Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο Elon Musk έχει δείξει πολλές φορές ότι δεν αστειεύεται, και σήμερα το αποδεικνύει για ακόμη μια φορά με την αντίδρασή του στο θέμα των ημερών, το σκάνδαλο Facebook - Cambridge Analytica και την κακόβουλη χρήση δεδομένων χρηστών της μεγαλύτερης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Απαντώντας σε tweet-πρόκληση, ο Musk προχώρησε στην απενεργοποίηση των επίσημων λογαριασμών που διαθέτουν στο Facebook η Tesla και SpaceX, οι δύο εταιρείας στις οποίες έχει τη θέση του CEO. Η κίνηση αυτή του Musk έρχεται να προστεθεί στο «κίνημα» των τελευταίων ημερών με την ονομασία #DeleteFacebook, το οποίο καλεί τους χρήστες του Facebook να διαγράψουν το λογαριασμό τους από τη στιγμή που η δημοφιλής υπηρεσία, δεν προστάτευσε τα προσωπικά τους δεδομένα ως όφειλε.

Πάντως παραμένει άγνωστο αν η κίνηση αυτή των δύο εταιρειών είναι οριστική αφού η δημόσια εμφάνισή τους έχει απενεργοποιηθεί και όχι διαγραφεί. Σε άλλο tweet πάντως ο Elon Musk απαντώντας σε χρήστη για το πως κρίνει την τακτική της εταιρείας Sonos να απενεργοποιήσει το λογαριασμό της στο Facebook για μία εβδομάδα, απάντησε ειρωνευόμενος ότι «περιέχει αρκετό ρίσκο».

Σε κάθε περίπτωση, η κίνηση αυτή του Musk είναι η πιο σημαντική των τελευταίων ημερών σε ότι αφορά το κίνημα #deletefacebook που φέρει το Facebook προ των ευθυνών του για την αδυναμία του να εμποδίσει την εταιρεία Cambridge Analytica να συγκεντρώσει πληροφορίες για 50 εκατομμύρια χρήστες χωρίς τη συγκατάθεσή τους. 

Εngadget

Δείτε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Hal9000 είπε

δεν προστάτευσε τα προσωπικά τους δεδομένα ως όφειλε

Να τα ανεβαζουν ξερουνε...

• Like 1
Δημοσ.

Δεδομένα που βρίσκονται σε κοινή Θέα με τουλάχιστον καμιά χιλιάδα άτομα με τη θέληση του χρήση, δεν ονομάζονται ούτε απόρρητα, ούτε εμπιστευτικά, ούτε καν προσωπικά...

Επισκέπτης
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, jimex είπε

Δεδομένα που βρίσκονται σε κοινή Θέα με τουλάχιστον καμιά χιλιάδα άτομα με τη θέληση του χρήση, δεν ονομάζονται ούτε απόρρητα, ούτε εμπιστευτικά, ούτε καν προσωπικά...

Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως εγώ επέλεξα να δείξω ότι θέλω σε αυτα τα 1000 άτομα και όχι σε μια εταιρεία προς εκμετάλλευση. 

Συμφωνώ ότι είναι τραγικό το πόσα δεδομένα ανεβάζουμε online, αυτό όμως απέχει από το να γίνονται εργαλείο στα χέρια αγνώστων ή εταιρειών.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, VChris είπε

Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως εγώ επέλεξα να δείξω ότι θέλω σε αυτα τα 1000 άτομα και όχι σε μια εταιρεία προς εκμετάλλευση. 

Συμφωνώ ότι είναι τραγικό το πόσα δεδομένα ανεβάζουμε online, αυτό όμως απέχει από το να γίνονται εργαλείο στα χέρια αγνώστων ή εταιρειών.

Να υποθέσω οτι δεν έχεις διαβάσει ποτέ τους όρους χρήσης που βγάζει το site της κάθε εταιρείας ε;

Για δες λίγο εδώ πέρα τα επιφανειακά terms του fb σε σχέση με το τι αποθηκεύουν και καλά για να "provide services".

Επεξ/σία από helicoid
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, helicoid είπε

Να υποθέσω οτι δεν έχεις διαβάσει ποτέ τους όρους χρήσης που βγάζει το site της κάθε εταιρείας ε;

Όχι. Περίμενα να γίνει είδηση στο insomnia και να μου δώσεις τα φώτα σου 

Δημοσ.

οι χρήστες είναι το εμπόρευμα της facebook. Που είναι το πρόβλημα;

Κάποια εταιρεία πούλησε εμπόρευμα που της ανήκει. Το ίδιο κάνει και η Google και κάθε άλλη εταιρεία στον τομέα. 

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, VChris είπε

Όχι. Περίμενα να γίνει είδηση στο insomnia και να μου δώσεις τα φώτα σου 

Τότε πως ακριβώς "απέχει από το να γίνονται εργαλείο στα χέρια αγνώστων ή εταιρειών"; Οι προσωποποιημένες/στοχευμένες διαφημίσεις δηλαδή δεν είναι εργαλείο; Όλο το προφίλ που χτίζεται δεν είναι εργαλείο που χρησιμοποιεί και το fb και η τάδε διαφημιστική εταιρεία που συνεργάζεται και πάει λέγοντας;

Επεξ/σία από helicoid

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...