journeyman77 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2018 Καλημέρα σε όλους, επειδή ο διακόπτης του pc μάλλον τα "έπαιξε", πήρα τον παρακάτω διακόπτη + καλώδια με σκοπό να τον αντικαταστήσω. Μπορεί κάποιος να μου πει από τα 2 pin της μητρικής που θα συνδεθούν στον διακόπτη (δεν γράφει τι είναι το κάθε "ποδαράκι")?
kormos Δημοσ. 22 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2018 1 ώρα πριν, journeyman77 είπε Καλημέρα σε όλους, επειδή ο διακόπτης του pc μάλλον τα "έπαιξε", πήρα τον παρακάτω διακόπτη + καλώδια με σκοπό να τον αντικαταστήσω. Μπορεί κάποιος να μου πει από τα 2 pin της μητρικής που θα συνδεθούν στον διακόπτη (δεν γράφει τι είναι το κάθε "ποδαράκι")? Αφού δεν ήξερες πως να το φτιάξεις για ποιό λόγο αγόρασες υλικά και δεν το πήγες σε κάποιον να στο φτιάξει; Δε νομίζω να σου έπαιρνε και πολλά χρήματα...
nikos903 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2018 Καλημέρα. Ποιος διακόπτης χάλασε στο pc? Του τροφοδοτικού πίσω απο τον πύργο ή το power που πατάς κάθε φορά για να πάρει μπρος; Αν είναι του τροφοδοτικού απλά πρέπει να το ανοίξεις και να τον αλλάξεις αλλα συνήθως εκεί είναι κολλημένα τα καλώδια άρα θα έχεις θέμα... Στην περίπτωση αυτήν πάντως το καλώδιο που έρχεται απο την πρίζα (που θα έχεις βγάλει την πρίζα απο το σύστημα πιο πριν, μην ξεχαστείς) πάει στην μέση και το άλλο καλώδιο που πάει προς το τροφοδοτικό πάει κάτω απο το I. Και στο 0 να το βάλεις βέβαια δουλειά θα γίνει αλλά το pc θα ανοίγει στο 0 και θα κλείνει στο Ι. Αν είναι όμως ο διακόπτης ο power που είναι μπροστά στο κουτί αυτός που θες να αλλάξεις ο παραπάνω δεν σου κάνει (εκτός και αν μιλάμε για pentium 1 εποχές ή αν θες να κάνεις μόντα να ανοίγει με αυτό το κουμπί παρόλο που δεν κάνει). Σε αυτήν την περίπτωση πάντως θα έλεγα να αλλάξεις θέση του reset με το power για να δεις αν φταίει το κουμπί, αν μετά την αλλαγή όλα δουλεύουν σωστά πατώντας το reset τότε όντως το power έχει θέμα και πας για αλλαγή αλλά το σωστό κουμπί για την αλλαγή είναι αυτό: link Που το κατάλαβες οτι φταίει το κουμπί btw? Σίγουρα είναι εκεί το θέμα; Συνήθως αν βγάλεις το pc απο το ρεύμα και ψεκάσεις μέσα τον διακόπτη με σπρέι επαφών ή κανένα wd40 και αρχίσεις να τον πατάς καμια 100ρια φορές καθαρίζει και μετά είναι μια χαρά (φύσα τον μετά να φύγει το υγρό άστον να στεγνώσει και μετά βάλτον στο pc).
Qless Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Oσα χρόνια και να ασχολούμαι είτε επαγγελματικά είτε από χόμπι μετά από 10δες, 10δων συστήματα που έχουν περάσει από τα χέρια μου τέτοιο διακόπτη δεν έχω αλλάξει ποτέ..... Πώς αλήθεια κατέληξες στο συμπέρασμα ότι χρίζει αλλαγής ο διακόπτης του τροφοδοτικού, ενδιαφέον θα είχε να ακούγαμε όλη την ιστορία, προκαταβολικά έχεις κάνει 99,99% λάθος στη διαγνωση του τι φταίει στο σύστημα σου.
journeyman77 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 καλησπέρα, θα μπω απευθείας στο "ψητό": φίλος με κάλεσε και μου ανέφερε το πρόβλημα ότι είχε πάθει βλάβη ο διακόπτης του κλπ και ψάχνοντας στο νετ πήρε τον εν λόγω διακόπτη και με ρώτησε πως μπορεί να τον συνδέσει. Εγώ επειδή δεν ήξερα, άνοιξα αυτό το θέμα παίρνοντας έτσι την υπόθεση πάνω μου... Οπότε δεν έψαξα για περεταίρω λεπτομέρειες... Το πιθανότερο είναι ότως να έχει γίνει λάθος διάγνωση... Αν θες να βοηθήσεις κάποιον φίλο, τέτοια κάνεις...!!! Ζητώ την κατανόησή σας!
kormos Δημοσ. 25 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2018 Στις 3/23/2018 στις 3:04 ΜΜ, journeyman77 είπε καλησπέρα, θα μπω απευθείας στο "ψητό": φίλος με κάλεσε και μου ανέφερε το πρόβλημα ότι είχε πάθει βλάβη ο διακόπτης του κλπ και ψάχνοντας στο νετ πήρε τον εν λόγω διακόπτη και με ρώτησε πως μπορεί να τον συνδέσει. Εγώ επειδή δεν ήξερα, άνοιξα αυτό το θέμα παίρνοντας έτσι την υπόθεση πάνω μου... Οπότε δεν έψαξα για περεταίρω λεπτομέρειες... Το πιθανότερο είναι ότως να έχει γίνει λάθος διάγνωση... Αν θες να βοηθήσεις κάποιον φίλο, τέτοια κάνεις...!!! Ζητώ την κατανόησή σας! Τι σου κάνει αυτό το youtube....τελικά! Εγώ θα πρότεινα να το πάτε σε κάποιο κατάστημα που κάνει επισκευές και να σας κάνει τη διάγνωση απο εκεί για το πρόβλημά σας. Εν το μεταξύ δεν έχω καταλάβει ακόμα για ποιόν διακόπτη μιλάμε...
postfire Δημοσ. 25 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2018 αν ειναι ο διακοπτης του κουτιου που αναβει το pc τετοιο button θες δες εδω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα