Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και από μένα παιδιά. Σε ένα χωριό η εκκλησία έχει βάλει μια κεραία με ιντερνέτ για να το δίνει δωρεάν στο χωριό. Έχω τοποθετήσει σε τρία σπίτια τρείς κεραίες loco m2 εδώ και κάνα χρόνο, είχαν ιντερνετ κανονικά όλο αυτόν το καιρό. Εδώ και μια εβδομάδα ενώ είναι συνδεμένες κανονικά η κεραίες στην εκκλησία δεν μας δίνει ιντερνετ ενώ αν πας με ένα κινητό ή λάπτοπ έξω από την εκκλησία δίνει κανονικά τι μπορεί να συμβαίνει? Ευχαριστώ εκ τον προτέρων

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Τι IP έχεις δώσει στις loco? Αυτόματα δοκίμασες; Όταν πας με το λάπτοπ τι ip σου δίνει; Δοκίμασες να κάνεις ρεσέτ τις κεραίες και να τις ξανασετάρεις;

Υπάρχει περίπτωση να σου μαύρισαν τις MAC ή όχι;

Δημοσ.

Νίκο καλησπέρα τώρα είδα την απάντηση σου και σε ευχαριστώ. Το μόνο που δεν έχω δοκιμάσει είναι να της κάνω reset η ip που έχω δώσει είναι 192.168.1.20 αλλά δοκίμασα και με 192.168.1.199 επίσης δοκίμασα να βάλω και την ip που μου δίνει όταν πηγαίνω με το λάπτοπ απέξω αλλά τίποτα. Τι σκάλωμα μπορεί να έχουν φάει? Και το θέμα είναι ότι συμβαίνει και στις 3 κεραίες και λέω μήπως γίνεται κάτι με την κεραία της εκκλησίας αλλά από την άλλη γτ όταν πάω εκεί με λάπτοπ δίνει κανονικά? Δεν ξέρω σηκώνω τα χέρια ψηλά.. 

Δημοσ.

Οι κεραίες σου έχουν 2 interface, ένα το ασύρματο που συνδέεται στην κεραία της εκκλησίας το οποίο πρέπει να το έχεις να παίρνει ip απο DHCP του απέναντι ρούτερ και ένα το ethernet που ρυθμίζεις εσύ όπως σε βολεύει.

To NAT το έχεις ενεργό ε;

Δοκίμασε να βάλεις το κινητό σου σε tethering, συνδέσου εκεί και δες αν μπαίνεις net, αν όχι κάποια ρύθμιση έχεις λάθος στις κεραίες σου.

Ρεσέτ και σετάρισμα απο την αρχή πρέπει να το κάνεις γιατί κάτι μπορεί να έχει αλλάξει απέναντι και να το έχεις ρυθμίσει αλλιώς με το παλιό σετάρισμα και τώρα να μην δουλεύει.

Ποιον οδηγό ακολουθείς για να τις σετάρεις;

Δημοσ.

Station σωστά αλλά βάλε το network mode σε router όπως δείχνει εδώ: link

Αν δεν παίξει πάλι πήγαινε κάτω με το λάπτοπ / κινητό και δες τι ip σου δίνει η κεραία και τι μάσκα έχει.

Δημοσ.

Ok νικο θα πάω να το κάνω αύριο.. να σε ρωτήσω κάτι άλλο τώρα μήπως γνωρίζεις. Αγόρασα άλλη μια κεραία ίδια loco m2 αλλά αυτή έχει μέσα λογισμικό xw και όχι xm που έχουν η πρώτες που είχα πάρει με αποτέλεσμα στα δίκτυα που μου βρίσκει δεν με αφήνει να τα επιλέξω όλα προσπάθησα να του περάσω xm έκδοση αλλά δεν με αφήνει μήπως ξέρεις κάποιο τρόπο να γίνεται? Η έστω κάποια έκδοση xw που να μπορεί να ανοίξει όσα δίκτυα βλέπει?

Δημοσ.

Καλημέρα.

Άλλο hardware οι XM και άλλο οι XW, έχει η κάθε μια το δικό της firmware, δεν περνάς απο την μια στην άλλη γιατί και να το κάνεις είτε δεν θα δουλεύει σωστά είτε θα μπρικάρει η κάρτα.

Κανονικά πάντως σαν λειτουργίες έπρεπε να είναι οι ίδιες, γιατί δεν σε αφήνει να επιλέξεις δίκτυα; Δοκίμασε να κλείσεις στο AP το airmax δοκιμαστικά και δοκίμασε ξανά αν συνδέεται.

Μετά αν δεν συνδέεσαι και έτσι πρέπει να δεις σε ποια δίκτυα σου βγάζει πρόβλημα και να αλλάξεις σετάρισμα.

Δημοσ.

Νίκο σου στέλνω το μενού της νέας κεραίας να το δεις. Σε πια καρτέλα είναι το airmax? Για να το κλείσω δεν το βρίσκω. Η προτελευταία φωτό είναι αναζήτηση από την xw και η τελευταία από την xm 

Screenshot_2018-03-28-23-25-36-984.jpeg

Screenshot_2018-03-28-23-25-46-262.jpeg

Screenshot_2018-03-28-23-25-58-335.jpeg

Screenshot_2018-03-28-23-26-21-322.jpeg

Screenshot_2018-03-28-23-26-31-160.jpeg

Screenshot_2018-03-28-23-26-40-955.jpeg

Screenshot_2018-03-28-23-29-17-278.jpeg

Εδώ είναι από την xm ότι βλέπει το ανοίγει αυτή..

Screenshot_2018-03-28-23-52-09-523.jpeg

Δημοσ.

Αυτό σου το κάνει γιατί το καινούριο nanostation xw φοράει ν6 firmware.

Αν και στο xm περάσεις το τελευταίο firmware θα σου κάνει το ίδιο.

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να περάσεις στο xw V5 firmware αν βρεις.

Η εναλλακτικά να βάλεις στο access point που δίνει ίντερνετ wpa2 κλείδωμα, το wep που έχει είναι αστείο και σπάει σε 5 λεπτά.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...