

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε 'σεις τι ψάχνετε τώρα. Προφανώς και το λέμε, και ας είναι για τυπικούς λόγους. Πάντα το λέμε όταν ο άλλος μας χαιρετά και το εννοεί. Αν έχουμε κακή διάθεση δεν είναι ανάγκη να χαλάσουμε και του άλλου.

Πες μια καλημέρα ας είν' και τυπική, και ας πάει στο καλό...

Επεξ/σία από Sheogorath
  • Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Froskeas είπε

Ας παρακάμψουμε το ανομολόγητο γεγονός της αντικοινωνικότητας που με διέπει (εγκζαπανέκαθεν που λεν και οι πρωτευουσιάνοι) και να πάμε κατευθείαν στο ψητό? (ΝΑ ΠΑΜΕ)

Βρίσκω ασύμφορα παραγωγικό το να ανοίγω το στόμα μου κι έστω να ψελίζω «μέρα» «σπέρα». Ο κόζμος ις ον φάιρ, τρέχουμε να προλάβουμε μπας και αξιοποιήσουμε και το τελευταίο δευτερολέπτου χιλιοστό. Φτάνεις αλαφιασμένος στον εργασιακό σου χώρο, χτυπάς σε νανοσεκόντ κάρτα και αίφνης έχεις διακτινιστεί να λάβεις θέση εργασίας (ας πούμε στο γραφείο). Δισεκατομμύρια τετράκις οι εκκρεμούσες εργασίες, άπασες κατεπείγουσες και συ να μετασχηματίζεσαι σε μποζόνιο του higgs-ωσάν αυτό να αποτελεί τ’ ακροτελεύτιό σου οχυρό ελπίδας να τα προκάμεις όλα. Κι άξαφνα, ο χτύπος τηλεφώνου, στην αντιπέρα όχθη μια ατάραχη φωνή από ένα ουτοπικό σύμπαν θερμοδυναμικά ισορροπημένο να σου λέει ΚΑΑΑΑΑΑΛΗΗΗΗΗΗΗΜΕΕΕΕΕΡΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!! 

Εσύ ασφαλώς δεν συναινείς. Εξυποννοείς ένα «παμ παρακάτ, προχώρει στο κυρίως θέμα» αλλά ΦΕΥ. Η μανδάμ να επιμένει ΚΑΛΛΛΛΗΗΗΗΗΗΗΗΜΕΕΕΕΕΕΡΡΡΡΑΑΑΑΑ λέω. Ο κόζμος λέει πρώτα καλημέρα. Περκέ? Διατί λέει καλημέρα. Χωρίς αιτία. Για να πάει καλά η μερα (Η ΤΡΕΛΛΑ λέω γω)

ΥΓ: είναι εντέλει ΤΟΣΟ σημαντικό να ξεκινάμε την ημέρα λέγοντας πλουσιοπάροχα ΚΑΑΑΑΑΑΑΛΗΜΜΕΡΑΑΑΑΑ?? Αραγες τόσες ΚΑΚΕΣ ημέρες που συνέβησαν, παρότι τόσες μελίρρυτες καληηηημερεςςςς είχαν ειπωθει, ποιά η εξήγησή τους? Δλδ αν εγώ δεν θέλω να πω ένα ψόφιο καλημέρα, σημαίνει άραγες πως δεν θα κάνω καθολη τη διάρκεια μιας ημέρας τα αδύνατα δυνατά ώστε αυτή εντέλει να κυλήσει σε όσο το δυνατόν πλαίσια «καλά»? 

Προβληματα που εχει ο κοσμος.
Εχεις χιλια πραματα να κανεις και σου ειναι δυσκολο να πεις καλημερα,αλλα ειχες χρονο να ανοιξεις τετοιο θεμα;

Καλαταπηγες.

1 ώρα πριν, isay είπε

@ts

Αν το έγραφες λίγο νωρίτερα θα κέρδιζες περισσότερους ποντους λόγω Παρασκευής. Τώρα σε προλαβε το Σάββατο. Εστω να το εγραφες σε ενα απο τα διαλείμματα του ΣαβουροΒάιβορ.

Σε καταλαβαίνω όμως. Είναι δυσκολο να λες καλημέρα, οταν ολο το βραδυ παλευεις με την ακουστική μηχανική του μπανιου του γείτονα.

Α ο ιδιος ειναι;

Σορρυ παω πασο.

2 ώρες πριν, phanispal είπε

Ουτοπικός.

Πρέπει να συντρέχουν σοβαροί λόγοι για να ξεκινήσει καλά η μέρα μου, όχι απλά μια καλημέρα και δη, από άτομο που δε γουστάρω.

Ούτε ένας δεν το σκέφτεται έτσι.

Προφανως τον ενα τον εχεις μπροστα σου.

Επειδη μπορει πολλοι να θελουν  να το παιζουν κυνικοι και μηδενιστες δε σημαινει οτι ολος ο κοσμος ειναι ετσι.

Εγω παντως σε ατομο που του λεω καλημερα στη δουλεια και δε μου λεει και αυτος θα φροντισω να τον εξυπηρετησω οσο πιο αδιαφορα γινεται ( η και καθολου )

Π.χ σε ατομα που ειχα προσεξει οτι εμπαινα στο μαγαζι τους και δεν ελεγαν καλημερα,οταν δουλευα κουριερ φροντιζα να τους πηγαινω τις επιστολες και τα δεματα λιγο πριν κλεισουν για μεσημερι.Σε αντιστοιχα ατομα που τους πηγαινα καφε ντελιβερυ πηγαινα πρωτα ολους τους αλλους και τελευταιους αυτους.
Να ειδες,αμεσως αμεσως σας χαλασα και τη μερα και τη δουλεια ;)

Επεξ/σία από webparts
  • Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, webparts είπε

Προβληματα που εχει ο κοσμος.
Εχεις χιλια πραματα να κανεις και σου ειναι δυσκολο να πεις καλημερα,αλλα ειχες χρονο να ανοιξεις τετοιο θεμα;

Εχω ένα κάρο πράματα όταν ειμαι στη δουλειά (δλδ στο 50-55% του συνολικού χρόνου μιας ολάκερης ημέρας). Το θρεντ αυτό το άνοιξα αξιοποιώντας 5 λεπτάκια από το 10-12% του αμιγούς ελεύθερού μου χρόνου. Ναφ σαιντ.

Φχαριστώ  και ΚΑΑΑΑΑΛΛΛΛΗΜΕΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Μάστιγα δε το λες,σα φαινόμενο υπάρχει όμως.

Αν ξεχάσω να πω καλημέρα θα είναι λόγω βιασύνης να διεκπεραιώσω κάτι,σε στιγμή που είμαι τελείως στη κοσμάρα μου δηλαδή,συνήθως λέω καλημέρα όπου συναντώ ανθρώπους.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, billdanos είπε

είσαι off-topic αφού ο τίτλος του νήματος αναφέρεται στην καλημέρα :P

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...