Προς το περιεχόμενο

Δεν μπορω να διαγραψω τα αρχεια της Micro SD

RODIFIRE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας
έχω την μνήμη Samsung  EVO 128GB U1 από το pc1 πριν κάνα χρόνο την αγόρασα
και την είχα στο κινητό το LG G5 κρυπτογραφημένη έχω μια δεύτερη μπαταριά και τις αλλάζω.
μια μέρα με την 2η μπαταριά πήγα να τραβήξω φώτο έσβησε το κινητό μου και από τότε η Micro SD τα έχει παίξει
ενώ τα βλέπω τα αρχεία δεν μπορώ να τα διαγράψω

την απενεργοποίησα την κρυπτογράφηση (το αποκρυπτογράφησα πως λέγετε) και μετέφερα όλα μου τα αρχεία κανονικά
μετά προσπάθησα να το κάνω φορματ  στα Windows 10 μου βγάζει πρώτα το μήνυμα ότι όλα τα αρχεία θα χαθούνε πατάω οκ και μετά μου λέει

"Δεν ήταν δυνατό τα Windows να ολοκληρώσουν τη διαμόρφωση"

και στο κινητό  μου βγάζει ειδοποίηση

"Η συσκευή Κάρτα SD αφαιρέθηκε χωρίς προειδοποίηση"
και μετά πρέπει να κάνω επανεκκίνηση για να ξανά δει την μνήμη  

δοκίμασα μεσώ MS dos του Windows 10 και μετά από κάνα 2 μέρες ανοιχτό το pc μου είπε οτι απέτυχε
μπορεί να με βοηθήσει κάποιος να μου πει πως μπορώ να ξανά κάνω την μνήμη μου άδεια και όπως πρώτα? υπάρχει κάποιος τρόπος ή πρόγραμμα να δοκιμάσω? σας έχει ξανατύχει η το είδατε?

ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά και ελπίζω να σας κάλυψα και να βρεθεί μια λύση

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κατεβασε μια live διανομη του gparted και bootαρε απο αυτή. Αφου επιλέξεις την microsd απο το μενου επέλεξε device-> create new partition table και μετα δημιουργησε καινουρια partitions. Aν δεν γινεται έχει προβλημα η κάρτα.

Στις 20/3/2018 στις 11:07 ΜΜ, STORM1978 είπε

http://download.easeus.com/free/epm.exe  λογικα θα την κάνει μια χαρά την δουλειά σου.

το κατέβασα άλλα μου λέει ότι πρέπει να το αγοράσω όταν προσπαθώ να κάνω format η wipe και πατάω apply όποτε δεν μπόρεσα να δω αν έχει αποτελέσματα... με την free δεν γίνεται?

Στις 20/3/2018 στις 11:09 ΜΜ, EddieObscurant είπε

κατεβασε μια live διανομη του gparted και bootαρε απο αυτή. Αφου επιλέξεις την microsd απο το μενου επέλεξε device-> create new partition table και μετα δημιουργησε καινουρια partitions. Aν δεν γινεται έχει προβλημα η κάρτα.

δοκίμασα το gparted σε linux mint και xubuntu που έχω και το βλέπει ( δεν μπορεί να το ανοίξει να δει τα αρχεία όπως στα Windows) άλλα μου λέει οτι έκανε το format Κανονικά ή την διαγραφή το ολοκλήρωσε λέει άλλα όμως όταν το βάλω στα windows να δω μου έχει πάλι τα αρχεία μου όλα και μπορώ να τα δω και να τα αντιγράψω κανονικά....

αυτό το πρόβλημα έχει ότι και να διαγράψω η να κάνω φορματ αυτό πάλι γίνεται σαν να μην έκανα τίποτα....

παίζει ρόλο η κρυπτογράφηση? άλλα αφού την απενεργοποίησα από το κινητό μου κανονικά...

πως μπορώ να το κάνω φορματ....

Κατεβασε το Rufus

Και επελεξε να κανει MBR repartition.

Format και λογικα θα εισαι οκ.

Αλλιως εαν δεν δουλεψει αυτο κατεβασε το BOOTICE (x86 or x64) και απο εκει θα τα καταφερεις σιγουρα.

@RODIFIRE

Στις σύγχρονες κάρτες μνήμης όταν μια καρτα αρχίζει να πεθαίνει, το πρώτο πράγμα που γίνεται ειναι να μην σε αφήνει να γράψεις. Μπορεις βεβαια να πάρεις τα αρχεία σου και αυτό ειναι καλό γιατί παλιότερα η κάρτα πεθαινε ξαφνικά, μαζί με τα δεδομένα σου. Αφου και σε windows και σε linux ειχες το ιδιο αποτελεσμα, η κάρτα σου θέλει αντικατάσταση. Μπορεις βεβαια να συνεχίσεις τις δοκιμές, αλλά γνώμη μου, μην χάσεις πολύ ακομα χρόνο.

Δυο εργαλεία που μπορεις να ελεγχεις την ακεραιότητα μιας κάρτας μνημης ή ενος usb stick ειναι τα H2testw και Check Flash. Λεπτομέρειες -> https://www.raymond.cc/blog/how-to-check-and-test-usb-flash-drive/

Αυτου του ειδους οι κάρτες εχουν αλλο ενα εμμεσο προβλημα, οταν στελνονται για αντικατάσταση ... τα δεδομένα σου ειναι ευκολα προσβάσιμα και αν εχεις σαβουρες στην κάρτα σκασίλα σου, αλλά αν εχεις "ifyouknowwhatImean" φωτογραφίες της καλής σου ή αλλα ευαίσθητα δεδομένα, δυσκολεύει η αποφαση.

• Like 1

• 5 μήνες μετά...
Στις 28/3/2018 στις 6:00 ΠΜ, isay είπε

@RODIFIRE

Στις σύγχρονες κάρτες μνήμης όταν μια καρτα αρχίζει να πεθαίνει, το πρώτο πράγμα που γίνεται ειναι να μην σε αφήνει να γράψεις. Μπορεις βεβαια να πάρεις τα αρχεία σου και αυτό ειναι καλό γιατί παλιότερα η κάρτα πεθαινε ξαφνικά, μαζί με τα δεδομένα σου. Αφου και σε windows και σε linux ειχες το ιδιο αποτελεσμα, η κάρτα σου θέλει αντικατάσταση. Μπορεις βεβαια να συνεχίσεις τις δοκιμές, αλλά γνώμη μου, μην χάσεις πολύ ακομα χρόνο.

Δυο εργαλεία που μπορεις να ελεγχεις την ακεραιότητα μιας κάρτας μνημης ή ενος usb stick ειναι τα H2testw και Check Flash. Λεπτομέρειες -> https://www.raymond.cc/blog/how-to-check-and-test-usb-flash-drive/

Αυτου του ειδους οι κάρτες εχουν αλλο ενα εμμεσο προβλημα, οταν στελνονται για αντικατάσταση ... τα δεδομένα σου ειναι ευκολα προσβάσιμα και αν εχεις σαβουρες στην κάρτα σκασίλα σου, αλλά αν εχεις "ifyouknowwhatImean" φωτογραφίες της καλής σου ή αλλα ευαίσθητα δεδομένα, δυσκολεύει η αποφαση.

Αραγε το write-protection που ενεργοποιεί όταν πεθαίνει η κάρτα δεν απενεργοποιείται κάπως;

Είναι hardware κι οχι software επιλογή;

Ρωτάω γιατί έχω στο μυαλό μου την περίπτωση της αντικατάστασης που αναφέρεις.

15 λεπτά πριν, SofoS@ είπε

Αραγε το write-protection που ενεργοποιεί όταν πεθαίνει η κάρτα δεν απενεργοποιείται κάπως;

Είναι hardware κι οχι software επιλογή;

Ρωτάω γιατί έχω στο μυαλό μου την περίπτωση της αντικατάστασης που αναφέρεις.

Ξαναδιάβασε αυτό που εγραψες και σκέψου αν στέκει. 

αν ήταν θεμα ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΥ software lock, ποιος ο λογος να γινεται οταν θα παει ετσι κι αλλιως γαι αντικατασταη εγγυησης; Επισης ήδη θα κυκλοφορουσαν εργαλεια που θα ξεκλειδωναν το lock και επιπροσθετα οι ιδιες οι εταιρίες θα το πουλουσαν σαν feature. Το δικο μου στικακι λογω δουλειας μπαινει σε αρκετους υπολογιστες και εχω το αγχος των ιων (η λύση ειναι linux). αν η εταιρεία μου επετρεπε κάποιο software lock ανετα θα τους το πληρωνα. (*)

Βασικά ειναι συνδυασμος και software και hardware, δηλαδη το τσιπάκι ανιχνευει οτι κάποια απο τα modules εχουν προβλημα και "κλειδώνει" γενικά την εγγραφη, ώστε να προστατευσει ΕΣΕΝΑ και να σου δώσει τη δυνατοτητα να παρεις κάποια απο τα αρχεια σου, αντι να τα χάσεις ολα. Είναι ένα feature που καθιερώνουν οι εταιρίες για να μετριάσουν τα παραπονα απο χάσιμο δεδομένων. Για μενα πολυ καλα κάνουν.

(*) Λογω πατεντων δεν βρισκεις πλεον στικάκια με lock write button. Ειχα τετοια πολλα χρονια πριν, αλλα τα καινουργια δεν εχουν. Φαντάσου οτι εχω κανει ολοκληρη πατέντα για να το εχω σαν feature. Εχω μια SDCARD (τις μεγαλες, οχι microsd) που εχουν διακοπτη write, μονιμα κοτσαρισμενη σε memory card reader. Ετσι βαζω το reader εκει που θελω χωρις να γινεται εγγραφή.

Προς ενημέρωση,

Το write-protection που ενεργοποιείται όταν σηκώνουμε το κλιπάκι στους adapters microsd->sdcard διαβάζω πως είναι καθαρά στον host αν θα το τιμήσει

https://electronics.stackexchange.com/questions/325868/how-does-sd-card-write-protect-switch-work

Αναφορά σε κείμενο

The Write Protect on the SD card standard is essentially a Honor System. The card reader host must choose to honor it. That's it.

Το συγκεκριμένο που ενεργοποιείται όταν πεθαίνει η κάρτα είναι internal απ ότι καταλαβαίνω, σύμφωνα και με αυτό.

https://security.stackexchange.com/questions/53365/is-the-sd-card-write-protection-hard-wired-or-optional

Αναφορά σε κείμενο

Three write protect methods are supported in the SD Memory Card as follows:

• Mechanical write protect switch (Host responsibility only)
  • Card internal write protect (Card's responsibility)
  • Password protection card lock operation.

32 λεπτά πριν, isay είπε

Ξαναδιάβασε αυτό που εγραψες και σκέψου αν στέκει. 

αν ήταν θεμα ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΥ software lock, ποιος ο λογος να γινεται οταν θα παει ετσι κι αλλιως γαι αντικατασταη εγγυησης; Επισης ήδη θα κυκλοφορουσαν εργαλεια που θα ξεκλειδωναν το lock και επιπροσθετα οι ιδιες οι εταιρίες θα το πουλουσαν σαν feature.

ΤΟ ξαναδιάβασα... και λογικό μου φαίνεται. Καλά κάνουν οι εταιρίες που έχουν εφαρμόσει αυτό το feature αλλά έτσι μειώνουν και τον κόσμο που θα πάνε τις κάρτες για RMA.

Θα έπρεπε να υπάρχει ένα kill switch που να την σβήνει αν είναι να την επιστρέψω.

3 λεπτά πριν, SofoS@ είπε

Προς ενημέρωση,

Το write-protection που ενεργοποιείται όταν σηκώνουμε το κλιπάκι στους adapters microsd->sdcard διαβάζω πως είναι καθαρά στον host αν θα το τιμήσει

https://electronics.stackexchange.com/questions/325868/how-does-sd-card-write-protect-switch-work

To γνωρίζω καιρο αλλά επαφίεμαι οτι πρεπει ο εκάστοτε προγραμματιστής του ιου να μεριμνήσει να παρακάμψει και αυτά τα level προστασίας. Ο προγραμματιστής θα ασχοληθεί πολύ περισσότερο να προγραμματισει να παρακάμψει τα antivirus/os levels που εφαρμόζονται στο 99,999% των πιθανών στόχων, παρα στο 0,001% "πειραγμένων" όπως εγω. Κρύβομαι πισω απο την εξαιρεση, οσο μπορώ καλυτερα

8 λεπτά πριν, SofoS@ είπε

Καλά κάνουν οι εταιρίες που έχουν εφαρμόσει αυτό το feature αλλά έτσι μειώνουν και τον κόσμο που θα πάνε τις κάρτες για RMA.

Θα έπρεπε να υπάρχει ένα kill switch που να την σβήνει αν είναι να την επιστρέψω.

Την εταιρεία τη νοιαζει πολυ περισσοτερο να πουλά, παρα να ασχολείται με τις γυμνές φωτογραφίες της κοπελας μας ή του πουλιού μας που ειναι στις κάρτες. Άλλωστε και χαλασμένη να ειναι η κάρτα, εχει τρόπους να την διαβάσει (αν θελει και υπάρχει πραγματικά σοβαρος λογος). Το να πουλά όμως επαφίεται στην αξιοπιστία της καρτας, δηλαδη πόσο συχνά πεθαινει και ποσο αντικτυπο ειχε σαν ζημια στο χρήστη, άλλωστε ολες μα ολες οι μάρκες-μοντέλα μπορουν να χαλασουν οποιαδηποτε στιγμή. Δες σε κλιμακα τις παρακατω περιπτώσεις και σκέψου σε ποιες περιπτώσεις θα είναι μεγαλυτερη η ζημια στο ονομα της εταιρείας.

1. Μάρκα Α, πεθαινει ξαφνικα και εχω μεσα σοβαρά δεδομένα αλλα οχι προσωπικά ή  απορρητα ιδιωτικά/εταιρικά
  2. Μάρκα Β, πεθαινει ξαφνικα και εχω μεσα σοβαρά δεδομένα προσωπικά ή απορρητα ιδιωτικά/εταιρικά
  3. Μάρκα Γ, γινεται write lock και εχω μεσα σοβαρά δεδομένα (αλλα οχι προσωπικά ή  απορρητα ιδιωτικά/εταιρικά) τα οποια μπορώ να ανακτήσω αλλα οχι να σβήσω πριν πάει για rma
  4. Μάρκα Δ, γινεται write lock και εχω μεσα σοβαρά δεδομένα προσωπικά ή απορρητα ιδιωτικά/εταιρικά τα οποια μπορώ να ανακτήσω αλλα οχι να σβήσω πριν πάει για rma

Στις περιπτώσεις 1,3 ο αγοραστης ετσι κι αλλιως θα πάει για rma

Στην περιπτωση 2,4 μαλλον ΔΕΝ θα πάει για rma, αλλα αν πάει, θα παει στην 1 αλλα θα σκεφτεί πολύ για την 3, αρα και παλι ισορροπια στο συνολικο αριθμό rma

Αν τώρα συγκρινεις ανα  ζευγαρια (δηλαδη το 1 με το 3 και το 2 με το 4) σε ποιες περιπτώσεις ο εκνευρισμός του αγοραστη θα εχει μεγαλυτερο αντικτυπο στην φημη της εκαστοτε εταιρείας; Σαφέστατα στις περιπτώσεις 1 και 2. οποτε μην βγάζουμε θεωρίες συνωμοσίας οτι το εκαναν για να μειώσουν τα rma, αλλά να λέμε οτι παλι καλα που το εκαναν για να μη βρεθουμε "καπάκι". Αντιθετα θα συμφωνουσα σε ενα γενικό "κινημα" οτι η αξιοπιστία εχει πεσει κατακορυφα, χωρίς αντιστοιχη αναλογια μειωσης τιμών. 

Το kill switch ειναι μια ιδεα που σιγουρα εχουν σκεφτεί, αλλά προφανως ανεβαζει κοστος (λιγοτερο μαζικο κερδος), συν οτι σαν αγοραστής και πάλι δεν θα εισαι σιγουρος αν κάνει σωστή δουλεια ή αν δουλευει. Στο κατω κατω εχουν πεσει τοσο τα κοστη τους, που πλεον για μικρες καρτες ειναι πιο ακριβό να την πας/στειλεις στο μαγαζι για rma παρα να πάρεις τα δεδομεα σου, να την κοψεις/κάψεις και να παρεις μια καινουργια. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...