Falakras Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Καλησπέρα σας, χρησιμοποιώ την sumif() η οποία παίρνει στοιχεία από κάποια drop down menus. Υπάρχει η δυνατότητα να κάνω περισσότερες επιλογές από μία, στα drop down menus μου. Επίσης θα με βόλευε αν υπήρχαν στις επιλογές μου και τα "Select All" και "Select None" Γνωρίζει κανείς κάτι γι' αυτό? Ευχαριστώ πολύ
DrLo Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 3/21/2018 στις 3:22 ΜΜ, Falakras είπε Καλησπέρα σας, χρησιμοποιώ την sumif() η οποία παίρνει στοιχεία από κάποια drop down menus. Υπάρχει η δυνατότητα να κάνω περισσότερες επιλογές από μία, στα drop down menus μου. Επίσης θα με βόλευε αν υπήρχαν στις επιλογές μου και τα "Select All" και "Select None" Γνωρίζει κανείς κάτι γι' αυτό? Ευχαριστώ πολύ Το περισσότερες επιλογές το καταλαβαίνω σαν να έχεις περισσότερα από 1 κριτήρια ελέγχου .... σωστά ? μπορείς πάντα να βάλεις δυο sumif() στη σειρά =sumif()+sumif() αλλά μάλλον εννοείς κάτι άλλο Ανέβασε παράδειγμα για να καταλαβουμε καλύτερα τι θες. PS Το ίδιο πράγμα (αν έχω καταλάβει σωστά τι ρωτάς) το κάνεις μάλλον πιο ευκολα με pivot tables Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2018 από DrLo
Falakras Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Θυμίζω οτι το ζητουμενο ειναι στα κελια C4-C7 να υπάρχουν και οι επιλογές Select All και Select None. Για να παρακάμψω το πρόβλημα εφτιαξα 4 πιθανους συνδιασμους πιο διπλα, αλλα δεν ειναι λυση 😊 Copy of sample4g.xlsx 1
DrLo Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, Falakras είπε Θυμίζω οτι το ζητουμενο ειναι στα κελια C4-C7 να υπάρχουν και οι επιλογές Select All και Select None. Για να παρακάμψω το πρόβλημα εφτιαξα 4 πιθανους συνδιασμους πιο διπλα, αλλα δεν ειναι λυση 😊 Copy of sample4g.xlsx Ξεχνας το φύλλο σου "Financial Out" και περνάς τα στοιχεία των πωλήσεων στο "data" τα reports σου τα πέρνεις στο "report" με ένα απλό pivot table !προσχοή όταν αλλάξεις στοιχεία θα πρέπει να κάνει "Refresh" το pivot για να τα ξαναδιαβασει (δεξί κλικ πάνω του - Refresh) sample4g_pivot.xlsx Επεξ/σία 3 Απριλίου 2018 από DrLo
Falakras Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Καλημέρα, πολύ καλή η προσέγγιση που στείλατε. Ευχαριστώ πολύ. Μόνο που σε αυτό δεν μπορείς να επιλέξεις χρονική περίοδο. πχ από 20/05/2013 - 14/02/2014 Αυτό είναι κάτι που το χρειάζομαι στον πίνακα Μήπως μπορουμε να κανουμε κατι γι αυτο? Ευχαριστώ πολύ
DrLo Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Falakras είπε Καλημέρα, πολύ καλή η προσέγγιση που στείλατε. Ευχαριστώ πολύ. Μόνο που σε αυτό δεν μπορείς να επιλέξεις χρονική περίοδο. πχ από 20/05/2013 - 14/02/2014 Αυτό είναι κάτι που το χρειάζομαι στον πίνακα Μήπως μπορουμε να κανουμε κατι γι αυτο? Ευχαριστώ πολύ Μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους, ένας είναι αυτός που φαίνεται στο sheet4 όπου έχει μπει το "date" στα φίλτρα. Δε ξέρω γιατί εδω δε μου τα "μαζέυει" ανα έτος/μήνα/ημέρα όπως το κάνει συνήθως ένας άλλος, λίγο "μπακαλίστικος" είναι αυτός που φάινεται στο "sheet5" όπου έχουν μπει δυο "from" "to"πεδία" και στον πίνακα μια στήλη "reported", όπου είναι true αν το date της είναι μέσα σε αυτό το ευρως Το pivot table φιλτάει μόνο τα "true" κατά πάσα πιθανότητα υπάρχουν και άλλοι πιο έξυπνοι τρόποι, απλά αυτοί είναι οι πιο γρ΄γηογροι που σκέφτηκα sample4g_pivot_2.xlsx Επεξ/σία 4 Απριλίου 2018 από DrLo
Falakras Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 DrLo ευχαριστω θερμα για την τοσο πολύτιμη βοήθεια! Εκτιμώ πολύ τον χρόνο που διαθεσες και το ενδιαφέρον. Με εκτιμηση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα