HellgastJohn Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Καλησπέρα σε όλους. έχω το εξής θέμα Θέλω να φτιάξω ένα δίκτυο μιας μικρής εταιρείας. Τα δεδομένα είναι τα εξής: 1. 100 χρήστες ταυτόχρονα 2. ~ 8ΤΒ αποθηκευτικός χώρος 3. windows server 2016 το ερώτημα είναι. Να χρησιμοποιήσω network attached storage (NAS) ή storage area network (SAN)? Εγώ μάλλον σκέφτομαι προς την χρήση NAS μαζί με raid 10 για τους δίσκους. Ιδέες?
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Εξαρτάται, επειδή δεν είναι μια απλή απάντηση πρέπει να ξέρεις ακριβώς τα requirements. Τι θα τρέχει; Τι τρέχει τώρα; Τι θα κάνεις για το high availability; Τι θα κάνεις με το backup ; Από που θα το προμηθευτείς; Τι χρήματα υπάρχουν; Θα έχουν Access μόνο από μέσα από την εταιρεία; Γενικά είναι δύσκολη άσκηση αν το κανεις πρώτη φορά
HellgastJohn Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 τρέχει windows server 2000.( κλαιώ) θέλουν windows server 2016 άρα χρειάζεται και migration. ( με parallel αν γίνεται transition χωρίς downtime ) Eίναι μια μικρή εταιρεία που κάνει support σε νοσοκομεία. Ουσιαστικά θέλουν ολοκληρωμένο proposal. πάνω στο οικονομικό κομμάτι με high availability και κάποιο πλάνο για business continuity. ( τι θα γίνει σε περίπτωση καταστροφής φυσικής ή επίθεσης ας πούμε ) η χρήση που θέλουν οι χρήστες περιορίζεται σε απλό web browsing και ίσως κάποια remote connections. δεν έχει γίνει αναφορά ξεκάθαρη για το budget έχει εννοηθεί όμως ότι πρέπει να ανταποκρίνεται σε medium scale μεγέθη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα