bilya Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 11 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε Ναι αλλά εδώ οι υπερασπιστές τους, λένε ότι είναι πρόβλημα κόστους (προμήθειας) και όχι το πώς έχουν μάθει. Φαντάζομαι ότι και οι νέοι ίδια προμήθεια πληρώνουν. (θα μου πεις, εδώ ο άλλος λέει ότι θα φορολογηθούν τα έξοδα προμήθειας ως έσοδο!). αυτό ακριβώς όταν πολλοί δεν ξέρουν την διαφορά τζίρου-κέρδους, υπολογίζουν τον ΦΠΑ σαν έσοδο αλλά μετά τους τα παίρνει το κακο κράτος. Ο φίλος πχ σπούδασε μηχανικός κ λόγω ανεργίας (κ οικογένειας) επέλεξε να παρει περίπτερο μιας κ δεν έβρισκε να ανοίξει μαγαζί. Ο τύπος που το χε του πε ούτε ένα χρόνο δεν θα καταφέρει να το κρατήσει. 4 χρόνια μετά πάει τρένο κ πλέον έχει κ υπάλληλο. Ο λόγος απλός, από την αρχή είχε πλάνο , μετά την πρώτη χρονιά έκανε ενα απλό excelaki με τι πούλησε πότε κ τι ώρες έτσι ώστε να ξέρει απο πριν τι θέλει, πότε να ανοίγει/κλείνει κτλπ, κάτι που το κάνει ακόμα φυσικά με καλύτερα στοιχεία. πχ φέτος στόκαρε σοκολάτες, κρουσαν κ γενικά σοκολατοειδή το καλοκαίρι γιατί οι προμηθευτές του έδωσαν πολύ καλύτερη τιμή μιας κ δεν έχουν πέραση, τα χει σε αποθήκη στο σπίτι οπου ελεχει θερμοκρασίες/υγρασία κτλπ. Το κέρδος κοντά στα 1 χιλιάρικο μου είπε. 2
xrist0s4 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Bilya είναι πολλοί οι παράγοντες για να πάει καλά μια επιχειρηση όχι μόνο το πλανο. Αν αυτός που το είχε το είχε αφήσει στο έλεος του Θεού με σκονισμένα ράφια , κίτρινες λάμπες , ειχε μόνο τα βασικά κ την φάτσα του γκρινιάρη σε ότι κ να ψωνίσει κάποιος δεν σου κάνει όρεξη να πηγαίνεις.Ειδικα το τελευταίο που ψωνίζεις κάτι κ έχουν κάτι μούτρα λες κ το πλήρωσαν οι ίδιοι.. 1
CheOnWeb Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 22 minutes ago, xrist0s4 said: Ειδικά το τελευταίο που ψωνίζεις κάτι κ έχουν κάτι μούτρα λες κ το πλήρωσαν οι ίδιοι.. Αυτό με τα μούτρα με επηρεάζει τρομερά. Έχω ψιλικατζίδικο στα 50 μέτρα και πάω στα 500. Αλλά και το αντίθετο με απωθεί. Δεν μπορώ το ψεύτικο χαμόγελο ( ειδικά οι γυναίκες το 'χουν εύκολο, -sorry κορίτσια- ), με τρελαίνει. Καλύτερο απ' τα μούτρα βέβαια. 1
Kostasspil Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Εχω κι εγω περιπτερο διπλα στο σπιτι μου και δεν παταω γι αυτο τον λογο. Πολυ ξινιλα ρε παιδι μ
Razgriz Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Στις 21/3/2018 στις 11:37 ΠΜ, chill είπε Σίγουρα πάντως δεν..... ποιεί φάρμακα και μάλλον λειτουργεί σαν ένας οποιοσδήποτε έμπορος με εξωφρενικά ποσοστά κερδών και βασιλική κληρονομικότητα. Δεν θα πάρω. Μπορούν ξέρεις να απασχοληθούν και σαν υπάλληλοι στο s/m. Δεν είναι κακό...... Θέλοντας και μη λόγω μνημονιακής υποχρέωσης θα γίνει το πρώτο βήμα για ένα μέρος των μη συνταγογραφούμενων και θα δούμε. Υπάρχουν και τα παραδείγματα από το εξωτερικό για να θεσπιστεί σωστό πλαίσιο. Μοναδικό πρόβλημα τι άλλο; Τα συμφέροντα!!! Χωρίς παρεξήγηση και από καθαρή περιέργεια. Βλέπω μερικά άτομα να λένε για εξωτερικό και ότι είναι πολύ καλύτερα έτσι όπως κάνουν το Χ πράγμα εκεί. Έχετε ζήσει έξω και σας άρεσε και γιά αυτό θα θέλατε το ίδιο και στην Ελλάδα ή Απλά το λέτε επειδή σαν ιδέα ακούγεται ωραίο?
Razgriz Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Στις 22/10/2018 στις 10:49 ΠΜ, skiabox είπε Πιστεύεις ότι έχει καμιά σχέση το θέμα των POS με τις αλλεπάλληλες χρεοκοπίες; Το θέμα των POS είναι εντελώς άσχετο. Το θέμα της μαύρης οικονομίας ξεκίνησε την δεκαετία του 80 ως μόνη άμυνα των ιδιωτών στα μιλιούνια σφραγιδοπατητών. Βέβαια για να κάνεις οποιαδήποτε οικονομική συζήτηση με κάποιον πρέπει να υπάρξουν κάποιες παραδοχές. Δηλαδή ότι δεν υπάρχουν λεφτόδενδρα και ότι υπεραξία παράγεται μόνο από επιχειρήσεις, οπότε αν βγει ποτέ η Ελλάδα από τον βούρκο (χλωμό με το 99.5 του πληθυσμού να λατρεύει μέχρι θανάτου τον κρατισμό) θα βγει από επενδύσεις. Ωραία τα λες αλλά δεν έχω δει κανέναν να μην σού κόβει απόδειξη και να σου κόβει το ΦΠΑ... Όλοι με ελάχιστες εξαιρέσεις θέλουν να βάλουν το ΦΠΑ στη τσέπη. Το ακόμα καλύτερο είναι "θα σού κάνω έκπτωση" και σου αφαιρεί λιγότερο από το ΦΠΑ και δεν κόβει απόδειξη. Κλείσιμο και με βασικό μισθό από αύριο τους αξίζει. Δυστυχώς είμαστε πολύ κουτοπονηροι σαν λαός.
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 2 ώρες πριν, Razgriz είπε Χωρίς παρεξήγηση και από καθαρή περιέργεια. Βλέπω μερικά άτομα να λένε για εξωτερικό και ότι είναι πολύ καλύτερα έτσι όπως κάνουν το Χ πράγμα εκεί. Έχετε ζήσει έξω και σας άρεσε και γιά αυτό θα θέλατε το ίδιο και στην Ελλάδα ή Απλά το λέτε επειδή σαν ιδέα ακούγεται ωραίο? Έχω ζησει εξωτερικο.Γερμανία. Κάποια πραγματα είναι καλυτερα εκεί κάποια αλλά όχι.Μην γενικευουμε.Είναι πάντα ανάλογα την περιπτωση. Π.χ σε θέμα ΚΟΚ,σεβασμο στο πολίτη από τις δημόσιες υπηρεσίες, διευκόλυνση στα πάντα όσον αφορα την γραφειοκρατία,τάξη και οργάνωση στα πανεπιστήμια χωρίς αναρχικούς και πολιτικές παρατάξεις και αλλά,ε ναι σε αυτά είμαστε πολύ πίσω και θα προτιμούσα το γερμανικό συστημα.
skiabox Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, Razgriz είπε Ωραία τα λες αλλά δεν έχω δει κανέναν να μην σού κόβει απόδειξη και να σου κόβει το ΦΠΑ... Όλοι με ελάχιστες εξαιρέσεις θέλουν να βάλουν το ΦΠΑ στη τσέπη. Το ακόμα καλύτερο είναι "θα σού κάνω έκπτωση" και σου αφαιρεί λιγότερο από το ΦΠΑ και δεν κόβει απόδειξη. Κλείσιμο και με βασικό μισθό από αύριο τους αξίζει. Δυστυχώς είμαστε πολύ κουτοπονηροι σαν λαός. Δηλαδή αν στα 100 ευρώ που βγάζει η φορολογία είναι 110 ευρώ τι θέλεις να κάνει; Οι σφραγιδοπατητές δηλαδή που κάνουν την μεγαλύτερη ψευτοδουλειά στον πλανήτη (σφραγιδοπάτημα) δεν είναι κουτοπόνηροι και είναι αυτός που τουλάχιστον πουλάει πράγματα για να ζήσει; 1
Peripteras89 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Λοιπόν παιδιά, εδώ περιπτερας. είχα pos για 1 χρόνο περίπου. έκανα το λάθος και το έβαλα μιας και νόμιζα ότι θα υποχρεωθούμε, δευτερος λογος ειναι οτι ακουσα τους τραπεζικούς υπαλλήλους που έλεγαν "βάλε τώρα που είναι φθηνό γιατί μετά θα ανέβει η τιμη" και τρίτος ότι ακόμα δεν έχουν τα περίπτερα και έτσι θα αυξήσεις το τζίρο σου.ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: αυξήθηκε ο τζίρος γύρω στα 300 ευρώ για το πρώτο 4μηνο, μετά οι ήδη πελάτες αντί για μετρητά έβγαζαν ΚΆΡΤΑ για 1 Εφημερίδα και για 1 πακέτο τσιγάρα (σε έβαζαν μεσα), με τον καιρό έφτασα να τζιραρω σε αγαπητή τράπεζα γύρω στα 14.000 το μήνα με κέρδος για τους πολύαγαΠημένους 300 ευρώ το μήνα , δηλαδή κάνα 4000 το χρόνο ! και τον Μάρτη λοιπόν αποφάσισα (μιας και το είχα αγοράσει) να το πάρω σπίτι μου να κάθεται δίπλα σε άλλες πολύ ωραίες συσκευές ! έπεσε γύρω στα 300-500 ο τζίρος μου και τώρα παλεύω με κάτι ύαινες που έρχονται και μου λένε Είσαι παράνομος και κάτι τέτοια (Αφού δεν κατέβασα κάνα ρόλο την ώρα που στεκόταν στο σκαλοπάτι και να τον παραδώσω σε μπάτσο μαζί με συκοφαντική δυσφήμιση τυχερός ηταν) Γενικότερα γίνεται μια μάχη (διαίρει και βασίλευε ) στοχευμένη από κράτος - τράπεζες και βλέπεις ότι "εργάζονται" πολλοι γι αυτό εστω και αθελα τους για να επιβιώσουν από την κακή αυτή εποχή. Εγώ λοιπόν θα πω το εξής, ειμαι 29 και άνοιξα την επιχείρηση στα 23! οι υπάλληλοι μου καθαρίζουν ένα 1000ρικο το μήνα, στο περίπτερο εχω ζώα που τα ταιζω, κερνάω φίλους, κάνω προσφορές και πουλάω φθηνά οσο και όποια πράγματα μπορώ, εγώ λοιπόν προτίμησα να βγάλω το pos Και να δω ούτως η άλλως τα κέρδη να συρρικνώνονται, εσείς πιστεύετε ότι αν είσασταν περιπτεράδες θα βγάζετε το pos? Η μήπως θα διωχνατε έναν υπάλληλο για ισορροπήσει ή ζημία ? Η μήπως τις τσίχλες του 1ευρω θα τις βάζατε 1,2? Η μήπως θα κόβατε τα δώρα στους υπαλληλους? σκεφτείτε λίγο πως λειτουργούν οι στυγνοι επιχειρηματίες.. και πρώτα πρώτα πείτε μας ποτέ πληρώσατε με pos γιατρό για την υγεία σας? ποτέ δικηγόρο ή μηχανικο? όταν ο οδοντίατρος λέει 1400 με pos Και 1200 μετρητά γιατί δεν καταγγελθηκε? μεγάλη εταιρία συντήρησης και επισκευών πως λέει από το τηλέφωνο απροκάλυπτα είναι 20 η συντήρηση aircindition Και 25 με απόδειξη ! θα σας πει ο μάστορας όταν έρθει ! εκεί λοιπόν τι συμβαίνει ? για τι πόσα μιλάμε και τι συγκρίνουμε ? από το περίπτερο θα χτίσετε αφορολόγητο ? λυπάμαι γιατί κάποιος κάπου κάποτε θα είναι γιός ή κόρη σας και τότε θα υπερασπιστείτε τον κλάδο κλασσικά και ελληνικά γιατί πλέον δεν θα συμφέρει το παιδί σας. 3
CheOnWeb Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, Peripteras89 είπε κάποιος κάπου κάποτε θα είναι γιος ή κόρη σας και τότε θα υπερασπιστείτε τον κλάδο κλασσικά και ελληνικά γιατί πλέον δεν θα συμφέρει το παιδί σας. Κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια.
Peripteras89 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Τσέκαρε και τις τιμές που αγοράζεις από το περίπτερο με pos ή ακόμα και το είδος επιχηρηματια-επιχείρησης που πριμοδοτείς αγοράζοντας.
CheOnWeb Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 5 minutes ago, Peripteras89 said: Τσέκαρε και τις τιμές που αγοράζεις από το περίπτερο με pos ή ακόμα και το είδος επιχηρηματια-επιχείρησης που πριμοδοτείς αγοράζοντας. Σιγά μην κάνω και ψυχογράφημα του περιπτερούχου! Δεν με νοιάζουν οι τιμές, μόνο το να έχει POS.
blackdeagle Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2020 Παιδιά είναι απλό το θέμα,όπου και να πάτε,σε ότι μαγαζι περιτερο και αν είναι βάσει νόμου είναι υποχρεωμένοι να εχουν POS και ολοι έχουν απλά τα κρύβουν,εφόσον σας πει καποιος πληρωνεται μονο με μετρητά δεν δεχομαι κάρτα,επι τόπου καλείται την αστυνομία...είναι παράνομο να μην έχει επιχείρηση POS έστω και τσίχλες να πουλάει.... Γενικά είμαστε πολύ πίσω,εδώ στη βρετανία δεν υπάρχει αυτό,δεν μπορεις να πληρωσεις με καρτα, το πιο πιθανο εδω ειναι να σου πουν μονο με καρτα πληρωνεις.... Αλλά έχει διαφορά ΕΥΡΩΠΗ με βαλκάνια....η Ελλαδα δυστηχως ευρώπη δεν είναι και ούτε θα γίνει ποτέ. Βαλκάνια ΜΟΝΟ
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Την άλλη φορά είχα βρει τρελή προσφορά στο E-Food πήρα φαγητά αξίας 25 ευρώ και είχε κάτι που λέγετε (τυχερή πινιατα) και από 25 πλήρωσα 13 (Είχα πληρώσει ήδη με κάρτα) και ο ντελιβερας μόνο που δεν μου το πέταξε το φαΐ 😂 Επίσης για τα τσιγάρα που λέτε.. για ποιο λόγο τον πελάτη να τον νοιάζει ποσό κέρδος θα έχει το περίπτερο ; Δλδ πραγματικά έχω POS και θέλω τσιγάρα σιγά μην σε ρωτήσω πως θα σε πληρώσω.. αν δεν βγαίνεις κλειστό το μαγαζάκι ( ίσως παρεξηγηθώ αλλά έτσι είναι.) Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2020 από Andrianos123
valkon Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Φιλική ερώτηση προς τους φίλους τους περιπτεράδες και τους ψιλικατζήδες. Εγώ ως πολίτης, που θα βρω ψιλά να σου δώσω εφόσον δεν δέχεσαι την κάρτα μου; Η τράπεζα δεν δίνει, εσύ δεν δίνεις ρέστα από 20αρικό και εγώ ο καψερός που να βρω κέρματα, ειλικρινά που;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα