Nezakos Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Καλησπέρα στα παιδιά, όπως γράφω και στο θέμα παραπάνω, ήρθε η ώρα να κάνω ένα Upgrade κι έτσι θέλω την βοήθεία σας σε κάποιες απορίες που έχω. Το PC που έχω θέλει αλλαγή διότι πάνε και 8 χρόνια που το έκανα. i5-655k με 1156 Socket. Για την εποχή του σόλαρε! Αυτό που κάνω «Πλέον» στο PC είναι μια πιο απλή χρήση σε σχέση με πριν 10 χρόνια που ήμουν Hard Gamer. Φυσικά και συνεχίζω παίζω γιατί το Gaming είναι τρόπος ζωής, αλλά με μέτρο. Το θέλω για καθημερινή χρήση (Οκ, σίγουρα 10-15 ώρες ανοιχτό ). Το πιο βαρύ «παιχνίδι» που ίσως ανοίξω σε αυτή τη φάση, θα είναι το AION Online. Είναι MMORPG, αλλά σε γενικές γραμμές, ήταν/είναι βαρύ το Client του. Ίσως κάποιο βράδυ ξαναμπώ Dota2 κτλ. Δηλαδή εκεί πάει το Gaming μου. Δεν αναφέρω καν τα Flash Games. Σίγουρα λειτουργώ και Photoshop ή κάποιο ελαφρύ πρόγραμμα για Rendering, αλλά όχι σε βαθμό που θα δώσω βάση στο PC για αυτό το λόγο. Πείτε πως δεν το είπα! Πριν 3 μήνες σκέφτηκα τι PC να κάνω και μου βγήκε γύρω στα 1000€ δίχως σκληρούς δίσκους/οθόνη διότι ήδη έχω. Ξαναέκανα μερικές σκέψεις Plus πως πήρα και PS4, οπότε έριξα το Budget αρκετά. ►Θέλω την άποψή σας για: ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ + ΜΗΤΡΙΚΗ + RAM. Αποκλειστικά αυτά ►Έχω ήδη SSD EVO 250 + WD 2TB RED NAS. ►Οι τιμές είναι από E-shop.gr και αναφέρω αποκλειστικά μόνο από εκεί τιμές. Σύμφωνα με έναν εκτενή έλεγχο, τα συγκεκριμένα προϊόντα θα τα πάρω στις ίδιες τιμές ή χαμηλότερες τιμές αλλά με έξοδα αποστολής. Οπότε μιλάω πάντα με τιμές E-shop.gr και δεν χρειάζεται να συζητήσουμε για το ΑΝ ΕΔΩ ΚΑΝΕΙ ΤΟΣΟ ΚΙ ΕΚΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟΣΟ. Μιλάμε για τις τιμές από το E-shop.gr. 1. DDR3 Το ξέρω πως η εποχή του DDR4 είναι εδώ και χρόνια, αλλά δεν χαλιέμαι που μπορεί να πληρώσω αρκετά λιγότερα για MOBO+RAM όταν η RAM από DDR4 είναι το εξευτελιστικά ψηλά. CPU: i5-4460 3.20GHZ ►►► 200€ MOBO: ASROCK H81M-DGS ►►► 51€ RAM HYPERX 8GB 1600MHZ ►►► 70€ Συνολική τιμή στα 320€ Μιλάμε για ένα PC, αρκετά συμπαθητικό για την χρήση που το δηλώνω, στα 320€. Το μόνο κακό είναι πως ο CPU είναι 4 ετών. 2. DDR4 CPU: i5-8400 2.80GHZ ►►► 182€ MOBO: GIGABYTE Z370 HD3 ►►► 134€ RAM: HYPERX 8GB 2133MHZ ►►► 95€ Συνολική τιμή στα 411€ Εδώ μιλάμε για τον i5-8400. 6 γνήσια/καθαρά Cores. Μιλάμε για πολύ καλύτερο 4Core/8Threads. Μιλάμε για καθαρό 6 Core. Ο μόνος καλύτερος i5 είναι ο i5-8600k, αλλά πάει 100€ πάνω Αυτό που είναι το «κακό» είναι πως λόγω πως είναι 8ης γενιάς Intel, αναγκαστικά πρέπει να πάω για Chipset Z370. Ναι μεν έχει βρεθεί τρόπος να σπάει κι αυτό, αλλά εμείς είμαστε καθαροί και σίγουροι για την αγορά μας. Αυτό σημαίνει πως το ελάχιστο για MOBO Z370 είναι στα 134€ 3. DDR-4 CPU: RYZEN 3 2200G 3.70GHZ ►►► 124€ MOBO: AM3 ►►► 100€ RAM: HYPERX 8GB DDR4 2133MHZ ►►► 95€ Συνολική τιμή στα 319€ Τι συμβαίνει τώρα εδώ. Είμαι Intel Fan Boy. Νιώθω αυτή τη σιγουριά που λέμε. Όπως όταν πάρω κινητό, θα πάρω κάποιο με SNAPDRAGON, έτσι κι εδώ θα πάρω Intel. Θέλω όμως να δοκιμάσω Ryzen, αλλά πραγματικά λόγω πως δεν είχα ΠΟΤΕ AMD, «δεν ξέρω» τι να πάρω. Θα ήθελα να δοκιμάσω λόγω -σίγουρα- της χαμηλής τιμής του CPU, αλλά επίσης και της μητρικής. Μπορεί να βρεις μητρική για Ryzen με AM4 Socket και με Chipset B350 ή X370 από 70€. Στα 100€ δηλαδή παίρνω κάποια που με αρέσει. Δεν επιλέγω A320 γιατί δεν με βολεύει. Όπως βλέπετε η χρήση που κάνω είναι χαλαρή σε γενικές γραμμές. Αν παίξω πάλι ΠΟΛΥ, θα αφορά πάλι MMORPG coz we love to farm. Εκεί πάει η χρήση μου. Σε γενικές γραμμές θέλω να κυμανθώ στα στα 350€ για αυτά τα 3. Εντάξει, αν μου πείτε κάτι στα 320€ δε θα πω όχι, αλλά επίσης ούτε και στα 370€. Για RAM μην αλλάζουμε απόψεις, HyperX αγαπάω, αλλά θα έπαιρνα κάτι σε: Corsair Vengeance/Dominator - HyperX Fury/Predator - G.Skill Aegis/Ripjaws. ΟΧΙ τα μοντέλα Value For Money, Simple κτλ. Ίσως το σκεφτόμουν για Crucial Ballistix ή Patriot Viper, αλλά δεν είχα ποτέ κάποια από τις 2, οπότε δεν ξέρω επιδόσεις σε Gaming. Οπότε ΙΣΩΣ το σκεφτόμουν. ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΠΑΝΤΩΣ, θα πάρω 8GB RAM και στη συνέχεια 16GB. Ευχαριστώ για την ανάγνωση παιδιά. Έγραψα πολλά, αλλά ήθελα να είμαι αναλυτικός. Περιμένω απόψεις για αυτά 3 αλλά επίσης κι άλλες ιδέες αν έχετε ακόμα και με άλλες επιλογές. Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Δημήτρης!
ilos Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Δε γράφεις το βασικότερο, budget για κάρτα γραφικών. Αν υπάρχει budget για 1060 και πάνω πας καρφωτός στον 8400. Από όλα αυτά που έγραψες το μόνο που υπάρχει περίπτωση να παίζει games με τα ενσωματωμένα γραφικά της cpu είναι ο 2200g (1080p very low). Επίσης οι τιμές σου γιατί να είναι μόνο από eshop? Από που και ως που ο 4460 ακριβότερος από 8400? Γελάνε και τα τσιμέντα. Ο 2200g παίζει γύρω στο 90ρι και μια decent b350 κάπου στα 70 : https://www.skroutz.gr/s/11553176/Asrock-AB350M-Pro4.html (αν και η συγκεκριμένη θα χρειαστεί bios update μάλλον πριν κουμπώσεις τον 2200g). Τέλος, αν πας στον 2200g χωρίς extra κάρτα γραφικών θα χρειαστείς οπωσδήποτε 2 Dimms DDR4 για το dual channel όσο το δυνατόν μεγαλύτερης ταχύτητας. Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2018 από ilos 1
TRILOBYTER Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Εφοσον δεν κανεις βαρια χρηση γιατι θελεις να αλλαξεις εξαρτηματα; το αιον τρεχει μονο σε 2 πυρηνες αρα και 48πυρηνο να βαλεις δε θα κανει διαφορα, κοιτας καθαρα ποιος εχει καλυτερο IPC, εγω παντως το παιζω με τον 2πυρηνο πεντιουμ 3258 αψογα ακομα και σε ζεργκς αν και τον εχω κλοκαρει πολυ ψηλα. Με τον επεξεργαστη που εχεις τωρα κολλαει το ΑΙΟΝ; Εγω που το επαιζα σε 1ης γεννιας ι7 920 δεν ειχα θεμα αλλα με τον πεντιουμ σιγουρα τα παει καλυτερα. Καρτα γραφικων εχεις; 1
Zengar Zombolt Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Αν κούμπωσεις στο μέλλον κάρτα γραφικών το 2 Αν όχι το 3 1
leros2004 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Απέφυγε ότι έχει σχέση με cpu 4c/4t. Για το amd σύστημα πας καρφωτός σε 2400g και την άριστη Asrock-AB350M-Pro4 (οπως αναφέρθηκε). 1
UsualSuspect__ Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Φίλε μου, επειδή σε βλέπω και γράφεις για Aion και ιστορίες, ΑΝ υπάρχει το ενδεχόμενο να παίζεις lineage, ΜΑΚΡΙΑ από Ryzen. Τώρα αν παίζεις σε interlude servers, καλός είναι και ο Ryzen οκ. Στα γράφω αυτά γιατί το game είναι γραμμένο για Intel και αρκετοί την έχουν πατήσει και ξενέρωναν όταν έβλεπαν σάπια fps με συστήματα των 1000 ευρώ. ΑΝ ΔΕΝ παίζεις, αγνόησε τα παραπάνω. 1
Nezakos Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, ilos είπε Δε γράφεις το βασικότερο, budget για κάρτα γραφικών. Αν υπάρχει budget για 1060 και πάνω πας καρφωτός στον 8400. Από όλα αυτά που έγραψες το μόνο που υπάρχει περίπτωση να παίζει games με τα ενσωματωμένα γραφικά της cpu είναι ο 2200g (1080p very low). Επίσης οι τιμές σου γιατί να είναι μόνο από eshop? Από που και ως που ο 4460 ακριβότερος από 8400? Γελάνε και τα τσιμέντα. Ο 2200g παίζει γύρω στο 90ρι και μια decent b350 κάπου στα 70 : https://www.skroutz.gr/s/11553176/Asrock-AB350M-Pro4.html (αν και η συγκεκριμένη θα χρειαστεί bios update μάλλον πριν κουμπώσεις τον 2200g). Τέλος, αν πας στον 2200g χωρίς extra κάρτα γραφικών θα χρειαστείς οπωσδήποτε 2 Dimms DDR4 για το dual channel όσο το δυνατόν μεγαλύτερης ταχύτητας. Καλησπέρα και σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου. Θα σε απαντήσω σε όλα όσα ρώτησες ή είπες. Για κάρτα γραφικών για δώσω ΑΥΣΤΗΡΑ 90€ ~ 160€. Πραγματικά είδα κάποιες που με ενδιαφέρουν στα 120€+- που είναι πολύ πολύ καλές. Οπότε θα πάρω κάρτα γραφικών. Απλά έγραψα για αυτά τα 3, γιατί ενδιαφέρομαι για αυτά τα 3. Ούτε για PSU έγραψα, αλλά σίγουρα θα έχω επίσης . Για τον 2200g με είπαν κι άλλοι επίσης για -έστω- light χρήση, αλλά όπως έκανα κι έλεγχο (καθαρά Online από Reviews), τα Intel UHD Graphics 630 του 8400 είναι επίσης αρκετά ικανοποιητικά. Ο λόγος που δηλώνω καθαρά e-shop είναι τα έξοδα αποστολής. Αν πάρω κάτι από Skroutz, θα είναι CPU+MOBO+RAM+PSU+GPU+CASE. Μιλάμε για 6 πράγματα και πως κατά πάσα πιθανότητα, λόγω πως θα αγοράσω από διαφορετικά καταστήματα, θα έχω έξοδα αποστολής 25€-40€. Οπότε η όλη διαφορά είναι στα 10€-15€ με το eshop. Έκανα έναν έλεγχο και είδα πως από τις επιλογές μου από κάθε κατάστημα με το eshop επίσης, βγαίνω στα ίδια. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου και τον χρόνο σου! 21 ώρες πριν, TRILOBYTER είπε Εφοσον δεν κανεις βαρια χρηση γιατι θελεις να αλλαξεις εξαρτηματα; το αιον τρεχει μονο σε 2 πυρηνες αρα και 48πυρηνο να βαλεις δε θα κανει διαφορα, κοιτας καθαρα ποιος εχει καλυτερο IPC, εγω παντως το παιζω με τον 2πυρηνο πεντιουμ 3258 αψογα ακομα και σε ζεργκς αν και τον εχω κλοκαρει πολυ ψηλα. Με τον επεξεργαστη που εχεις τωρα κολλαει το ΑΙΟΝ; Εγω που το επαιζα σε 1ης γεννιας ι7 920 δεν ειχα θεμα αλλα με τον πεντιουμ σιγουρα τα παει καλυτερα. Καρτα γραφικων εχεις; Καλησπέρα και σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου. Θέλω να αλλάξω γιατί ακόμα κι αν δε κάνω βαριά χρήση, ακόμα και για αυτή τη χρήση, κολλάει. Κολλάω, Freezάρω, τρώω Spikes. Έχω δοκιμάσει άλλες κάρτες ή RAM ή κάθε εξάρτημα, αλλά καταλαβαίνω πως χρειάζομαι αλλαγή. Δυστυχώς το Socket 1156 είναι από τα λίγα που καταργήθηκαν γρήγορα κι έτσι θέλω 3πλή αλλαγή! Γενικά το έχω ζορίσει το μηχάνημα οπότε ΘΕΛΩ ΑΛΛΑΓΗ! Θα είχες κάποια άποψη πάντως για 3 που είπα ή έστω κάποια άλλη άποψη για άλλα parts; Ευχαριστώ εκ των προτέρων! 21 ώρες πριν, Zengar Zombolt είπε Αν κούμπωσεις στο μέλλον κάρτα γραφικών το 2 Αν όχι το 3 Απλός, λιτός κι απέριττος! Ευχαριστώ φίλε μου! 20 ώρες πριν, leros2004 είπε Απέφυγε ότι έχει σχέση με cpu 4c/4t. Για το amd σύστημα πας καρφωτός σε 2400g και την άριστη Asrock-AB350M-Pro4 (οπως αναφέρθηκε). Όπως είπα δεν είχα ποτέ AMD αλλά γλυκοκοιτάζω τους Ryzen. Ευχαριστώ για την πληροφορία. 13 ώρες πριν, UsualSuspect__ είπε Φίλε μου, επειδή σε βλέπω και γράφεις για Aion και ιστορίες, ΑΝ υπάρχει το ενδεχόμενο να παίζεις lineage, ΜΑΚΡΙΑ από Ryzen. Τώρα αν παίζεις σε interlude servers, καλός είναι και ο Ryzen οκ. Στα γράφω αυτά γιατί το game είναι γραμμένο για Intel και αρκετοί την έχουν πατήσει και ξενέρωναν όταν έβλεπαν σάπια fps με συστήματα των 1000 ευρώ. ΑΝ ΔΕΝ παίζεις, αγνόησε τα παραπάνω. Μπορεί να υπάρξει περίπτωση να μπω σε οποιοδήποτε MMORPG, οπότε ναι, μπορεί κι L2. Αν φυσικά μπω L2, θα πάω στα latest Chronicles κι όχι μέχρι Interlude(C6). Απλά όπως προείπα, νιώθω τη σιγουριά για Intel, αλλά γλυκοκοιτάζω τους Ryzen. Απλά νομίζω πως τα παιχνίδια που θα παίξω δεν θα ξεπερνούν τα.. 80(;) FPS. Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2018 από Nezakos
ilos Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Αφού θα αγοράσεις κάρτα γραφικών πάρε τον 8400 ή περίμενε για τον 2600 σε περίπου 2 μήνες. Bonus μέχρι τότε θα έχουν βγει και οι φτηνότερες μητρικές για τον 8400. Αν και ότι κάρτα γραφικών και να πάρεις με αυτό το budget που γράφεις η cpu δε θα παίζει ρόλο στο 99.9% των περιπτώσεων. 1
adtakhs Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) RYZEN 2600 με ψύκτρα RYZEN 2600X με ψύκτρα RYZEN 2700 με ψύκτρα RYZEN 2700X με ψύκτρα θα έρθουν στην αγορά στις 19 Απριλίου. Δεν περιμένεις έως τότε ? Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2018 από adtakhs 1
ilos Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Οι ryzen 5 θα βγουν μαζί με τους 7 αυτή τη φορά? Δε το γνώριζα. 1
BabisTs Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 3/23/2018 στις 1:49 ΠΜ, Nezakos είπε Όπως βλέπετε η χρήση που κάνω είναι χαλαρή σε γενικές γραμμές. Σε γενικές γραμμές θέλω να κυμανθώ στα στα 350€ για αυτά τα 3. Ryzen 2400g ( http://www.digital-master.gr/el-gr/Products.aspx?utm_source=xml&utm_medium=a&utm_campaign=b&ElementID=42a894ca-d1ac-4285-8492-4231e3a968fd ) 140.58 € (με κατάθεση είναι χωρίς μεταφορικά) 16gb ddr4 ( https://www.hellasphone.gr/index.php?route=product/product&product_id=43850411 ) 152,58€ mobo ( https://www.skroutz.gr/s/11553176/Asrock-AB350M-Pro4.html ) 66.76 € (θα χρειαστεί βέβαια μάλλον bios update πριν βάλεις πάνω τον 2400g) mobo + ram από το ίδιο κατάστημα βγαίνουν με +8 ευρώ (μεταφορικά & αντικαταβολή) Με 368ευρώ είσαι κομπλέ με 8threads +16gb ram και αν δεν σου αρκούν τα γραφικά,μετά κουμπώνεις κάποια dedicated gpu πάνω που έχεις στα σχεδιά σου..... Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2018 από BabisTs 2 1
UsualSuspect__ Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 8 hours ago, Nezakos said: Μπορεί να υπάρξει περίπτωση να μπω σε οποιοδήποτε MMORPG, οπότε ναι, μπορεί κι L2. Αν φυσικά μπω L2, θα πάω στα latest Chronicles κι όχι μέχρι Interlude(C6). Απλά όπως προείπα, νιώθω τη σιγουριά για Intel, αλλά γλυκοκοιτάζω τους Ryzen. Απλά νομίζω πως τα παιχνίδια που θα παίξω δεν θα ξεπερνούν τα.. 80(;) FPS. Αν πας σε latest chronicles, πάρε κάτι σε intel. Με Ryzen θα είναι unplayable (σχεδόν) σε sieges και σε mass pvp με πολύ κόσμο επειδή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ γραμμένο για amd το game. Το ξανα γράφω για να το δουν και οι άλλοι. Στα υπόλοιπα games θα είσαι άρχοντας και θα ξεπερνάνε για πλάκα τα 80 fps Intel μονόδρομος και μην ακους κανέναν. Στο λέει κάποιος που έχει ήδη Ryzen 1600. 1
Nezakos Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Καλημέρα σας, Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά! Σύμφωνα με αυτά που διάβασα 2 μέρες, συνδυάζοντας τις τιμές που έβαλα σαν όριο ΕΓΩ, τις τιμές που θέσατε σαν όριο ΕΣΕΙΣ (σε αυτά που είναι να βγουν), στις αγορές εκτός e-shop και που μπορεί να είναι οι τιμές σε κανένα 2μηνο, plus πως για το Gaming που ζητάω η Intel είναι ένα σκαλοπάτι πάνω, τότε.. ΚΑΛΥΤΕΡΑ να περιμένω 2 μήνες, να βγουν φθηνότερες μητρικές για DDR4, να δώσω κανένα 80άρι για RAM (8GB) κι ας πάρω τον i5-8600k που στο Skroutz είναι ήδη στα 220€ και σε σχέση με αυτούς που αναφέραμε είναι 2 σκαλοπάτια πάνω. Ίσως δώσω ένα Point παραπάνω στην τελευταία άποψη του διότι έχει δουλέψει πάνω στο δικό μου Gaming και έχει όπως βλέπω κάποια κοινά πράγματα όπως OS/HD/MONITOR αλλά και Gaming Style. ..Δηλαδή να κάνω ένα βήμα παραπάνω για Intel Σύμφωνα με όλα αυτά, θα κάνω (ίσως και δεν κάνω) υπομονή και θα πάω για Intel σε κανένα 2μηνο γιατί όντως με ένα New Release σε τέτοιο βαθμό από AMD, ίσως πέσουν ΕΣΤΩ και λίγο οι τιμές. Αν και μας ζορίζει συνήθως στην πτώση τιμών η Intel. Ευχαριστώ πάντως για τις απόψεις σας και τις γνώμες σας. Τις διάβασα όλες και έκανα κι ένα Review Online με ό,τι είπατε. ΥΓ. Εννοείται πως θα τις ξαναδιαβάσω και θα τις ξαναδώ ! ~ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα