Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτο που εκανε η MS με το Game Pass ητανε ενα μεγαλο λαθος. Σαν gamer το βλεπω μια λυση με 10 ευρω να παιξω ολα νεα games που θα βγουνε απο την MS με το προσφατο Sea Of Pirates, ενταξει μεχρι εδω. Απο την αλλη το βλεπω σαν μια κινηση πανικου γιατι το xbox πρεπει να παραμενει μια καλη τρυπα ωστε να χανουνε λεφτα. Γι’αυτο δημιουργησανε το game pass με την συναινεση καποιων εταιρειων. Μετα θα ερθει το πραγματικο netflix της MS οπου θα streamαρεις τα παιχνιδια χωρις να ειναι καν στο σκληρο σου και παει λεγοντας και θα δημιουργηθει ενας φαυλος κυκλος οπου ο gamer θα μπερδευτει και θα ειναι συνδρομητης σε 10 υπηρεσιες. Το θεμα ειναι να μην ακολουθησουν και οι αλλοι τετοιου ειδους συμπεριφορες ευχομαι. Το σιχαινομαι το digital αλλα και το retail εχει χασει τον σκοπο του που απλα αγοραζεις εναν δισκο που περιεχει το παιχνιδι που θα το κανει εγκατασταση στο σκληρο. Μερικες Collectors, special , premium editions εχουνε καταντησει χειροτερα απο digital ωστε να δινουν κωδικο αντι δισκακι και ακομα πιο γελοιο οταν πουλανε μεσω store collectors εκδοσεις.

Και κατι αλλο.

Υπαρχουν καποιες indie ομαδες που βγαζουν παιχνιδια για retro κονσολες με ολα τα σχετικα (π.χ. Εγω αγοραζοντας τα νεα παιχνιδια του Dreamcast και Mega Drive) που ναι λες θα το αγορασω γιατι παιρνεις αυτο που πρεπει, κασσετα,cd, οδηγιες και θηκη.

Αυτα για την ωρα.

• Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nectons είπε

Ποτέ το πειρατικό δεν ήταν ολοκληρωμένο. Πάντα χρειάζονταν οι αναβαθμίσεις και οι διορθώσεις στο λογισμικο.

Λογικα εζησες την δεκαετια του 90' γι'αυτο ας θυμηθουμε οτι τα πειρατικα δισκακια του ps1 και ps2  ηταν πιστο αντιγραφο των γνησιων και μαλιστα επαιζαν με μακραν καλυτερες αποδοσεις απο τα γνησια ευρωπαικα παιχνιδια. Η διαφορα PAL/NTSC στην ταχυτητα και μεγεθος εικονας σε συνδιασμο με την διαφορα ημερομηνιας κυκλοφοριας απο Ιαπωνια σε Αμερικη και τελικα ευρωπη ηταν τεραστια. Ασε που καποιες παιχνιδαρες τυπου Xenogears δεν εχουν κυκλοφορισει ποτε ευρωπη οποτε οσο και να μην το ηθελες στρεφοσουν στην πειρατεια. Εκει ηταν που πηγα στα πειρατικα κι οχι τοσο για το κερδος των χρηματων. Απο το ps3 μεχρι σημερα εννοειται παντα γνησια εφοσον κυκλοφορουν οι περισσοτεροι τιτλοι παγκοσμιως ταυτοχρονα και δεν εχουν καμια διαφορα στην αποδοση μεταξυ των regions τους.

Δεν θα ξεχασω ποτε το ξενερωμα που εφαγα οταν περιμενα 1 χρονο εξτρα για καποια παιχνιδια να κυκλοφορησουν ευρωπη και οταν τελικα τα επαιρνα δεν παιζοντουσαν σε θεμα ταχυτητας. Πηγαινα σε σπιτια φιλων που τα ειχαν πειρατικα πριν. Ε, με το Τekken 3, Resident evil 2 και ενα σωρο αλλα πηρα την μεγαλη αποφαση. Δικαιωμα του καθενος ειναι οταν η ιδια η εταιρια με ''αναγκασε'' να το κανω.

On topic οτι και να λεμε δεν μπορει να συγκριθει ποτε το γνησιο με το ψηφιακο. Θα μπορουσα να γραψω πολλα και να σχολιασω καποια σχολια πιο πανω τυπου ´´σου μενει στο ραφι το γνησιο'', ''τα κρατανε για να τα πουλησουν ακριβα μετα απο χρονια'', ''τι να ξεφυλησεις απο τις 2 σελιδες του manual'' κτλ. αλλα δεν εχω τον χρονο/διαθεση και θεωρω οτι ηδη εγραψα πολλα. Οσοι εζησαν οντως αυτα τα ξεχωριστα χρονια και νιωθουν, ξερουν. Πιστεψτε με.

• Thanks 1
Δημοσ.

Είμαι παλιός gamer από την εποχή της AMIGA και οπαδός του φυσικού μέσου, αλλά πλέον έχω αμφιβολίες για την κατοχή φυσικών αντιτύπων (με εξαίρεση την Nintendo). Τι αγοράζει κανείς με ένα δισκάκι; Έχει ολοκληρωμένο το παιχνίδι στο δισκάκι του; Όταν το βάζει κανείς στην κονσόλα ή στον υπολογιστή για να παίξει πρώτη φορά πρέπει να κατεβάσει και κάτι αναβαθμίσεις των μερικών GB! Αυτά τα updates και patches παραμένουν στον σκληρό της κονσόλας ή του υπολογιστή. Εάν πάθει κάτι η κονσόλα πάπαλα και τα updates. Αν θελήσω να παίξω το παιχνίδι μετά 15, 20 χρόνια τότε θα πρέπει να διατηρώ και την κονσόλα που ήταν εγκατεστημένα τα παιχνίδια αυτά διότι είναι μάλλον απίθανο να διατηρούν οι κατασκευαστές τους servers για να κατεβάσει κανείς τα updates, τα DLC κλπ. Δυστυχώς στα σύγχρονα παιχνίδια δεν έχει τόσο νόημα να κρατάει κανείς δισκάκια αφού αυτά έχουν γραμμένη μόνο την αρχική version του παιχνιδιού χωρίς αναβαθμίσεις και πρόσθετα. Το μόνο νόημα στα physical media είναι η ενδεχόμενη μεταπώλησή τους. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, billxl είπε

Είμαι παλιός gamer από την εποχή της AMIGA και οπαδός του φυσικού μέσου, αλλά πλέον έχω αμφιβολίες για την κατοχή φυσικών αντιτύπων (με εξαίρεση την Nintendo). Τι αγοράζει κανείς με ένα δισκάκι; Έχει ολοκληρωμένο το παιχνίδι στο δισκάκι του; Όταν το βάζει κανείς στην κονσόλα ή στον υπολογιστή για να παίξει πρώτη φορά πρέπει να κατεβάσει και κάτι αναβαθμίσεις των μερικών GB! Αυτά τα updates και patches παραμένουν στον σκληρό της κονσόλας ή του υπολογιστή. Εάν πάθει κάτι η κονσόλα πάπαλα και τα updates. Αν θελήσω να παίξω το παιχνίδι μετά 15, 20 χρόνια τότε θα πρέπει να διατηρώ και την κονσόλα που ήταν εγκατεστημένα τα παιχνίδια αυτά διότι είναι μάλλον απίθανο να διατηρούν οι κατασκευαστές τους servers για να κατεβάσει κανείς τα updates, τα DLC κλπ. Δυστυχώς στα σύγχρονα παιχνίδια δεν έχει τόσο νόημα να κρατάει κανείς δισκάκια αφού αυτά έχουν γραμμένη μόνο την αρχική version του παιχνιδιού χωρίς αναβαθμίσεις και πρόσθετα. Το μόνο νόημα στα physical media είναι η ενδεχόμενη μεταπώλησή τους. 

Μπορείς να παίξεις το παιχνίδι σε δισκάκι μετά από 10 χρόνια όπως λες, απλά δε θα έχεις τα τελευταία updates. Τα παιχνίδια φυσικά και είναι playable χωρίς patch (στην συντριπτική πλειοψηφία τους τέλος πάντων).

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Jimmy08 είπε

Μπορείς να παίξεις το παιχνίδι σε δισκάκι μετά από 10 χρόνια όπως λες, απλά δε θα έχεις τα τελευταία updates. Τα παιχνίδια φυσικά και είναι playable χωρίς patch (στην συντριπτική πλειοψηφία τους τέλος πάντων).

Επεισης να προσθεσουμε οτι υπαρχουν και οι complete/definitive/game of the year εκδοσεις οπως και οι remastered που ουτε αυτες χρειαζονται patch/updates.

• Like 1
Δημοσ.

θα μιλήσω ξεκάθαρα και ωμά χωρίς να πάρω το μέρος κανενός ούτε του μαγαζάτορα ούτε τις Sony. εμείς σαν πελάτες κοιτάμε κακά τα ψέμματα την καλύτερη προσφορά και την καλύτερη τιμή. Εμένα προσωπικά με ενδιαφέρουν λίγα παιχνίδια μετρημένα στα δάχτυλα. Aυτά για λόγους συναισθηματικούς θα τα ήθελα να τα έχω σε dvd αλλά μιλάμε για 10 το πολύ παιχνίδια. Τώρα και λόγο ηλικίας δεν θα κάτσω να ασχοληθώ με ότι παιχνίδι κυκλοφορεί αλλά αν βρω στο ps plus τίποτα τσαμπέ  η κάτι με 10 ευρώ να περάσω την ώρα μου μπορεί και να το πάρω. Πριν λίγες ημέρες πήρα τζάμπα το Blodborne και το Ratchet & Clank παιχνίδια για τα οποία θα έδινα 50 ευρώ το λιγότερο αν τα αγόραζα σε dvd. So what γιατί να πάω να τα πάρω αφού μου τα δίνει ο άλλος δωρεάν. με 45 ευρώ το χρόνο συνδρομή ps plus παίρνω το λιγότερο 20 παιχνίδια το χρόνο. Δεν χρειάζομαι κάτι άλλο. Τώρα αν βρω κανένα limited edition θα το πάρω για συλλεκτικό. Για μεταχειρισμένο ούτε λόγος δεν υπάρχει γιατί στην ουσία δεν κερδίζεις αλλά χάνεις. Παίρνεις καινούργιο παιχνίδι δίνεις 40-50 ευρώ και μετά το πουλάς 30 ευρώ η το κάνεις ανταλλαγή και τρέχα γύρευε. Με 50 ευρώ είσαι άρχοντας για 1 χρόνο. Και τι να το κάνω το dvd να το έχω στο ράφι...??? μήπως θα το ξαναπαίξω μετά από 2-3 χρόνια ξανά...???δεν υπάρχει περίπτωση. Έχω κρατήσει μερικά pc games παλιά και έχουν σαπίσει στο ντουλάπι ούτε που τα έχω ακουμπήσει 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, Ocelote είπε

Μία είδηση που προέκυψε πριν από μερικές ημέρες

Πριν μερικες ημερες?Πριν 2 μηνες βγηκε αυτη η ειδηση :blink:.....

https://www.vg247.com/2018/01/25/austrian-retailer-drops-xbox-one-because-its-cheesed-off-over-xbox-game-pass/

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, billxl είπε

τι να κερδίσεις δλδ παίρνεις κάτι με 40 ευρώ θα το πουλήσεις 30 - 25 στην καλύτερη άρα έχεις χάσει 10 με 15 ευρώ. Ενώ με 40 - 50 ευρώ παίρνεις ετήσια ps plus συνδρομή η μπορεί να πετύχεις να αγοράσεις 2-3 καλά παιχνίδια σε προσφορά. Το dvd πλέον πεθαίνει θα υπάρχει μόνο για τους συλλέκτες γιατί δεν συμφέρει καθόλου η αγορά. Αυτό έχουν καταλάβει η εταιρίες και για αυτό το πάνε προς τα εκεί να σε έχει στο ψηφιακό υλικό και να ξέρει ποιος το αγοράζει και πόσο. Γιατί είναι και μερικοί μαγαζάτορες που πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες...δεν γίνετε μάστορα μου μαγαζάτορα να μου έχεις το God of War 25 ευρώ...επειδή πουλάει. 12 ευρώ το έχει στο store κάτσε δλδ

Δημοσ.

Μας δουλεύετε μου φαίνεται 

Όποιος παίρνει πλας το παίρνει να παιξει ονλαην

Όχι για τα σκουπίδια παιχνίδια 

Όταν γίνει υποχρεωτική η συνδρομή τοτε θα πάνε στα σκουπίδια 

Και να δείτε πως το παίρνουν πίσω.

Και στην χειρότερη υπάρχει η πειρατεία που σώζει τα πάντα για παντα

• Like 2
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, neogeo1982 είπε

τι να κερδίσεις δλδ παίρνεις κάτι με 40 ευρώ θα το πουλήσεις 30 - 25 στην καλύτερη άρα έχεις χάσει 10 με 15 ευρώ. Ενώ με 40 - 50 ευρώ παίρνεις ετήσια ps plus συνδρομή η μπορεί να πετύχεις να αγοράσεις 2-3 καλά παιχνίδια σε προσφορά. Το dvd πλέον πεθαίνει θα υπάρχει μόνο για τους συλλέκτες γιατί δεν συμφέρει καθόλου η αγορά. Αυτό έχουν καταλάβει η εταιρίες και για αυτό το πάνε προς τα εκεί να σε έχει στο ψηφιακό υλικό και να ξέρει ποιος το αγοράζει και πόσο. Γιατί είναι και μερικοί μαγαζάτορες που πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες...δεν γίνετε μάστορα μου μαγαζάτορα να μου έχεις το God of War 25 ευρώ...επειδή πουλάει. 12 ευρώ το έχει στο store κάτσε δλδ

Δεν έχεις άδικο αν κι εγώ δεν πουλάω τα παιχνίδια μου. Τώρα που το σκέφτομαι είναι καλύτερο να αγοράζει κανείς online προσφορές και εάν κάποιο του αρέσει πολύ να αγοράζει την GOTY έκδοση ή την συλλεκτική σε physical.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, billxl είπε

Δεν έχεις άδικο αν κι εγώ δεν πουλάω τα παιχνίδια μου. Τώρα που το σκέφτομαι είναι καλύτερο να αγοράζει κανείς online προσφορές και εάν κάποιο του αρέσει πολύ να αγοράζει την GOTY έκδοση ή την συλλεκτική σε physical.

πήρα εγώ το Horizon limited edition για να το έχω στην συλλογή άντε να πάρω και κανένα God of war 4 όταν βγει αλλά μέχρι εκεί. Από την στιγμή που σου δίνει ο άλλος παιχνίδι με 10 και 15 ευρώ θα το πάρεις δεν θα πας να σκάσεις 40 και 50 έτσι για να έχεις το dvd. Kαι πλέον με τις ταχύτητες που υπάρχουν 50άρες και 100άρες το κατεβάζεις σε μισή ώρα το game και ας είναι 40 και 50 γίγα. Δεν πας να τρέχεις στα μαγαζιά να ψάχνεις αν το έχει δεν το έχει η πότε θα στο φέρει. Βάλε και όσους από επαρχία που δεν έχουν από που να τα παίρνουν τα παιχνίδια η υπάρχουν λίγες επιλογές...εκεί τους λύνει τα χέρια το ψηφιακό γιατί αν το παραγγείλει από Αθήνα θα του πάνε ένα 10άρικο τα μεταφορικά για πλάκα 

Δημοσ.

Ερωτηση προς τις διανοιες του Μαρκετινγκ : 

Ας πουμε οτι φτανουμε στην εποχη που το retail δεν υπαρχει και που ολα τα games ειναι ψηφιακα. 

Ποσο σιγουροι ειστε οτι οι τιμες θα ειναι φθηνες; Μηπως το ψηφιακο αυτη τη στιγμη ειναι φθηνο για να γινει ελκυστικο και να χτυπησει το αντιπαλο δεος του μεταχειρισμενου retail copy?

Mηπως το steam στα pc ειναι φθηνο, επειδη υπαρχει το αντιπαλο δεος της πειρατειας;

Αν φυγουν τα retail απο το παιχνιδι λοιπον, δεν υπαρχει καμια εγγυηση οτι τα digital θα ειναι προσιτα.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, makoylino είπε

Μας δουλεύετε μου φαίνεται 

Όποιος παίρνει πλας το παίρνει να παιξει ονλαην

κυρίως για αυτό, αλλά όχι μόνο για αυτό. υπάρχουν δυστυχώς και άλλες δυνατότητες όπως το cloud save ή οι αναβαθμίσεις σε sleep που κάνεις μόνο με plus και τα παιχνίδια βεβαίως..  γιατί όχι; μια στις τόσες  δίνει κάτι αξιόλογο που αν το προσθέσεις μπορεί να σου βγάλει τα λεφτά της συνδρομής ειδικά αν τη πήρες με έκπτωση 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, neogeo1982 είπε

Ναι δεν αντιλεγω αλλα τι να τα κανεις τα παιχνιδια απο την ετησια συνδρομη που αν την σταματησεις δεν εχεις προσβαση σε κανενα?Που αν δεν υποστηριζονται στο ps5 τοτε θα μπορεις να τα παιζεις μονο στο ps4 και φυσικα οσο συνεχιζεις την συνδρομη?

Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα γιαυτο και διαφερουν αρκετα στην πραξη απο την περιπτωση του pc.

Επισης Digital only οταν σου προσφερουν βασικο μοντελο με 500gb χωρου(που χωραει ελαχιστα παιχνιδια)ουτε για αστειο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

όσο και να το πηγαίνουν προς τα κει με τις προσφορές τους πάντως το θέμα είναι ποιος θα τολμήσει όντως να το κάνει

η ms πήγε να κάνει το μοντέλο του steam (σε χειρότερο)  και το αποτέλεσμα είναι να έχει πουλήσει τις μισές κονσόλες από το ps4 

στους υπολογιστές για κάποιο λόγο έχει περάσει αυτή η τακτική και δεν έχουν και πολύ νόημα τα retail εκτός αν τα βρεις φθηνά.. και πάλι όμως το πολύ μαρούλι παίζει στις κονσόλες άρα εκεί έχει περισσότερη σημασία τι γίνεται 

φυσικά και θα υπάρχουν πολλοί που θέλουν το digital κι εμένα με βολεύει, αλλά θέλω την επιλογή και για τα δύο και υπάρχουν και αυτοί που θέλουν μόνο retail. για να δούμε στην επόμενη γενιά αν θα τολμήσει κανείς να πει μόνο digital.. η sony δεν νομίζω ότι έχει καημό η ms περισσότερο θέλει αυτή τη κατάσταση αλλά το πληρώνει ακριβά μόνο και μόνο επειδή το θέλησε.. 

Επεξ/σία από logistoulis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...