Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Θα το τσεκάρω, και εμένα δεν μου βγαίνουν λογικά τα νούμερα.

Θα τρέξω κανα bench έτσι για την περιέργεια.

Μπορεις να τρεξεις ενα hdtune (για το write θα πρεπει να μην εχει partition ο δισκος), διαφορετικα και ενα crystal disk mark με 32GB test file ωστε να εξαληψεις τη bugffer.

To hdtune, write θα σου δειξει και το substained write performce στον ssd, σε οποιοδηποτε ssd. Ειδικα στους tlc θα σου δειξει ποσα GB slc nand cache εχουν μιας και για καποια GB θα γραφει τερμα και μετα θα πεσει λιγο, πολυ ή δραματικα (στους περισσοτερους φθηνους).

• Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, panoc είπε

Μπορεις να τρεξεις ενα hdtune (για το write θα πρεπει να μην εχει partition ο δισκος), διαφορετικα και ενα crystal disk mark με 32GB test file ωστε να εξαληψεις τη bugffer.

To hdtune, write θα σου δειξει και το substained write performce στον ssd, σε οποιοδηποτε ssd. Ειδικα στους tlc θα σου δειξει ποσα GB slc nand cache εχουν μιας και για καποια GB θα γραφει τερμα και μετα θα πεσει λιγο, πολυ ή δραματικα (στους περισσοτερους φθηνους).

MLC είναι οπότε δεν έχει buffer. Αλλά ναι, είδα τα νούμερα, είναι τραγικά κάτω.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Sheogorath είπε

MLC είναι οπότε δεν έχει buffer. Αλλά ναι, είδα τα νούμερα, είναι τραγικά κάτω.

Nαι σωστα μιλας για τον agility*, τα υπολοιπα τα εγραψα ενημερωτικα για οποιον ενδιαφερεται.

*Επειδη ο agility φοραει sandforce σιγουρεψου οτι κανεις τεστ με Incompressible Data, γιατι διαφορετικα τα νουμερα παλι θα ειναι οτι να 'ναι. (cyrstal disk mark, settings -> test data -> default-random) Αν και φανταζομαι ηδη τα γνωριζεις αυτα.

• Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Sheogorath είπε

Μπα όχι, έχω Sata2 οπότε με τους δίσκους δεν το έχω ψάξει πολύ, όλοι αργοί είναι πάνω στο pc μου :P

Αργοι ειναι μονο οτι αφορα τη μεταφορα μεγαλων αρχειων, σε ολα τα υπολοιπα λιγα εχουν να ζηλεψουν απο το sata 3. Ισως λιγο καλυτερες επιδοσεις στα 4K random (μεχρι το οριο του sata 2 παντα) αλλα οχι κατι το φοβερο. Σε πραγματικες συνθηκες δε παιρνεις πρεφα.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, panoc είπε

Τα windows 7 ειναι γνωστο οτι αναφερουν λαθος ταχυτητα, σε ολες τις εγραφες μετρανε το cache buffer. Βαλε ενα προγραμμα παρακολουθισης δισκων για να δεις τη πραγματικη ταχυτητα.

Ειναι απλο, το usb 2 δε πανε να λενε οτι θελουν τα παραθυρα δε μπορεις να δωσει πανω απο 50 στις τελεια ιδανικες συνθηκες γιατι ετσι ειναι φτιαγμενο.

Μητρική GA-X48T-DQ6   ελαφρως κλοκαρισμενη από 1333 στα 1356.

Επεξεργαστης Χeon  X3370 (μαμά socket 775)

Kαρτα Sata 3 / Usb 3  της  ASUS  U3S6

Δισκος  SSD  Samsung Evo 850

Benchmark της HD Tach

Kαι αναγραφω τα αποτελέσματα :

Random access  0,1ms

CPU utilization 5% (+/- 2%)

Average read  339,7 MB/s

Lower is better for CPU and random access. Higher is better for average read

Burst Speed (higher is better)     3597,6 MB/s  ως σημειο συγκρησης αναφερει :  SCSI Ultra = 320 MB/s   

Δημοσ.

Λογικα τερματιζει η καρτα εκει στα 340MB/s.

καλυτερα να τρεξεις ενα crystal disk mark 6 να δεις τι γινεται

για συγκριση ο ιδιος δισκος (samsung 250 evo) σε native sata3 z170.

cystal-samsung-evo.PNG.fe47b433607106885dbb23938883ae00.PNG

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, panoc είπε

Λογικα τερματιζει η καρτα εκει στα 340MB/s.

καλυτερα να τρεξεις ενα crystal disk mark 6 να δεις τι γινεται

για συγκριση ο ιδιος δισκος (samsung 250 evo) σε native sata3 z170.

cystal-samsung-evo.PNG.fe47b433607106885dbb23938883ae00.PNGhttps://www.asus.com/us/Motherboard-Accessory/U3S6/

Οπωσδήποτε θα υπαρχει διαφορα μεταξυ μια native sata3  z170  και αυτην εδώ :  https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-X48T-DQ6-rev-11#ov    

εστώ και boost' αρισμενη με U3S6 : https://www.asus.com/us/Motherboard-Accessory/U3S6/ 

και τον Samsung EVO 850

Δημοσ.
15 hours ago, Sheogorath said:

Για νορμαλ φλασακια μιλάμε, όχι flash drive ssd κτλ. Τελοσπαντων, εγώ σε όλα βλέπω ταχύτητες μέχρι 30-35 συνεχή.

για kingston usb3 stick αναφερω.αλλα στο Usb stick επειδη το εχω δει να χτυπαει μεγαλες ταχυτητες σε Usb 3.0 οταν το βαζω σε usb 2.0 απλα το βλεπω να πηγαινει αργα..τες εβαλα να κανει copy καποια αρχεια στον wd Passport σε Usb 2.0 και εφτασε κοντα στα 50.αλλα ναι μπορω να τον βαλω και usb 3.0 και να δω διαφορες.

13 hours ago, Dennis077 said:

Από ότι καταλαβαίνω έχει ρίσκο γιατί δεν είναι σίγουρο ότι θα δουλέψει η εξωτερική κάρτα. Αφού ρώτησα και στο e-shop μου έστειλαν ότι είναι συμβατές με τη μητρική μου αυτές οι 2:

1)https://www.e-shop.gr/delock-89241-2-x-usb-30-pci-express-card-p-PER.612035

2)https://www.e-shop.gr/gembird-upc-30-2p-usb-30-pci-e-host-adapter-p-PER.584698

καλα μην παιρνεις παντα και σαν σωστα αυτα που λεει ενα καταστημα.

12 hours ago, Sheogorath said:

Στον OCZ Agility 3 που έβαλα στην θήκη USB 3 που έχω, αυτά πάνω στο USB 2 του κουτιού μου.

Έβαλα ένα στην αρχή και ένα στο τέλος, για να μην πει κάποιος είναι λάθος υπολογισμός (συμβαίνει μερικές φορές στην αρχή). Δοκίμασα και έναν φάκελο με πολλά μικρά αρχεία, και εκεί ναι, άργησε λίγο παραπάνω (~80MB/s). Αυτό στην εικόνα είναι ISO.

1.jpg

2.jpg

Για να σας προλάβω, τα USB τρέχουν πάνω σε pci express reference frequency. Λογικά πάντα. Δεν πιστεύω να το βάλανε οι μούργοι της DFI πάνω στο FSB γιατί πχ αν έβαζε κανας χαζός πάνω 800άρι CPU, οι ταχύτητες θα πηγαίνανε περίπατο.

αν δεν κανω λαθος μια και ειναι πρωι το Usb 2.0 ειναι 480Mbps αρα δεν γινεται να βγαλεις 166 mbyte. 480/8 = 60 Που στην πραξη θα ειναι λιγοτερα.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι, τόσο μεγάλα δεν μου αρέσαν και μένα ^^. Έτρεξα Crystaldiskmark και τα είδα πιο χαμηλά.

Απλώς δεν γνωρίζω αν με 3rd party controller θα αξίζει η ταχύτητα.

Δημοσ.

σε δισκο παντως που ειχα κανει δοκιμη με controller  renesas η διαφορα ηταν εμφανης.μετα με την νυχτα με σχεση με το Onboard usb.και ηταν Pci express 1.ο δισκος ηταν 2.5 αρης εξωτερικος μηχανικος.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, faliriotis1 είπε

Eχω στα χερια μου καρτες Sata3 τόσο με Pci-e X 1  αλλά και με Pci-e X 4 για δοκημες.  Βολευει ?

Ρίξε μια δοκιμή με την Χ1 αν μπορείς.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορω να τοποθετησω την καρτα πανω σε μια Gigabyte  GA-EP45T-USB3P  που και αυτή εχει δυο θυρες USB 3  On board.

Αλλά δεν διαθέτω USB σκληρο δισκο εξωτερικο. Τι προτείνεις με αυτές τις συνθήκες ?

Εχει και μια  ASUS U3S6 που δουλευει πανω σε αυτή την μητρική, οπου είναι συνδεδεμένος ο SSD.   2 θυρες USB 3 βγαζει και αυτή η καρτα.

Θα τοποθετησω την Pci-e X1 και θα σου πω σε λιγω εάν φορτωσει drivers.

Επεξ/σία από faliriotis1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστηχως δεν βρηκε drivers. Θυμαμαι ότι είχα ένα installation disc τον οποιο δεν βρηκα. Θα κοιτάξω πιο μέτα και στον άλλο χωρο μου, μηπως και βρίσκεται εκει

Κατά τ' αλλά, οι USB 3 της μητρικης και της ASUS U3S6 λειτουργουν.

Τελευταια Νέα :  μετά από την προσφατη επανεκκηνηση, τα Windows 10 εγκατέστησαν  driver !  Αυτά είναι τα νέοτερα !

Επεξ/σία από faliriotis1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...