Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. Το σταθερό τον είχα πάρει απο κατάστημα που τους συναρμολογούσε.. Θέλω να περάσω σταθερό ssd και δε βλέπω εσωχή. Μήπως υπάρχει αλλά εγω δε τη βλέπω; τι κάνω αν πράγματι δεν υπάρχει;

https://www.google.gr/search?newwindow=1&safe=active&dcr=0&biw=1366&bih=642&tbm=isch&sa=1&ei=UsuwWrfiOoSykwWzgYe4AQ&q=dell+dcne+desktop&oq=dell+dcne+d&gs_l=psy-ab.3.0.0i30k1j0i24k1l2.12311.12745.0.17104.2.2.0.0.0.0.119.227.0j2.2.0....0...1c.1.64.psy-ab..0.2.225....0.9rljL2MKAWE#imgrc=M9_CPBNUaQiKvM:

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

στο manual λογικα θα αναφερει τα παντα.

2 hours ago, kyriakh said:

Καλημέρα. Το σταθερό τον είχα πάρει απο κατάστημα που τους συναρμολογούσε.. Θέλω να περάσω σταθερό ssd και δε βλέπω εσωχή. Μήπως υπάρχει αλλά εγω δε τη βλέπω; τι κάνω αν πράγματι δεν υπάρχει;

https://www.google.gr/search?newwindow=1&safe=active&dcr=0&biw=1366&bih=642&tbm=isch&sa=1&ei=UsuwWrfiOoSykwWzgYe4AQ&q=dell+dcne+desktop&oq=dell+dcne+d&gs_l=psy-ab.3.0.0i30k1j0i24k1l2.12311.12745.0.17104.2.2.0.0.0.0.119.227.0j2.2.0....0...1c.1.64.psy-ab..0.2.225....0.9rljL2MKAWE#imgrc=M9_CPBNUaQiKvM:

Δημοσ.

Δεν υπάρχει πρόβλεψη για SSD σε τόσο παλιά κουτιά.
Αν το κουτί είναι αυτό ακριβώς που έχεις στο link τότε καταρχήν κοίτας αν το καλώδιο τροφοδοσίας έχει έξτρα SATA βύσμα για έναν ακόμη δίσκο.
Αν ναί τότε έχεις 2 δρόμους.

1- γρήγορος/μπακαλίστικος. Βάζεις τον δίσκος χύμα μέσα στο κουτί και τον σφηνώνεις κάπου να μην παίζει. Αρκεί να μην ακουμπάει πάνω σε καμμιά ψύκτρα και ψηθεί σε σιγανή φωτιά.
Κατά προτίμηση στο κενό μεταξύ dvd και τροφοδοτικού. Δεν θα πάθει τίποτα, δεν έχει κινούμενα μέρη 

2- ο ποιό σωστός από το 1.  Αυτοκόλλητη ταινία διπλής όψης, τον κολλάς πάνω σε κάποια μεταλλική επιφάνεια, κατά προτίμηση στο σασί και μακρυά από εστίες θερμότητας.
Έτσι όπως το βλέπω στο πλάι από τις PCI θύρες έχει ακρετό χώρο για να τον κολήσεις.
Το θέμα είναι ΑΝ θα σε φτάσει το μήκος του καλωδίου τροφοδοσίας μέχρι εκεί.

Αν τέλος ΔΕΝ υπάρχει έξτρα τροφοδοσία τότε αναγκαστικά καταργείς το DVD και τον συνδέεις εκεί.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, poulinos είπε

στο manual λογικα θα αναφερει τα παντα.

δεω ειχε manual

11 λεπτά πριν, dpolal είπε

Δεν υπάρχει πρόβλεψη για SSD σε τόσο παλιά κουτιά.
Αν το κουτί είναι αυτό ακριβώς που έχεις στο link τότε καταρχήν κοίτας αν το καλώδιο τροφοδοσίας έχει έξτρα SATA βύσμα για έναν ακόμη δίσκο.
Αν ναί τότε έχεις 2 δρόμους.

1- γρήγορος/μπακαλίστικος. Βάζεις τον δίσκος χύμα μέσα στο κουτί και τον σφηνώνεις κάπου να μην παίζει. Αρκεί να μην ακουμπάει πάνω σε καμμιά ψύκτρα και ψηθεί σε σιγανή φωτιά.
Κατά προτίμηση στο κενό μεταξύ dvd και τροφοδοτικού. Δεν θα πάθει τίποτα, δεν έχει κινούμενα μέρη 

2- ο ποιό σωστός από το 1.  Αυτοκόλλητη ταινία διπλής όψης, τον κολλάς πάνω σε κάποια μεταλλική επιφάνεια, κατά προτίμηση στο σασί και μακρυά από εστίες θερμότητας.
Έτσι όπως το βλέπω στο πλάι από τις PCI θύρες έχει ακρετό χώρο για να τον κολήσεις.
Το θέμα είναι ΑΝ θα σε φτάσει το μήκος του καλωδίου τροφοδοσίας μέχρι εκεί.

Αν τέλος ΔΕΝ υπάρχει έξτρα τροφοδοσία τότε αναγκαστικά καταργείς το DVD και τον συνδέεις εκεί.

a ωραια οκ.θα το τσεκαρω και θα το κανω, σευχαριστω!!!

Δημοσ.

α.μπορεις να κατεβασεις το Manual.πολλες φορες αν υπαρχει υποδοχη για αλλο δισκο 3.5 Inches υπαρχει ανταπτορας απο 3.5 σε 2.5 για να κουμπωσει κανονικα ο ssd.

34 minutes ago, kyriakh said:

δεω ειχε manual

a ωραια οκ.θα το τσεκαρω και θα το κανω, σευχαριστω!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.dell.com/downloads/global/products/optix/en/opti_755_techspecs.pdf

Αν είναι αυτό το κουτί τότε έχει θέσεις μόνο για 2 drives συνολικά (1 optical & 1 hdd - σελ. 13  SFF κουτί).

Οπότε ή καταργείς το DVD και έχεις ssd + hdd
ή βάζεις τον ssd στην θέση του hdd και τον κάνεις εξωτερικό usb
ή αν και εφόσον έχει 3 power supply to τροφοδοτικό δοκιμάζεις με το eSATA port για το οποίο αναφέρει μεν bracket required αλλά κάνει το κόλπο με τον χύμα ssd.

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ.

Δεν καταργεις DVD(RW) αν το χρειαζεσαι -> χρησιμοποιεις και την esata  για συνδεση :)
Καλωδιο συνδεσης: απο την esata της μητρικης -> στον sata ssd
https://www.e-shop.gr/cablexpert-cc-esata-sata-data-xl-esata-to-sata-ii-data-cable-1m-p-PER.584000
Αν δεν εχεις εξτρα τροφοδοσια, no worries, υπαρχει splitter:
https://www.e-shop.gr/gembird-cc-satam2f-02-sata-power-splitter-cable-with-angled-output-connectors-015m-p-PER.584872

Αν δεν εχεις επιλογη bootαρισματος απο τον esata -> βαζεις τον ssd στη συνδεση του τωρινου σου
δισκου, και τον SSD στη θεση του -μαλιστα αυτο (πιθανοτατα) να 'ναι καλυτερο σε καθε περιπτωση 

Δημοσ.

σας ευχαριστώ. Το κατάργησα το dvd γιατί έχω και εξωτερικό που συνδεεται με usb.

ola ok. Nα η εικόνα

5ab225a3b9a2e_.PNG.1ee0bc63b4adfbf8e1631623f875f7ff.PNG

c= o κλασσικός c

exwterikos moy= ο εξωτερικος μου σκληρος

s=ο νεος ssd partition 1 : Εδώ λέω να περνάω φωτο μουσικη κλπ αρχεια

w=ο νεος ssd partition 2:Eδώ λέω να περάσω το λειτουργικο win10.

αλλα

ψάχνω πολλή ώρα,( οι ενημερώσεις που βρίσκω στο internet είναι του  2014 και `16 ίσως έχει αλλάξει κάτι ) άρα άμα τόχετε έτοιμο πείτε μου,

τι κάνω για να μεταφέρω το λειτουργικό στο νέο μέρος του δίσκου;

λέει κατεβαζω το

EaseUS Todo Backup: Η δωρεάν λύση για αντιγραφή δίσκου σε SSD

Πρόβλημα: ο εξωτερικός μου είναι γεμάτος μουσική κ δε μπορώ να σβήσω..που θα κανω backup?

Δημοσ.

acronis μπορεις να χρησιμοποιησεις ειτε Northon ghost.εχω δει να το κανουν και με Linux αλλα δεν εχω παραπανω Info.

α.εφοσον ο δισκος εχει γεμισει πρεπει να παρεις αλλον.

β.backup μονο σε ενα δισκο δεν ειναι backup.αν χαλασει ο σκληρος σου απλα τα εχασες ολα .και αν ειναι να χαλασει μην περιμενεις να βγαλει χερακι να σου πει οτι θα χαλασει.επισης θα πρεπει το c partition να χωρεσει στο δευτερο κομματι του ssd.30 giga που εδωσες για τα Windows δεν ειναι οτι καλυτερο.ειναι λιγο .γινεται μεν αλλα θα πρεπει να μην κανεις πολλα εκει και να σβηνεις τα windows.old Μετα απο μεγαλα Updates και να παιζει Cleanup κτλ.

και η λυση βεβαια να κανεις μια καθαρη εγκατασταση για να ειναι ολα καλυτερα.

• Like 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, poulinos είπε

acronis μπορεις να χρησιμοποιησεις ειτε Northon ghost.εχω δει να το κανουν και με Linux αλλα δεν εχω παραπανω Info.

α.εφοσον ο δισκος εχει γεμισει πρεπει να παρεις αλλον.

β.backup μονο σε ενα δισκο δεν ειναι backup.αν χαλασει ο σκληρος σου απλα τα εχασες ολα .και αν ειναι να χαλασει μην περιμενεις να βγαλει χερακι να σου πει οτι θα χαλασει.επισης θα πρεπει το c partition να χωρεσει στο δευτερο κομματι του ssd.30 giga που εδωσες για τα Windows δεν ειναι οτι καλυτερο.ειναι λιγο .γινεται μεν αλλα θα πρεπει να μην κανεις πολλα εκει και να σβηνεις τα windows.old Μετα απο μεγαλα Updates και να παιζει Cleanup κτλ.

και η λυση βεβαια να κανεις μια καθαρη εγκατασταση για να ειναι ολα καλυτερα.

ok αρα αυτη η διαδικασία έχει πολλή δουλεια!!!!
ευχαριστω θα τα ακολουθήσω όλα 

Δημοσ.

Ναι δεν ειναι παντα ευκολο.με καποια προγραμματα δεν μου πετυχαινε το clone disk και δεν bootare μετα η νεα εγκατασταση.με linux ηταν οτι καλυτερο και πιο ευκολο ειχα δει.

3 hours ago, kyriakh said:

ok αρα αυτη η διαδικασία έχει πολλή δουλεια!!!!
ευχαριστω θα τα ακολουθήσω όλα 

Δημοσ.

Έχεις δημιουργήσει μικρό partition για τα windows. Από την στιγμή που έχεις εξωτερικό dvd drive δεν χρειαζόταν να κάνεις partition. Τον ssd να τον έχεις για λειτουργικό+ εφαρμογές και τον σκληρό δίσκο για τα αρχεία σου τα οποία να τα παίρνεις τακτικά backup σε άλλο δίσκο κατά προτίμηση εξωτερικό. 

Δημοσ.
9 hours ago, BlueBlood7 said:

Έχεις δημιουργήσει μικρό partition για τα windows. Από την στιγμή που έχεις εξωτερικό dvd drive δεν χρειαζόταν να κάνεις partition. Τον ssd να τον έχεις για λειτουργικό+ εφαρμογές και τον σκληρό δίσκο για τα αρχεία σου τα οποία να τα παίρνεις τακτικά backup σε άλλο δίσκο κατά προτίμηση εξωτερικό. 

καλο θα ειναι τα backup να ειναι εις διπλουν ειτε εξωτερικος ειτε οχι.κατα τα αλλα ναι δεν εχει νοημα ο ssd να γινει για αποθηκευση τραγουδιων και επειδη εχω περασει windows σε laptop/tablet Με 32 giga ssd ναι θελει αρκετη προσοχη για να μην γεμισει.το βασικο ειναι να σβηνονται τα windows updates που φτιαχνουν τον καταλογο windows.old που ειναι 4-5 giga.και βεβαια δεν βαζεις παιχνιδια ουτε 800 προγραμματα.οποτε ναι ή να δώσει παραπάνω ή να τα ενωσει.απο οτι καταλαβα θελει να κανει τον ssd συνεχεια των backup του μηχανικου ...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...