Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Βασικά POS να μπούνε παντού υποχρεωτικά 

Επίσης, να γίνει και υποχρεωτικό από τις τράπεζες να κάνουν συναλλαγές με 0% προμήθεια 

Αυτο θα ητανε ιδανικο για ολους αλλα ουσιαστικα τι λεει το κρατος.Σου λεει βαζω καρτες να παρακολουθω τους παντες και ταυτοχρονα οι τραπεζες παιρνουν τα πανω τους απο τις προμηθειες.Με λιγα λογια αυτο δεν θα γινει ποτέ γιατι αυτοι ειναι οι 2 βασικοι λογοι που βαζουν υποχρεωτικα τις καρτες παντου.

• Απαντ. 231
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, bilya είπε

τα περίπτερα κλείνουν γιατί πλέον οι άδειες δεν κληρονομούνται/αγοράζονται. Οπότε άπαξ κ πεθάνει ο γέρος/γριά χάνεται η άδεια κ κλείνει το περίπτερο. Αλλά όχι μόνο κλείνει βγάζουν ολο το κουβούκλιο. 

Πλέον οι δήμοι βγάζουν σε πλειστηριασμό συγκεκριμένα περάσματα με το ανάλογο αντίτιμο.

Δεν το κατάλαβα.Εννοείς εκεί που ήταν περίπτερα; Για να γίνουν τι; 

Γενικά συμφωνώ με το νόημα αυτών που λέει ο @icenex, αν και βλέπω ότι οι περισσότεροι διαφωνούν... :)

Επεξ/σία από zio10
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, zio10 είπε

Γενικά συμφωνώ με το νόημα αυτών που λέει ο @icenex, αν και βλέπω ότι οι περισσότεροι διαφωνούν... :)

Καταρχας ο φιλος κανει λαθος οι αδειες δεν γινοταν ποτε να τις αγορασεις απλα παλια οποιος ειχε περιπτερο  και το νοικιαζε απο καποιον συνταξιουχο πουλουσε το περιπτερο με τον αερα μαζι με το εμπορευμα.Οι αδειες ηταν παντα σε συνταξιουχους και πλεον αυτες οι αδειες οταν πεθανει ο συνταξιουχος πανε στο δημο και καπου διαβαζα οτι θα γινεται πλειστηριασμος οπως λεει και ο φιλος για οποιον θελει να παρει αδεια και να δουλεψει περιπτερο.Τωρα καποια απο αυτα τα περιπτερα τα ξηλωνουν τελειως γιατι θελουν να μην υπαρχουν πολλα μαζι σε μικρη αποσταση.

Ναι διαφωνουν γιατι πλεον εχουμε μαθει να τα θελουμε ολα στο πιατο ετοιμα αλλα δεν ρωταει κανεις τι χρειαζεται να ερθουν ολα αυτα ετοιμα στο πιατο το μονο που τους νοιαζει ειναι να ερθουν ευκολα γρηγορα και οσο το δυνατον φθηνοτερα.

Το σταματαω εδω απλα να ξερετε οτι ολοι θα εχουμε αυριο την αλλη μεριδιο ευθυνης για οτι βρουμε μπροστα μας και οταν θα καιγεται το σπιτι μας και δεν γυρισει κανεις να βοηθησει μην παραξενευτειτε.

Εδω πηγα τις προαλλες σουπερ μαρκετ και ειχα 1 πραγμα στα χερια μου και σε ολα τα ταμεια ειχε τρελη ουρα με γεματια καλαθια παω και ρωταω μια γρια που ητανε μπροστα μπροστα συγνωμη μπορω να περασω γιατι εχω μονο αυτο κ μου κανει οχι δεν μπορεις.Πραγματικα ο κοσμος εχει γινει πιο παρτακιας απο ποτε.Οσο και να προσπαθω να αλλαξω μυαλα σε ανθρωπους που συνανταω ειτε με τις πραξεις μου ειτε με τα λογια μου παντα βρισκω τοιχο και το συνειδητοποιω για αλλη μια φορα και εδω μεσα στο φορουμ.

Αυτο το μικρο σεντονι απο μενα :P

Επεξ/σία από icenex
  • Thanks 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Μάκαρος είπε

Αντε, σιγα σιγα ωρα να μπει πος και σε περιπτερα, ταξι. Αρκετα τους καθυστερησαν

Πιστεύεις ότι έχει καμιά σχέση το θέμα των POS με τις αλλεπάλληλες χρεοκοπίες;

Το θέμα των POS είναι εντελώς άσχετο.

Το θέμα της μαύρης οικονομίας ξεκίνησε την δεκαετία του 80 ως μόνη άμυνα των ιδιωτών στα μιλιούνια σφραγιδοπατητών.

Βέβαια για να κάνεις οποιαδήποτε οικονομική συζήτηση με κάποιον πρέπει να υπάρξουν κάποιες παραδοχές.

Δηλαδή ότι δεν υπάρχουν λεφτόδενδρα και ότι υπεραξία παράγεται μόνο από επιχειρήσεις, οπότε αν βγει ποτέ η Ελλάδα από τον βούρκο (χλωμό με το 99.5 του πληθυσμού να λατρεύει μέχρι θανάτου τον κρατισμό) θα βγει από επενδύσεις.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, icenex είπε

Αυτο θα ητανε ιδανικο για ολους αλλα ουσιαστικα τι λεει το κρατος.Σου λεει βαζω καρτες να παρακολουθω τους παντες και ταυτοχρονα οι τραπεζες παιρνουν τα πανω τους απο τις προμηθειες.Με λιγα λογια αυτο δεν θα γινει ποτέ γιατι αυτοι ειναι οι 2 βασικοι λογοι που βαζουν υποχρεωτικα τις καρτες παντου.

η διαχείριση μετρητών έχει και αυτή ένα κόστος: πλαστά, σχισμένα, χαρτονομίσματα που θέλουν αντικατάσταση, κέρματα, "να χαλάσω ψιλά", να ασφαλίσω τα μετρητά, να τα πάω τράπεζα, κτλ. Δεν είναι δωρεάν. Η mastercard λέει 2,5% περίπου, αλλά σίγουρα αυτό το ποσοστό είναι λίγο τραβηγμένο μπορεί να πει κάποιος μιας και το γράφει η mastercard. Έστω και το μισό αν είναι, υπάρχει - δεν είναι μηδέν.

Οπότε με ποια λογική οι τράπεζες να έχουν 0% προμήθεια; γιατί κάποιος να μας εξυπηρετεί και να μην αμείβεται; δεν επιλύουν με αυτόν τον τρόπο το κόστος διαχείρισης μετρητών; 

δεν βρίσκω λοιπόν άδικες τις προμήθειες: όσο για το ύψος των προμηθειών, ας διαπραγματευτούν συλλογικά οι έμποροι να το μειώσουν. Δεν μπορεί να περνάει αυτό στον καταναλωτή.

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, skiabox είπε

Πιστεύεις ότι έχει καμιά σχέση το θέμα των POS με τις αλλεπάλληλες χρεοκοπίες;

Δεν νομίζω ότι ανέφερα κάτι τέτοιο κάπου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, koeltzakoatl είπε

η διαχείριση μετρητών έχει και αυτή ένα κόστος: πλαστά, σχισμένα, χαρτονομίσματα που θέλουν αντικατάσταση, κέρματα, "να χαλάσω ψιλά", να ασφαλίσω τα μετρητά, να τα πάω τράπεζα, κτλ. Δεν είναι δωρεάν. Η mastercard λέει 2,5% περίπου, αλλά σίγουρα αυτό το ποσοστό είναι λίγο τραβηγμένο μπορεί να πει κάποιος μιας και το γράφει η mastercard. Έστω και το μισό αν είναι, υπάρχει - δεν είναι μηδέν.

Οπότε με ποια λογική οι τράπεζες να έχουν 0% προμήθεια; γιατί κάποιος να μας εξυπηρετεί και να μην αμείβεται; δεν επιλύουν με αυτόν τον τρόπο το κόστος διαχείρισης μετρητών; 

δεν βρίσκω λοιπόν άδικες τις προμήθειες: όσο για το ύψος των προμηθειών, ας διαπραγματευτούν συλλογικά οι έμποροι να το μειώσουν. Δεν μπορεί να περνάει αυτό στον καταναλωτή.

Δεν το βρισκω λαθος αυτο που λες αν δεν ητανε υποχρεωτικο να μπει στα καταστηματα.Απο τι στιγμη που τα εκανε πλακακια το κρατος μιλαμε για αλλο πραγμα.Βεβαια δεν θα γινει ποτε αυτο το πραγμα η αν γινει θα επρεπε η προμηθεια τους να ειναι πολυ μικροτερη γιατι ουσιαστικα το συστημα ειναι αυτοματοποιημενο και μιλαμε για ηλεκτρονικες συναλλαγες.Που στην τελικη την τραπεζα την βολευει αυτο γιατι εχει μεγαλυτερο κεφαλαιο στα ταμεια της για να κανει επενδυσεις.Φαντασου εν μια νυχτι να μην υπαρχει μετρητο και υπαρχουν μονο καρτες και ηλεκτρονικο χρημα με λιγα λογια ολα τα χρηματα θα τα εχουν αυτοι στην διαθεση τους ασχετως αν λογιστικα καποια φαινονται σε λογαριασμους.Πρακτικα θα τα εχουν αυτοι στα ταμεια τους.

Επεξ/σία από icenex
Δημοσ.
14 hours ago, icenex said:

τον περιπτερα τον ρωτας που βγαζει 3 % απο τα τσιγαρα να δινει το 1% στην τραπεζα.τυχαιο ειναι που εχουν κλεισει τοσα περιπτερα; το συγκεκριμενο επαγγελμα εχει παντου νταβατζηδες.οι καρτες 1% κερδος για αυτο θα βαλουν 50 λεπτα προμηθεια τωρα να ηρεμησετε.

Εγώ, που ως ελεύθερος επαγγελματίας, με έχουν σκίσει στους άδικους φόρους και τις υπέρογκες εισφορές, μπορώ να παίρνω τη δεκάρα κάρτα 9,50?

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Dr_Slump είπε

«Πληρωμή μέσω σατανά, εγώ δεν λαμβάνω»

- Περιπτεράς, Αμπελόκηποι, 2018

Ενα μικρος θεουλης αναμεσα μας.

Δημοσ.
3 minutes ago, Dr_Slump said:

«Πληρωμή μέσω σατανά, εγώ δεν λαμβάνω»

- Περιπτεράς, Αμπελόκηποι, 2018

Παίρνει κι ο σατανάς προμήθεια;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, icenex είπε

Καταρχας ο φιλος κανει λαθος οι αδειες δεν γινοταν ποτε να τις αγορασεις απλα παλια οποιος ειχε περιπτερο  και το νοικιαζε απο καποιον συνταξιουχο πουλουσε το περιπτερο με τον αερα μαζι με το εμπορευμα.Οι αδειες ηταν παντα σε συνταξιουχους και πλεον αυτες οι αδειες οταν πεθανει ο συνταξιουχος πανε στο δημο και καπου διαβαζα οτι θα γινεται πλειστηριασμος οπως λεει και ο φιλος για οποιον θελει να παρει αδεια και να δουλεψει περιπτερο.Τωρα καποια απο αυτα τα περιπτερα τα ξηλωνουν τελειως γιατι θελουν να μην υπαρχουν πολλα μαζι σε μικρη αποσταση.

Ναι διαφωνουν γιατι πλεον εχουμε μαθει να τα θελουμε ολα στο πιατο ετοιμα αλλα δεν ρωταει κανεις τι χρειαζεται να ερθουν ολα αυτα ετοιμα στο πιατο το μονο που τους νοιαζει ειναι να ερθουν ευκολα γρηγορα και οσο το δυνατον φθηνοτερα.

Το σταματαω εδω απλα να ξερετε οτι ολοι θα εχουμε αυριο την αλλη μεριδιο ευθυνης για οτι βρουμε μπροστα μας και οταν θα καιγεται το σπιτι μας και δεν γυρισει κανεις να βοηθησει μην παραξενευτειτε.

Εδω πηγα τις προαλλες σουπερ μαρκετ και ειχα 1 πραγμα στα χερια μου και σε ολα τα ταμεια ειχε τρελη ουρα με γεματια καλαθια παω και ρωταω μια γρια που ητανε μπροστα μπροστα συγνωμη μπορω να περασω γιατι εχω μονο αυτο κ μου κανει οχι δεν μπορεις.Πραγματικα ο κοσμος εχει γινει πιο παρτακιας απο ποτε.Οσο και να προσπαθω να αλλαξω μυαλα σε ανθρωπους που συνανταω ειτε με τις πραξεις μου ειτε με τα λογια μου παντα βρισκω τοιχο και το συνειδητοποιω για αλλη μια φορα και εδω μεσα στο φορουμ.

Αυτο το μικρο σεντονι απο μενα :P

Χάλασε ο κόσμος εντελώς.

Μάλλον εγώ είμαι ο μεγαλύτερος μ*λάκας της Ελλάδας που περιμένω ακόμα και με ένα πράγμα στη σειρά.

Ερχεται η 2η πιο σκληρή χρεοκοπία για να σφίξουν οι κ*λοι.

• Like 1
Δημοσ.
6 minutes ago, skiabox said:

Μάλλον εγώ είμαι ο μεγαλύτερος μ*λάκας της Ελλάδας που περιμένω ακόμα και με ένα πράγμα στη σειρά.

Πάμε τις κόντρες; 😄 Εγώ βάζω και χέρι σε όποιον θέλει να περάσει απ' το express ταμείο με 11 κομμάτια!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Εγώ, που ως ελεύθερος επαγγελματίας, με έχουν σκίσει στους άδικους φόρους και τις υπέρογκες εισφορές, μπορώ να παίρνω τη δεκάρα κάρτα 9,50?

Αυτο πηγαινε πες στον περιπτερα που πλεον βγαζει 9 λεπτα στην 10ευρη καρτα να γελασετε παρεα να σου πει αυτος τα δικα του σκισιματα και να κλαψετε παρεα ο ενας στον ωμο του αλλου.

24 λεπτά πριν, skiabox είπε

Χάλασε ο κόσμος εντελώς.

Ερχεται η 2η πιο σκληρή χρεοκοπία για να σφίξουν οι κ*λοι.

Εγω προσωπικα παντα εδινα την σειρα μου οταν ο αλλος ειχε 2 πραγματακια ή να σηκωθω στο λεωφορειο να κατσει καποιος παππους.Και δεν ειναι θεμα μαμακιας να περιμενεις απλα θεμα ευγενειας οταν βλεπεις ο αλλος σου ζηταει να περασει κ εχει ενα πραγματακι στα χερια του και πισω ειναι ολοι με καροτσια.Πλεον καθε μερα ο κοσμος με κανει να αμφισβητω τους τροπους μου και ισως θα πρεπει κ εγω να γινω μια απο τα ιδια.

Επεξ/σία από icenex
Δημοσ.
2 ώρες πριν, zio10 είπε

οτι εγραψε ο ice βασικα.

οι δήμοι βγάζουν σε πλειστηριασμό της θέσης. φίλος περιπτεράς μου ειπε οτι μερικές φτάνουν μεχρι και ενα χιλιάρικο τον μήνα. 

Πάντως τα ενοίκια στα περίπτερα είναι πολύ μαύρο χρήμα. Ο φιλος δίνει στην γριά 350€ αλλά δηλώνει η γριά 100€ μονο. Τον φίλο τον βολεύει γιατί αν  πεθάνει η γριά κ η αδεια πάει στον δήμο αυτος θα συνεχίσει να δίνει 100€ μεχρι να τελειώσει το συμβόλαιο.

Τα περίπτερα θα εξαφανιστούν μόνο αν τα σουπερμάρκετ πουλάνε και τσιγάρα οπως στο εξωτερικό.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...