Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Lezantas26 είπε

μολις εξηγησες για πιο λογο ειναι κραχτες αυτα τα προιοντα, το να μη συμφωνεις δε νομιζω να χει νοημα καθως ετσι λειτουργουν σχεδον ολα τα επαγγελματα απο παντα.

επισης, αυτο με τα 50 λεπτα ειναι καραπαρανομο και σε βαθος χρονου θα του κοστισει πιο πολυ απ το να ακριβυνει τα αλλα προιοντα για να απορροφησουν τη χασουρα. κανενας πελατης δε θα φυγει γιατι εχει 20 λεπτα  πιο ακριβα τη σοκολατα ή το γαριδακι, πολλοι ομως δε θα επιστρεψουν για να πληρωσουν 50 λεπτα νταβατζιλικι που παει στη τσεπη του περιπτερα.

αυτο με τις κλοπες ειναι αλλο θεμα, αλλο μικροκλοπες και αλλο μπηκαν μεσα και τον αδειασαν. το δευτερο ειναι παντα μεγαλη καταστροφη και δεν εχει σχεση αν εισαι περιπτερας και βγαζει 5 λεπτα κερδος ή εισαι αλουμινας και βγαζει 50 ευρω. οπως φανταζεσαι δε θα πονεσει λιγοτερο ο μαστορας αν του ανοιξουν την αποθηκη και του κλεψουν μηχανηματα συνολικης αξιας χιλιαδων ευρω ή ακομα χειροτερα να καταστρεψουν (για να παρουν χαλκο και αλλα πολυτιμα μεταλλα) μηχανηματα αξιας δεκαδων χιλιαδων.

επισης καμια σχεση δεν εχουν τα περιθωρια κερδους απο μονα τους. εμενα ο πατερας μου ηταν χρυσοχωος, ναι μεν τα περιθωρια κερδους ηταν τεραστια πουλουσε ομως μονο σε 2-3 γιορτες του χρονου (πασχα, χριστουγεννα, κλπ) και προφανως ηταν μετρημενα στα δαχτυλα (κυριολεκτικα) και μ αυτα εβγαζε τη μιση χρονια, την υπολοιπη μιση καθοταν απ το πρωι μεχρι το βραδυ να κανει τιποτα μικροδιορθωσεις για χατζιλικι και μπας και τυχει και μπει να αγορασει κανενας (αυτος ακριβως αγοραζε, ο κανενας :P). ο περιπτερας ναι μεν εχει μικρο περιθωριο κερδους και πουλαει καθε μερα εκατονταδες πραματα. και νομιζω δε χρειαζεται να παμε πισω στις ζημιες απο κλοπες ε? φανταζομαι καταλαβαινεις οτι τα 5-6 χιλιαρικα ζημια ειναι αστειο σε σχεση με τι ζημια μπορει να παθεις αν κανουν φτερα μια χουφτα χρυσα.

αυτο που θελω να πω ειναι οτι οι περιπτεραδες δεν πεινανε περισσοτερο απο αλλα επαγγελματα, ουτε χειροτερες ζημιες εχουν, ουτε μεγαλυτερο ρισκο. αρα δε βρισκω κανενα λογο για ιδιαιτερη μεταχειριση. επαγγελματιες ειναι, αφου πιστευουν δε τους συμφερουν τα τσιγαρα και οι καρτες ας μη τα πουλανε, αφου οπως λες δεν εχουν κερδος αρα αμα δε τα πουλανε το περιπτερο θα βγαζει μεγαλυτερο κερδος, σωστα? 😉

εξαρταται αν εχουν η οχι περισσοτερο κερδος! 

συμφωνω οτι ειναι κραχτες και κοντα σε αυτα ισως παρεις και κατι αλλο.. το εχουμε κανει ολοι μας.. 

εγω σκαλωσα  στο γεγονως οτι μου φαινεται αδιανοητο να πουλας κατι και στην τελικη να χανεις απο αυτο.. εχω την εντυπωση οτι μου ειχε πει οτι οταν αγορασει καποιος με καρτα μια καρτα κινητης η Paysαfe μπαινει μεσα, κανα 5 λεπτο στην καθε αγορα. 

αν φυσικα δεν παρει τιποτα αλλο.. 

οσο για τον πατερα σου, ειναι διαφορετικο παραδειγμα! μπορει να ειχε ελαχιστο κερδος, αλλα δεν εβαζε κατι απο την τσεπη του.. φαντασου για καθε εναν που θα ερχοταν για επισκευη να επρεπε να τον πληρωνει ο πατερς σου! 😅

• Απαντ. 231
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, emperor4her είπε

εξαρταται αν εχουν η οχι περισσοτερο κερδος! 

συμφωνω οτι ειναι κραχτες και κοντα σε αυτα ισως παρεις και κατι αλλο.. το εχουμε κανει ολοι μας.. 

εγω σκαλωσα  στο γεγονως οτι μου φαινεται αδιανοητο να πουλας κατι και στην τελικη να χανεις απο αυτο.. εχω την εντυπωση οτι μου ειχε πει οτι οταν αγορασει καποιος με καρτα μια καρτα κινητης η Paysαfe μπαινει μεσα, κανα 5 λεπτο στην καθε αγορα. 

αν φυσικα δεν παρει τιποτα αλλο.. 

οσο για τον πατερα σου, ειναι διαφορετικο παραδειγμα! μπορει να ειχε ελαχιστο κερδος, αλλα δεν εβαζε κατι απο την τσεπη του.. φαντασου για καθε εναν που θα ερχοταν για επισκευη να επρεπε να τον πληρωνει ο πατερς σου! 😅

θα μπορουσε κανεις να πει οτι αν ειναι να ξοδευει ολη του τη μερα για να πληρωνει ρευμα και νοικι στο μαγαζι καλυτερα να δουλευε ντελιβερι, αλλα οκ ας μη το μετρησουμε το χρονο του πατερα μου καθως ο ιδιος ειναι ο επιχειρηματιας.

υπαρχουν σκρουτζομαγαζα που αν αγορασεις τα εξαρτηματα του πισι σου τον συναρμολογουν χωρις κοστος. για την υπηρεσια της συναρμολογησης παιρνει τιποτα το καταστημα? οχι. οι εργατοωρες του τεχνικου ειναι τζαμπα? οχι. γιατι τοτε να προσφερεις αυτην την υπηρεσια? για να προτιμησω να αγορασω απο εσενα ολα τα εξαρτηματα απο σενα και ας ειναι πιο ακριβα.

δωρεαν μεταφορικα, το ιδιο. ακριβα μελανια, φτηνοι εκτυπωτες, το ιδιο. ε νομιζω δεν εχει νοημα να κατσουμε να βαλουμε ποσα επαγγελματα χρησιμοποιουν κραχτες καθημερινα για να φερουν πελατες.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Lezantas26 είπε

οκ. υπαρχουν σκρουτζομαγαζα που αν αγορασεις τα εξαρτηματα του πισι σου τον συναρμολογουν χωρις κοστος. για την υπηρεσια της συναρμολογησης παιρνει τιποτα το καταστημα? οχι. οι εργατοωρες του τεχνικου ειναι τζαμπα? οχι. γιατι τοτε να προσφερεις αυτην την υπηρεσια? για να προτιμησω να αγορασω απο εσενα ολα τα εξαρτηματα απο σενα και ας ειναι πιο ακριβα.

δωρεαν μεταφορικα, το ιδιο. ακριβα μελανια, φτηνοι εκτυπωτες, το ιδιο. ε νομιζω δεν εχει νοημα να κατσουμε να βαλουμε ποσα επαγγελματα χρησιμοποιουν κραχτες καθημερινα για να φερουν πελατες.

δε διαφωνω, αλλα εισαι σιγουρος οτι η εργατοωρα του τεχνικου αραγε πχ που θα κανει 1-2 ωρες να συνδεσει τα εξαρτηματα θα ειναι μεγαλυτερα απο το κερδος του μαγαζιου απο τα πραγματα που θα αγορασεις? 

εννοω οτι αν τα πραγματα κανουν λεμε 500ευρω, και το μαγαζι εχει κερδος 100, δεν ειναι προβλημα να πληρωσει 20 τον τεχνικο.. 

τεσπα, δεν προσπαθω να αποδειξω κατι, ουτε προσπαθω να δικαιωσω τους περιπτεραδες! απλα μου εκανε εντυπωση και τιποτα αλλο! 

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

μολις εξηγησες για πιο λογο ειναι κραχτες αυτα τα προιοντα, το να μη συμφωνεις δε νομιζω να χει νοημα καθως ετσι λειτουργουν σχεδον ολα τα επαγγελματα απο παντα.

Δεν ξέρω σε ποια επαγγέλματα αναφέρεσαι, πάντως τα τσιγάρα και οι κάρτες για τα περίπτερα ΔΕΝ ήταν κράχτες. Ειδικά τα τσιγάρα μέχρι και πριν 15 χρόνια έδιναν στον περιπτερά καθαρό περιθώριο κέρδους 8%, τα τσιγάρα είχαν σημαντικό μερίδιο στα κέρδη του περιπτέρου.

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, emperor4her είπε

δε διαφωνω, αλλα εισαι σιγουρος οτι η εργατοωρα του τεχνικου αραγε πχ που θα κανει 1-2 ωρες να συνδεσει τα εξαρτηματα θα ειναι μεγαλυτερα απο το κερδος του μαγαζιου απο τα πραγματα που θα αγορασεις? 

εννοω οτι αν τα πραγματα κανουν λεμε 500ευρω, και το μαγαζι εχει κερδος 100, δεν ειναι προβλημα να πληρωσει 20 τον τεχνικο.. 

τεσπα, δεν προσπαθω να αποδειξω κατι, ουτε προσπαθω να δικαιωσω τους περιπτεραδες! απλα μου εκανε εντυπωση και τιποτα αλλο! 

προφανως και οχι.

και ο περιπτερας αν δει οτι απ τη καρτα χανει 3 λεπτα και καθε 10 καρτες (30 λεπτα) πουλαει μαζι μια σοκολατα τοτε αν πουλαει καθε σοκολατα με 30 λεπτα κερδος βγαινει ισα ισα. αν τη πουλαει με 50 λεπτα κερδος τοτε οι 10 καρτες του εβγαλαν κερδος 20 λεπτα. και αυτο ειναι μονο το αμεσο κερδος, σιγα μη ξερει ο μεσος ελληνας περιπτερας τι ειναι το εμμεσο κερδος απ τον πελατη που θα ξαναγυρισει να αγορασει κατι αλλο..

σου εκανε εντυπωση διοτι στην ελλαδα τη λεξη επιχειρηματικοτητα την εχουμε.. ας μη πω, αστο να παει στο καλο. και δε το λεω για σενα, αν δεν εισαι επιχειρηματιας οκ λογικο να μη σ ενδιαφερει, ειναι χαζο ομως να παει ο καθε κιτσος και μητσος να ανοιξει μαγαζι και να μην εχει κανει την μελετη του, ενω ειναι ξεφτιλα να ειναι χρονια επιχειρηματιες και να μην ξερουν βασικες εννοιες επιχειρηματικοτητας.

υποψη δε λεω οτι ολα αυτα θα φερουν κερδη και θα πετυχεις, οπως ειπα σε προηγουμενα ποστ νεκρη οικονομια = οι περισσοτερες επιχειρησεις θα αποτυχουν. αλλες πιθανοτητες εχει καποιος που καθισε και ασχοληθηκε και αλλο καποιος που δεν..

1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Δεν ξέρω σε ποια επαγγέλματα αναφέρεσαι, πάντως τα τσιγάρα και οι κάρτες για τα περίπτερα ΔΕΝ ήταν κράχτες. Ειδικά τα τσιγάρα μέχρι και πριν 15 χρόνια έδιναν στον περιπτερά καθαρό περιθώριο κέρδους 8%, τα τσιγάρα είχαν σημαντικό μερίδιο στα κέρδη του περιπτέρου.

αν δεν ειχαν τα τσιγαρα, θα ειχαν κατι αλλο για κραχτη. ακομα και το να τα σκας στο δημο για να εισαι μεσα στη πλατεια και να φαινεται η πραματια σου κραχτης ειναι, αλλιως θα ανοιγαν ψιλικατζιδικο.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

αν δεν ειχαν τα τσιγαρα, θα ειχαν κατι αλλο για κραχτη. ακομα και το να τα σκας στο δημο για να εισαι μεσα στη πλατεια και να φαινεται η πραματια σου κραχτης ειναι, αλλιως θα ανοιγαν ψιλικατζιδικο.

Άλλο έγραψα εγώ και άλλο σχολιάζεις εσύ, δεν βγαίνει άκρη έτσι.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Άλλο έγραψα εγώ και άλλο σχολιάζεις εσύ, δεν βγαίνει άκρη έτσι.

εγραψα

"ετσι λειτουργουν σχεδον ολα τα επαγγελματα απο παντα." (εννοω οτι εχουν προιοντα ή υπηρεσιες ως κραχτες)

και απαντας

"Δεν ξέρω σε ποια επαγγέλματα αναφέρεσαι, πάντως τα τσιγάρα και οι κάρτες για τα περίπτερα ΔΕΝ ήταν κράχτες. Ειδικά τα τσιγάρα μέχρι και πριν 15 χρόνια έδιναν στον περιπτερά καθαρό περιθώριο κέρδους 8%, τα τσιγάρα είχαν σημαντικό μερίδιο στα κέρδη του περιπτέρου."

ειπα εγω ποτε οτι σονι και καλα ειχαν παντα τα περιπτερα τα τσιγαρα ως κραχτες? και να ηθελα να το πω, ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ. απ τη στιγμη ομως που δεν βγαζουν κερδος και τα περιπτερα ακομα συνεχιζουν και τα πουλανε κατι σημαινει. ή ειναι χαζοι ολοι οι περιπτεραδες ή τα τσιγαρα ειναι πλεον κραχτες και ας μην ηταν χτες. τοτε χρησιμοποιουσαν αλλα προιοντα ή υπηρεσιες ως κραχτες (σου εδωσα και ενα παραδειγμα). δεν ειμαι περιπτερας για να ξερω ολα τα κολπα της δουλειας, ειναι ομως αστειο να πιστευουμε οτι δεν χρησιμοποιουσαν μεθοδους για να προβληθουν εναντι του ανταγωνισμου και για προσελκησουν πελατες

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

εγραψα

"ετσι λειτουργουν σχεδον ολα τα επαγγελματα απο παντα." (εννοω οτι εχουν προιοντα ή υπηρεσιες ως κραχτες)

22 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

ειπα εγω ποτε οτι σονι και καλα ειχαν παντα τα περιπτερα τα τσιγαρα ως κραχτες?

Δεν είχες γράψει μόνο αυτό, στην ίδια πρόταση είχες γράψει κι άλλα, είχες σχολιάσει άλλο post το οποίο αναφερόταν σε συγκεκριμένο προϊόν.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Δεν είχες γράψει μόνο αυτό, στην ίδια πρόταση είχες γράψει κι άλλα, είχες σχολιάσει άλλο post το οποίο αναφερόταν σε συγκεκριμένο προϊόν.

μα αυτη ειναι ολη η προταση

"μολις εξηγησες για πιο λογο ειναι κραχτες αυτα τα προιοντα, το να μη συμφωνεις δε νομιζω να χει νοημα καθως ετσι λειτουργουν σχεδον ολα τα επαγγελματα απο παντα."

και απαντουσα σ αυτο το κομματι που ποσταρε ενα αλλο παληκαρι

"οταν ενας περιπτερας πουλαει καθημερινα κατα κυριο λογο τσιγαρα-καρτες, γιατι μη γελιομαστε.. ο περισσοτερος κοσμος αυτα παει να παρει στο περιπτερο.."

και απ οσο θυμαμαι για τσιγαρα λεγαμε πιο πριν..

τελος παντων, δεν θυμαμαι τι εγραψα λαθος, ομως ασχετα με το τι χαζομαρες γραφω εγω οι εποχες αλλαζουν. χτες τα τσιγαρα ηταν καλο "κομματι της πιτας", σημερα ειναι κραχτης, αυριο μπορει να μη καπνιζει κανενας και να μη τα πουλανε καν. μεχρι "χτες" δεν υπηρχαν 24ωρα περιπτερα με ντελιβερι και τωρα ξεπηδανε σα τα μανιταρια. "αυριο" μπορει να σου κανουν και δωρο μασαζ (αν το κανουν παντως εγω θα ψωνισω😂). οποιος μπορει και ακολουθει τις αλλαγες εξασφαλιζει το μεροκαμματο του, οι υπολοιποι..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Και γιατί ένα προϊόν να έχει στάνταρ τιμή από το κράτος και να μην ορίζει την τιμή αυτός που το πουλάει; Γιατί να απαγορεύεται να πουλήσει την κάρτα 20 λεπτά παραπάνω; Θέλω μια σοβαρή και λογική απάντηση και όχι ένα ξερό ότι το λέει ο νόμος..

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Liakos10 είπε

Και γιατί ένα προϊόν να έχει στάνταρ τιμή από το κράτος και να μην ορίζει την τιμή αυτός που το πουλάει; Γιατί να απαγορεύεται να πουλήσει την κάρτα 20 λεπτά παραπάνω; Θέλω μια σοβαρή και λογική απάντηση και όχι ένα ξερό ότι το λέει ο νόμος..

Καταρχήν οι κάρτες κινητής τηλεφωνίας δεν είναι διατιμημένο είδος, για αυτό και οι περισσότεροι πωλητές (μη πω όλοι) τις πουλάνε 50 λεπτά παραπάνω.

Για άλλα είδη που είναι διατιμημένα (πχ τσιγάρα) φαντάζομαι μόνο ο νομοθέτης μπορεί να σου απαντήσει στην ερώτηση σου.

Επισκέπτης
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Liakos10 είπε

🤷‍♂️

ειδικα για τα τσιγαρα που πολλα κρατη τα υπερκοστολογουν ως ενα μετρο αποτροπης, στη συγκεκριμενη φαση που οι πωλητες "παρακαλανε" να μπορουσαν να τα ακριβυνουν νομιζω θα επρεπε να θεσουν ενα κατωτατο οριο και να αφησουν ανοιχτο το ποσο ψηλα θελει να πουλησει καποιος.

2 σε 1 μαλακτικο και σαμπουαν μαζι :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

με τα ηλεκτρονικα τσιγαρα τα iqos κλπ βγαινει κανενα φραγκο ή οπως τα τσιγαρα ;

και κατι αλλο. που μπορω να βρω αυτους που προμηθεύουν με τσιγαρα τα περιπτερα ; στην αθηνα μου εχουν πει ειναι 2-3 που παιζουν μπαλα.

Επεξ/σία από POS
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, POS είπε

με τα ηλεκτρονικα τσιγαρα τα iqos κλπ βγαινει κανενα φραγκο ή οπως τα τσιγαρα ;

και κατι αλλο. που μπορω να βρω αυτους που προμηθεύουν με τσιγαρα τα περιπτερα ; στην αθηνα μου εχουν πει ειναι 2-3 που παιζουν μπαλα.

ισως 2-3 ανα προαστιο 

http://kioskexpo.gr/lista-ektheton/

http://marketexpo.gr/ekthetes/lista-ektheton-2/

τα λεφτα δεν βγαινουν μονο  απο καθε πακετο οπως διαβασα πριν, αλλα απο τα μπονους-τζιρους-βιτρινες(διαφημιση-θεση προιοντος)...

τα pos σε μεγαλο τζιρο εχουν μπονους ή σχεδον ατοκα δανεια και σιγουρα κατω απο 1%....Αλλα μεσα στην κριση απεκτησαν προμηθειες που παλια δεν υπηρχαν οποτε ο μικρομεσαίος βγαινει εκτος

υπηρχε μια οδηγια ε.ε. να περιορισει τις προμήθειες..δεν εφαρμοστηκε ποτε..

Επεξ/σία από kage
  • Thanks 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, kage είπε

τα pos σε μεγαλο τζιρο εχουν μπονους ή σχεδον ατοκα δανεια και σιγουρα κατω απο 1%....Αλλα μεσα στην κριση απεκτησαν προμηθειες που παλια δεν υπηρχαν οποτε ο μικρομεσαίος βγαινει εκτος

υπηρχε μια οδηγια ε.ε. να περιορισει τις προμήθειες..δεν εφαρμοστηκε ποτε..

υπάρχουν και υπηρεσιες με pos που βοηθανε τους μικρομεσαιους. η οδηγια της ΕΕ για να μειωθουν οι προμηθειες εχει εφαρμοστει εδω και 1.5-2 χρονια και ξερεις τι εγινε ;

επεσαν οι προμηθειες στις visa και mastercard προσωπικες καρτες του ΕΟΧ και ανεβηκαν οι εκτος ΕΟΧ και οι εταιρικές κάρτες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...