Προς το περιεχόμενο

Αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου

kalou192

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 20/3/2018 στις 2:49 ΜΜ, paylidis είπε

δε ξερω, ισως... εμενα μου φαινεται καπως...

παντα με ενοχλουσαν οι τυποι που παιρνουν σβαρνα ολα τα φορα και κανουν εγγραφη και στο καπακι κοπι πειστ το θεμα τους και δεν εχουν καν την ευθιξια να σβησουν εστω τη μορφοποιηση απο το άλλο φορουμ... :lol:

Στις 20/3/2018 στις 1:31 ΜΜ, paylidis είπε

δεν σου απαντησαν οτι ήθελες στο 4τροχοι και το εκανες κοπι πειστ κ εδω;;

Όχι φίλε μου, δεν είναι αυτό, απλώς επειδή όπως είπα στο ποστ μου, ούτε από αυτοκίνητα ξέρω, ούτε από τα φόρουμς που ασχολούνται με αυτά, έχω τρελαθεί γενικότερα στο ψάξιμο και είμαι λίγο στα χαμένα. Και απλά πάτησα φορουμς για να μην ψάχνω μόνος, ελπίζοντας να έχω έναν μπούσουλα και κάποιες προτάσεις από άτομα που ίσως ξέρουν περισσότερα. Και στους 4τροχους μου απάντησαν, και εδώ απ' ό,τι βλέπω και σας ευχαριστώ όλους. Δεν καταλαβαίνω γιατί να είναι κακό αυτό που έκανα, απλά γνώμες κοιτάω, σταύρωσέ με.

Ευχαριστώ πραγματικά όσους μου απαντήσατε, τώρα δεν καταλαβαίνω την επιθετικότητα από μερικούς επειδή είμαι άσχετος. Ούτε για μόστρα θέλω στα starbucks, ούτε ήμουν τόσο απαιτητικός. Είπα μέχρι 1200 και να μην καίει. Και δε νομίζω ότι είναι τρελό το ''να μην καίει''. Είμαι φοιτητής εκτός πόλης, δεν έχω κάποιο εισόδημα παρά μόνο ότι έχω το καλοκαίρι που δουλέυω, και με βοηθούν και οι δικοί μου. Να κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου? Απλώς ρώτησα αν κάποιος γνωρίζει συγκεκριμένα μοντέλα που στην αγορά θεωρούνται πιο οικονομικά στην κατανάλωση καυσίμου. Ο ένας πέφτει να με φάει για τον ένα λόγο, κάποιος άλλος για άλλον. Δε γεννηθήκαμε φωτεινοί παντογνώστες. Και να θέλουμε να μάθουμε, προσπαθούμε, ρωτάμε άλλους (πχ εσάς στην συγκεκριμένη περίπτωση), διαβάζουμε κλπ κλπ. Το να είστε όμως επιθετικοί ή ειρωνικοί είναι λιγάκι αποτρεπτικό στο να μάθουμε. Πάντως ευχαριστώ και πάλι όσους μπήκατε στον κόπο να μου απαντήσετε ή να μου προτείνετε κάτι. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Kοίτα και τα  Nissan Micra , Hyundai i10 , Kia Piccanto  .

Τα τρίδυμα C1-107-Aygo είναι μια καλή επιλογή (μην πάρεις όμως τα "αυτόματα" ,προτίμησε κάποιο με χειροκίνητο κιβώτιο).

Η αγορά μεταχειρισμένου οχήματος θέλει υπομονή, έχε υπόψιν σου στο συνολικό μπάτζετ που έχεις διαθέσιμο να υπολογίσεις περί τα 1000 ευρώ για πράγματα που μπορει να χρειαστεί κατά τον πρώτο χρόνο μετά την αγορά και εξηγούμαι:

1. Ελαστικά (το 95% των μτχ θέλει σίγουρα )

2. Μεγάλο σέρβις για να ξέρεις τι σου γίνεται και να το έχεις σε μια σειρά (οπωσδήποτε , όλοι λένε ότι δε θέλει - του έχω κάνει κτλ αλλά το πολύ πολύ να του έχουν αλλάξει λάδια και αυτά από τα φτηνότερα του Λιντλ...)

3. Τακάκια -δισκοπλακες -  σετ αμορτισερ ή και κανένα σετ συμπλέκτη εάν είσαι και ψιλοφρέσκος οδηγός....

Δηλαδή αν έχεις όλα κι όλα 5000 ευρώ κοίτα αυτοκίνητα των 4000 ευρώ εκτός κι εάν βρεις αυτοκίνητο που το γνωρίζεις  από δικό σου ανθρωπο που ξέρεις το ιστορικό και την κατάστασή του.

Προτιμούμε αυτοκίνητο από ιδιώτη παρά από έμπορο χωρίς αυτό να αποτελλεί  θέσφατον.

Αυτοκίνητο για το οποίο  ο πωλητής δεν δέχεται να το ελέγξεις σε δικό σου έμπιστο μηχανικό το απορρίπτεις χωρίς δεύτερη κουβέντα.

• Like 2

16 ώρες πριν, kalou192 είπε

Όχι φίλε μου, δεν είναι αυτό, απλώς επειδή όπως είπα στο ποστ μου, ούτε από αυτοκίνητα ξέρω, ούτε από τα φόρουμς που ασχολούνται με αυτά, έχω τρελαθεί γενικότερα στο ψάξιμο και είμαι λίγο στα χαμένα. Και απλά πάτησα φορουμς για να μην ψάχνω μόνος, ελπίζοντας να έχω έναν μπούσουλα και κάποιες προτάσεις από άτομα που ίσως ξέρουν περισσότερα. Και στους 4τροχους μου απάντησαν, και εδώ απ' ό,τι βλέπω και σας ευχαριστώ όλους. Δεν καταλαβαίνω γιατί να είναι κακό αυτό που έκανα, απλά γνώμες κοιτάω, σταύρωσέ με.

Ευχαριστώ πραγματικά όσους μου απαντήσατε, τώρα δεν καταλαβαίνω την επιθετικότητα από μερικούς επειδή είμαι άσχετος. Ούτε για μόστρα θέλω στα starbucks, ούτε ήμουν τόσο απαιτητικός. Είπα μέχρι 1200 και να μην καίει. Και δε νομίζω ότι είναι τρελό το ''να μην καίει''. Είμαι φοιτητής εκτός πόλης, δεν έχω κάποιο εισόδημα παρά μόνο ότι έχω το καλοκαίρι που δουλέυω, και με βοηθούν και οι δικοί μου. Να κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου? Απλώς ρώτησα αν κάποιος γνωρίζει συγκεκριμένα μοντέλα που στην αγορά θεωρούνται πιο οικονομικά στην κατανάλωση καυσίμου. Ο ένας πέφτει να με φάει για τον ένα λόγο, κάποιος άλλος για άλλον. Δε γεννηθήκαμε φωτεινοί παντογνώστες. Και να θέλουμε να μάθουμε, προσπαθούμε, ρωτάμε άλλους (πχ εσάς στην συγκεκριμένη περίπτωση), διαβάζουμε κλπ κλπ. Το να είστε όμως επιθετικοί ή ειρωνικοί είναι λιγάκι αποτρεπτικό στο να μάθουμε. Πάντως ευχαριστώ και πάλι όσους μπήκατε στον κόπο να μου απαντήσετε ή να μου προτείνετε κάτι. 

φιλε μου κανενας δεν ειναι επιθετικος   σου φανηκε  αυτο με τα starbucks ειναι η υπογραφη του  νικολαους

Στις 20.3.2018 στις 7:26 ΜΜ, mp123 είπε

Εδω μονο για μτχ λεμε.ενας που να θελει καινουεγιο τιποτα. Μια στο τοσο.  Ρε παιδια θα παρει κανενας κανουργιο αμαξι να πουμε αποψεις. Εγω το πηρα πριν 9 μηνες και δεν ηξερα το forum. Αμα το ηξερα θα με ειχατε πεισει για μτχ. :ph34r:

Οχι, καλα εκανες που πηρες καινουριο. Καποιος πρεπει να εφοδιαζει την αγορα με μεταχειρισμενα...

• Like 6
  • Thanks 1

Από προσωπική εμπειρία θα πρότεινα κάποιο από τα τρίδυμα, αυτά τα αυτοκίνητα έχουν φτιαχτεί με γνώμονα την οικονομία ( σε όλα τα επίπεδα ). Καταρχήν η κατανάλωση είναι πολύ καλή. Χωρίς δεν το έχω μετρήσει υπολογίζω ότι είναι κάπου ανάμεσα 5-6 lt/100 μόνο πόλη ( ίσως κάποιος άλλος να το έχει μετρήσει ) και είναι και οικονομικά στα service τους. Ο κινητήρας δεν έχει ιμάντα, έχει καδένα που κατα πάσα πιθανότητα δεν θα αλλαχθεί ποτε στη ζωή του αυτοκινήτου, οπότε το μεγάλο service περιορίζεται σε λάδια + μπουζί + φίλτρα. Όντως το εσωτερικό του είναι μικρό και  λιτό ( οικονομία είπαμε + supermini πόλης ), ωστόσο έχουμε κάνει διακοπές με αυτό σε νησί 4 άτομα και 600 χλμ σε μια βδομάδα χωρίς να κατέβω μισός ( είμαι και 1,90 ). Το μόνο που θα ζητούσα να δει ο μηχανικός ( εκτός από τα τυπικά )  είναι ο συμπλέκτης που έχει κάποιο κόστος, καθώς η ντίζα του ρυθμίζεται χειροκίνητα με αποτέλεσμα αν δεν ξέρεις να το πηγαίνεις πατινάροντας συνεχώς και να τον φθείρεις πρόωρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 24/3/2018 στις 11:12 ΠΜ, ProponitisTouKanape είπε

Οχι, καλα εκανες που πηρες καινουριο. Καποιος πρεπει να εφοδιαζει την αγορα με μεταχειρισμενα...

Καλα που υπαρχεις και εσυ να κανεις μαγκες τους μαντραδες να βγαζουν 1000 ευρω ετσι αερα. Εμενα ασε αμα χανω. Εις γνωση μου ειναι οτι χανω απο το να το πουλησω σε ιδιοτη. Που να τρεχω τωρα να το πουλησω με τον καθε περιεργο. Τουλαχιστον κανω το κεφι μου. 

Δυο τα εδωσα με ζημια στον μαντρα. Ουτε που το ειδε. Παρε τωρα εσυ μτχ αμα δεν ξερεις. Αυτα..... πονηρουλη. 

Επεξ/σία από mp123
  • Like 1

2 ώρες πριν, mp123 είπε

Καλα που υπαρχεις και εσυ να κανεις μαγκες τους μαντραδες να βγαζουν 1000 ευρω ετσι αερα. Εμενα ασε αμα χανω. Εις γνωση μου ειναι οτι χανω απο το να το πουλησω σε ιδιοτη. Που να τρεχω τωρα να το πουλησω με τον καθε περιεργο. Τουλαχιστον κανω το κεφι μου. 

Δυο τα εδωσα με ζημια στον μαντρα. Ουτε που το ειδε. Παρε τωρα εσυ μτχ αμα δεν ξερεις. Αυτα..... πονηρουλη. 

Κοιτα, πονηρουλη, που θυμηθηκες να παρεξηγηθεις δυο μερες αργοτερα. 

Εχεις παρει σβαρνα ολα τα τοπικς του Auto-Moto οπου κοσμος ζηταει συμβουλες για μεταχειρισμενο και πεταγεσαι προσπαθωντας να τους πεισεις να αγορασουν ενα κουβα αντιστοιχο με το δικο σου. Δεν ξερω γιατι, μπορει να θεωρεις οτι επιασες το τζοκερ ή μπορει να θελεις να νιωθεις οτι δεν εισαι ο μονος που πεταξε 10 χιλιαρικα για να παρει ενα κουτι που του καιει 8λ/100. Εσυ θα μας πεις. Εφτασες να προτεινεις σε ανθρωπο που θελει οικογενειακο, να παρει χιλιαρακι i10 και να βαλει μπαγκαζιερα απο πανω. Δεν ξερω μην εισαι και πωλητης σε Hyundai-Kia και εχεις τοσο ερωτα με τα καινουρια. 

Το που αγοραζω αυτοκινητα εγω, απο ποιον, και με ποσο καπελο, ειναι δικη μου δουλεια. Σε κανα 6μηνο που θα ψαξω αμαξι, θα σε ενημερωσω. Αν και επειδη γυρω στα 10Κ λεω να δωσω, λογικα θα μου πεις να παρω Picanto

Πληροφοριακα μεταχεισμενο αγορασα και σε 6 χρονια μου εχει χαλασει μονο ο διακοπτης για την ενταση του αερα. Αν εσενα καποια στιγμη καποιος εμπορας σε επιασε κοροιδο και σου πουλησε ενα σκουπιδι σε τιμη BMW, δε σημαινει οτι ολα τα μεταχειρισμενα ειναι ετσι ουτε οτι οσοι αγορασαν μεταχειρισμενο το μετανιωσαν ή πεταξαν τα λεφτα τους. 

Πιστευω θα περασεις πολυ ωραια οταν μαθεις ποσο πιανει το i10 σου. Θα κανεις τρελο κεφι...

• Like 1

8 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

Κοιτα, πονηρουλη, που θυμηθηκες να παρεξηγηθεις δυο μερες αργοτερα. 

Εχεις παρει σβαρνα ολα τα τοπικς του Auto-Moto οπου κοσμος ζηταει συμβουλες για μεταχειρισμενο και πεταγεσαι προσπαθωντας να τους πεισεις να αγορασουν ενα κουβα αντιστοιχο με το δικο σου. Δεν ξερω γιατι, μπορει να θεωρεις οτι επιασες το τζοκερ ή μπορει να θελεις να νιωθεις οτι δεν εισαι ο μονος που πεταξε 10 χιλιαρικα για να παρει ενα κουτι που του καιει 8λ/100. Εσυ θα μας πεις. Εφτασες να προτεινεις σε ανθρωπο που θελει οικογενειακο, να παρει χιλιαρακι i10 και να βαλει μπαγκαζιερα απο πανω. Δεν ξερω μην εισαι και πωλητης σε Hyundai-Kia και εχεις τοσο ερωτα με τα καινουρια. 

Το που αγοραζω αυτοκινητα εγω, απο ποιον, και με ποσο καπελο, ειναι δικη μου δουλεια. Σε κανα 6μηνο που θα ψαξω αμαξι, θα σε ενημερωσω. Αν και επειδη γυρω στα 10Κ λεω να δωσω, λογικα θα μου πεις να παρω Picanto

Πληροφοριακα μεταχεισμενο αγορασα και σε 6 χρονια μου εχει χαλασει μονο ο διακοπτης για την ενταση του αερα. Αν εσενα καποια στιγμη καποιος εμπορας σε επιασε κοροιδο και σου πουλησε ενα σκουπιδι σε τιμη BMW, δε σημαινει οτι ολα τα μεταχειρισμενα ειναι ετσι ουτε οτι οσοι αγορασαν μεταχειρισμενο το μετανιωσαν ή πεταξαν τα λεφτα τους. 

Πιστευω θα περασεις πολυ ωραια οταν μαθεις ποσο πιανει το i10 σου. Θα κανεις τρελο κεφι...

Δεν πηγε 10000 το σκουπιδι ο κουβας. Πηγε 12000.. Επιλογη μου ειναι για συγκεκριμενο σκοπο.  Μην δινετε πανω απο 6000 για μτχ. Τουλαχιστον με διαβαζεις αλλα δεν καταλαβενεις πως το εννοω Αποψεις λεμε σε αλλους αρεσει σε αλλους δεν αρεσει. Καλημερα. 

i10 με μπαγκαζιέρα για οικογενειακό. Τι άλλο θα ακούσουμε... εγώ δε θα έβαζα την οικογένεια μου σε τέτοιο καρυδότσουφλο παντως για εκτός αττικης διαδρομές. 

• Like 1
  • Thanks 1

Suzuki swift,δεν ειναι 1200 αλλά 1300 αλλα για 100 κυβικα η διαφορα δεν ειναι μεγαλη,ισα ισα που αργοτερα δεν θα αναγκαστεις να πουλησεις το μικρο για να παρεις ενα πιο μεγαλο μιας και το swift εχει αρκετα καλους χωρους.

Αν ομως είχα να επιλεξω απο αυτα που έγραψες θα ελεγα τα τριδυμα .

Στις 26/3/2018 στις 9:50 ΠΜ, vasdim1 είπε

Καλησπέρα σας! 

Στραβά ξεκίνησε το θέμα.:D

Χαχαχαχαχα! My bad, κεκτημένη ταχύτητα δεν το πρόσεξα!

Επισκέπτης
Στις 26/3/2018 στις 8:25 ΠΜ, mp123 είπε

Δεν πηγε 10000 το σκουπιδι ο κουβας. Πηγε 12000.. Επιλογη μου ειναι για συγκεκριμενο σκοπο.  Μην δινετε πανω απο 6000 για μτχ. Τουλαχιστον με διαβαζεις αλλα δεν καταλαβενεις πως το εννοω Αποψεις λεμε σε αλλους αρεσει σε αλλους δεν αρεσει. Καλημερα. 

Εγώ δηλαδη που έδωσα 24 χιλιάρικα γιά μεταχειρισμένο 5αετιας το 2003 και το έχω μέχρι σήμερα με 298.000χλμ και δεν μου έβγαλε κανένα πρόβλημα, ήμουν άσχετος ε;

Γιατί να μην δώσει κάποιος πανω από 6.000 για μεταχειρισμένο;;;;;;;;;

Το να γενικευεις και να εκφραζεις τις δικές σου υποκειμενικές απόψεις χωρίς αντικειμενικα επιχειρηματα δεν βοηθάνε κανενα.Απλα εσύ μάλλον την πατησες μια δυο φορες και εβγαλες πόρισμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...