Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 minutes ago, icenex said:

Εγω προσωπικα παντα εδινα την σειρα μου οταν ο αλλος ειχε 2 πραγματακια

Ναι αλλά ιδανικά, χωρίς να στο ζητήσουν. Και συχνά, όταν περιμένω με ένα πράγμα στο χέρι, μου προτείνουν οι ίδιοι που προηγούνται, να περάσω.
Έχω δε την εντύπωση ότι συμβαίνει συχνότερα απ' ότι παλιά. Πολλοί έχουν σημαντικότερα προβλήματα απ' το να τσακώνονται στις ουρές.

1 minute ago, bilya said:

Τα περίπτερα θα εξαφανιστούν μόνο αν τα σουπερμάρκετ πουλάνε και τσιγάρα οπως στο εξωτερικό.

Γιατί; Αφού δεν έχουν κέρδος απ' τα τσιγάρα. Τι θα χάσουν; (Ρητορική ερώτηση, προς τους περιπτερούχους που δεν βάζουν pos γιατί εκμηδενίζεται το κέρδος).

• Απαντ. 231
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Ναι αλλά ιδανικά, χωρίς να στο ζητήσουν. Και συχνά, όταν περιμένω με ένα πράγμα στο χέρι, μου προτείνουν οι ίδιοι που προηγούνται, να περάσω.
Έχω δε την εντύπωση ότι συμβαίνει συχνότερα απ' ότι παλιά. Πολλοί έχουν σημαντικότερα προβλήματα απ' το να τσακώνονται στις ουρές.

Γιατί; Αφού δεν έχουν κέρδος απ' τα τσιγάρα. Τι θα χάσουν; (Ρητορική ερώτηση, προς τους περιπτερούχους που δεν βάζουν pos γιατί εκμηδενίζεται το κέρδος).

Δεν εχεις δει κοσμο να μαλωνει επειδη ειχε ο αλλος στην εξπρες ουρα πανω απο 10 πραγματα για αυτο το λες αυτο.

Παιδες στα τσιγαρα οι περιπτεραδες εχουν μεσο ορο 3% κερδος αναλογως μαρκας αλλα λιγοτερο αλλα περισσοτερο αλλα ας παρουμε το 3% γιατι αυτο ειναι το μεσο ορο.Αν βαλει pos αυτοματως αναλογως τη συμφωνια εχει κανει με τραπεζα σου παιρνει 1% το λιγοτερο κ βαλε οτι πληρωνεις και το μηχανημα και κατι αλλες περιεργιες χρεωσεις καθε 3μηνο η καποια συνδρομη ,οποιος εχει Pos ας μας πει αν ισχυει κατι τετοιο και δεν λεω χαζομαρες.

Δηλαδη μετα του ερχεται και το κρατος και του λεει εσυ εκανες τζιρο χ ποσο απο αυτο το ποσο εβγαλες 3% αρα θα σε φορολογησω για αυτο το κερδος που εβγαλες.Μονο που ο περιπτερας το 1% το εχει δωσει στην τραπεζα αρα ουσιαστικα μιλαμε για 2% και μεσα σε αυτο να πληρωσει και εφορια σαν 3% απο το πρωτο ευρω.Τραγελαφικα πραγματα το εβλεπα τις προαλλες στις ειδησεις και συζητουσαν το συγκεκριμενο θεμα οτι τα περιπτερα θα τα βαζει μεσα αν γινει κατι τετοιο αν ο πελατης παιρνει μονο τσιγαρα και καρτες.Και ολοι ξερουμε οτι επι το πληστον ο κοσμος παει στο περιπτερο για αυτα τα 2 πραγματα αν εξαιρεσεις τις εφημεριδες και τις καποτες.

Επεξ/σία από icenex
  • Confused 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

είναι μέχρι να φωνάξει, βέβαια, κάποιος πίσω από την ουρά -αιτιολογημένα- ότι καθυστερεί εκείνος. Μου έτυχε και από τότε, δυστυχώς δεν παραχωρώ τη σειρά μου σε όσους έχουν λιγότερα αντικείμενα παρά μόνο σε ΑΜΕΑ και εγκύους. 

δηλαδή, έστω ότι εγώ/εσύ θέλουμε να παραχωρήσουμε τη σειρά μας, δε σημαίνει ότι οι υπόλοιποι συμφωνούν, μιας και έχει αντίκτυπο και σε αυτούς. Και χωρίς ίχνος αγένειας, ίσως στην προσπάθεια να γίνουμε ευγενικοί σε έναν γινόμαστε αγενείς σε πολλούς. 

Για αυτό υπάρχει η ειδική ουρά express, να εξυπηρετήσει όσους έχουν λίγα πράγματα. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, icenex said:

Δεν εχεις δει κοσμο να μαλωνει επειδη ειχε ο αλλος στην εξπρες ουρα πανω απο 10 πραγματα για αυτο το λες αυτο.

33 χρόνια πελάτης στα Super Market και άλλα σχετικά μαγαζιά έχω δει πολλά. Δεν είπα ότι δεν συμβαίνει αλλά ότι συμβαίνει λιγότερο σήμερα απ' ότι παλαιότερα.

5 minutes ago, koeltzakoatl said:

είναι μέχρι να φωνάξει, βέβαια, κάποιος πίσω από την ουρά -αιτιολογημένα- ότι καθυστερεί εκείνος. Μου έτυχε και από τότε, δυστυχώς δεν παραχωρώ τη σειρά μου σε όσους έχουν λιγότερα αντικείμενα παρά μόνο σε ΑΜΕΑ και εγκύους. 

δηλαδή, έστω ότι εγώ/εσύ θέλουμε να παραχωρήσουμε τη σειρά μας, δε σημαίνει ότι οι υπόλοιποι συμφωνούν, μιας και έχει αντίκτυπο και σε αυτούς. Και χωρίς ίχνος αγένειας, ίσως στην προσπάθεια να γίνουμε ευγενικοί σε έναν γινόμαστε αγενείς σε πολλούς. 

Για αυτό υπάρχει η ειδική ουρά express, να εξυπηρετήσει όσους έχουν λίγα πράγματα. 

Εννοείται ότι θα παραχωρήσω τη θέση μου μόνο σ' αυτόν που είναι ακριβώς πριν από μένα. Αλλιώς είναι πρόβλημα, όπως σωστά επισήμανες.

Για ΑΜΕΑ και εγκύους, ούτε συζήτηση. Κι αν κάποιος έχει αντίρρηση, παραχωρώ τη σειρά μου και πάω στο τέλος τής ουράς. Το έχω κάνει και φυσικά άλλαξαν αμέσως γνώμη οι γκρινιάρηδες.

Επεξ/σία από CheOnWeb
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Πραγματικα κριμα γιατι ημαστε λαος με φιλοτιμο που δεν το εχει κανενας αλλος λαος και κοιτα που μας καταντησανε αυτο εχω να πω μονο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, icenex είπε

Αυτο πηγαινε πες στον περιπτερα που πλεον βγαζει 9 λεπτα στην 10ευρη καρτα να γελασετε παρεα να σου πει αυτος τα δικα του σκισιματα και να κλαψετε παρεα ο ενας στον ωμο του αλλου.

Εγω προσωπικα παντα εδινα την σειρα μου οταν ο αλλος ειχε 2 πραγματακια ή να σηκωθω στο λεωφορειο να κατσει καποιος παππους.Και δεν ειναι θεμα μαμακιας να περιμενεις απλα θεμα ευγενειας οταν βλεπεις ο αλλος σου ζηταει να περασει κ εχει ενα πραγματακι στα χερια του και πισω ειναι ολοι με καροτσια.Πλεον καθε μερα ο κοσμος με κανει να αμφισβητω τους τροπους μου και ισως θα πρεπει κ εγω να γινω μια απο τα ιδια.

Ναι βέβαια πρέπει να αλλάξεις.

Για αρχή λέω να περιμένεις ήσυχα την σειρά σου πάντα.

Γράφεις σεντόνια αλλά δεν βλέπω να καταλαβαίνεις ότι ο χρόνος σου έχει την ίδια αξία με τον χρόνο του άλλου.

1 ώρα πριν, koeltzakoatl είπε

Είσαι ωραίος.

Εγώ έχω επεκτείνει και την αυστηρότητα προς τον παρασιτισμό και στην κάλπη.

Μιλάμε για στάση ζωής δηλαδή.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, CheOnWeb είπε

ειναι πόλος έλξης τα τσιγάρα όπως κ να το κάνεις. 

Αλλα οπως έγραψα κ παραπάνω ο φιλος που έχει το περίπτερο προτιμά να τον πληρώνουν μεσω pos. 

Οταν δίνεις 1 κ 2 χιλιάρικα τσιγάρα την μέρα (μπορεί κ παραπάνω σε κεντρικά σημεία) δεν θες να χεις τόσο χρήμα στο ταμείο σου. Γιατί απο αυτά, δικά σου ειναι κανα 200αρι στην καλύτερη.

υγ να ξέρετε οτι οι προμηθευτές τσιγάρων κάνουν καλές προσφορές κ promotion σε περίπτερα με μεγάλο τζίρο. Στο φίλο μου η μαλμπορο του άλλαξε ολο το κουβούκλιο.

• Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, bilya είπε

ειναι πόλος έλξης τα τσιγάρα όπως κ να το κάνεις. 

Αλλα οπως έγραψα κ παραπάνω ο φιλος που έχει το περίπτερο προτιμά να τον πληρώνουν μεσω pos. 

Οταν δίνεις 1 κ 2 χιλιάρικα τσιγάρα την μέρα (μπορεί κ παραπάνω σε κεντρικά σημεία) δεν θες να χεις τόσο χρήμα στο ταμείο σου. Γιατί απο αυτά, δικά σου ειναι κανα 200αρι στην καλύτερη.

υγ να ξέρετε οτι οι προμηθευτές τσιγάρων κάνουν καλές προσφορές κ promotion σε περίπτερα με μεγάλο τζίρο. Στο φίλο μου η μαλμπορο του άλλαξε ολο το κουβούκλιο.

Ισχυει και σε ενος φιλου μου, το εκαναν καινουργιο κιοσκι ασπρο με τζαμια γυρω γυρω μοντερνο και διαφημιζει μαρλμπορο στην κορυφη.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, icenex είπε

Δηλαδη μετα του ερχεται και το κρατος και του λεει εσυ εκανες τζιρο χ ποσο απο αυτο το ποσο εβγαλες 3% αρα θα σε φορολογησω για αυτο το κερδος που εβγαλες.Μονο που ο περιπτερας το 1% το εχει δωσει στην τραπεζα αρα ουσιαστικα μιλαμε για 2% και μεσα σε αυτο να πληρωσει και εφορια σαν 3% απο το πρωτο ευρω.Τραγελαφικα πραγματα το εβλεπα τις προαλλες στις ειδησεις και συζητουσαν το συγκεκριμενο θεμα οτι τα περιπτερα θα τα βαζει μεσα αν γινει κατι τετοιο αν ο πελατης παιρνει μονο τσιγαρα και καρτες.Και ολοι ξερουμε οτι επι το πληστον ο κοσμος παει στο περιπτερο για αυτα τα 2 πραγματα αν εξαιρεσεις τις εφημεριδες και τις καποτες.

προφανώς και η προμήθεια της τράπεζας εκπίπτει! Δεν φορολογείται σαν έσοδο της επιχείρησης!

Δημοσ.
3 ώρες πριν, koeltzakoatl είπε

δεν ειναι απαραιτητο να αρνηθεις. λες απλα "ρωτα τους πισω πρωτα"

επισης αμα θελω να "κλεψω" σειρα αυτο κανω, ρωταω τους πισω και μετα τους μπροστα. μεχρι στιγμης δε μ χει αρνηθει καποιος (φροντιζω βεβαια να μαι λογικος σ οτι απαιτω)

Δημοσ.
5 ώρες πριν, CheOnWeb είπε

Τα τσιγάρα, όπως και ο τύπος, στο περίπτερο υπάρχουν αποκλειστικά ως «κράχτης» , με την ελπίδα ότι αυτοί που σταματούν για τσιγάρα/εφημερίδα κ.τ.λ. - είδη με ελάχιστο κέρδος - να αγοράσουν και κάτι άλλο, το οποίο αφήνει περισσότερα.

Αν δεν πουλάει αυτά τα δύο είδη, η όποια πελατεία του σχεδόν θα εξαφανιστεί. Πόσοι πάνε στο περίπτερο για ...ψώνια; Για τα στάνταρ καθημερινά πάνε (π.χ. τσιγάρα) και με την ευκαιρία μπορεί να πάρουν και κάτι άλλο.

• Thanks 1
Δημοσ.
5 hours ago, bilya said:

αν  πεθάνει η γριά κ η αδεια πάει στον δήμο αυτος θα συνεχίσει να δίνει 100€ μεχρι να τελειώσει το συμβόλαιο.

Επενδυει ο φιλος 😛

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, deesnider said:

Τα τσιγάρα, όπως και ο τύπος, στο περίπτερο υπάρχουν αποκλειστικά ως «κράχτης» , με την ελπίδα ότι αυτοί που σταματούν για τσιγάρα/εφημερίδα κ.τ.λ. - είδη με ελάχιστο κέρδος - να αγοράσουν και κάτι άλλο, το οποίο αφήνει περισσότερα.

Αν δεν πουλάει αυτά τα δύο είδη, η όποια πελατεία του σχεδόν θα εξαφανιστεί. Πόσοι πάνε στο περίπτερο για ...ψώνια; Για τα στάνταρ καθημερινά πάνε (π.χ. τσιγάρα) και με την ευκαιρία μπορεί να πάρουν και κάτι άλλο.

Α γεια σου! Πες τώρα στους περιπτερούχους που δεν βάζουν POS, τι χάνουν. Αυτοί βέβαια μπορεί να πιστεύουν ότι όλοι θα υποκύψουν στην εναλλακτική των μετρητών.
(Όπως έγραψα, ήταν ρητορική ερώτηση, sorry αν δεν ήταν αντιληπτό πού το πήγαινα.) 😈

Επεξ/σία από CheOnWeb
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Kostasspil είπε

Επενδυει ο φιλος 😛

μην το γελάς. Οι περισσότεροι που χουν άδειες για περίπτερα ειναι πανω απο 80. Η δικιά του ειναι αν δεν κανω λάθος 86-87 κ εχει 10 χρόνια συμβόλαιο. 

14 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Α γεια σου! Πες τώρα στους περιπτερούχους που δεν βάζουν POS, τι χάνουν. Αυτοί βέβαια μπορεί να πιστεύουν ότι όλοι θα υποκύψουν στην εναλλακτική των μετρητών.
(Όπως έγραψα, ήταν ρητορική ερώτηση, sorry αν δεν ήταν αντιληπτό πού το πήγαινα.) 😈

κοίτα όσοι ειναι παλιοί έμαθαν στα μαύρα κ δεν πρόκειται να βάλουν. Οσοι ειναι πιο νέοι έχουν κ pos, e-banking, barcode scanners κτλπ κτλπ.

Δημοσ.
3 minutes ago, bilya said:

κοίτα όσοι ειναι παλιοί έμαθαν στα μαύρα κ δεν πρόκειται να βάλουν. Οσοι ειναι πιο νέοι έχουν κ pos, e-banking, barcode scanners κτλπ κτλπ.

Ναι αλλά εδώ οι υπερασπιστές τους, λένε ότι είναι πρόβλημα κόστους (προμήθειας) και όχι το πώς έχουν μάθει. Φαντάζομαι ότι και οι νέοι ίδια προμήθεια πληρώνουν.
(θα μου πεις, εδώ ο άλλος λέει ότι θα φορολογηθούν τα έξοδα προμήθειας ως έσοδο!).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...