blackdeagle Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 14 ώρες πριν, GeorgeHellas είπε Σε ξαναρωτώ.. Που είναι ο νόμος Στον είπα τον Νόμο,googlare το ,δεν ειμαι το ΣΤΕ για να στα ανέβαζω...... ακου εδω
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 3 minutes ago, blackdeagle said: Στον είπα τον Νόμο,googlare το ,δεν ειμαι το ΣΤΕ για να στα ανέβαζω...... ακου εδω Κακά τα ψέματα, δεν τον είπες, δλδ το "αριθμό" του. Πάντως σύμφωνα με αυτό http://www.aftodioikisi.gr/oikonomia/ipoxreotika-apo-avrio-ta-pos-poies-epixeiriseis-prepei-na-diathetoun/ Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών, μετά το πρώτο κύμα υποχρεωτικής αποδοχής συναλλαγών μέσω μηχανημάτων POS, που ως καταληκτική ημερομηνία έχει την 30η Ιουνίου, θα ακολουθήσουν άλλοι δυο κύκλοι: μέχρι το τέλος του 2017 θα προστεθεί μια άλλη ομάδα επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών ενώ η επόμενη ομάδα θα προστεθεί μέχρι τέλους του 2018. Τέτοιες περιπτώσεις είναι τα περίπτερα, τα μικρά καταστήματα τροφίμων, τα ψιλικατζίδικα, τα μικρά μπακάλικα κ.ά. To θεμα είναι αν έχει προστεθεί μέχρι στιγμής η "ομαδα" που λέει ή αν θα γίνει μέχρι το τέλος του 2018.
christakos07 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, chill είπε Ο προπάππους μου ήταν παγοπώλης κ ο παππούς μου βαρελάς. Δεν πεινασαν όταν οι καιροί ξεπέρασαν τα επαγγέλματα τους αλλά καταπιάστηκαν με κάτι άλλο. Προσωπικά αρέσκομαι στην συγκέντρωση. Βολεύει, πως να το κάνουμε; Προτιμώ να πηγαίνω σε ένα μέρος και να ξεμπερδεύω με τα ψώνια μου παρά σε x μέρη για να κάνω τη δουλειά μου. Στο κάτω κάτω ας απελευθερώσουν την πώληση των συγκεκριμένων αγαθών για να δούμε τι θέλει η αγορά. Τα φάρμακα δεν είναι καραμέλες και ο φαρμακοποιός του σήμερα δε θεωρείται σίγουρα παγοπώλης. Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2018 από christakos07 1
chill Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 49 λεπτά πριν, christakos07 είπε Τα φάρμακα δεν είναι καραμέλες και ο φαρμακοποιός του σήμερα δε θεωρείται σίγουρα παγοπώλης. Σίγουρα πάντως δεν..... ποιεί φάρμακα και μάλλον λειτουργεί σαν ένας οποιοσδήποτε έμπορος με εξωφρενικά ποσοστά κερδών και βασιλική κληρονομικότητα. Δεν θα πάρω. Μπορούν ξέρεις να απασχοληθούν και σαν υπάλληλοι στο s/m. Δεν είναι κακό...... Θέλοντας και μη λόγω μνημονιακής υποχρέωσης θα γίνει το πρώτο βήμα για ένα μέρος των μη συνταγογραφούμενων και θα δούμε. Υπάρχουν και τα παραδείγματα από το εξωτερικό για να θεσπιστεί σωστό πλαίσιο. Μοναδικό πρόβλημα τι άλλο; Τα συμφέροντα!!! 1 2
aris1986 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Ενα μινιμαρκετ εδω στην γειτονια μου εχει, ξεκινησε ως ψιλικατζιδικο και επεκταθηκε αργοτερα, αλλα πόλυ μιζερια μολις σκαω με καρτα τσαντιζεται, ειδικα στα τσιγαρα που δεν βγαζει σχεδον τιποτα ουτως η αλλως, με το POS τσαντιζεται ακομα πιο πολυ οταν με βλεπει, ριχνει μουτρα γιατι του κραταει η τραπεζα αλλο 1% απο τα τσιγαρα. γενικα και το σουβλατζιδικο απεναντι που εβαλε παλι μουτρα κανει οταν βγαζω καρτα. Οι ντελιβεραδες του με κοιτανε σαν το μ@λ@κα τον σπαστικο. Μην σου πω και στο κρεοπωλειο. Γενικα ρατσισμος. 1
christakos07 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 10 λεπτά πριν, chill είπε Σίγουρα πάντως δεν..... ποιεί φάρμακα και μάλλον λειτουργεί σαν ένας οποιοσδήποτε έμπορος με εξωφρενικά ποσοστά κερδών και βασιλική κληρονομικότητα. Δεν θα πάρω. Μπορούν ξέρεις να απασχοληθούν και σαν υπάλληλοι στο s/m. Δεν είναι κακό...... Θέλοντας και μη λόγω μνημονιακής υποχρέωσης θα γίνει το πρώτο βήμα για ένα μέρος των μη συνταγογραφούμενων και θα δούμε. Υπάρχουν και τα παραδείγματα από το εξωτερικό για να θεσπιστεί σωστό πλαίσιο. Μοναδικό πρόβλημα τι άλλο; Τα συμφέροντα!!! Το να αλλάξει η βασιλική κληρονομικότητα είναι κάτι το θεμιτό. Το να είναι κάποιος υπάλληλος των 600 στην καλύτερη σε supermarket και να πουλά φάρμακα, μετά από ένα τεράστιο κόστος σπουδών, είναι το λιγότερο τραγελαφικό.
GeorgeHellas Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, ThReSh είπε Κακά τα ψέματα, δεν τον είπες, δλδ το "αριθμό" του. Πάντως σύμφωνα με αυτό http://www.aftodioikisi.gr/oikonomia/ipoxreotika-apo-avrio-ta-pos-poies-epixeiriseis-prepei-na-diathetoun/ To θεμα είναι αν έχει προστεθεί μέχρι στιγμής η "ομαδα" που λέει ή αν θα γίνει μέχρι το τέλος του 2018. @ThReSh απαντώ σε εσένα γιατί ο άλλος δεν καταλαβαίνει.. Το ΚΑΔ για εκμετάλευση περιπτέρου, δεν ανήκει ακόμα στα υποχρεωτικά.. Τώρα ο άλλος, μόνο λόγια του αέρα και να επιτίθεται, ξέρει.. Κλασσικός ξερόλας... Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2018 από GeorgeHellas
tsioulak Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Στις 20/3/2018 στις 1:46 ΜΜ, christopher0016 είπε ποια σουπερμαρκετ πουλανε τσιγαρα?? μονο στο εξωτερικο το εχω δει αυτο Εχω πετύχει αλλα μονο σε μεγάλο και πολυ περιορισμένη επιλογή σημάτων.
toyo73 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 3 ώρες πριν, aris1986 είπε Ενα μινιμαρκετ εδω στην γειτονια μου εχει, ξεκινησε ως ψιλικατζιδικο και επεκταθηκε αργοτερα, αλλα πόλυ μιζερια μολις σκαω με καρτα τσαντιζεται, ειδικα στα τσιγαρα που δεν βγαζει σχεδον τιποτα ουτως η αλλως, με το POS τσαντιζεται ακομα πιο πολυ οταν με βλεπει, ριχνει μουτρα γιατι του κραταει η τραπεζα αλλο 1% απο τα τσιγαρα. γενικα και το σουβλατζιδικο απεναντι που εβαλε παλι μουτρα κανει οταν βγαζω καρτα. Οι ντελιβεραδες του με κοιτανε σαν το μ@λ@κα τον σπαστικο. Μην σου πω και στο κρεοπωλειο. Γενικα ρατσισμος. Εαν πληρωνες εσυ το 1% να εαν θα ησουν τσαμπα μαγκας. 1
aris1986 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 2 λεπτά πριν, toyo73 είπε Εαν πληρωνες εσυ το 1% να εαν θα ησουν τσαμπα μαγκας. Προβλημα τους να κατεβουν με φτυαρια και τσουγγρανες να ριξουν την κυβερνηση αμα δεν τους αρεσει, σαν το ηρωϊκο ΠΑΜΕ που εκοψε με τροχους σιδηροκατασκευες του Πειραια. Εγω δεν θα τρεχω ΑΤΜ να βγαζω λεφτα να τους τα ακουμπαω και ειδικα τσαντιζονται γιατι δεν εκοβαν αποδειξεις. Μια φορα ειπα σε εναν αποδειξη και μου λεει της εφοριας εισαι; Και μου πεταξε παλιες κομμενες αποδειξεις απο αλλους πελατες υποτιμητικα, παρε να εχεις μου πε. 1
toyo73 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Φανταζομαι δεν εισαι ελευθερος επαγγελματιας, που δεν ξερουν που να πρωτοπληρωσουν νταβατζιλικια. Εαν ησουν δεν θα τα ελεγες αυτα. 2
christopher0016 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2018 1% κραταει προμηθεια η τραπεζα για pos? πηρα σημερα χαρτακια και φιλτρακια που ηθελα δεν ειχα μετρητα εδωσα την καρτα ,ο περιπερας μου την λεει και καλα για πλακα (εγινες μοντερνος) του την λεω και εγω σιγα μην τρεχω στην τραπεζα να βγαλω λεφτα..τι το χεις το Pos . με χρεωσε 50 λεπτα παραπανω βλεπω την αποδειξη του λεω με χρεωσες 50 λεπτα παραπανω .. α 3 ευρω δεν εβαλα ? οχι του δειχνω την αποδειξη ε παρε ενα χαρτακι ακομα (0,25e) τo χαρτακι 2 θα παρω του λεω 50 λεπτα.. ε παρε 2 μου λεει ε σιγα μην ξαναπαω στον νταβατζη νομιζει ειναι εξυπνος και δεν θα εβλεπα τα 0,50 λεπτα που χρεωσε παραπανω απλα χανει εναν χρονιο πελατη. προσοχη στην αλητεια 4 1
icenex Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Βεβαια εξω απο το χορο πολλα τραγουδια λετε. Εμ βεβαια ο ενας βαριεται να τρεχει σε ατμ ο αλλος γιατι θελει το αφορολογητο.τον περιπτερα τον ρωτας που βγαζει 3 % απο τα τσιγαρα να δινει το 1% στην τραπεζα.τυχαιο ειναι που εχουν κλεισει τοσα περιπτερα; το συγκεκριμενο επαγγελμα εχει παντου νταβατζηδες.οι καρτες 1% κερδος για αυτο θα βαλουν 50 λεπτα προμηθεια τωρα να ηρεμησετε.μενει να βαλουν και 10 λεπτα στα τσιγαρα για οποιον θελει να πληρωσει με καρτα να δω μετα θα βαριεστε να πατε σε ατμ;ο καθενας τον κωλαρακο του σκεφτεται και πως θα κανει την δουλεια ευκολα χωρις να ιδρωσει ουτε το δαχτυλο του για αυτο παμε απο το κακο στο χειροτερο Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2018 από icenex 1 2
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 6 minutes ago, icenex said: τον περιπτερα τον ρωτας που βγαζει 3 % απο τα τσιγαρα να δινει το 1% στην τραπεζα. Γιατί εκείνος ρωτάει πως τα βγάζουν οι πελάτες του? 6 3
GrigM Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Ωραιο thread! Και βρεθηκα απο σποντα εδω. Γελασα λιγο μπορω να πω, με οσους στραβωσαν στην ιδεα του POS. Λες και εχω χρονο να παω στο ATM καθε φορα ή μου αρεσει να κουβαλαω χαρτι πανω μου. Κατεβαινω αγορα για δουλειες να περπατησω κιολας, μπαινω στην υπηρεσια (πχ ΔΕΗ) σκαναρω λογαριασμο, βγαζω καρτα τουτ, εφυγα.. Παω μετα για εναν καφε να χαλαρωσω, τελειωνω αποφασιζω να φυγω τουτ στο μηχανημα "Ευχαριστω καλο μεσημερι", σταματαω στο δρομο να τσιμπησω κατι, τουτ "Καλη συνεχεια!", θυμαμαι οτι θελω μια λεμονιτα και τσιγαρα, σταματαω στο περιπτερο, τουτ "Καλο μεσημερι!". Το ιδιο και σε εθνικη, εγνατια κλπ που καθε φορα σε ρωτανε "Μηπως εχετε 10 λεπτα?". "Ναι εχω αλλα γουσταρω να μαζευω τσιχλολεφτα". Να βαλουν ενα POS (το οποιο υπαρχει αλλα πρεπει να πας στο σπιτακι διπλα, να βγεις απο το αμαξι, να πας, να κανεις τη δουλεια, να ξαναμπεις στο αμαξι, να περασεις το ταμειο κ τοτε να φυγεις) να περνας σε 5"! Ετσι ειναι το σωστο και ετσι θα γινει παντου σε λιγο καιρο, θελουν δε θελουν καποιοι. Ουτε να ζηταω αποδειξη, ουτε να ψαχνω ψιλα και ρεστα, ουτε να σπαταλαω τον πολυτιμο μου χρονο σε ουρες. Ολα ωραια και καλα, γρηγορα, ξεκουραστα, καθαρα, ξεκαθαρα και επισης αναλυτικα στο κινητο/pc μου. 1 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα