Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, Andrianos123 είπε

Επίσης για τα τσιγάρα που λέτε.. για ποιο λόγο τον πελάτη να τον νοιάζει ποσό κέρδος θα έχει το περίπτερο ; Δλδ πραγματικά έχω POS και θέλω τσιγάρα σιγά μην σε ρωτήσω πως θα σε πληρώσω.. αν δεν βγαίνεις κλειστό το μαγαζάκι ( ίσως παρεξηγηθώ αλλά έτσι είναι.)

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι τον περιπτερά πρέπει να τον νοιάζει η δική σου βόλεψη, τη στιγμή που εσένα δεν σε νοιάζει αν το περίπτερο κερδίζει ή μπαίνει μέσα?

Στο κάτω κάτω αν το κλείσει το μαγαζάκι εσύ θα έχεις πρόβλημα, εσύ θα αναγκάζεσαι να ψάχνεις αλλού για τσιγάρα.

• Like 3
  • Απαντ. 231
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ο προβληματισμός μου είναι γιατί να πληρώσεις 1 Ευρώ με κάρτα;  Τις προάλλες ένας πλήρωσε 2 φωτοτυπίες, 0,6€, με κάρτα! Ε κάπου κάπου, έλεος! Αφού ξέρεις πως ο άλλος θα πληρώσει προμήθεια, γιατί του το κάνεις; Λίγη κατανόηση μεταξύ μας χρειάζεται.

• Like 2
  • Thanks 1
  • Confused 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι τον περιπτερά πρέπει να τον νοιάζει η δική σου βόλεψη, τη στιγμή που εσένα δεν σε νοιάζει αν το περίπτερο κερδίζει ή μπαίνει μέσα?

Στο κάτω κάτω αν το κλείσει το μαγαζάκι εσύ θα έχεις πρόβλημα, εσύ θα αναγκάζεσαι να ψάχνεις αλλού για τσιγάρα.

Δεν το πιστεύω καν αυτό που λες επίσης δεν καπνίζω καν.. 

αλλά αν αυτή η χώρα θέλει να πάει και λίγο μπροστά πρέπει να πάμε και με τους νόμους της (βολεύουν δε βολεύουν)

Και νομίζω ναι θα έχει πρόβλημα ο περιπτεράς δεν νομίζω να πειράζει κανέναν να πάει σε ένα σούπερ μάρκετ που πληρώνεις με κάρτα , χωρίς να σε κοιτάει κανένας μα κανένας στραβά

θελω να καταλήξω ότι καλός η κακός υπάρχουν νόμοι με το να τους αποφεύγεις δεν κανείς τίποτα καλό.

Επεξ/σία από Andrianos123
Δημοσ.

Επειδή είμαι στον κλάδο θα σας πω ένα παράδειγμα κ όποιος θελει ας καταλάβει. Έχω χίλιες φορές καλύτερα να δώσω ένα μπουκαλάκι νερό (0,30€) παρά 4 πακέτα τσιγάρα(20€) με pos . Δυστυχώς η νομοθεσία τα χει σκατεψει σε αυτό το κομμάτι. Α κ κάτι άλλο,από τις αποθήκες καπνού εγώ ως πωλητης δεν μπορώ να αγοράσω με κάρτα τσιγάρα/καπνούς.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Andrianos123 είπε

Δεν το πιστεύω καν αυτό που λες επίσης δεν καπνίζω καν.. 

αλλά αν αυτή η χώρα θέλει να πάει και λίγο μπροστά πρέπει να πάμε και με τους νόμους της (βολεύουν δε βολεύουν)

Και νομίζω ναι θα έχει πρόβλημα ο περιπτεράς δεν νομίζω να πειράζει κανέναν να πάει σε ένα σούπερ μάρκετ που πληρώνεις με κάρτα , χωρίς να σε κοιτάει κανένας μα κανένας στραβά

θελω να καταλήξω ότι καλός η κακός υπάρχουν νόμοι με το να τους αποφεύγεις δεν κανείς τίποτα καλό.

Τι έχουμε εδώ, αλλάξαμε τροπάριο? Το τσιτάτο "αν δεν βγαίνεις κλείστο το μαγαζάκι" το άλλαξες σε "οι νόμοι πρέπει να τηρούνται"?

Επίσης αδιάφορο το αν καπνίζεις ή όχι, τα τσιγάρα έφερες σαν παράδειγμα οπότε τα τσιγάρα σχολίασα.

• Like 1
Δημοσ.

Ελάτε να αγοράσετε ότι θέλετε, πλέον τα πουλάω Όλα 0.20-0,30 ακριβότερα έδιωξα ενα άτομο και πλέον οι υπάλληλοι παίρνουν 500€. 

Και όσο για την παρανομία,  η ΚΑΔ 4317 των περιπτερων έχει εξαιρεθεί, κανένα περίπτερο δεν είναι υποχρεωμένο σε pos, τον Ιούνιο 2020 περιμένουμε ΝΈΑ εγκύκλιο. 

• Confused 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Peripteras89 είπε

Ελάτε να αγοράσετε ότι θέλετε, πλέον τα πουλάω Όλα 0.20-0,30 ακριβότερα έδιωξα ενα άτομο και πλέον οι υπάλληλοι παίρνουν 500€. 

Και όσο για την παρανομία,  η ΚΑΔ 4317 των περιπτερων έχει εξαιρεθεί, κανένα περίπτερο δεν είναι υποχρεωμένο σε pos, τον Ιούνιο 2020 περιμένουμε ΝΈΑ εγκύκλιο. 

Oτι να ναι...

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Peripteras89 είπε

Όλο αυτό από την χρήση του pos? Κοίτα να δεις.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, christakos07 είπε

50 λεπτά πριν, christakos07 είπε

Όχι από το pos μόνο, 

οι εφημεριδοπώλες χρέωσαν το ΦΠΑ σε εμάς,  οι κάρτες κινητής επέλεξαν το κερδος να το πάρουμε μόνοι μας από εσάς,  το κράτος 100% προκαταβολή φόρου, οι εταιρίες απορρόφησαν την πτώση του ΦΠΑ αντί για σας και τώρα έχουμε συνέταιρο (νταβατζή καλύτερα) την τράπεζα και τον κοσμάκη ως γνωστόν απέναντι γιατί δεν τον ενδιαφέρει η κατσίκα του γείτονα. 

Και ειμαι σίγουρος ότι ο,τι κι αν επαγγελεστε (Ολοι  εδώ μεσα) σίγουρα παίρνετε λιγότερα από ότι πριν 10 χρόνια και πληρώνετε  αντίστοιχα περισσότερα όπως όλοι. με γεια μας

4 ώρες πριν, xrist0s4 είπε

Oτι να ναι...

Πρόπερσι το κράτος υποχρέωσε τις εταιρείες κινητής να πληρώνουν ειδικό τέλος. Επίσης από πρόπερσι βαζεις κάρτα 12 και έχεις 10,50. ποιά εταιρία απορροφά ζημία ? ΚΑΜΊΑ 

Δεν είναι ότι ναναι λοιπόν. είναι ότι πρέπει. Εκτός αν εσύ πληρώνεσαι και πληρώνεις σε τιμές 2005.

Στις 11/2/2020 στις 2:35 ΜΜ, valkon είπε

Φιλική ερώτηση προς τους φίλους τους περιπτεράδες και τους ψιλικατζήδες. Εγώ ως πολίτης, που θα βρω ψιλά να σου δώσω εφόσον δεν δέχεσαι την κάρτα μου; Η τράπεζα δεν δίνει, εσύ δεν δίνεις ρέστα από 20αρικό και εγώ ο καψερός που να βρω κέρματα, ειλικρινά που; 

μπαίνεις στην τράπεζα σου αν θέλεις να είσαι προμηθευμενος από ψιλά, αν απλά θέλεις να έχεις τα λιγοστά Χρήσιμα απλά υπολογίζεις τι και πώς να αγοράσεις. Εγώ ας πούμε δεν βγάζω πουθενά και σε κανέναν 20ρικο ή 50ρικο για 2-3 ευρώ. αν είναι για τσιγάρα θα πάρω 2 πακέτα, όχι 1 (τσιγάρα είναι, θα τα καπνισω) ή θα πάω με σειρά,  όχι για 1€ με 20 , και μετά για 8€ με 10ρικο.. προφανώς κάποιος θα πει σιγα μην κάτσω αλλά αυτή  είναι η πραγματικοτητα,  αν σε Όλα λέμε σιγά μην κάτσω να.. τότε ούτε θα καλημεριζουμε τον άλλο. Και το καλύτερο παράδειγμα είναι να μπεις εσύ πίσω από ένα ταμείο και να στρεσσαριστεις γιατί έτυχε να έρθουν 6 στη σειρά με 20Ρίκο για 2€ ! μετά θα πεις ήμαρτον , δεν αγχώνονται ότι μπορεί να μην έχεις ρέστα. Όσο για το τι πρέπει να κάνει ο επαγγελματίας να πω ότι εγώ παίρνω από την τράπεζα για το μαγαζί αλλά υπάρχει και κόσμος που καταχραζεται την ευγένεια και βγάζει 20 ενώ έχει απ'όλα..  

Επεξ/σία από Peripteras89
  • Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
Στις 12/2/2020 στις 10:48 ΠΜ, xrist0s4 είπε

Επειδή είμαι στον κλάδο θα σας πω ένα παράδειγμα κ όποιος θελει ας καταλάβει. Έχω χίλιες φορές καλύτερα να δώσω ένα μπουκαλάκι νερό (0,30€) παρά 4 πακέτα τσιγάρα(20€) με pos . Δυστυχώς η νομοθεσία τα χει σκατεψει σε αυτό το κομμάτι. Α κ κάτι άλλο,από τις αποθήκες καπνού εγώ ως πωλητης δεν μπορώ να αγοράσω με κάρτα τσιγάρα/καπνούς.

Μπορείς να πληρώσεις τον χονδρέμπορα μέσω τραπέζης, καταλαβαίνω για ποιο λόγο δεν θέλουν τα τσιγάρα με pos, και εγώ ποτέ δεν πληρώνω τσιγάρα με κάρτα αν δεν ψωνίσω και κάτι άλλο (αναπτήρα, νερά, κρουασαν κτλ) αλλα μην λέμε ότι το pos δημιουργεί πρόβλημα ρευστότητας.

Δημοσ.

διαβάζοντας πολλά θέματα και απαντήσεις εδώ μέσα επιβεβαιώνομαι με αυτό που λέω ότι το κυριότερο μας πρόβλημα είναι ότι είμαστε λαός παρτάκηδων. Από εκεί ξεκινάνε όλα.

Τη δουλειά μου να κάνω και τι με νοιάζει εμένα....να πάει να κόψει το λαιμό του ο άλλος.

Ο έλληνας είναι τόσο ηλίθιος που είναι ικανός για 5€ να βάλει φωτιά τα σπίτια των γειτόνων του χωρίς να σκεφτεί ότι η φωτιά το πιθανότερο είναι να κάψει και το δικό του σπίτι.

Καλό είναι να σκεφτόμαστε και λίγο πριν κάνουμε κάτι

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, tsioulak είπε

Μπορείς να πληρώσεις τον χονδρέμπορα μέσω τραπέζης, καταλαβαίνω για ποιο λόγο δεν θέλουν τα τσιγάρα με pos, και εγώ ποτέ δεν πληρώνω τσιγάρα με κάρτα αν δεν ψωνίσω και κάτι άλλο (αναπτήρα, νερά, κρουασαν κτλ) αλλα μην λέμε ότι το pos δημιουργεί πρόβλημα ρευστότητας.

Μπορείς να πληρώσεις μέσω τραπέζης (μεταφορά χρηματων) Αλλά όχι με pos !

αν είχαν pos οι χονδρεμποροι θα βάζαμε το pos της vivawallet  όπου αν ξοδέψεις το ιδιο Πόσο με αυτό που σε πλήρωσαν με κάρτα , σου μηδενίζει την προμήθεια.. στα τσιγάρα κάθε μέρα  δίνεις 500 με 3500 (ανάλογα το σημειο) είναι αδύνατο λοιπόν να ξοδεύεις με την κάρτα 5000 με 20000 τον μήνα ! Δεν είμαστε πλούσιοι,  αν όμως μπορούσαμε να πληρώνουμε κι εμείς μέσω pos τα έξοδα του μαγαζιού τότε ίσως πετυχαιναμε μηδενική προμήθεια... Αλλά τι να λέμε τώρα,  σιγά μην πληρώσουν προμήθεια οι καρχαρίες για τα ψάρια.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ήμουν νιος και γέρασα. Τα περιπτερά έχουν εξαιρεθεί από το υποχρεωτικό του POS ...οποίος εδώ και δυο χρονιά που είναι ανοικτό το τοπικ δεν το έχει καταλάβει ...άπλα έχει ψυχολογικό πρόβλημα...
Tα παράπονα σας σε οποία κυβέρνηση κυβερνά αν νομίζετε ότι σας 'εκμεταλλεύονται' οι περιπτεράδες...LOL

Επεξ/σία από Haunter
typo
  • Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

έχοντας μιλησει με περιπτεραδες μου εχουν πει πως το κερδος τους σε ενα πακετο τσιγαρα αξις 4€ ειναι 0.12€

αυτο σημαινει πως για να μην εχουν καθολου κερδος θα πρεπει η τραπεζα να τους εχει προμηθεια 3%.

ειδικα στα περιπτερα ξερω πως η προμηθεια που τους δινουν οι τραπεζες ειναι κατω απο 1%, που σημαινει πως ακομα και να πληρωσεις με καρτα για ενα πακετο τσιγαρα υπαρχει κερδος για τον περιπτερα, απλα ειναι λιγοτερο. 

παντως εχω δει pos σε αρκετα κεντρικα περιπτερα τους τελευταιους μηνες και αυτο ειναι καλο.

για τα καθημερινα μικροεξοδα, βενζινη,  καφεδες, τσιγαρα, φαγητο, supermarket κλπ πληρωνω τα παντα με apple pay και απλα εχω ενα 50€ πανω μου για ωρα αναγκης.

Επεξ/σία από POS

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...