Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κουτάτο μόνο για collectors edition και αυτό όταν είναι σε λογική τιμή. Αλλιώς τα πάντα digital! 
Υ.Γ. Το retail θα είχε νόημα αν ήταν τα πάντα final edition, τώρα να πάρω έναν τίτλο σε DvD(BR) (άσε δε που τα νέα καλά laptop δεν έχουν καν dvd(BR)), να το βάλω στο pc/laptop, να κάνει activate online και να μου κατεβάζει day one patch 20-30GB....άσε μάστορα, το παίρνω digital, τα ίδια GB download θα κάνω, ίδιο χρόνο installation θα κάνει και δεν θα μου πιάνει και χώρο στο σπίτι.
Υ.Γ.2 Και στην κονσόλα το ίδιο είναι πλην του activate, αν και εκεί πάλι έχουν DLC codes/exclusive codes

Επεξ/σία από comfuzio
  • Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Torasu είπε

Δεν το λες και φτηνό το steam... Μόνο όταν έχει sales. Παρ'όλα αυτά,  αν και αναπολώ τις στιγμές που έβαζα κασέτα/δισκάκι σε κονσόλα/PC, πρέπει να ομολογήσω ότι το digital με έχει βολέψει αρκετά συν και λόγω έλλειψης χώρου.

μα εννοειτε μονο σε sale αγοραζω, ή κανα φτηνο indie. απο κει και περα εννοουσα το steam σα βιβλιοθηκη, οχι απαραιτητα σα μαγαζι, το humble bundle ειναι που μου εχει γεμισει τα "ραφια" :P

για του λογου το αληθες, ηθελα ποσα χρονια να παιξω το tropico 5 (μεγαλος φαν του franchise) αλλα δεν το εκανα ποτε γιατι με παιχνιδι και dlc εβγαινε καμποσα λεφτα, ε χτες λοιπον το τσιμπησα απο humble bundle μαζι με αλλα παιχνιδια για 5$ και ειχε και τα 2 μεγαλα dlc μαζι. αυτο το πραμα επι εποχης δισκων δεν το χα δει ποτε

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Δυστυχώς στο τελος κερδίζει παντα ο πλουσιος... Αν οι τιμες των retail ξεπερνούν εστω και 5€ τις τιμές των διαδυκτιακων παιχνιδιών τοτε πολυ φοβάμαι ότι επειδη οι τζαμπατζηδες θα είναι πολυ περισσότεροι απο τους συλλέκτες η παραγωγή retail χρονο με τον χρονο θα φθηνει... 

Δημοσ.

Προσωπικά πάντα κοιτάω τι με συμφέρει περισσότερο να αγοράσω αν το retail κάνει πχ 40 ευρώ και το βρω digital 20 ευρώ εννοείται πως θα προτιμήσω να το κατεβάσω αν όμως η διαφορά είναι πχ 2-3€ εκεί θα κοιτάξω εννοείται το retail για λίγα χρήματα περισσότερο. 

Γενικά όλα τείνουν προς το digital αν και η Ελλάδα έχει χαμηλές ταχύτητες και πόσο μάλλον πολλές περιοχές που πιάνουν το πολύ μέχρι 10-14 Mbps όπως επίσης και οι cloud υπηρεσίες όλο ένα και ανεβαίνουν από την μια με 50-60 ευρώ τον χρόνο παίρνεις πόσα παιχνίδια από την άλλη αν σου τελειώσει η συνδρομή δεν έχεις την δυνατότητα να παίξεις λόγο ότι κλειδώνεται το παιχνίδι έχει τύχει πολλές φορές να σκέφτομαι να δώσω 20 ευρώ για 3 μήνες διότι με 20 ευρώ βρίσκω κάποιο παιχνίδι που μου αρέσει πόσο μάλλον του Xbox οι υπηρεσίες που ενώ τις θεωρώ καλύτερες για να παιξεις αρκετά παιχνίδια θέλεις να ενεργοποιήσεις και τις δύο υπηρεσίες σχεδόν 20 ευρώ φεύγουν εκεί ενώ αν ήταν σε ένα πακέτο 10 ευρώ τον μήνα εκεί τουλάχιστον εγώ θα το σκεφτόμουν ποιο σοβαρά 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Solatorobo είπε

Μεγαλύτερη μούφα από τη φυσική μορφή του παιχνιδιού δεν υπάρχει.Μιλάμε για παιχνίδι όχι για μουσική που θα το βάζεις να το ακούς αιώνια αλλά έχεις και το artwork με τους στίχους να το χαζεύεις.Βλέπω YouTubers gamers με σφραγισμένα παιχνίδια που δεν έχουν παίξει ποτέ ή και ολόκληρες συλλογές να τις κρατάνε για να τα πουλήσουν όταν ανέβει η τιμή μετά από χρόνια.

Από τη στιγμή όμως που τα digital παιχνίδια δεν έχουν κάποια καλύτερη τιμή για να δικαιολογήσουν το γεγονός ότι δε χρειάζονται έξοδα υλικών, συσκευασίας, διανομής κλπ, γιατί να τα "χαρίσω" στην εταιρία; 

Προτιμώ να έχω τη φυσική μορφή που στο κάτω κάτω, αν σε ένα μήνα το βαρεθώ το πουλάω και παίρνω μέρος των χρημάτων μου πίσω. Με το digital copy τι κάνεις;

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Jimmy08 είπε

Από τη στιγμή όμως που τα digital παιχνίδια δεν έχουν κάποια καλύτερη τιμή για να δικαιολογήσουν το γεγονός ότι δε χρειάζονται έξοδα υλικών, συσκευασίας, διανομής κλπ, γιατί να τα "χαρίσω" στην εταιρία; 

Προτιμώ να έχω τη φυσική μορφή που στο κάτω κάτω, αν σε ένα μήνα το βαρεθώ το πουλάω και παίρνω μέρος των χρημάτων μου πίσω. Με το digital copy τι κάνεις;

Σωστό και αυτό.Απλά αν δεν ενδιαφέρει κάποιον να τα πουλήσει δε βρίσκω το λόγο πλέον να τα έχω σε φυσική μορφή.Γενικά είναι περίεργο θέμα.Γιατί υπάρχουν διαφορετικές κατηγορίες καταναλωτών.Αυτός που ενδιαφέρεται μόνο να το παίξει, αυτός που θα το πουλήσει αμέσως μετά και ο συλλέκτης.Το digital μπορείς απλά αν το σβήσεις να το ξανά κατεβάσεις όταν θελήσεις να το παίξεις και να γλιτώσεις χόρο.Ή να πουλήσεις όλο το account.

Δημοσ.

Όσο και να μας ενοχλεί εμάς σαν καταναλωτές κάτι τέτοιο, πρέπει με κάποιον τρόπο να πληρωθούν οι προγραμματιστές και οι εταιρίες των παιχνιδιών. Είναι ο ποιο αποτελεσματικός τρόπος καταπολέμησης της πειρατείας. Ποτέ το πειρατικό δεν ήταν ολοκληρωμένο. Πάντα χρειάζονταν οι αναβαθμίσεις και οι διορθώσεις στο λογισμικό (τουλάχιστον όταν έχουμε να κάνουμε με μεγάλους τίτλους παιχνιδιών και κυρίως με δυνατότητα Online) οπότε από την άλλη ο καταναλωτής έτσι θα έχει ποιο ποιοτικό περιεχόμενο και ποιο σωστό.

Τώρα όμως θα πρέπει παράλληλα να υπάρχει και ο τρόπος να μπορείς να το ελέγξεις προτού το αγοράσεις. Και αυτός είναι να βγαίνουν ντέμο για όλους τους τίτλους όσο ακριβοί και αν είναι για να είναι και δίκαιο αν θα πρέπει να πληρωθεί ο προγραμματιστής η όχι. 

Επίσης το digital επιτρέπει στις εταιρίες να έχουν φθηνότερες τιμές για το προϊόν που πλασάρουν. Αυτό ακόμη δεν ισχύει αλλά μελλοντικά θέλω να πιστεύω αν ολοκληρωθεί αυτό το μοτίβο (σε 2-3 χρόνια) ότι θα δούμε και χαμηλότερες τιμές εφόσον δεν θα υπάρχει το πειρατικό και αν θέλεις να παίξεις θα πρέπει να πληρώσεις.

Τώρα το που θα πωλούνται οι κονσόλες αν όλες οι αλυσίδες μποϊκοτάρουν με το να μην έχουν συνεργασία ως μεταπωλητές αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Λογικά θα υπάρξουν "καταστήματα" φυσικά της Sony/MS/Nintendo που θα πωλούν τα προϊόντα τους. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Jimmy08 είπε

Συμφωνώ σε αυτά που λες έτσι είναι όσο να είναι η retail έχει κάποια έξοδα πχ δισκακι κουτί και όσο να είναι μπορείς και να το πουλήσεις αν το βαρεθεις το θέμα με το digital είναι ότι δεν μπορείς να το πουλήσεις μόνο και αν δώσεις τον λογαριασμό σου και ότι πολλές φορές βρίσκουμε τα παιχνίδια και στα δύο τις ίδιες τιμές το digital συμφέρει μόνο αν έχει καμία τρελη προσφορά που πραγματικά να αξίζει προσωπικά θεωρώ πως οι τιμές τον καινούργιον παιχνιδιών σε ηλεκτρονική μορφή θα πρέπει να πέσουν κάνα 20 ευρώ 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Jimmy08 είπε

Και αυτό πολύ σωστό. Λογικά αν και όταν ολοκληρωθεί κάτι τέτοιο θα υπάρχει κάποιος τρόπος μεταβίβασης του παιχνιδιού σε κάποιον άλλον λογαριασμό. Το καλό που τους θέλω βασικά....

Δημοσ.

Προσωπικά πιστεύω πως ίσως κάτι που να αξίζει σε digital είναι αν έχει και ένας άλλος φίλος σου την ίδια κονσόλα να δώσετε από μισά λεφτά για ένα παιχνίδι και να μοιράσετε το παιχνίδι να το έχετε και οι δύο η να κάνετε έναν λογαριασμό άλλον και εκεί να έχετε τα παιχνίδια που αγοράζετε μαζί ώστε να τα έχετε και οι δύο 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Solatorobo είπε

Σωστό και αυτό.Απλά αν δεν ενδιαφέρει κάποιον να τα πουλήσει δε βρίσκω το λόγο πλέον να τα έχω σε φυσική μορφή.Γενικά είναι περίεργο θέμα.Γιατί υπάρχουν διαφορετικές κατηγορίες καταναλωτών.Αυτός που ενδιαφέρεται μόνο να το παίξει, αυτός που θα το πουλήσει αμέσως μετά και ο συλλέκτης.Το digital μπορείς απλά αν το σβήσεις να το ξανά κατεβάσεις όταν θελήσεις να το παίξεις και να γλιτώσεις χόρο.Ή να πουλήσεις όλο το account.

Σύμφωνοι γλυτώνεις χώρο, κόπο κλπ. Αλλά με τα digital έχω την εντύπωση ότι σε τελική ανάλυση δεν έχεις και την πλήρη κατοχή του παιχνιδιού (του αντιγράφου του παιχνιδιού τέλος πάντων).

4 λεπτά πριν, dinos234 είπε

Συμφωνώ σε αυτά που λες έτσι είναι όσο να είναι η retail έχει κάποια έξοδα πχ δισκακι κουτί και όσο να είναι μπορείς και να το πουλήσεις αν το βαρεθεις το θέμα με το digital είναι ότι δεν μπορείς να το πουλήσεις μόνο και αν δώσεις τον λογαριασμό σου και ότι πολλές φορές βρίσκουμε τα παιχνίδια και στα δύο τις ίδιες τιμές το digital συμφέρει μόνο αν έχει καμία τρελη προσφορά που πραγματικά να αξίζει προσωπικά θεωρώ πως οι τιμές τον καινούργιον παιχνιδιών σε ηλεκτρονική μορφή θα πρέπει να πέσουν κάνα 20 ευρώ 

3 λεπτά πριν, nectons είπε

Και αυτό πολύ σωστό. Λογικά αν και όταν ολοκληρωθεί κάτι τέτοιο θα υπάρχει κάποιος τρόπος μεταβίβασης του παιχνιδιού σε κάποιον άλλον λογαριασμό. Το καλό που τους θέλω βασικά....

Δεν είμαι καθόλου αντίθετος στα digital παιχνίδια, αλλά θέλω να μου δίνουν κάποιο κίνητρο για να τα αγοράσω. Για παράδειγμα όταν προσφέρει μια σεβαστή έκπτωση.

Όταν όμως η φυσική και ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού είναι στην ίδια τιμή, θα προτιμήσω το δισκάκι το οποίο είναι ΔΙΚΟ ΜΟΥ και μπορώ να το κάνω ότι θέλω. 

Επίσης κάποιες παιχνιδάρες (πχ Horizon Zero Dawn, Uncharted 4 κλπ), ρε παιδιά θέλω να τις έχω σε φυσική μορφή...

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Jimmy08 είπε

Σύμφωνοι γλυτώνεις χώρο, κόπο κλπ. Αλλά με τα digital έχω την εντύπωση ότι σε τελική ανάλυση δεν έχεις και την πλήρη κατοχή του παιχνιδιού (του αντιγράφου του παιχνιδιού τέλος πάντων).

Δεν είμαι καθόλου αντίθετος στα digital παιχνίδια, αλλά θέλω να μου δίνουν κάποιο κίνητρο για να τα αγοράσω. Για παράδειγμα όταν προσφέρει μια σεβαστή έκπτωση.

Όταν όμως η φυσική και ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού είναι στην ίδια τιμή, θα προτιμήσω το δισκάκι το οποίο είναι ΔΙΚΟ ΜΟΥ και μπορώ να το κάνω ότι θέλω. 

Επίσης κάποιες παιχνιδάρες (πχ Horizon Zero Dawn, Uncharted 4 κλπ), ρε παιδιά θέλω να τις έχω σε φυσική μορφή...

Έχω πολλά digital πάνω από 50 αλλά τα έχω πάρει όλα σε μεγάλες προσφορές που να αξίζουν με 5 ευρώ 10 ευρώ 20 ευρώ όταν σε retail είχαν πάνω από τα διπλά χρήματα και μόνο αλλιώς δεν δίνω προτιμάω να το πάρω σε retail αν και πάντα περιμένω να πέσει η τιμή ενός παιχνιδιού για να το αγοράσω 

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, dinos234 είπε

Έχω πολλά digital πάνω από 50 αλλά τα έχω πάρει όλα σε μεγάλες προσφορές που να αξίζουν με 5 ευρώ 10 ευρώ 20 ευρώ όταν σε retail είχαν πάνω από τα διπλά χρήματα και μόνο αλλιώς δεν δίνω προτιμάω να το πάρω σε retail αν και πάντα περιμένω να πέσει η τιμή ενός παιχνιδιού για να το αγοράσω 

Ναι σε τέτοιες περιπτώσεις φυσικά και αξίζει να αγοράσεις το digital. Και εγώ φυσικά έχω αγοράσει αρκετά digital, σε τέτοιες μεγάλες προσφορές.

Αλλά όταν € digital = € retail, τότε ξεκάθαρα retail. 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Jimmy08 είπε

Αυτό εννοείται!!! Και αυτό είπα... τώρα δεν ισχύει αλλά όταν και αν μελλοντικά δεν υπάρχει καθόλου η φυσική μορφή σε δισκάκι τότε θέλω να πιστεύω ότι θα αλλάξουν τα μοτίβα και θα πωλούνται αν για παράδειγμα σήμερα ένας νέος τίτλος τρανταχτός στα 69 ευρώ στα μαγαζιά και 69 ευρώ στο steam στο μέλλον στο σεννάριο που λέμε θα πωλείται στα 29 ευρώ... κάπως έτσι.. και τόνισα και το καλό που τους θέλω γιατί έτσι έχει λογική να γυρίσουν όλα σε ψηφιακή μορφή. Και αυτοί θα κερδίσουν πολλαπλάσια χρήματα εφόσον θα ελκύσουν και τον κλεπταποδόχο στα πειρατικά και τον φτωχό που δεν θέλει να πληρώνει κοντά 70 ευρώ για ένα παιχνίδι. 

Και θα ακολουθήσουν και άλλα με την ψηφιακή μορφή. Πήραμε ένα kelogs από τον σκλαβενίτη να και ένας κωδικός κατεβάσματος από ένα προπέρσινο η περσινό παιχνίδι. Η πάρτε αυτά τα 2 και δώρο ένα τρίτο επιλογής από αυτή τη λίστα κλπ κλπ.

Φυσικά αν στο στιμ έχει 70 και τόσο έχει και φυσική μορφή θα πρέπει κάποιος να έχει πρόβλημα για να μην διαλέξει την φυσική μορφή. Αυτό εννοείται!

Όσο για την λογική της συλλογής για κάποιους κορυφαίους τίτλους όσο θα υπάρχει η υπηρεσία θα υπάρχει και το παιχνίδι στον δίσκο της κονσόλας σου. Και άντε πούλησες την κονσόλα σου γιατί ήθελες χρήματα. Και άντε έκλεισε η τάδε υπηρεσία θα μου πεις ταυτόχρονα... πάνε χάθηκαν όλα.. .οκ.. εκεί έχουμε πρόβλημα που θα πρέπει λογικά να δώσουν και μια λύση και σε αυτό.

Να γίνεται ένα κωδικοποιημένο backup που μόνο μια φορά θα μπορεί να γίνει επαναφορά και μόνο με κάποιο κωδικό κλπ για να πεις ότι θα τα έχεις πάντα στην κατοχή σου αν κάποια στιγμή πάρεις ξανά την κονσόλα. Υπάρχουν λύσεις και είμαι σίγουρος ότι όλα τα έχουν σκεφτεί προκειμένου να καταπολεμήσουν την πειρατεία. Όλα αυτά μια μέρα θα τα δούμε..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...