Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ανοιγω αυτο το θεμα γιατι ειμαι μεταξυ 3 αυτοκινητων που εχω καταληξει και θα ηθελα να δω αν εχουν καποιο απο τα παιδια εμπειρια με αυτα τα μικρα αυτοκινητα.

Καταρχας να ενημερωσω πως το budget δεν θα ξεπερασει σε καμια περιπτωση τα 10.000€.

2ον και πολυ σημαντικο,θα πρεπει να ειναι αυτοματο.Υπαρχει σοβαρος λογος οποτε οτι χειροκινητο κι αν πειτε δεν θα το λαβω υποψη μου.

Και 3ον να ειναι μεχρι 1300 κυβικα λογω τελων κυκλοφοριας και οικονομιας.

Θα βοηθουσε αν ηξερα αν τα μοντελα αυτα παιρνουν κι υγραεριο.

Τα 3 αυτοκινητα που κατεληξα ειναι το Toyota Yaris 2011 1.3,Suzuki Swift 2012 1.2 και το Volks Wagen Polo 2011 1.2 tsi.

Σαν αξιοπιστια καλο θα ηταν να προτιμησω ενα απο τα 2 Γιαπωνεζικα,ομως με τραβαει πολυ η εμφανιση του Polo.Ειναι αξιοπιστος ο 1.2 tsi κινητηρας του με τα 105 αλογα;

Εχετε καθολου εμπειρια απο τα αυτοματα σασμαν αυτων των 3 μικρων;

polo4.jpg

$_86.JPG

2012-suzuki-swift-sport-images-interior-dashboard.jpg

suzuki-swift-hatchback-2010.jpg

Toyota-Yaris-2012-1600-4d.jpg

7c6abfaae0b24c0492bdedf61db3e771.jpg

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Απο Ιαπωνικα αυτοματα εχω πολυ καλη εμεπιρια ....Honda Jazz (παρα πολυ καλο για τα κυβικα που θελεις ) , Honda civic 1800 και δυο Honda CRV του 2006 και 2008 (αυτο εχω τωρα)

Για τα Ιαπωνικα δεν νομιζω να εχεις προβλημα για υγραεριο αλλα καλυτερα ρωτα ενα αγκατασταστη εμπιστοσυνης.

Προσοχη στα Γερμανικα με tsi γιατι κατι τρεχει με το υγαεριο και ειναι πολυ πιο ακριβη η εγκατασταση .

Δημοσ.

Τα τελη κυκλοφοριας για αυτοκινητα με ταξινομηση απο 2010 και μετα υπολογιζονται με βαση τους ρυπους. Αρα τα 1300 κυβικα δεν ειναι περιορισμος, μπορεις και παραπανω, αρκει να εχει χαμηλους ρυπους (δε λες ποσο). Η διαφορα στην καταναλωση απο τα 1300 ως τα ας πουμε 1400-1500 δε θεωρω οτι ειναι σημαντικη. Συχνα ενα αυτοκινητο με λιγο μεγαλυτερο κυβισμο καιει το ιδιο ή και λιγο λιγοτερο σε σχεση με ενα μικροτερο επειδη δε ζοριζεται τοσο πολυ για να κινηθει με την ταχυτητα που θελεις.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλε μου ανθρωπε. Βαλε αλλους  2000 εβραιους και παρε καινουργιο. 5 χρονια εγγυηση. Δεν λυπασε τα 10000.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πρωτο πραγμα που λεει, budget μεγιστο 10 χηνες. Τι προτεινεις? Βαλε μωρε αλλα 2, τι ψυχη εχουν? 20% πανω απο το μεγιστο οριο του.

Κοιτα και το yaris σε πετρελαιο. Σε θεμα καταναλωσης δεν υπαρχει συγκριση. Euro 5 με 94 ευρω τελη.

https://www.car.gr/12651705-toyota-yaris-auto-lounge

Επισης και το υβριδικο Yaris σε αυτη την τιμη. https://www.car.gr/12080202-toyota-yaris

1500 κυβικα, 100 αλογα, χωρις τελη κυκλοφοριας. Μεση καταναλωση στα χαρτια εχει 3.5 λιτρα, ακομα και σε κανονικες συνθηκες  δηλαδη ειναι πολυ οικονομικο, στο spritmonitor.de βγαζει μια μεση καταναλωση στα 4.8. Τιποτα.

Με αλλα λογια, μην περιοριστεις στα 1300 κυβικα, δεν υπαρχει λογος.

Επεξ/σία από doctorkostis
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρα πολλα στην μεσαια εκδοση. 1000cc

Ι10,  picanto, 108 ,aygo, c1,. Ειδικα το i10 που το εχω ειναι μια χαρα. Παντου παω. 

10000 για μτχ και αυτοματο χωρις εγγυηση. Αλλα τι λεω. Παρτε μτχ....... ειναι καλυτερο. 

Πετρελαιο τελος. 2018 εχουμε..... 

Επεξ/σία από mp123
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, mp123 είπε

Παρα πολλα στην μεσαια εκδοση. 1000cc

Ι10,  picanto, 108 ,aygo, c1,. Ειδικα το i10 που το εχω ειναι μια χαρα. Παντου παω. 

10000 για μτχ και αυτοματο χωρις εγγυηση. Αλλα τι λεω. Παρτε μτχ....... ειναι καλυτερο. 

Πετρελαιο τελος. 2018 εχουμε..... 

Εχει η μικρη μου κορη το C1 αυτοματο του 2011 αλλα καμμια σχεση με τα κανονικα αυτοματα .Εχει ταχυτητες και φαινεται στο ταμπω ποια εχει μεσα απλα αλλαζουν μονες τους . Σε θεση στασης κανονικα πρεπει να μπαινει νεκρο . Δεν εχει την κλασικη θεση D αλλα την λεει E (easy) .Ειναι τρικυλινδρο και ειναι μονο για εντος πολης.Τα ιδια ισχυουν και για τα διδυμακια του Aygo και Peugeot 107. Ολοϊδια αμαξια με κινητρα Toyota.

Δημοσ.

Εχω ηδη ενα Peugeot 107 αυτοματο με υγραεριο.Ο λογος που θελω να το αλλαξω ειναι για να παρω ενα πιο ευρυχωρο,πιο ασφαλες σε παθητικη κι ενεργητικη ασφαλεια και κυριως να ειναι πραγματικο αυτοματο κι οχι ημιαυτοματο που ειναι αυτο.

Καινουριο δεν παιρνω με αυτα τα χρηματα,οποτε θα κινηθω σε μεταχειρα.

Αυτο για τα κυβικα θα το ψαξω περισσοτερο,αλλα τρεμω και το κρατος που τα αλλαζει ολα αυτα συνεχεια.

Για πετρελαιο δεν ειπαν οτι θα το ξαναπαγορευσουν καποια στιγμη στην Αθηνα;Κανω λαθος ή ραδιο αρβυλα ηταν;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πετρέλαιο καταργείται οσονούπω από τας Ευρώπας , ήδη η τουοτα σταματά την παραγωγή και διάθεση πετρελαιοκίνητων επιβατικών αυτοκινήτων σύντομα  θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι.

Υπετροφοδοτούμενος κινητήρας και υγραέριο δεν είναι και ο καλύτερος συνδυασμός ειδικά σε ζεστά κλίματα σαν τα δικά μας ( για το polo Tsi-μπάει λάδι το λέω), γείτονας έχει το μπουζούκι σουίφτ με υγραέριο και είναι ευχαριστημένος, ωστόσο ο ίδιος εχει και ένα εταιρικό Γιάρις το οποίο σαν καρότσα φαίνεται να  είναι καλύτερο από τον άλλο ομοεθνή του

Τώρα όσον αφορά τα κιβώτια ταχυτήτων δεν ξέρω ποιο ή ποια από τα τρία έχουν κανονικό αυτόματο κιβώτιο με μετατροπέα ροπής ή έστω CVT και όχι  "αυτοματοποιημένο" σαν αυτό που έχουν τα C1-107-Aygo ή το αντίστοιχο  DSG της VAG.

Επεξ/σία από nik0laus
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πηγαινε hyundai. Εχει εκπτωση 600 ευρω. Εγω πηρα i10 1.0lt μεσαια εκδοση με 12000 τελειομενο με μεταλλικο χρωμα. Τωρα με 11500 θα το παρεις. Η αυτο η το picanto. Κριμα ειναι για 1500 ευρω να παρεις μτχ.  Ετσι για πλακα πηγαινε παρε μια προσφορα. Δεν χανεις τιποτα. 

Το κιβωτιο ειναι καινουργιο. P, R, N,, D. Επισεις το κανεις ημιαυτοματο αν θες. 

Επεξ/σία από mp123
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, mp123 είπε

Πηγαινε hyundai. Εχει εκπτωση 600 ευρω. Εγω πηρα i10 1.0lt μεσαια εκδοση με 12000 τελειομενο με μεταλλικο χρωμα. Τωρα με 11500 θα το παρεις. Η αυτο η το picanto. Κριμα ειναι για 1500 ευρω να παρεις μτχ.  

Αυτά δεν είναι και πολύ μεγαλύτερα από αυτό που έχει όμως και λέει ότι θέλει πιο ευρύχωρο, αλλιώς μια χαρά είναι!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, zio10 είπε

Αυτά δεν είναι και πολύ μεγαλύτερα από αυτό που έχει όμως και λέει ότι θέλει πιο ευρύχωρο, αλλιώς μια χαρά είναι!

Εχει 6 αυτοκινητα κουτα να διαλεξει. Τωρα για 1500 2000 παραπανω πιστευω αξιζει. Ενα κιβωτιο να του βγαλει το μτχ οριστε η δθαφορα. 

Επεξ/σία από mp123
  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Ο καθένας (οπως και εγω)θα σου πει το μακρύ και το κοντό του. Πάνε κανε test drive αυτά που σου αρέσουν και σε όποιο χαμογελάσεις πάνε πάρτο.

Καλή η αξιοπιστία και τα κυβικά αλλά ένα αμάξι το οδηγείς , αν αυτό δεν σε κουράζει ή δεν σε ευχαριστεί πάλι θα ψάχνεσαι να το αλλάξεις. 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, mp123 είπε

Πηγαινε hyundai. Εχει εκπτωση 600 ευρω. Εγω πηρα i10 1.0lt μεσαια εκδοση με 12000 τελειομενο με μεταλλικο χρωμα. Τωρα με 11500 θα το παρεις. Η αυτο η το picanto. Κριμα ειναι για 1500 ευρω να παρεις μτχ.  Ετσι για πλακα πηγαινε παρε μια προσφορα. Δεν χανεις τιποτα. 

Προφανως δεν με καταλαβες ή ισως δεν το εξηγησα εγω καλυτερα.

Δεν ψαχνω 1000ρι ,ουτε θελω αμαξι παρομοιο σε μεγεθος και κινητηρα.Κραταω και το δικο μου αν ειναι ετσι.Κι οταν λεω οτι το δικο μου ειναι ημιαυτοματο εννοω οτι εχει ενα συστημα σκετη βλακια,που εχει σερβο και παταει μονο του συμπλεκτη κι αλλαζει ταχυτητες.Κι αυτο το ονομαζουν αυτοματο.

Εγω ηθελα κανονικο αυτοματο κι οχι αυτη την μπουρδα,κατι που δεν ηξερα οταν το πηρα και δεν σκεφτηκα να ψαξω κιολας,δεν ηξερα οτι φτιαχνουν τετοια χαζα συστηματα(πρεπει να το οδηγησειε για να καταλαβεις).

Το μεταχειρισμενο δεν με πειραζει.Αν ειναι να παρω κατι καλυτερο σε χωρους,αποδοση κινητηρα,ασφαλεια(το δικο μου εχει 2 αεροσακους και ειναι και γυμνο σχετικα) γιατι θα μπει παιδι,και φυσικα ενα καλυτερο αυτοματο.Μαλλον για εναν απο τους 2 Ιαπωνες θα κινηθω λογω αξιοπιστιας και λογω υγραεριου.

Ασχετο αλλα εχω μαθει με υγραεριο και νιωθω εξαρτημενος.Καλοεμαθα...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...