Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, GenesisX είπε

Σε χώρες όπως το Αμστερνταμ, αν ρίξεις μια γόπα τσιγάρο ή ένα σκουπιδάκι, καλούν την αστυνομία άμεσα για να σου γράψει πρόστιμο.

Εδώ με τα χιλιάδες ανεξέλεγκτα αδέσποτα, θέλουμε να τα ταίζουμε (και να μην καθαρίζουμε φυσικά τις ακαθαρσίες). Το κακό κράτος φταίει, ο Σοιμπλε και τα μνημόνια για να μην ξεχνιόμαστε.

Γενικά ο Ελληνας δεν έχει καταλάβει ότι αυτός είναι το κράτος. Οταν οι δρόμοι είναι βρώμικοι... ποιος φταίει; Τα σκουπίδια ποιος τα ρίχνει εκεί; Ποιος παρκάρει παράνομα; Οι εξωγήινοι;

Αλλά το ζώο που βγάζει το κατοικίδιο του βόλτα και άλλο το αδέσποτο… δεν μπορείς να θέλεις να πεθάνουν από την πείνα για να μην κάνουν την ανάγκη τους… έλεος…

Μην τα εξισώνεις όλα.

• Απαντ. 180
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 minutes ago, Joshua21 said:

Όπως έγραψαν και παραπάνω, πλέον θα απαγορεύεται η περίθαλψη(άρα και το τάισμα) αδέσποτων ζώων.

Πως θα το ελέγχει κάποιος αυτό? Πχ εγώ βάζω φαϊ για 2 γάτους στο μπαλκόνι της κουζίνας (πίσω πλευρά του οικοπέδου), σε μονοκατοικία. Με ρουφιάνο ή θα κάνουν περιοδεία από σπίτι σε σπίτι να τσεκάρουν αν ταϊζουμε?

Επεξ/σία από ThReSh
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, ThReSh είπε

Πως θα το ελέγχει κάποιος αυτό? Πχ εγώ βάζω φαϊ στο μπαλκόνι της κουζίνας, σε μονοκατοικία. Με ρουφάνιο ή θα κάνουν περιοδεία από σπίτι σε σπίτι να τσεκάρουν αν ταϊζουμε?

Δεν γνωρίζω, δεν σχετίζομαι με κανένα τρόπο ούτε με το νομοθέτη, ούτε με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Εκτός και αν θέλεις να μάθεις την άποψη μου, οπότε πιστεύω πως όσο ελέγχεται το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους άλλο τόσο θα ελέγχεται το τάισμα αδέσποτων.

• Super Moderators
Δημοσ.
Just now, Joshua21 said:

Εκτός και αν θέλεις να μάθεις την άποψη μου, οπότε πιστεύω πως όσο ελέγχεται το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους άλλο τόσο θα ελέγχεται το τάισμα αδέσποτων.

Προφανώς, δεν υπάρχει κιόλας λόγος να διακυνδεύσει ο γείτονας τις σχέσεις του με τους διπλανούς, γιατί μετά θα αρχίσουν τα τηλέφωνα σε πολεοδομίες. :P

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ThReSh είπε

Προφανώς, δεν υπάρχει κιόλας λόγος να διακυνδεύσει ο γείτονας τις σχέσεις του με τους διπλανούς, γιατί μετά θα αρχίσουν τα τηλέφωνα σε πολεοδομίες. :P

Μήπως ζεις στην Σπιάτζα Ηλείας? :P

Δημοσ.

προς θρες και λοιπούς που υποστηρίζουν το τάισμα αδέσποτων. καλο ειναι που ταιζετε αδέσποτα. Δείχνει συμπόνια, καλη καρδια, συναισθήματα κτλ. Απο μονο του δεν ειναι μεμπτο. γιατί ομως δεν τα στειρωνετε παράλληλα? Με το να ταιζετε αδέσποτα ας πουμε λογου χαρειν σωζετε 5 στοματα, αυτα μετα πολλαπλασιάζονται και γίνονται δέκα , και τα λοιπα και τα λοιπα.  εχουμε γεμίσει γάτες παντού, σκυλιά ισως λιγότερα αλλα και παλι. Δεν εχει κάποιο νόημα να υποστηριζετε το τάισμα αδέσποτων και μετα αυτα να αφηνονται να πολλαπλασιαστουν και μετέπειτα να χρειαζετε να ταισετε περισσότερα στοματα.. Ειναι φαύλος κύκλος δεν το βλέπετε? Απλή λογική θελει. 

φυσικά τωρα ο έξυπνος ο μανγκας θα γυρίσει και θα πει εγω θελω μονο να το ταΐσω, γιατί να πληρώσω για στείρωση? θέλει να κανει την καλη του την πράξη απο τα αποφάγια του τραπεζιου η την γατοτροφη των 2 ευρω απο το Σκλαβενίτη. Η καλη πράξη που θα κοστίσει παραπανω και θα σε ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ θα σώσει πολλαπλές ψυχούλες...ουτε καν.

Για αυτούς ειναι ο νέος νομός και καλα κανει και ειναι.

πάτησα πολλές φιλοζωες ευαίσθητες χορδές τωρα αλλα φευ, η υποκρισία (μερικών) φιλοζωων με ξεπερνα.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν νομιζω να περασει αυτο το εκτρωμα που θελουν να αποκαλουν νομοσχεδιο.Πριν λιγο καιρο επιχειρησαν με ενα αλλο νομοσχεδιο να εξορισουν τα αδεσποτα σε δασικες εκτασεις,αλλα το πηραν πισω.Η πανελληνια φιλοζωικη εχει απολυτο δικιο.Ακομα και να το περασουν, αρκει μια προσφυγη στο Στε για να ακυρωθει.Επιπλεον το πολιτικο κοστος θα ειναι πολυ μεγαλο.

Οσο αφορα το ταισμα των αδεσποτων οπως ειπε και η εισαγελεας του Αρειου Παγου κ Ευτερπη Κουτζαμανη στην 1/2013 εγκυκλιο της το ταισμα των αδεσποτων ειναι μεσα στο πνευμα σεβασμου καθε εμβιας υπαρξης για δικαιωμα στη ζωη.επισης το ταισμα επιτρεπεται με τον νομο 4039/2012 αρθρο 9 παραγραφο 10 αλλα και με τον 4235/2014

Επεξ/σία από Ultimategr
  • Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, hexenlord said:

προς θρες και λοιπούς που υποστηρίζουν το τάισμα αδέσποτων. καλο ειναι που ταιζετε αδέσποτα. Δείχνει συμπόνια, καλη καρδια, συναισθήματα κτλ. Απο μονο του δεν ειναι μεμπτο. γιατί ομως δεν τα στειρωνετε παράλληλα?

Στειρωμένα τα έχω πλέον(αρσενικά είναι), απλά ρωτάω για την ουσιαστική εφαρμογή του νόμου στην πλειοψηφία των περιπτώσεων...

Επεξ/σία από ThReSh
  • Like 1
Δημοσ.
8 minutes ago, hexenlord said:

προς θρες και λοιπούς που υποστηρίζουν το τάισμα αδέσποτων. καλο ειναι που ταιζετε αδέσποτα. Δείχνει συμπόνια, καλη καρδια, συναισθήματα κτλ. Απο μονο του δεν ειναι μεμπτο. γιατί ομως δεν τα στειρωνετε παράλληλα? Με το να ταιζετε αδέσποτα ας πουμε λογου χαρειν σωζετε 5 στοματα, αυτα μετα πολλαπλασιάζονται και γίνονται δέκα , και τα λοιπα και τα λοιπα.  εχουμε γεμίσει γάτες παντού, σκυλιά ισως λιγότερα αλλα και παλι. Δεν εχει κάποιο νόημα να υποστηριζετε το τάισμα αδέσποτων και μετα αυτα να αφηνονται να πολλαπλασιαστουν και μετέπειτα να χρειαζετε να ταισετε περισσότερα στοματα.. Ειναι φαύλος κύκλος δεν το βλέπετε? Απλή λογική θελει. 

φυσικά τωρα ο έξυπνος ο μανγκας θα γυρίσει και θα πει εγω θελω μονο να το ταΐσω, γιατί να πληρώσω για στείρωση? θέλει να κανει την καλη του την πράξη απο τα αποφάγια του τραπεζιου η την γατοτροφη των 2 ευρω απο το Σκλαβενίτη. Η καλη πράξη που θα κοστίσει παραπανω και θα σε ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ θα σώσει πολλαπλές ψυχούλες...ουτε καν.

Για αυτούς ειναι ο νέος νομός και καλα κανει και ειναι.

πάτησα πολλές φιλοζωες ευαίσθητες χορδές τωρα αλλα φευ, η υποκρισία (μερικών) φιλοζωων με ξεπερνα.

Χωρια που ουκ ολιγοι φιλοζωοι μεριμνουν για την σιτηση και περιθαλψη αδεσποτων, υπευθυνοι γιαυτο ειναι οι δημοι και οι κοινοτητες. Με τετοιο φαγοπότι που γινεται εδω ομως και δεκαετίες, δεν κινηθηκαν παρα απειροελαχιστοι φορεις.

Η υποχρεωση τωρα, να στειρωνουν ολοι τα κατοικιδια τους, ειναι εξοργιστικα βλακωδες, ακομα και για αχρηστους οπως τους συγκεκριμενους. Μπραβο στην φιλοζωικη με το δελτιο τυπου που ξεκαθαριζει τα πραγματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, ThReSh είπε

απλά ρωτάω για την ουσιαστική εφαρμογή του νόμου στην πλειοψηφία των περιπτώσεων...

Εδώ δεν εφαρμόζονται άλλοι κι άλλοι, έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα κ.λπ., και θα εφαρμοστεί αυτός ο νόμος;

Επεξ/σία από phanispal
  • Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 minutes ago, phanispal said:

Εδώ δεν εφαρμόζονται άλλοι κι άλλοι, έχουμε εκατοντάδες ανασφάλιστα οχήματα κ.λπ., και θα εφαρμοστεί αυτός ο νόμος;

Σκέψου, ταϊζω ουσιαστικά 2 γάτους τους οποίους έχω στειρωμένους γιατί τους "ξέρω" από μωρά, αλλά σκάνε άνετα άλλα 2-4 γατιά και τρώνε χωρίς να τα "θέλω". Θα κάθομαι να προσέχω 24/7 στο μπολάκι να μην τρώνε άλλοι? Γάτες είναι, τα διώχνω κι έρχονται πάλι μετά από 3-4 λεπτά...

Να τα στειρώσω κι αυτά? Όχι δεν είναι "δικά μου", δεν είναι φιλικά, δεν πιάνονται...

Επεξ/σία από ThReSh
Δημοσ.

Εγώ μια γάτα στειρομενη έχω βέβαια ήταν αδεσποτο και με δικιά μου πρωτοβουλία. Βιλιαριο δεν της έχω. Που τη δηλώνω για να πληρώσω χαράτσι πχ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το συγκεκριμμενο νομικο εκτρωμα δεν εχει καμια σχεση με αυτα που ανεφερε ο Συριζα το 2014(υπαρχουν αρθρα στο left.gr).Οπως πηραν πισω την τροπολογια για την εξορια των αδεσποτων,ετσι θα παρουν και αυτο.

Επεξ/σία από Ultimategr
Δημοσ.
2 ώρες πριν, phanispal είπε

Μπορεί το κράτος να βασιστεί σε σένα ότι ο δικός σου δε θα γκαστρώσει όποια του γυαλίσει στη βόλτα του;

Υποτίθεται οτι εχεις την ευθύνη για τη φύλαξη του ζωου σου και ως σωστος φιλόζωος δε θα αφησεις το ζωο συντροφιάς σου να έρθει σε συνουσία με κάποιο αδεσποτο που ποιος ξέρει τι αρρώστιες εχει.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...