Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Πρόσφατα αγόρασα ένα λάπτοπ HP 250 G6 free dos. Το έκανα boot και δούλευε άψογα. Την επόμενη μέρα όταν πήγα να το ανοίξω, μου έβγαλε ένα μήνυμα "boot device not found". Επικοινώνησα με την HP και μου είπαν να τρέξω ένα διαγνωστικό. Το έκανα και μου έβγαλε ότι δεν υπάρχει καν δίσκος μέσα.Επίσης πριν περάσω το λογισμικό, ο δίσκος ακουγόταν.Έπειτα μου είπαν να το στείλω στο κατάστημα που το αγόρασα για αντικατάσταση. Το έστειλα και εκεί οι ίδιοι εντόπισαν το ίδιο πρόβλημα και είπαν για το διαδικαστικό της υπόθεσης θα πρέπει να σταλεί στην HP για έναν ακόμη έλεγχο ώστε να εγκριθεί η αντικατάσταση. Εκεί στην HP μου είπαν ότι το διαγνωστικό τους δεν εντόπισε κάποια βλάβη και πως ο σκληρός ήταν μια χαρά. Από το κατάστημα μου είπαν ότι κατά την μετακίνηση του λάπτοπ μπορεί να κουνήθηκε κάτι και να κόλλησε ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Τους πίεσα για έναν ακόμη έλεγχο και τους είπα πως δεν θέλω το συγκεκριμένο μηχάνημα πίσω εάν είναι να γίνει πάλι το ίδιο. Το έλεγξαν ξανά και πάλι δεν εντόπισαν τίποτα.Τώρα περιμένω να μου το στείλουν πίσω. Τι μπορεί να φταίει και δεν μου εμφάνιζε τον σκληρό; 

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Kete96 είπε

Καλησπέρα παιδιά. Πρόσφατα αγόρασα ένα λάπτοπ HP 250 G6 free dos. Το έκανα boot και δούλευε άψογα. Την επόμενη μέρα όταν πήγα να το ανοίξω, μου έβγαλε ένα μήνυμα "boot device not found". Επικοινώνησα με την HP και μου είπαν να τρέξω ένα διαγνωστικό. Το έκανα και μου έβγαλε ότι δεν υπάρχει καν δίσκος μέσα.Επίσης πριν περάσω το λογισμικό, ο δίσκος ακουγόταν.Έπειτα μου είπαν να το στείλω στο κατάστημα που το αγόρασα για αντικατάσταση. Το έστειλα και εκεί οι ίδιοι εντόπισαν το ίδιο πρόβλημα και είπαν για το διαδικαστικό της υπόθεσης θα πρέπει να σταλεί στην HP για έναν ακόμη έλεγχο ώστε να εγκριθεί η αντικατάσταση. Εκεί στην HP μου είπαν ότι το διαγνωστικό τους δεν εντόπισε κάποια βλάβη και πως ο σκληρός ήταν μια χαρά. Από το κατάστημα μου είπαν ότι κατά την μετακίνηση του λάπτοπ μπορεί να κουνήθηκε κάτι και να κόλλησε ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Τους πίεσα για έναν ακόμη έλεγχο και τους είπα πως δεν θέλω το συγκεκριμένο μηχάνημα πίσω εάν είναι να γίνει πάλι το ίδιο. Το έλεγξαν ξανά και πάλι δεν εντόπισαν τίποτα.Τώρα περιμένω να μου το στείλουν πίσω. Τι μπορεί να φταίει και δεν μου εμφάνιζε τον σκληρό; 

Το αυτονόητο απάντησαν. Αν στο κατάστημα δεν εντοπίζουν πρόβλημα και τα διαγνωστικά είναι οκ τότε σίγουρα κάπου "το έχεις χάσει" στην εγκατάσταση που έκανες.

Ξαναδοκιμασε να κάνεις εγκατάσταση το λειτουργικό πάλι και βεβαιώσου ότι έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς η διαδικασία με τις απαραίτητες ρυθμίσεις μέσα από το bios.

Δημοσ.

Καλημέρα. Εάν δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία εγκατάστασης , θα άνοιγε το λάπτοπ; Επίσης, παίζει ρόλο η εγκατάσταση με το ότι δεν μου εμφάνιζε το σκληρό;

Δημοσ.
21 ώρες πριν, Kete96 είπε

Από το υπογραμμισμένα είναι να γελάει κανείς. Αυτός που στο είπε ή άσχετος ήταν ή ταγάρι ή λαμόγιο. Δεν εξηγείται διαφορετικά. Ο δίσκος είναι κουμπωμένος και πάει πουθενά. Ή εσύ κάτι δεν έχεις κάνει σωστά ή έχει πρόβλημα ο δίσκος. Υπάρχει η περίπτωση βέβαια να έχει πρόβλημα η μητρική ή κάποιο εξάρτημά της. Αυτό θα φανεί στην πορεία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά βρήκα κάτι που έκανα το οποίο δεν ξέρω αν παίζει ρόλο. Στο συγκεκριμένο σημείο της εγκατάστασης, Πάτησα next ενώ ο δίσκος ήταν unllocated. Παίζει ρόλο αυτό μήπως; Και αν ναι, τι πρέπει να κάνω;

Χωρίς τίτλο.png

Επεξ/σία από Kete96
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, george kesoglu είπε

πατα new φορματ ntfs κτλ κτλ

θα πρέπει να χωρίσω τον δίσκο σε 2 κομμάτια;

Δημοσ.

Αν σε κάποιο/α από τα διαμερίσματα έχεις αρχεία τα κάνεις backup κάπου άλλου π.χ σε κάποιον εξωτερικό δίσκο. Στην συνέχεια έτσι όπως είσαι (στην παραπάνω εικόνα) και κάνεις delete όλα τα διαμερίσματα(partitions) έτσι ώστε να γίνει ένα και θα είναι Unallocated. Τότε πατώντας το Next μπορείς να κάνεις την εγκατάσταση των windows.

• Like 1
Δημοσ.

Τα υπόλοιπα διαμερίσματα περιλαμβάνουν προφανώς αρχεία και ντραιβερς του συστήματος. 

Θα πρότεινα να μην τα διαγράψεις.

Το κυριότερο βέβαια θα ήταν να το δώσεις σε κάποιον που γνωρίζει να στο "φτιαξει" και να είσαι ήρεμος.

Δημοσ.

Τα αρχεία συστήματος τι να τα κάνει? Τους drivers τους κατεβάζει και πιθανότατα θα είναι και νεότερης έκδοσης.

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Το λάπτοπ είναι ολοκαίνουριο οπότε κανένα partition δεν έχει τίποτα δικό μου. Η παραπάνω φωτογραφία δεν είναι δική μου αλλά από βίντεο στο youtube όπου την έβγαλα για να σας δείξω το σημείο όπου ίσως έκανα λάθος. Τα 2 μικρα partitions αν θυμάμαι καλά τα είχα σβήσει και έκανα κατευθείαν εγκατάσταση στον unllocated δίσκο. Δεν ξέρω αν φταίει αυτό που μου χάθηκαν τα windows και έπειτα που δεν μου εμφάνιζε τον σκληρό στη διάγνωση. Το σάββατο θα μου το στείλουν πίσω. Επειδή χάθηκα από τις διάφορες απαντήσεις που δώσατε, έχω κάποιες ερωτήσεις:

1)Να σβήσω τα μικρά partitions που μου εμφανίζει;

2)Παίζει ρόλο αν τα windows εγκατασταθούν σε unllocated δίσκο; 

Δημοσ.

Κάνε πάλι από την αρχή με τη σειρά και προσεχτικά. Δηλ. σβήνεις όλα τα partitions ώστε να δημιουργηθεί ένα που θα είναι Unallocated.

4 λεπτά πριν, Kete96 είπε

2)Παίζει ρόλο αν τα windows εγκατασταθούν σε unllocated δίσκο; 

Μα στο Unallocated πρέπει να εγκατασταθούν τα windows. 

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε

Κάνε πάλι από την αρχή με τη σειρά και προσεχτικά. Δηλ. σβήνεις όλα τα partitions ώστε να δημιουργηθεί ένα που θα είναι Unallocated.

Μα στο Unallocated πρέπει να εγκατασταθούν τα windows. 

Κατάλαβα. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι για ποιο λόγο να μην εμφανίζει σκληρό και στην διάγνωση να μου λένε ότι δεν έχει πρόβλημα. Δεν το έχω ξαναπάθει αυτό. Σάββατο με το καλό να έρθει, θα ξανακάνω εγκατάσταση και ο Θεός βοηθός.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...