Undertaker25 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους. Χρησιμοποιώ χρόνια το Afterburner για να ελέγχω θερμοκρασίες, επιδόσεις κτλ αλλά και για να κάνω ένα mini-overclock στην κάρτα γραφικών μου. Tο εργοστασιακό core clock της είναι στα 975mhz και το ανεβάζω στα 1050 ενώ το το Memory clock στα 1400 και το ανεβάζω στα 1500, έστω για να κερδίζω αυτά τα 5-6 παραπάνω καρέ. H θερμοκρασία φτάνει μάξιμουμ τους 80 βαθμούς όλες τις εποχές του χρόνου πλην του καλοκαιριού που σε καύσωνα φτάνει τους 90 (οπότε και ενεργοποιώ έναν έξτρα ανεμιστήρα του κουτιού και την ξαναρίχνω στους 80). Αυτό όμως που δεν έχω καταλάβει είναι σε τι χρειάζεται το power limit? Το είχα πάντοτε στο 0% και ποτέ δεν παρατήρησα κάποια αστάθεια ή μειωμένη απόδοση στην κάρτα. Από την άλλη, έχω διαβάσει σε φόρουμ όπως το tomshardware ότι πρέπει να το ανεβάζουμε παράλληλα με το χρονισμό πυρήνα για να παίρνει περισσότερα watt η κάρτα. Στο Heaven της Unigine όμως που έτρεξα benchmark (extreme ρυθμίσεις), είτε έβαλα το power limit στο 0% είτε στο +20%, η απόδοση ήταν ίδια ακριβώς. Τι ακριβώς ισχύει? Όποιος μπορεί ας με διαφωτίσει γιατί είμαι εντελώς άσχετος από overclocking. Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2018 από Undertaker25 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Καλησπέρα, θα την κάψεις την κάρτα με τέτοιες θερμοκρασίες. Μέχρι 75 πήγαινε... Χρειάζεται, αν το ορισμένο TDP της κάρτας είναι χαμηλό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Undertaker25 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Για να πέσει στους <75 πρέπει να βάλω σε λειτουργία και τον τέταρτο ανεμιστήρα που έχω στο κουτί, στο κάτω μέρος της πρόσοψης και ρίχνει αέρα στην κάρτα. Πάντως 3.5 χρόνια που την έχω να δουλεύει έως τους 80 δεν έχει πάθει κάτι. To θέμα είναι πως είναι ζεστή κάρτα από μόνη της. Είτε τη δουλεύω stock χρονισμό είτε υπερχρονισμένη, μιλάμε για διαφορά 2-3 βαθμών. Σε idle παίζει από 31 έως 40. Σε φουλ λειτουργία χτυπάει 75-78 και με overclock 80. Τώρα αυτό για το Thermal Design Power που είπες, δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς. Στο site λέει έως 150W μέγιστη κατανάλωση. Στη δική μου περίπτωση χρειάζεται να πειράξω το power limit και πόσο? Ευχαριστώ και πάλι. Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2018 από Undertaker25 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα