POS Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, Lumini είπε παιδια ξεχνατε οτι η προμηθεια ειναι αυτη που δινει τα bonus σας στις καρτες, pay2go , yellows κλπ Μεγαλο ποσοστο χρηματων γυρναει ξανα στο μαγαζι, οταν ο αλλος θα ερθει να εξαργυρώσει ποντους. Επισης παιρνει ποσοστο εκτος απο την τραπεζα, και η Visa-Mastercard. καμια σχεση. μη μπλεκεις λεφτα με yellows , αστερακια και καρδουλες. ο επιχειρηματιας δεν θα πληρωσει τον υπαλληλο και τον προμηθευτη με yellows. 3 ώρες πριν, Peripteras89 είπε όταν είσαι υπάλληλος και έχεις εισόδημα 10.000 το χρόνο και από αυτά ξοδεύεις τις 8.000 Όταν έρχεται η ώρα για φόρο εισοδήματος γιατί το κράτος δεν αφαιρεί τον φόρο που έχεις αποδώσει αγοράζοντας 8000 πράγματα και σε φορολογεί πάνω στο φορο που έχεις ήδη πληρώσει καταναλώνοντας ? όταν στις 365.000 τζίρο τα 2500 έχουν πάει στην τράπεζα γιατί να τα φορολογηθεί ο επιχειρηματίας ως δικό του εισοδημα ? Η τράπεζα σε ποιες προμήθειες που βαζει σου έχει δώσει ποτέ απόδειξη με ΦΠΑ πανω? Η τράπεζα γιατί να έχει ποσοστό στη συνολική τιμή ενός προϊόντος( Αφού δεν το αγορασαμε μαζι) και όχι ποσοστό στο κερδος και ανάλογη φορολόγηση ? όταν εγώ παίρνω το Winston 3,88 και πουλάω 4.00 από που και ως που να έχει το 1,2% στα 4.00 και όχι στα 0,12? πόσες ζημιές μοιράζεται η τράπεζα μαζί μου στην επιχείρηση και γιατί όταν πάω για τα και καλά δωρεάν ρολα χαρτί μου λέει πάρε 1-2 από τη στιγμή που εγώ ξοδεύω κιβώτιο ολόκληρο σε ένα μηνα? το κράτος φορολογεί πάνω στο φορο, αφαιμαξε τους πάντες για να ανακεφαλαιοποιησει τους τοκογλύφους των γερμανικών και γαλλικών τραπεζών, οι μισθοί έγιναν πείνας, η Ευρώπη μοιάζει να φλερτάρει με τον ολοκληρωτισμό , το κράτος κουρευει χρέη απατεώνων αλλά δεν επιβραβεύει όσους δεν χρωστούν ούτε 1 ευρώ, δεν ρίχνει τη φορολογία ως κίνητρο και παράλληλα να κόψει κωλους σε όσους κλέβουν, που είναι το φως στο τούνελ ? και μιλάμε για εκμοντερνισμο και μέλλον ? στα χωριά μας με ανταλλαγές Και όλα μαύρα. Έτσι πρέπει με τους αληταραδες. κάθε φορά που ανοίγεις το πορτοφόλι σου κάτι παίρνει το κράτος και στο τέλος ζηταει κι αλλα, κανείς δεν χρωστά σε ένα κράτος κλέφτη και πονηρό , όταν άνοιξα μαγαζί οι λογιστές μου εξήγησαν πως είναι τα πράγματα και τι να κάνω για να επιβιώσω όλοι λένε ΚΛΕΨΕ προσεκτικά αλλά ΚΛΕΨΕ, που είναι λοιπόν η πολιτική της διαφάνειας και του εκσυγχρονισμού ? με 100% προκαταβολή φόρου ? με χαράτσια στους δικους μας κοπους για καταναλωτικά που οι τράπεζες εδωσαν? μαζί αξιολόγησαμε τον δανειοληπτη? με γλέντια στη φοροδιαφυγή που το ίδιο το κράτος δημιούργησε εδώ και 70 χρόνια ? Είναι γελοίο λοιπόν να πιστεύει κανείς ότι αν από σήμερα κιόλας κοβαμε όλοι αποδείξεις το κράτος αύριο θα επιβραβευε τους πολίτες, αν τους ενδιέφερε θα το είχαν κάνει, πάρτυ ήθελαν, πάρτυ έγινε. ο Βρουτσης λέει θα κυνηγήσει την παράνομη εργασία και ο Νεοδημοκράτης λογιστής μου μου λέει βάλε ΙΚΑ 11.00 ΜΕ 15.00 τέτοια ώρα θα περάσουν (Έτσι ήταν πριν το 2015) Όλα μιλημενα, ξανα όπως πριν, να το θυμάστε έρχεται μνημόνιο και εκλογές ξανα σορρυ για το κατεβατό H γραφή για πολλούς ανθρώπους (και για εμένα) λειτουργεί ο αγχολυτικό, ως σάκος του μποξ… Οι προμήθειες από τις τράπεζες (όπως τα 2.500 ευρώ που αναφέρεις) περνάνε κανονικότατα στα έξοδα της επιχείρησης. Η τράπεζα κάθε μήνα σου εκδίδει αναλυτικό statement το οποίο δίνεις στον λογιστή σου και σου περνάει τις προμήθειες της τράπεζας από τις συναλλαγές με κάρτες στα έξοδα σου και φυσικά δεν φορολογείσαι για αυτά τα 2.500 ευρώπουλα. Η προμήθεια της τράπεζας 1.2% που αναφέρεις στα 4 ευρώ είναι 0.048 ευρώ. Άρα από τα 0.12 ευρώ που έχεις κέρδος στο Winston εσύ βγάζεις 0.072 ευρώ. Σου παίρνουν δηλαδή το 40% από το κέρδος σου (δεν το λες και λίγο). Άσχετο τόσο μεγάλη προμήθεια σου έχουν ? στα περίπτερα που έχουν και τσιγάρα συνήθως παίζουν κάτω από 1% (μήπως να αλλάξεις πάροχο στα POS ; ) Σχετικά με την υποχρεωτική εγκατάσταση των POS να σας γράψω και κάτι ακόμα το οποίο λίγοι γνωρίζουν. Όταν υποχρέωσαν σχεδόν το 90% των επιχειρήσεων να βάλουν POS η Ελλάδα είχε capital controls και αναγκαστικά οδήγησαν τους επιχειρηματίες να πάρουν POS μόνο από Ελληνικές τράπεζες και να μην έχουν το δικαίωμα επιλογής POS από ξένη τράπεζα που ίσως να τους συμφέρει καλύτερα. Βέβαια από τον Σεπτέμβρη του 2019 που έφυγαν τα capital controls αυτό άλλαξε και ορισμένοι επιχειρηματίες επιστρέφουν τα Ελληνικά POS πίσω στις τράπεζες και βάζουν POS από ξένες τράπεζες. Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2020 από POS
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 13 ώρες πριν, Liakos10 είπε Προφανώς και θα πρεπε να υπάρχει προμήθεια αλλά είναι νταβατζιλίκι όταν σε υποχρεώνει με νόμο. Χέστηκα πώς θα συντηρήσει το σύστημα σε κάτι που σου επιβάλει να κάνεις, από την στιγμή που στο επιβάλει πρόβλημά του, όχι πρόβλημα μου και όχι πρόβλημά σου. Το λες και μόνος σου «Όποιος θέλει να παρέχει στους πελάτες του τη δυνατότητα να πληρώσουν με κάρτα αναγκαστικά πληρώνει κάποια προμήθεια για τις συναλλαγές». Στην περίπτωση μας δεν υπάρχει «όποιος θέλει», υπάρχει παρέχεις pos θες δε θες. Επίσης για άλλες χώρες έχω ακούσει ότι εδώ και πολλά χρόνια έχουν παντού pos με τη διαφορά ότι δεν τους υποχρέωσαν να το κάνουν, οπότε δεν μπορούμε να συγκρίνουμε αν όντως ισχύει αυτό. Φυσικά και την υπολογίζεις. Όταν τζιράρεις 2μιση χιλιάρικα ημερησίως και τα 1000 είναι pos για βάλε να δεις πόσα χάνεις ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ Αν θέλετε να μιλάτε αόριστα οκ μαγκιά σας. Να βλέπουμε όμως τα πράγματα πως έχουν και όχι απλά να λέμε ότι οι έλληνες επιχειρηματίες είναι κουτοπόνηροι και κλαίγονται και και και.. Να μιλάμε αντικειμενικά κρίνοντας όλες τις πλευρές σωστά και όχι όπως μας βολεύει. Γιατί να ανεβάσω τον καφέ 10 λεπτά, ζήτησα pos; ζήτησα υπηρεσία τραπέζης; δε θέλω ούτε pos ούτε να ανεβάσω τον καφέ. Με υποχρεώνεις να το κάνω άρα είναι νταβατζιλίκι. Ακόμα και στις περιπτώσεις που η προμήθεια πάει στον πελάτη πάλι χαμένοι είμαστε όλοι εκτός του κράτους και της τράπεζας. Δεν βρίσκω να καταλήγουμε σε αντίθετα συμπεράσματα ούτε ότι διαφωνούμε. Εγώ είμαι ένας υπαλληλάκος σε εστίαση πολλά χρόνια και ξέρω πολύ καλά πώς λειτουργούν τα πράματα. Βάζεις pos στα τρώει η τράπεζα, δεν βάζεις pοs χάνεις πελάτες, αν ανεβάσεις τον καφέ χάνεις πελάτες. Αν επιτρέπεις το κάπνισμα τρως πρόστιμο, αν το απαγορεύεις χάνεις πελάτες και πάει λέγοντας.. Έτσι πάνε τα πράματα παιδιά, μην τα βάζετε τόσο έντονα με τα μαγαζιά από παντού στραπάτσο τρώνε. Τώρα αν νομίζετε ότι ο μέσος επιχειρηματίας πλουτίζει και κλαίγεται είστε βαθιά γελασμένοι. Δεν εχει σχεση αν ζητησες, ετσι προβλεπεται κ ετσι πρεπει να κανεις. Τελος. Επισης, εγω μιλαω για αυτους που κλαιγονται οτι τους τρωνε το τζιρο λες και το κοστος δε παει στο πελατη. Οποτε ναι κλαψες ειναι, ειδικα οταν ειναι δεδομενο πως αν αυριο φυγουν τα pos δε θα αλλαξουν οι τιμες ουτε ενα σεντ. Στις ζημιες μαζι στα κερδη μονοι τους. Οποτε εγω σα πελατης γιατι να υποστηριξω να φυγουν τα pos? Αφου τα πληρωνω εχει δεν εχει ας μου μεινει η ευκολια τουλαχιστον. Επισης γι αυτο που λες αν ειναι πλουσιοι, πολλοι επιχειρηματιες ειτε απο τυχη ειτε επειδη ειχαν γνωσεις και τις εφαρμοσαν εχουν καταφερει πολλα. Οποτε εχουμε 3 κατηγοριες. Αυτοί που πετυχαν, αυτοί που απετυχαν και βαλαν λουκετο, αυτοι που απετυχαν αλλα δε λενε να το παραδεχτουν και τους φταιει το pos, το δισεκτο ετος, κλπ. Επιχειρηση σημαινει ρισκο, υπαρχουν πιθανοτητες δηλαδη και για αποτυχια. Οταν η οικονομια ειναι νεκρη δε μπορεις να εχεις πολλες επιχειρησεις που θα πετυχουν, οι περισσοτερες θα αποτυχουν. Δε φταιει κανενα pos που οι ελληνες νομιζουν οτι ξερουν τι χρειαζεται μια επιχειρηση και καταληγουν νατρωνε τα μουτρα τους.
POS Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε Επιχειρηση σημαινει ρισκο, υπαρχουν πιθανοτητες δηλαδη και για αποτυχια. Οταν η οικονομια ειναι νεκρη δε μπορεις να εχεις πολλες επιχειρησεις που θα πετυχουν, οι περισσοτερες θα αποτυχουν. Δε φταιει κανενα pos που οι ελληνες νομιζουν οτι ξερουν τι χρειαζεται μια επιχειρηση και καταληγουν νατρωνε τα μουτρα τους. Έτσι... αλλιώς 9 με 5.. "σιγουρια", "ασφάλεια" και να πεφτει κάθε μήνα ο μισθός. Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2020 από POS
Liakos10 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 14 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε Δεν εχει σχεση αν ζητησες, ετσι προβλεπεται κ ετσι πρεπει να κανεις. Τελος. Επισης, εγω μιλαω για αυτους που κλαιγονται οτι τους τρωνε το τζιρο λες και το κοστος δε παει στο πελατη. Οποτε ναι κλαψες ειναι, ειδικα οταν ειναι δεδομενο πως αν αυριο φυγουν τα pos δε θα αλλαξουν οι τιμες ουτε ενα σεντ. Στις ζημιες μαζι στα κερδη μονοι τους. Οποτε εγω σα πελατης γιατι να υποστηριξω να φυγουν τα pos? Αφου τα πληρωνω εχει δεν εχει ας μου μεινει η ευκολια τουλαχιστον. Επισης γι αυτο που λες αν ειναι πλουσιοι, πολλοι επιχειρηματιες ειτε απο τυχη ειτε επειδη ειχαν γνωσεις και τις εφαρμοσαν εχουν καταφερει πολλα. Οποτε εχουμε 3 κατηγοριες. Αυτοί που πετυχαν, αυτοί που απετυχαν και βαλαν λουκετο, αυτοι που απετυχαν αλλα δε λενε να το παραδεχτουν και τους φταιει το pos, το δισεκτο ετος, κλπ. Επιχειρηση σημαινει ρισκο, υπαρχουν πιθανοτητες δηλαδη και για αποτυχια. Οταν η οικονομια ειναι νεκρη δε μπορεις να εχεις πολλες επιχειρησεις που θα πετυχουν, οι περισσοτερες θα αποτυχουν. Δε φταιει κανενα pos που οι ελληνες νομιζουν οτι ξερουν τι χρειαζεται μια επιχειρηση και καταληγουν νατρωνε τα μουτρα τους. Συγνώμη δικτατορία έχουμε; Θα βγαίνουν νόμοι και απαγορεύεται να τους κατακρίνουμε δηλαδή; Θα μου πετάνε άδικους φόρους και χαράτσια και θα λέω ναι ωραία πάρε τα λεφτά μου χωρίς παράπονα; Δεν είπα να φύγουν τα pos ούτε είμαι κατά τους. Είπα ότι τα βάλανε με λάθος τρόπο έτσι ώστε να κονομάνε μόνο αυτοί και οι υπόλοιποι να τρωγόμαστε μεταξύ μας. Εσύ μιλάς για μια μερίδα επιχειρηματιών, εγώ μιλάω γενικά και δε μ' αρέσει καθόλου αυτός ο διχασμός πελάτης εναντίον επιχειρηματία. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 4 λεπτά πριν, Liakos10 είπε Συγνώμη δικτατορία έχουμε; Θα βγαίνουν νόμοι και απαγορεύεται να τους κατακρίνουμε δηλαδή; Θα μου πετάνε άδικους φόρους και χαράτσια και θα λέω ναι ωραία πάρε τα λεφτά μου χωρίς παράπονα; Δεν είπα να φύγουν τα pos ούτε είμαι κατά τους. Είπα ότι τα βάλανε με λάθος τρόπο έτσι ώστε να κονομάνε μόνο αυτοί και οι υπόλοιποι να τρωγόμαστε μεταξύ μας. Εσύ μιλάς για μια μερίδα επιχειρηματιών, εγώ μιλάω γενικά και δε μ' αρέσει καθόλου αυτός ο διχασμός πελάτης εναντίον επιχειρηματία. Οποιος θελει να κατακρινει να το κανει, αλλα να βαλει παντελονια και να πει εμενα δε μ αρεσει πως το επεβαλλαν και να γινει διαλογος για το αμα επρεπε να μπουν ετσι τα pos ή οχι. Οχι να κρυβονται πισω και να λενε μα ο κακομοιρος ο καταναλωτης. Να θυμισω οτι αυτοι που τωρα σκεφτονται το κακομοιρο καταναλωτη εχουν κανει τα τερατα τις εποχες των παχιων αγελαδων, τωρα που δε τους παιρνει τους επιασε ο πονος. Οποτε ο διαχωρισμος καταναλωτη - επιχειρηση ειναι παλιος και δε φταιει κανενα pos, απλα ειναι το καινουργιο "hit" των κλαψιαρηδων.
POS Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 52 λεπτά πριν, Liakos10 είπε τα βάλανε με λάθος τρόπο Πολύ σωστό… κοίταξε τι έγινε, ανάγκασαν τους επιχειρηματίες να βάλουν POS, οι ελληνικές εταιρίες-τράπεζες που βάζουν pos αναπτυχθήκαν πολύ γρήγορα και όχι φυσιολογικά και η αγορά κορέστηκε γρήγορα. τώρα οι ξένοι παίχτες που μπαίνουν στην ελληνική αγορά παίρνουν ένα κομμάτι της αγοράς. Αν εξαιρέσεις την viva η οποία παίζει και μπάλα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης οι υπόλοιποι που παίζουν μπάλα μόνο στην Ελλάδα θα χάνουν κάθε μέρα μερίδιο της αγοράς αν δεν αναπτυχθούν με άλλες υπηρεσίες ή ακόμα και να βγουν εκτός Ελλάδος. Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2020 από POS
emperor4her Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Φιλος περιπτερας που κουβεντιαζαμε κατι πριν κατι μερες μου ειπε οτι απο την πωληση της Paysafe εχει κερδος 0,6 και αν πληρωσει καποιος με καρτα αυτος πληρωνει στην τραπεζα 0,9. αν οντως ισχυουν αυτα τα νουμερα, οχι απλα δεν εχει κερδος, αλλα χανει και απο πανω
POS Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 8 λεπτά πριν, emperor4her είπε Φιλος περιπτερας που κουβεντιαζαμε κατι πριν κατι μερες μου ειπε οτι απο την πωληση της Paysafe εχει κερδος 0,6 και αν πληρωσει καποιος με καρτα αυτος πληρωνει στην τραπεζα 0,9. αν οντως ισχυουν αυτα τα νουμερα, οχι απλα δεν εχει κερδος, αλλα χανει και απο πανω ποσο κανει μια paysafe ;
emperor4her Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 10ευρω νομιζω. και νομιζω το ιδιο ισχυει και στις καρτες για κινητα που κανουν νομιζω 12Ε
POS Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 2 λεπτά πριν, emperor4her είπε 10ευρω νομιζω. και νομιζω το ιδιο ισχυει και στις καρτες για κινητα που κανουν νομιζω 12Ε αρα η τραπεζα του παιρνει απο 0.70 εως 0.10 ευρω αν ο πελατης τη πληρωσει με καρτα.
emperor4her Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 1 λεπτό πριν, POS είπε αρα η τραπεζα του παιρνει απο 0.70 εως 0.10 ευρω αν ο πελατης τη πληρωσει με καρτα. οποτε, αν αυτος εχει οντως κερδος 10λεπτα, τοτε ειναι προβλημα..
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, emperor4her είπε οποτε, αν αυτος εχει οντως κερδος 10λεπτα, τοτε ειναι προβλημα.. Δηλαδη ολα τα επαγγελματα του κοσμου που προσφερουν προιοντα ή υπηρεσιες "κραχτες" ειναι προβληματικα? Οι καρτες και τα τσιγαρα δεν ειναι για να βγαλει κερδος το περιπτερο απ αυτα, αλλα για να φερει το πελατη που θελει τη καρτα και να τον δελεασει να παρει και κατι αλλο. Γιατι νομιζεις έχουν τη πραματεια φατσα φορα και ρισκαρουν με τους ελαφροχερηδες και δε τα χουν ολα μεσα στο περιπτερο? Βασικα μια διόρθωση, δε ρισκαρουν με τους κλεφτες, ειναι σιγουρο οτι καποια αντικειμενα θα κλαπουν και το κοστος τους εχει προστεθει κ αυτο μεσα στη τελικη τιμη. Ετσι παει, ολα τα κοστη θα μεταβουν στο καταναλωτη, δεν δουλευει για τη ψυχη της μανας του ο περιπτερας να βγαλει τα προς το ζην θελει Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2020 από Επισκέπτης
POS Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, emperor4her είπε οποτε, αν αυτος εχει οντως κερδος 10λεπτα, τοτε ειναι προβλημα.. σωστα. τοτε γιατι πουλαει ενα προιον που τον βαζει μεσα ;;
emperor4her Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 16 λεπτά πριν, POS είπε σωστα. τοτε γιατι πουλαει ενα προιον που τον βαζει μεσα ;; στην τελικη δεν τον βαζει μεσα, οι περισσοτεροι χρεωνουν +0,50 λεπτα και εχει και αυτος το κερδος του. εχω την εντυπωση νομιμα πλεον (η με καποιο παραθυρακι) 43 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε Δηλαδη ολα τα επαγγελματα του κοσμου που προσφερουν προιοντα ή υπηρεσιες "κραχτες" ειναι προβληματικα? Οι καρτες και τα τσιγαρα δεν ειναι για να βγαλει κερδος το περιπτερο απ αυτα, αλλα για να φερει το πελατη που θελει τη καρτα και να τον δελεασει να παρει και κατι αλλο. Γιατι νομιζεις έχουν τη πραματεια φατσα φορα και ρισκαρουν με τους ελαφροχερηδες και δε τα χουν ολα μεσα στο περιπτερο? Βασικα μια διόρθωση, δε ρισκαρουν με τους κλεφτες, ειναι σιγουρο οτι καποια αντικειμενα θα κλαπουν και το κοστος τους εχει προστεθει κ αυτο μεσα στη τελικη τιμη. Ετσι παει, ολα τα κοστη θα μεταβουν στο καταναλωτη, δεν δουλευει για τη ψυχη της μανας του ο περιπτερας να βγαλει τα προς το ζην θελει δεν συμφωνω.. οταν ενας περιπτερας πουλαει καθημερινα κατα κυριο λογο τσιγαρα-καρτες, γιατι μη γελιομαστε.. ο περισσοτερος κοσμος αυτα παει να παρει στο περιπτερο.. δεν υπαρχει κερδος απο αυτα.. επισης, αυτο με τις μικροκλοπες δεν ισχυει.. η βασικα ισχυει εν μερη! και το λεω αυτο διοτι θυμαμαι πριν 2 χρονια του ειχαν κλεψει τσιγαρα αξιας 5-6 χιλιαρικα.. αυτα τα λεφτα δεν βγαινουν.. μου φαινεται αδικο να εχουν τοσο ελαχιστο κερδος, αλλα πιος ειμαι εγω να το κρινω, δεν εχω αλλωστε καμια σχεση με το αντικειμενο, απλα δεν το γνωριζα και εμεινα μ@λ@κας οταν μου ειπε για κερδος και εξοδα Pos
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, emperor4her είπε στην τελικη δεν τον βαζει μεσα, οι περισσοτεροι χρεωνουν +0,50 λεπτα και εχει και αυτος το κερδος του. εχω την εντυπωση νομιμα πλεον (η με καποιο παραθυρακι) δεν συμφωνω.. οταν ενας περιπτερας πουλαει καθημερινα κατα κυριο λογο τσιγαρα-καρτες, γιατι μη γελιομαστε.. ο περισσοτερος κοσμος αυτα παει να παρει στο περιπτερο.. δεν υπαρχει κερδος απο αυτα.. επισης, αυτο με τις μικροκλοπες δεν ισχυει.. η βασικα ισχυει εν μερη! και το λεω αυτο διοτι θυμαμαι πριν 2 χρονια του ειχαν κλεψει τσιγαρα αξιας 5-6 χιλιαρικα.. αυτα τα λεφτα δεν βγαινουν.. μου φαινεται αδικο να εχουν τοσο ελαχιστο κερδος, αλλα πιος ειμαι εγω να το κρινω, δεν εχω αλλωστε καμια σχεση με το αντικειμενο, απλα δεν το γνωριζα και εμεινα μ@λ@κας οταν μου ειπε για κερδος και εξοδα Pos μολις εξηγησες για πιο λογο ειναι κραχτες αυτα τα προιοντα, το να μη συμφωνεις δε νομιζω να χει νοημα καθως ετσι λειτουργουν σχεδον ολα τα επαγγελματα απο παντα. επισης, αυτο με τα 50 λεπτα ειναι καραπαρανομο και σε βαθος χρονου θα του κοστισει πιο πολυ απ το να ακριβυνει τα αλλα προιοντα για να απορροφησουν τη χασουρα. κανενας πελατης δε θα φυγει γιατι εχει 20 λεπτα πιο ακριβα τη σοκολατα ή το γαριδακι, πολλοι ομως δε θα επιστρεψουν για να πληρωσουν 50 λεπτα νταβατζιλικι που παει στη τσεπη του περιπτερα. αυτο με τις κλοπες ειναι αλλο θεμα, αλλο μικροκλοπες και αλλο μπηκαν μεσα και τον αδειασαν. το δευτερο ειναι παντα μεγαλη καταστροφη και δεν εχει σχεση αν εισαι περιπτερας και βγαζει 5 λεπτα κερδος ή εισαι αλουμινας και βγαζει 50 ευρω. οπως φανταζεσαι δε θα πονεσει λιγοτερο ο μαστορας αν του ανοιξουν την αποθηκη και του κλεψουν μηχανηματα συνολικης αξιας χιλιαδων ευρω ή ακομα χειροτερα να καταστρεψουν (για να παρουν χαλκο και αλλα πολυτιμα μεταλλα) μηχανηματα αξιας δεκαδων χιλιαδων. επισης καμια σχεση δεν εχουν τα περιθωρια κερδους απο μονα τους. εμενα ο πατερας μου ηταν χρυσοχωος, ναι μεν τα περιθωρια κερδους ηταν τεραστια πουλουσε ομως μονο σε 2-3 γιορτες του χρονου (πασχα, χριστουγεννα, κλπ) και προφανως ηταν μετρημενα στα δαχτυλα (κυριολεκτικα) και μ αυτα εβγαζε τη μισα λεφτα της χρονιας, για τα αλλα μισα καθοταν απ το πρωι μεχρι το βραδυ να κανει τιποτα μικροδιορθωσεις για χατζιλικι και μπας και τυχει και μπει να αγορασει κανενας (αυτος ακριβως αγοραζε, ο κανενας ). ο περιπτερας ναι μεν εχει μικρο περιθωριο κερδους, αλλα πουλαει καθε μερα εκατονταδες πραματα. και νομιζω δε χρειαζεται να παμε πισω στις ζημιες απο κλοπες ε? φανταζομαι καταλαβαινεις οτι τα 5-6 χιλιαρικα ζημια ειναι αστειο σε σχεση με τι ζημια μπορει να παθεις αν κανουν φτερα μια χουφτα χρυσα. αυτο που θελω να πω ειναι οτι οι περιπτεραδες δεν πεινανε περισσοτερο απο αλλα επαγγελματα, ουτε χειροτερες ζημιες εχουν, ουτε μεγαλυτερο ρισκο. αρα δε βρισκω κανενα λογο για ιδιαιτερη μεταχειριση. επαγγελματιες ειναι, αφου πιστευουν δε τους συμφερουν τα τσιγαρα και οι καρτες ας μη τα πουλανε, αφου οπως λες δεν εχουν κερδος αρα αμα δε τα πουλανε το περιπτερο θα βγαζει μεγαλυτερο κερδος, σωστα? 😉 Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2020 από Επισκέπτης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα