Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 180
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εν πάση περιπτώση ο νόμος ειναι απαράδεκτος και συντομα θα ξεσικωθει αρκετός κόσμος. Ακου κει 100 ευρω το χρονο αν θέλω να μη στειρώσω το ζωακι μου επειδη δεν θελώ να αναπαραχθει ακομα. Πειτε ρε αχταρμάδες οτι απλως θέλετε να βγάλετε και άλλα και αφηστε τις δικαιολογίες για τα αδεσποτα. 

3 λεπτά πριν, phanispal είπε

Άρα δεν υπάρχει αύξηση αδέσποτων, σωστά;

Τι σχεση εχει αυτο με τη συνουσια ενος σκυλου απο σπιτι με ένα αδέσποτο? 

Η αυξηση των αδεσποτων συμβαινει επειδη οι δημοι δε σπευδουν να στειρωσουν τα αδέσποτα  και επειδη υπάρχουν ηλιθιοι που νομιζουν οτι το σκυλι ειναι παιχνιδι, όχι επειδη εγω΄έχω σκυλο που δε τον έχω στειρώσει.

Επεξ/σία από gas7777
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άμστερνταμ δεν είναι χώρα, αλλά και εγώ όταν πάω Ολλανδία τα τσιγάρα κάτω τα πετάω όπως όλοι.Και σιγά μην φωνάξει κάποιος την αστυνομία για ένα σκουπιδάκι.Θα φάει και πρόστιμο ο ίδιος ο Ρουφ.

Τέλος πάντων βλέπω γερμανικό μοντέλο ως προς την φορολογία των σκυλιών.Επιτελους και κάτι σωστό.

4 ώρες πριν, GenesisX είπε

4 ώρες πριν, GenesisX είπε

Σε χώρες όπως το Αμστερνταμ, αν ρίξεις μια γόπα τσιγάρο ή ένα σκουπιδάκι, καλούν την αστυνομία άμεσα για να σου γράψει πρόστιμο.

Εδώ με τα χιλιάδες ανεξέλεγκτα αδέσποτα, θέλουμε να τα ταίζουμε (και να μην καθαρίζουμε φυσικά τις ακαθαρσίες). Το κακό κράτος φταίει, ο Σοιμπλε και τα μνημόνια για να μην ξεχνιόμαστε.

Γενικά ο Ελληνας δεν έχει καταλάβει ότι αυτός είναι το κράτος. Οταν οι δρόμοι είναι βρώμικοι... ποιος φταίει; Τα σκουπίδια ποιος τα ρίχνει εκεί; Ποιος παρκάρει παράνομα; Οι εξωγήινοι;

Επεξ/σία από palawiaris
Δημοσ.

αν εφαρμοστεί ο νόμος όπως πρέπει όποιον ξαναδώ να βγάζει ταπεράκια, πιατάκια, αλουμινόχαρτα κλπ με τροφή για τα αδέσποτα θα φεύγει καταγγελία αμέσως. επιτέλους έγινε και κάτι σωστό σε αυτή τη χώρα.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Lazlow είπε

αν εφαρμοστεί ο νόμος όπως πρέπει όποιον ξαναδώ να βγάζει ταπεράκια, πιατάκια, αλουμινόχαρτα κλπ με τροφή για τα αδέσποτα θα φεύγει καταγγελία αμέσως. επιτέλους έγινε και κάτι σωστό σε αυτή τη χώρα.

Σωστός, να ψοφήσουν όλες οι γάτες, να μας φάνε τα ποντίκια μετά...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Αυτό με το χαράτσι απλά απαράδεκτο, διότι γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι ότι δεν πρόκειται ούτε ευρώ από αυτά να πάει για καλό σκοπό.

Πιο κάτω όμως διάβασα καλά; Θα απαγορεύεται η περίθαλψη άρα και το τάισμα αδέσποτων ζώων? :huh: Πάνε καλά;

http://www.minagric.gr/images/stories/docs/nea/ANAKOINOSEIS/typos220318a_sxedio_nomou.pdf

http://www.opengov.gr/ypaat/?p=2086

Όσον αφορά τη νοσηλεία

Τα αδέσποτα / μη δεσποζόμενα ζώα, μπορεί να είναι καταγεγραμμένα, τσιπαρισμένα, στειρωμένα κτλ......η νομοθεσία αφορά τη (μη) νοσηλεία μη δηλωμένων - σύμφωνα με το νόμο - δεσποζόμενων ζώων...που και πάλι, επιτρέπεται για τα μη σημασμένα, αν πρόκειται για επείγοντα περιστατικά...

"Θεσπίζεται η υποχρέωση των κτηνιάτρων να εφαρμόζουν καθολικά το σύστημα σήμανσης και καταγραφής σκύλων και γατών και των ιδιοκτητών τους, και για την επίτευξη του σκοπού αυτού απαγορεύεται η περίθαλψη σκύλου ή γάτας που δε φέρει σήμανση και δεν έχει καταγραφεί στην ηλεκτρονική βάση του ΥΠΑΑΤ, με εξαίρεση τα επείγοντα περιστατικά, για τα οποία ο κτηνίατρος υποχρεούται άμεσα να ενημερώσει τον οικείο &ήμο και τα αρμόδια αστυνομικά όργανα... "

Όσον αφορά τη στείρωση

"Στην περίπτωση που επιθυμεί τη διατήρηση των νεογέννητων ή δύναται να τα διαθέσει σε νέους ιδιοκτήτους, πάντα με τη μεσολάβηση του &ήμου, είναι υποχρεωμένος σε δέκα (10) ημέρες από την ημερομηνία τοκετού να δηλώσει την ημερομηνία και το μέγεθος τοκετοομάδας του δεσποζόμενου σκύλου ή γάτας στην αρμόδια υπηρεσία του &ήμου, ενώ παράλληλα ο πιστοποιημένος κτηνίατρος που παρακολουθεί το ζώο εισάγει τα στοιχεία αυτά στη &ιαδικτυακή Βάση &εδομένων"

Οι ιδιοκτήτες που κατέχουν περισσότερα από δύο ζώα συντροφιάς (σκύλος, γάτα) οφείλουν να στειρώνουν υποχρεωτικά τα επιπλέον των δύο, με εξαίρεση τους επαγγελματίες εκτροφείς ή πωλητές ζώων συντροφιάς. Τα θηλυκά αστείρωτα ζώα που διατηρούνται από ιδιώτες απαγορεύεται να γονιμοποιούνται πριν από το δεύτερο οιστρικό κύκλο και σε καμία περίπτωση πριν από την παρέλευση εννέα μηνών από τον τελευταίο τοκετό. Επίσης απαγορεύεται η αναπαραγωγή μετά το 9ο έτος της ηλικίας του ζώου και καθορίζεται ανώτατος αριθμός γεννών μέχρι τρεις (3) στη διάρκεια ζωής του ζώου.

Όσον αφορά την υιοθεσία

"κίνητρο για υιοθεσία αδέσποτων ζώων με απαλλαγή από όλα τα τέλη."

Όσον αφόρά την έκδοση διαβατηρίου και περίοδο χάριτος για σήμανση

"Δίνεται η δυνατότητα εντός 6μήνου οι ιδιοκτήτες δεσποζόμενων σκύλων και γατών που δεν έχουν σημάνει τα ζώα τους, να σημάνουν τα ζώα τους χωρίς να υποστούν κυρώσεις και με μικρότερη οικονομική επιβάρυνση.
Σε αυτό το διάστημα γίνεται η αντικατάσταση του βιβλιαρίου υγείας του ζώου με διαβατήριο, χωρίς ουσιαστική οικονομική επιβάρυνση"

3 ώρες πριν, gas7777 είπε

Εν πάση περιπτώση ο νόμος ειναι απαράδεκτος και συντομα θα ξεσικωθει αρκετός κόσμος. Ακου κει 100 ευρω το χρονο αν θέλω να μη στειρώσω το ζωακι μου επειδη δεν θελώ να αναπαραχθει ακομα. Πειτε ρε αχταρμάδες οτι απλως θέλετε να βγάλετε και άλλα και αφηστε τις δικαιολογίες για τα αδεσποτα. 

Τι σχεση εχει αυτο με τη συνουσια ενος σκυλου απο σπιτι με ένα αδέσποτο? 

Η αυξηση των αδεσποτων συμβαινει επειδη οι δημοι δε σπευδουν να στειρωσουν τα αδέσποτα  και επειδη υπάρχουν ηλιθιοι που νομιζουν οτι το σκυλι ειναι παιχνιδι, όχι επειδη εγω΄έχω σκυλο που δε τον έχω στειρώσει.

Δεν ισχύει αυτό που λες...δια΄βασε το σχέδιο νόμου πρώτα

http://www.minagric.gr/images/stories/docs/nea/ANAKOINOSEIS/typos220318a_sxedio_nomou.pdf

Επεξ/σία από vgiozo
  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Vassilis_24 είπε

Σωστός, να ψοφήσουν όλες οι γάτες, να μας φάνε τα ποντίκια μετά...

και μετά τσουνάμι και λιμός θα χτυπήσει τα σπίτια μας

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Lazlow είπε

και μετά τσουνάμι και λιμός θα χτυπήσει τα σπίτια μας

Nαι, γιατί το τσουνάμι έχει μεγάλη σχέση με τα ποντίκια, είπες να πεις και 2η εξυπνάδα στο καπάκι, δε σου έφτανε η πρώτη...

Δημοσ.

δεν κατάλαβα ποια ήταν η πρώτη; ότι θα κάνω καταγγελία για μια παράνομη πράξη; αν μου δώσουν το δικαίωμα εννοείται πως θα το κάνω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, spinemm είπε

Εγω παλι θα ηθελα σε ολους εσας που υποστηριζετε οτι πρεπει να στειρωσουμε τα κατοικιδια μας ή να μην "προσεχουμε" αδεσποτα, να ερθει καποια στιγμη, που επειδη θα ειστε μονοι σε αυτη την κατα τα αλλα υπεροχη ζωη και δεν θα εχετε ζευγαρι, να σας τα κοψουν για να μην αναπαραχθουν αλλοι μ@λ@κες και να παψουν να σας συντηρουν ολοι οσοι σας "στηριζουν". ΑΙΝΤΕ με τον καθε πικραμενο/η!!! αλλα και με τα κλαπετα που βρηκαν τροπο να τα "μαζεψουν" για να "φανε" ακομα ποσα!!!

Tι παραλληλισμός είναι αυτός? Για ζώα μιλάμε, όχι ανθρώπους.

Είναι το ίδιο να στειρώνεις έναν άνθρωπο, με το να στειρώνεις ένα ζώο?

Έλεος μερικοί.

4 ώρες πριν, Getta Robo είπε

Χωρια που ουκ ολιγοι φιλοζωοι μεριμνουν για την σιτηση και περιθαλψη αδεσποτων, υπευθυνοι γιαυτο ειναι οι δημοι και οι κοινοτητες. Με τετοιο φαγοπότι που γινεται εδω ομως και δεκαετίες, δεν κινηθηκαν παρα απειροελαχιστοι φορεις.

Η υποχρεωση τωρα, να στειρωνουν ολοι τα κατοικιδια τους, ειναι εξοργιστικα βλακωδες, ακομα και για αχρηστους οπως τους συγκεκριμενους. Μπραβο στην φιλοζωικη με το δελτιο τυπου που ξεκαθαριζει τα πραγματα.

Φυσικά γιατί να τα στειρώσουν, βγαινει καλό κέρδος απο την αναπαραγωγή του σκυλιού τους. Backyard breeders ενωθείτε.

Επίσης καλό θα ήταν να απαγορευτούν οριστικά και αμετάκλητα κάποιες ράτσες που έχουν τη σωματική διάπλαση και την επιθετικότητα αν πέσουν σε χέρια ηλίθιων ιδιοκτητών, να σκοτώσουν άνθρωπο.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κυκλοφορούν τέτοιες ράτσες σε κατοικημένες περιοχές.

Δεν έχει καμία λογική να πρέπει να ελπίζεις πως ο κάθε κάγκουρας ιδιοκτήτης του χ-ψ πιτμπουλ το έχει κοινωνικοποιήσει σωστά και πως δε θα επιτεθεί στο παιδί σου που παίζει στο πάρκο.

Επεξ/σία από xgol
  • Like 1
Δημοσ.

ειναι ενα μετρο το οποιο επρεπε να γινει... και επιτελους να γινει ο διαχωρισμος των σοβαρων φιλοζωων απο τους πειραγμενους που βγαινουν καθε μερα με μια χυτρα και ταιζουν αδεσποτα στον δικο σου χωρο!!

αυτων που μαζευουν ολες τις γατες της περιοχης στην γειτονια και κανουν τα νευρα ολων αυτων που ζουν κοντα τους κροσια!

να μεινουν μονο αυτοι που βγαινουν με τον σκυλο βολτα και μαζευουν τα περιττωματα, που δεν τα αφηνουν να κανουν την αναγκη τους μπροστα στην πορτα σου

που τα εχουν παντα με λουρι, εκπαιδευμενα σε ειδικο  και το καλοκαιρι μακρυα απο παραλιες λουομενων

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vgiozo είπε

http://www.opengov.gr/ypaat/?p=2086

Όσον αφορά τη νοσηλεία

Τα αδέσποτα / μη δεσποζόμενα ζώα, μπορεί να είναι καταγεγραμμένα, τσιπαρισμένα, στειρωμένα κτλ......η νομοθεσία αφορά τη (μη) νοσηλεία μη δηλωμένων - σύμφωνα με το νόμο - δεσποζόμενων ζώων...που και πάλι, επιτρέπεται για τα μη σημασμένα, αν πρόκειται για επείγοντα περιστατικά...

"Θεσπίζεται η υποχρέωση των κτηνιάτρων να εφαρμόζουν καθολικά το σύστημα σήμανσης και καταγραφής σκύλων και γατών και των ιδιοκτητών τους, και για την επίτευξη του σκοπού αυτού απαγορεύεται η περίθαλψη σκύλου ή γάτας που δε φέρει σήμανση και δεν έχει καταγραφεί στην ηλεκτρονική βάση του ΥΠΑΑΤ, με εξαίρεση τα επείγοντα περιστατικά, για τα οποία ο κτηνίατρος υποχρεούται άμεσα να ενημερώσει τον οικείο &ήμο και τα αρμόδια αστυνομικά όργανα... "

Όσον αφορά τη στείρωση

"Στην περίπτωση που επιθυμεί τη διατήρηση των νεογέννητων ή δύναται να τα διαθέσει σε νέους ιδιοκτήτους, πάντα με τη μεσολάβηση του &ήμου, είναι υποχρεωμένος σε δέκα (10) ημέρες από την ημερομηνία τοκετού να δηλώσει την ημερομηνία και το μέγεθος τοκετοομάδας του δεσποζόμενου σκύλου ή γάτας στην αρμόδια υπηρεσία του &ήμου, ενώ παράλληλα ο πιστοποιημένος κτηνίατρος που παρακολουθεί το ζώο εισάγει τα στοιχεία αυτά στη &ιαδικτυακή Βάση &εδομένων"

Οι ιδιοκτήτες που κατέχουν περισσότερα από δύο ζώα συντροφιάς (σκύλος, γάτα) οφείλουν να στειρώνουν υποχρεωτικά τα επιπλέον των δύο, με εξαίρεση τους επαγγελματίες εκτροφείς ή πωλητές ζώων συντροφιάς. Τα θηλυκά αστείρωτα ζώα που διατηρούνται από ιδιώτες απαγορεύεται να γονιμοποιούνται πριν από το δεύτερο οιστρικό κύκλο και σε καμία περίπτωση πριν από την παρέλευση εννέα μηνών από τον τελευταίο τοκετό. Επίσης απαγορεύεται η αναπαραγωγή μετά το 9ο έτος της ηλικίας του ζώου και καθορίζεται ανώτατος αριθμός γεννών μέχρι τρεις (3) στη διάρκεια ζωής του ζώου.

Όσον αφορά την υιοθεσία

"κίνητρο για υιοθεσία αδέσποτων ζώων με απαλλαγή από όλα τα τέλη."

Όσον αφόρά την έκδοση διαβατηρίου και περίοδο χάριτος για σήμανση

"Δίνεται η δυνατότητα εντός 6μήνου οι ιδιοκτήτες δεσποζόμενων σκύλων και γατών που δεν έχουν σημάνει τα ζώα τους, να σημάνουν τα ζώα τους χωρίς να υποστούν κυρώσεις και με μικρότερη οικονομική επιβάρυνση.
Σε αυτό το διάστημα γίνεται η αντικατάσταση του βιβλιαρίου υγείας του ζώου με διαβατήριο, χωρίς ουσιαστική οικονομική επιβάρυνση"

Δεν ισχύει αυτό που λες...δια΄βασε το σχέδιο νόμου πρώτα

Δεν κατάλαβα γιατί έκανες εμένα παράθεση. Αυτά που γράφεις απαντούν σε σχέση με τα δικά μου?

Δημοσ.

Ερώτηση κρίσιμη.

Στο χωριό είχαμε 3 περιστατικά επίθεσης απο αδέσποτα σκυλιά.

Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο τα θύματα επίθεσης

Ωστόσο η δημοτική αρχή της περιοχής δεν παίρνει κάποια θέση, άλλα και ουτε η φιλοζωική της περιοχής.

Αποτέλεσμα  άγνωστοι να βάζουν φόλες στο ευρύτερο πεδίο με αποτέλεσμα τον θάνατο ήδη 15 σκυλιών και γάτών.

Προσωπικά εγω ως ιδιοκτητης κατοικίδιου(σκύλου) , εχω σοβαρο πρόβλημα .

Υπάρχει τρόπος να κινηθούμε νομικά;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...