thodoris_9 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Έχασε η γυναίκα μου το 2ο κλειδί από το παραπάνω αμάξι μας. Ρωτώντας τον κλειδαρα και αφού είδε το δικό μου είπε ότι μάλλον έχει Immobilizer και θα κοστίσει πάνω από 50€ (το "πάνω" το είπε με έναν τρόπο που τρόμαξα!). Δεν ήταν σίγουρος όμως και αφού το απλό αντίγραφο έκανε 7€ έφτιαξα ένα μιας και το αμάξι είναι του 94 μοντέλο νομίζω (τόσο λέει η πρώτη άδεια). Είχαν Immobilizer τότε;;; Τελικά μήπως είχαν; το κλειδί δεν έκανε, ούτε κλείδωνε/ξεκλείδωνε το αμάξι, ούτε φυσικά γύρναγε στη μίζα να πάρει μπρος. Και τώρα έρχεται η ερώτηση.... Μπορώ να το απενεργοποιησω;;; Πιάνουν τα χέρια μου, αν έχω κάποιες οδηγίες ν ακολουθήσω (προφανώς όχι να ξηλωσω όλο το αμάξι εσωτερικά). Ευχαριστώ για τον χρόνο σας παιδιά...
Γιάννης Platano Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Δεν εχω σκοπο για διαφημιση αλλα για ρωτα κι αυτον... http://www.o-pythagoras.gr/ Τωρα το εχει ο γιος αλλα ο δασκαλος/πατερας ηταν πολυ καλος και ξερει την δουλεια .
paylidis Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 εαν δεν κλειδωνει-ξεκλειδωνει και δε γυρναει το διακοπτη τοτε δε σου εκοψε καλα το κλειδι.. για να ξηλωσεις το immobilizer (αν εχει) δεν ειναι τοσο απλό... 1
nick#18 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Αν δεν γυρναει καν το κλειδι, ειναι οπως τα λεει ο paylidis. Στις κλειδαριες δεν νομιζω το 94 να ειχαν παιξει μπαλα ωστε να διαβαζε immobilizer οποτε θα επρεπε να ξεκλειδωνει. Αν γυρναει και δε μιζαρει τοτε το παλιο κλειδι ειχε πανω ενα κρυσταλλο που τον "διαβαζε" ενα δακτυλιδι που εχει μεσα η κλειδαρια και του εδινε τo οκ να παρει μπροστα. Αν ειναι ετσι, δεν νομιζω να κανει πανω απο 50€ η ανακτηση κλειδιου αυτου του τυπου. 50ρικα δε δινεις για αλλα και αλλα με κουμπακια κλπ, γενικα με πλακετα.. Ας υποθεσουμε οτι δεν ισχυει τιποτα απο ολα αυτα που ειπα. Ψαξε σε μεταχειρισμενα σετακι κλειδαριες με τα κλειδια τους. Δεν νομιζω να ξεπερασει και παλι τα 50€ και θα ειναι και "παντρεμενα" μεγαξυ τους ολα... Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2018 από nick#18
Joshua21 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 1 ώρα πριν, thodoris_9 είπε Έχασε η γυναίκα μου το 2ο κλειδί από το παραπάνω αμάξι μας. Ρωτώντας τον κλειδαρα και αφού είδε το δικό μου είπε ότι μάλλον έχει Immobilizer και θα κοστίσει πάνω από 50€ (το "πάνω" το είπε με έναν τρόπο που τρόμαξα!). Δεν ήταν σίγουρος όμως και αφού το απλό αντίγραφο έκανε 7€ έφτιαξα ένα μιας και το αμάξι είναι του 94 μοντέλο νομίζω (τόσο λέει η πρώτη άδεια). Είχαν Immobilizer τότε;;; Τελικά μήπως είχαν; το κλειδί δεν έκανε, ούτε κλείδωνε/ξεκλείδωνε το αμάξι, ούτε φυσικά γύρναγε στη μίζα να πάρει μπρος. Και τώρα έρχεται η ερώτηση.... Μπορώ να το απενεργοποιησω;;; Πιάνουν τα χέρια μου, αν έχω κάποιες οδηγίες ν ακολουθήσω (προφανώς όχι να ξηλωσω όλο το αμάξι εσωτερικά). Ευχαριστώ για τον χρόνο σας παιδιά... Πρώτα από όλα κακώς που δεν έφυγες τρέχοντας από τον κλειδαρά που δεν ήξερε να σου πει αν έχει immobilizer ή όχι. Και ναι, τα περισσότερα(αν όχι όλα) Carina E(1992-1996 έβγαινε) είχαν immobilizer, το 1993 πάνω κάτω άρχισαν να βάζουν στα περισσότερα μοντέλα. Το immobilizer όχι, δεν απενεργοποιείται, τουλάχιστον όχι τόσο εύκολα. Είναι αντικλεπτικό σύστημα, αν μπορούσε ο καθένας να το απενεργοποιήσει απλά με "οδηγίες" και χωρίς ξήλωμα δεν θα είχε και νόημα η ύπαρξη του. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ξηλώσεις το transponder από το κλειδί που λειτουργεί και να το στερεώσεις στο διακόπτη της μίζας, έτσι θα μπορείς να το βάζεις μπροστά με οποιοδήποτε απλό κλειδί.
>>Morpheus>> Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ξηλώσεις το transponder από το κλειδί που λειτουργεί και να το στερεώσεις στο διακόπτη της μίζας, έτσι θα μπορείς να το βάζεις μπροστά με οποιοδήποτε απλό κλειδί. Nομιζω ηταν ξεκαθαρος οτι το 2ο και μοναδικο κλειδι που απεμεινε, το ΕΧΑΣΕ. Δεν εχει κλειδι, δεν εχει chip, δεν εχει ελπιδα για να τη βγαλει φθηνα. Οπως ειπωθηκε, οτι κλειδωνει ξεκλειδωνει. Ας παει σε ενα κλειδαρα "της πιατσας" να του εξηγησει τι τρεχει. Θα τα σταξει αλλα θα γινει δουλεια.
Joshua21 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 1 λεπτό πριν, >>Morpheus>> είπε Nομιζω ηταν ξεκαθαρος οτι το 2ο και μοναδικο κλειδι που απεμεινε, το ΕΧΑΣΕ. Δεν εχει κλειδι, δεν εχει chip, δεν εχει ελπιδα για να τη βγαλει φθηνα. Οπως ειπωθηκε, οτι κλειδωνει ξεκλειδωνει. Ας παει σε ενα κλειδαρα "της πιατσας" να του εξηγησει τι τρεχει. Θα τα σταξει αλλα θα γινει δουλεια. Κάνε έναν κόπο να ξαναδιαβάσεις το αρχικό post, είμαι σίγουρος πως τα έχεις καταλάβει όλα λάθος.
>>Morpheus>> Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 ωπα ανακαλω! Τα πραγματα τοτε, εφοσον υπαρχει ενα κλειδι και μιλαμε για cloning, ειναι απλα γελοιωδως αστεια. Βρες ενα σοβαρο κλειδαρα και θα στο κανει σε χρονο dt. Η τιμη παζαρευεται επισης με μια απλη μεταβολη και ενα πειστικο γεια σας.
thodoris_9 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Τώρα είναι αργά αλλά αύριο θα επανέλθω με φωτογραφίες. Ναι, φίλε μου, έχω ένα κλειδί, το δικό μου, αν τα είχα χάσει όλα το ήξερα ότι την είχα βάψει. Μόλις τώρα, >>Morpheus>> είπε ωπα ανακαλω! Τα πραγματα τοτε, εφοσον υπαρχει ενα κλειδι και μιλαμε για cloning, ειναι απλα γελοιωδως αστεια. Βρες ενα σοβαρο κλειδαρα και θα στο κανει σε χρονο dt. Η τιμη παζαρευεται επισης με μια απλη μεταβολη και ενα πειστικο γεια σας. Ναι, γελοιωδώς αστεία αν δεν είσαι σε νησί με έναν κλειδαρα! Χαχαχαχαχαχχα Θα βρεθώ όμως Αθήνα την επόμενη Τρίτη οπότε θα ψάξω να βρω κανέναν να μου το κάνει. Αν έχετε κάποιον να προτείνετε, θα εκτιμούσα ένα προσωπικό μνμ έστω ώστε να μην θεωρηθεί διαφήμιση. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις όλων Το φαντάστηκα ότι δεν είναι κάτι απλό να απενεργοποιησεις το immobiliser, και δεν θα πρεπε κιόλας. Προς το παρόν ψάχνω την πιο φτηνή λύση. Να σκεφτείτε εδώ που βρίσκομαι έχω να κλειδώσω το αμάξι πάνω από 2 χρόνια, δεν τίθεται θέμα κλοπής. Το μόνο που φοβάμαι είναι μην χάσω και το ένα κλειδί που έχω.
Γιάννης Platano Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Σε audi TT του 2000 που εχει ενα σπαστο κλειδι με button για ανοιγμα πορτ μπαγαζ και πορτων και ειχε χασει το δευτερο ιδιο η κορη μου κλειδαρας ηθελε 110 ευρω γαι ακριβες αντιγραφο ή 50 ευρω για ενα κλειδι απλα να ανοιγει τις πορτες και να βαζει εμρος το αμαξι .Εφτιαξε το απλο αφου το ξεκλειδωμα το κανει και το κουμπι του συνγερμου. Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2018 από Γιάννης Platano
paylidis Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 8 ώρες πριν, thodoris_9 είπε Τώρα είναι αργά αλλά αύριο θα επανέλθω με φωτογραφίες. Ναι, φίλε μου, έχω ένα κλειδί, το δικό μου, αν τα είχα χάσει όλα το ήξερα ότι την είχα βάψει. Ναι, γελοιωδώς αστεία αν δεν είσαι σε νησί με έναν κλειδαρα! Χαχαχαχαχαχχα Θα βρεθώ όμως Αθήνα την επόμενη Τρίτη οπότε θα ψάξω να βρω κανέναν να μου το κάνει. Αν έχετε κάποιον να προτείνετε, θα εκτιμούσα ένα προσωπικό μνμ έστω ώστε να μην θεωρηθεί διαφήμιση. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις όλων Το φαντάστηκα ότι δεν είναι κάτι απλό να απενεργοποιησεις το immobiliser, και δεν θα πρεπε κιόλας. Προς το παρόν ψάχνω την πιο φτηνή λύση. Να σκεφτείτε εδώ που βρίσκομαι έχω να κλειδώσω το αμάξι πάνω από 2 χρόνια, δεν τίθεται θέμα κλοπής. Το μόνο που φοβάμαι είναι μην χάσω και το ένα κλειδί που έχω. εδω λεμε οτι ο κλειδαρας σου το εκοψε τελειως λαθος το κλειδι απο την στιγμη που δεν ανοιγοκλεινει πορτες και δεν γυρναει εστω το διακοπτη της μιζας (και ας μη βαζει μπροστα)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα