Zaytsev Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 19 minutes ago, ny_ said: Εγω δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο γίνετε όλο αυτό το θέμα με την έλευση αυτού του υπέροχου νόμου; Μια χαρά νόμος είναι, από τους καλύτερους που έχουν βγει τα τελευταία χρόνια για τα ζώα, έτσι πρέπει, όταν παίρνεις κάποιο ζώο επιβάλλεται η στείρωση αυτού εκτός αν είσαι εκτροφεας με ενεργό εκτροφείο συγκεκριμένης φυλής. Με την στείρωση περαν από γέννες ασυνειδητων που υποβάλλονται τα ζώα γλυτώνουν και από διάφορες σοβαρές μελλοντικές ασθένειες (καρκίνος, πυομητρα, κλπ) Τα 100 είναι πολύ λίγο σαν πρόστιμο, παραπάνω έπρεπε να βάλουν. Ο σωστός ιδιοκτήτης σκύλου γνωρίζει ότι η στείρωση του ζώου του είναι υποχρεωτική. Τέλος. Όταν μου φέρεις επιστημονικά τεκμηριωμένη έρευνα που να αποδεικνύει πως η στείρωση είναι θετική για την υγεία του ζώου, τότε το συζητάμε. Μέχρι τότε, ο νόμος, αν με υποχρεώνει, είναι επικίνδυνος και καταχρηστικός. 1
Muchacho Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Βρήκα αυτό: Τι είναι η στείρωση; Η στείρωση σκύλου είναι μία χειρουργική επέμβαση κατά την οποία στο θηλυκό σκυλί αφαιρούμε την ωοθήκη, τα κέρατα της μήτρας μέχρι και τον τράχυλο. Με λίγα λόγια αφαιρούμε όλο το αναπαραγωγικό σύστημα του θηλυκού. Στο αρσενικό σκυλί αφαιρούμε και οτους δύο όρχεις και έτσι απομακρύνεται από τον οργανισμό η κύρια πηγή της ανδρικής ορμόνης τεστοστερόνης. Πότε πρέπει να γίνεται η στείρωση; Στο θηλυκό σκυλί το ιδανικό θα ήταν να γίνει μετά τον πρώτο οίστρο και πριν τον δεύτερο. Αν η στείρωση γίνει πριν τον πρώτο οίστρο, το γυναικολογικό σύστημα της σκυλίτσας δεν έχει σχηματιστεί ολοκληρωμένα με αποτέλεσμα η πιθανότητα εμφάνισης ακράτειας ή παχυσαρκίας είναι μεγάλες! Στα αρσενικά ιδανικό θεωρείται το διάστημα μεταξύ 5-7 μηνών, αλλά μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε ηλικία. Γιατί να στειρώσω το σκυλί μου; Τη στείρωση την κάνουμε για να γλιτώσουμε προβλήματα όπως ορμονοεξαρτώμενες δυσπλασίες οι οποίες όσο μικρότερο είναι το ζώο τόσο λιγότερες πιθανότητες. Οι άλλες καταστάσεις που γλιτώνεις με τη στείρωση είναι η εξάλειψη του κινδύνου πυομήτρας (μόλυνση της μήτρας που εμφανίζεται συχνά σε θηλυκούς σκύλους μεγάλης ηλικίας οι οποίοι δεν ζευγαρώνουν και μπορεί να αποβεί θανατηφόρος) και για να μειωθούν οι πιθανότητες εμφάνισης νεοπλασιών των μαστών. Παράλληλα γλιτώνουμε κάποια πιθανή ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, το στρες περιόδου, εμφάνιση ψευδοκύησης και πολλά άλλα.Ενώ στα θηλυκά η στείρωση γίνεται προληπτικά στο αρσενικό γίνεται για θεραπευτικούς λόγους. Όταν στειρώνουμε ένα αρσενικό έχουμε αλλαγές στη συμπεριφορά του. Μειώνεται η επιθετικότητα, η συνήθεια του μαρκαρίσματος και οι σεξουαλικές ορμές. Στα αρσενικά η στείρωση γίνεται όταν υπάρχει δισπλασία όρχεων ή αν έχει θέματα όπως κρυψαρχιδία (ο ένας όρχης μένει μέσα στο δέρμα)Τέλος με την στείρωση παρατείνουμε το προσδόκιμο ζωής του σκύλου μας. Πως προετοιμάζουμε το σκυλί μας για την επέμβαση; Πρέπει να κάνουμε προληπτικά μία προεγχειρητική κλινική εξέταση και εξέτασεις αίματος προκειμένου να διαπιστωθεί αν μπορεί να γίνει η αναισθησία και το χειρουργείο με ασφάλεια. Απομακρύνουμε το φαγητό από το σκυλί για 6 περίπου ώρες πριν το χειρουργείο και το νερό για 2 περίπου ώρες πριν την επέμβαση. Ποια είναι η αποθεραπεία; Μετά το χειρουργείο δίνουμε στο σκύλο προληπτικά αντιβίωση, παυσίπονα και αντιφλεγμονώδη. Βγάζουμε κανονικά βόλτα το σκυλάκι μας ακόμα και την ίδια μέρα αν το έχουμε πάρει σπίτι αλλά αποφεύγουμε τα έντονα παιχνίδια καθώς το ζώο έχει ράμματα. Καλό θα ήταν να υπάρξει κλινική εξέταση την 3η και τη 10η μέρα μετά την επέμβαση. Πόσο διαρκεί κατά μέσο όρο η επέμβαση; Η στείρωση σ ένα θηλυκό σκυλί είναι πιο δύσκολη διαδικασία από ότι σ ένα αρσενικό. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι διαρκεί περίπου 2 ώρες. Τις περισσότερες φορές μπορεί να χρειαστεί όμως να μείνει το σκυλί για παρακολούθηση 1 μέρα. Πόσο κοστίζει; Το κόστος της στείρωσης διαφέρει από αρσενικό σε θηλυκό αλλά και από γιατρό σε γιατρό. Συνήθως το υψηλότερο ποσό που μπορεί να ζητηθεί είναι 200 ευρώ. Η στείρωση θα παχύνει τη σκυλίτσα μου; Μετά από την στείρωση αλλάζει ο μεταβολισμός του ζώου και θέλει ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή γιατί είναι πιο επιρρεπείς στο να αυξήσουν το βάρος τους. Ποια είναι τα αρνητικά της στείρωσης; Ίσως το μοναδικό αρνητικό μίας στείρωσης είναι ότι υπάρχει 5% πιθανότητα να εμφανίσει το κατοικίδιο μας ακράτεια. Η ακράτεια σ’ αυτή την περίπτωση διορθώνεται με φαρμακευτική αγωγή που θα δώσει ο κτηνίατρος. Ελπίζω να ψηφιστεί το νομοσχέδιο....
ChimairaX Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 16 ώρες πριν, hexenlord είπε Εχει παραγινει κυριολεκτικα. Παντου γατες και σκυλια που πολλαπλασιαζονται ανεξελεγκτα. Μπα φίλε και παλιά έτσι ήταν απλά δεν είχαμε ίντερνετ Παλιά με έναν φίλο μου στην πλατεία εδώ στην πόλη μας όταν ήμασταν πιτσιρίκια ακούσαμε από έναν κάδο κάτι σαν κλάμα. Χωρίς δεύτερη σκέψη μπήκαμε μέσα στον κάδο και βγάλαμε μια σακούλα που ήταν μέσα 5 κουταβάκια. Με το που τα βγάλαμε ήρθε τρέχοντας ένα αδέσποτο λυκοσκυλο - γνωστό τότε στην περιοχή, άκακο - και πήρε την σακούλα κι έφυγε. Προφανώς η μαμά τους. 5 μήνες μετά στην πλατεία ήταν 6 λυκόσκυλα και φέρναν βόλτες Τα σκυλάκια ήταν όλα καλά και στην συμπεριφορά και φιλικά με όλους. Παίζαν και με τα παιδάκια κλπ. Απ ότι έμαθα τα 2 τα πήραν, το ένα ένας παλιός μας συμμαθητής, ωστόσο τα αλλα δεν έχω ιδέα τι απέγιναν. 1
randomcat Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 2 λεπτά πριν, mp123 είπε Αμην. Παιδια καλα τα ειπαμε. Ανταλλαξαμε αποψεις, καναμε εναν εποικοδομιτικο διαλογο με τις αντιθετες αποψεις του καθενος γιατι ετσι πρεπει να ειναι. Τωρα καθηστε να τα πειτε μονο οσοι εχετε τις ιδιες αποψεις. Ωραια μερα για καφε σημερα. Ευχομε να μην με κυνηγησει κανενα αδεσποτο γιατι στον πειραια εχουμε πολλα. Έτσι όπως σε κόβω μάλλον εσύ τα κυνηγάς. 2 λεπτά πριν, Zaytsev είπε Όταν μου φέρεις επιστημονικά τεκμηριωμένη έρευνα που να αποδεικνύει πως η στείρωση είναι θετική για την υγεία του ζώου, τότε το συζητάμε. Μέχρι τότε, ο νόμος, αν με υποχρεώνει, είναι επικίνδυνος και καταχρηστικός. Αυτό.
Zaytsev Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 1 minute ago, Muchacho said: Βρήκα αυτό: Ελπίζω να ψηφιστεί το νομοσχέδιο.... Καμία απολύτως επιστημονική τεκμηρίωση στο παραπάνω. 1
Muchacho Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Διαβάζω... Απουσία εν ισχύει αντιλυσσικού εμβολιασμοί και μη τοποθέτησης της μεταλλικής κονκάρδας ή παράλειψη καθαρισμού του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του ζώου 100 ευρώ. Παράλειψη προσκόμισης στον οικείο δήμο του αντιγράφου πιστοποιητικού ηλεκτρονικής ταυτοποίησης 300 ευρώ. Μη κατοχή ενημερωμένου και θεωρημένου βιβλιαρίου υγείας ή διαβατηρίου 300 ευρώ. Παράλειψη τήρησης κανόνων για τον ασφαλή περίπατο του σκύλου ή παράλειψη λήψης μέτρων πρόληψης της εξόδου του σκύλου 300 ευρώ. Εγκατάλειψη τραυματισμένου ζώου ύστερα από τροχαίο ατύχημα 300 ευρώ. Παράλειψη τήρησης κανόνων ευζωίας του ζώου συντροφιάς ή της εξέτασης από κτηνίατρο 500 ευρώ. Παράλειψη τήρησης κανόνων ευζωίας, υγειονομικών και αστυνομικών διατάξεων και διατήρηση περισσοτέρων από δύο ζώων συντροφιάς σε διαμέρισμα όπου ο κανονισμός απαγορεύει τη διατήρηση ζώων συντροφιάς 500 ευρώ. Πώληση ζώου συντροφιάς με ηλικία μικρότερη των οκτώ εβδομάδων και πώληση σκύλων και γάτων σε υπαίθριους χώρους 1.000 ευρώ ανά ζώο. Εκτροφή έστω και ενός θηλυκού σκύλου αναπαραγωγής χωρίς άδεια εκτροφής 1.000 ευρώ ανά ζώο. Εκτροφή και αναπαραγωγή ακρωτηριασμένων ζώων μετά την οριζόμενη λήξη της μεταβατικής πενταετούς περιόδου 1.000 ευρώ ανά ζώο. Εισαγωγή και εμπορία ακρωτηριασμένων σκύλων 1.000 ευρώ ανά ζώο. Ανυπαρξία ειδικών κλουβιών σε επιβατικά πλοία για την μεταφορά μεγάλων ζώων 5.000 ευρώ. Χρησιμοποίηση ζώου σε υπαίθρια δημόσια έκθεση με οικονομικό όφελος 5.000 ευρώ για κάθε χρησιμοποιούμενο ζώο. Εκτροφή και εκπαίδευση ζώου για μονομαχία 10.000 ευρώ ανά ζώο. Διατήρηση ζώου σε τσίρκο ή θίασο που χρησιμοποιείται με οποιονδήποτε τρόπο ή σκοπό στο πρόγραμμά του ή πραγματοποιεί παράσταση 20.000 ευρώ για κάθε ζώο που διατηρείται. Κακοποίηση, βασανισμός, κακή ή βάναυση μεταχείριση ζώου, καθώς και εμπορία ή διακίνηση μέσω διαδικτύου 30.000 ευρώ για κάθε ζώο και κάθε περιστατικό. Με ποιό από όλα αυτά διαφωνείτε? 1
randomcat Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Zaytsev είπε Καμία απολύτως επιστημονική τεκμηρίωση στο παραπάνω. Αν προσέξεις λίγο καλύτερα γράφει την εξής πολύ καλά τεκμηριωμένη και άκρως επιστημονική δήλωση ότι "5% πιθανότητα να εμφανίσει το κατοικίδιο μας ακράτεια". Πέντε τοις εκατό είναι μωρέ, τρίχες. Και υπάρχει λύση και για την περίπτωση ατυχίας: "η ακράτεια σ’ αυτή την περίπτωση διορθώνεται με φαρμακευτική αγωγή που θα δώσει ο κτηνίατρος". Δηλαδή κόβεις τα @@ του γάτου και μετά τον χαπακώνεις για να μην κατουριέται. Αναφορά σε κείμενο 15. Η στείρωση θα παχύνει τη σκυλίτσα μου; Μετά από την στείρωση αλλάζει ο μεταβολισμός του ζώου και θέλει ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή γιατί είναι πιο επιρρεπείς στο να αυξήσουν το βάρος τους. 17. Ποια είναι τα αρνητικά της στείρωσης; Ίσως το μοναδικό αρνητικό μίας στείρωσης είναι ότι υπάρχει 5% πιθανότητα να εμφανίσει το κατοικίδιο μας ακράτεια. Η ακράτεια σ’ αυτή την περίπτωση διορθώνεται με φαρμακευτική αγωγή που θα δώσει ο κτηνίατρος. Δηλαδή την αλλαγή του μεταβολισμού του ζώου δεν την υπολογίζουν ως αρνητικό της στείρωσης. Μάλιστα... Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2018 από randomcat
ny_ Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 13 minutes ago, Zaytsev said: Όταν μου φέρεις επιστημονικά τεκμηριωμένη έρευνα που να αποδεικνύει πως η στείρωση είναι θετική για την υγεία του ζώου, τότε το συζητάμε. Μέχρι τότε, ο νόμος, αν με υποχρεώνει, είναι επικίνδυνος και καταχρηστικός. Σε παρακαλώ τώρα, ασε τέτοιες φθηνές δικαιολογίες και βαλε το χέρι στην τσέπη και κάνε αυτό που ορίζει ο νόμος γιατί έτσι πρέπει και έτσι θα κάνεις αργά ή γρήγορα. End of discussion 1
*nenya* Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Ρε σεις, πως σκατα θα μαθουν αν ο αλλος εχει πχ 5 σκυλια μες στο σπιτι του και αστειρωτα; Θα αρχισουν να χτυπανε τις πορτες; Θα γινονται ελεγχοι στα σπιτια; Πραγματικα θελω να δω πως θα εφαρμοσουν τον νομο. 3
Zaytsev Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 5 minutes ago, Muchacho said: Με ποιό από όλα αυτά διαφωνείτε? Με κανένα από αυτά, 100% μαζί σου. Διαφωνώ με τη στείρωση, με την κατακρεούργηση του ζώου, για να εισπράττουν λεφτά οι γιατροί, οι φαρμοκοβιομηχανίες (άμμεσα κι έμμεσα) και μετά να πληρώνεις την τροφή διαίτης τα σκουπίδα πανάκριβα για να μη γίνει το ζώο, γιουβρλάκι. Όσον αφορά στις επιτπώσεις της στείρωσης, εδώ κάποια αποτελέσματα (κι όχι παπαρολογίες του κάθε άσχετου που έφτιαξε μια σελίδα) Quote As shown in Table 4, K-M survival analysis revealed that early neutering was associated with an increased occurrence of HD, CCL, and LSA. As shown in this table, comparisons of the IR analyses reveal that late neutering was associated with the subsequent occurrence of MCT and HSA in females. After the initial screening, ED, OSA, and MC occurred in such low numbers that statistical analyses were not feasible. MC was diagnosed in only two cases in the total number of 364 females, both in late-neutered females. http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0055937 Quote There is some evidence to suggest that neutering bitches before the age of 2·5 years is associated with a considerable reduction in the risk of malignant mammary tumours, and that this risk may be reduced further by neutering before the first oestrous. However, our study, which involved screening over 10,000 articles in any language but reviewed only the English literature in detail, demonstrated that the strength of this evidence was weak because of the paucity of published studies that adequately address this issue. Two of the four included studies found no evidence that neutering bitches was associated with a reduced risk of mammary tumours; however, there were also potential biases in these results. This information should be balanced with other available information on the risks and benefits of neutering, including the potentially broader impact of unwanted pregnancies, for example. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/j.1748-5827.2011.01220.x Quote The underlying rate of intact males having at least one of the cancers was 4.6 percent. Neutering at any age period had virtually no effect on this measure of cancer occurrence above the level of intact males http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0102241 2 minutes ago, ny_ said: Σε παρακαλώ τώρα, ασε τέτοιες φθηνές δικαιολογίες και βαλε το χέρι στην τσέπη και κάνε αυτό που ορίζει ο νόμος γιατί έτσι πρέπει και έτσι θα κάνεις αργά ή γρήγορα. End of discussion Φθηνές δικαιολογίες;;;; Διάβασε λίγο ρε αμόρφωτε. 1
Muchacho Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 10 λεπτά πριν, Zaytsev είπε Καμία απολύτως επιστημονική τεκμηρίωση στο παραπάνω. Δηλαδή δεν υπάρχουν οφέλη για το ζώο?Μπορείς να μου παρουσιάσεις κάτι επιστημονικά τεκμηριωμένο που να αποδεικνύει πως όχι μόνο θετικά αποτελέσματα δεν έχει αλλά αντιθέτως δημιουργεί προβλήματα...? Γιατί από όσο ξέρω η κοινή και η επικρατούσα γνώμη είναι πως η στείρωση ωφελεί,οπότε μάλλον εσύ αυτός που πρέπει να αποδειξείς το αντίθετο.
keravnos21 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Εντελως πληροφοριακα αν εχεις θυληκο και δεν του εχεις κανει στειρωση υπαρχει περιπτωση να εχει προβληματα στο μελλον οπως πυομητρα διαβαστε και το αρθρο εδω https://www.livingwithdogs.gr/i-frontida-tou-skilou/ygeia-tou-skilou/380-piomitra-mia-sovari-asthenia-tou-skilou 1
randomcat Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 6 λεπτά πριν, Muchacho είπε Δηλαδή δεν υπάρχουν οφέλη για το ζώο?Μπορείς να μου παρουσιάσεις κάτι επιστημονικά τεκμηριωμένο που να αποδεικνύει πως όχι μόνο θετικά αποτελέσματα δεν έχει αλλά αντιθέτως δημιουργεί προβλήματα...? Γιατί από όσο ξέρω η κοινή και η επικρατούσα γνώμη είναι πως η στείρωση ωφελεί,οπότε μάλλον εσύ αυτός που πρέπει να αποδειξείς το αντίθετο. Σου παρουσίασε. Η "κοινή και επικρατούσα γνώμη" προκύπτει από την αποδοχή αμάσητης τροφής. Ο λαός είναι χειραγωγίσιμος. Παλιά μας έλεγαν ότι το γάλα κάνει καλό στα κόκκαλα και τώρα μέχρι και η κυρά Μαρία της γειτονιάς λέει ότι διάβασε κάπου ότι κάνει κακό στα κόκκαλα. Εσύ μπορείς να παρουσιάσεις κάτι επιστημονικά τεκμηριωμένο που να αποδεικνύει ότι κάνει καλό η στείρωση; Οι ίδιοι οι νομοθέτες παραδέχονται με τον τρόπο τους ότι η στείρωση χαλάει το μεταβολισμό του ζώου και προκαλεί ακράτεια και ποιος ξέρει τι άλλο. Δεν καταλαβαίνω γιατί έχει εκείνος το βάρος της απόδειξης; Επειδή εσύ νιώθεις ότι η επικρατέστερη σχολή σκέψης είναι εκείνη υπέρ της στείρωσης; Αν ακολουθούσαμε τις κατά καιρούς επικρατούσες κοινές συνήθειες και γνώμες θα έπρεπε να είμαστε καπνιστές, να πηγαίνουμε στα γήπεδα και να χαιρόμαστε / λυπούμαστε που κάποιοι άγνωστοι σε εμάς σκοράρουν και πολλά άλλα κακά, παράλογα <insert words here> 14 λεπτά πριν, ny_ είπε Στην Γερμανία γίνεται αυτό ακριβώς, κάνουν έφοδο για να δουν, όπως επίσης καναν έφοδο πιο παλιά(2004-9) για να δουν πόσες τηλεοράσεις και πόσα ραδιόφωνα είχες και ανάλογα αν δεν τα είχες δηλώσει έτρωγες καμπάνα + την πληρωμή για το κάθε ένα ξεχωριστά Ωραία δυστοπία. Να την φέρουμε και εδώ.
ny_ Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 3 minutes ago, Zaytsev said: Διάβασες τι έβαλα; Internet δεν είναι το NewsIt και τα blogs που διαβάζεις. Υπάρχουν κι επιστήμονες μέσα. Όσο για τις υποχρεώσεις μου: 1. Περιορίζονται στο να προσέχω το ζώο μου 2. Να του προσφέρω μια σωστή και υγιεινή διατροφή 3. Να το παρέχω ένα καθαρό και φιλικό περιβάλλον για να ζει 4. Να μην το πετάξω στο δρόμο αν το βαρεθώ. Όσο λοιπόν είναι μαζί μου κι όχι αδέσποτο, δεν παίζει κανένα ρόλο η στείρωσή του στους υπόλοιπους. Α, για να μην το ξεχάσω. Ο νόμος σου/σας, με αφήνει αδιάφορο, δε μένω καν Ελλάδα. Μένω σε πολιτισμένη χώρα που δεν έχει αδέσποτα, ούτε καταχρηστικούς νόμους. Αδιαφορώ απλά σε όλα τα παραπάνω που μου λέει ενας ιδιοκτήτης του δικού σου βεληνεκούς. Ούτε εγώ μένω Ελλάδα, έρχομαι για διακοπές μόνο, χαλάρωσε δεν μένεις και στο παλάτι της Ελισάβετ όμως ψυχουλα. Επίσης χώρα χωρίς αδέσποτα δεν υπάρχει, εκτός αν μας γράφεις απο τον Άρη, μην λες βλακειες λοιπόν και τραβα καμία βόλτα στην πολιτισμένη χώρα σου.
meletis_m Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Όταν αποφασίζεις να αποκτήσεις θηλυκό σκυλί , το έξοδο της στείρωσης είναι αναμενόμενο Και εγω απο 1 εξωκλήσι τη πήρα την είχαν παρατήσει. ούτε 2 μηνών ήταν!. Προσωπικά εγώ που έχω τη πήγα στο γιατρό της. Δεν μπορούσα στην ιδέα να τα αφήσω τα υπόλοιπα , όπως κάνουν οι περισσότεροι. Το έξοδο κυμαίνεται απο 150-170 σε ιδιώτη ιατρό μαζί και τα φάρμακα. Εάν δεν μπορείς απευθύνσου σε φιλοζωική έχουν συμβεβλημένα ιατρεία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις