Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, POS είπε

ολους. σου ειπε κανεις πως δεν εχουν pos τα επαγγελματα που αναφερεις ;

Δεν ειναι ότι δεν έχουν ποσ,  αλλά όταν ο κόσμος ακούει  650 και χωρίς απόδειξη 400 όλοι εκεί κάνουν την κότα,  για να γλιτώσουν το 200αρι. Στον μηχανικό το 400 γίνεται 150 κοκ. Οπότε  καλό είναι να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους γιατί κάνεις δεν σκέφτεται το κράτος και τους νόμους σε τριψήφια νούμερα, μόνο στα κέρματα κάνουμε τους μάγκες.

Επεξ/σία από Peripteras89
  • Like 1
  • Απαντ. 231
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Peripteras89 είπε

Δεν ειναι ότι δεν έχουν ποσ,  αλλά όταν ο κόσμος ακούει  650 και χωρίς απόδειξη 400 όλοι εκεί κάνουν την κότα,  για να γλιτώσουν το 200αρι. Στον μηχανικό το 400 γίνεται 150 κοκ. Οπότε  καλό είναι να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους γιατί κάνεις δεν σκέφτεται το κράτος και τους νόμους σε τριψήφια νούμερα, μόνο στα κέρματα κάνουμε τους μάγκες.

φυσικα και ισχυει αυτο που γραφεις αλλα υπαρχουν και εξαιρεσεις. και οι εξαιρεσεις δεν εχουν να κανουν με το κρατος. παλι τη τσεπη τους κοιτανε.

Δημοσ.

Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι το κράτος έκανε αυτό που το βολεύει και βόλεψε και τις τράπεζες και άφησε εδώ εμάς να πλακωνόμαστε πελάτες VS επιχειρήσεις για το ποιος από τους δύο είναι πιο χαμένος/κερδισμένος.
Εξ' αρχής ήμουν στραβωμένος με το υποχρεωτικό pos διότι δεν γίνεται ρε φίλε να μου πουλάς με το στανιό υπηρεσίες που δεν θέλω. Αφού το κάνεις υποχρεωτικό κομμένες οι προμήθειες, τι νταβατζιλίκι είναι αυτό. Όπως επίσης αυτή η μούφα με το αφορολόγητο, με το στανιό να πληρώσεις με κάρτα αλλιώς πλερώ εφορία, ξεφτιλίκια ξεφτιλισμένου συστήματος.
Καλό είναι οι επιχειρηματίες που δεν γουστάρουν τα pos, να τα βάζουν με το κράτος που έκανε έτσι τη φάση και όχι με τους πελάτες που απλά κοιτάνε την ευκολία τους. Πάντα την ευκολία και την τσέπη τους κοιτούσαν οι καταναλωτές και πάντα αυτό θα κάνουν, γιατί να μην το κάνουν και γιατί να τους κατηγορήσεις;
Από την άλλη οι καταναλωτές καλό είναι να μη λένε μεγάλες κουβέντες γιατί αν πλήρωναν αυτοί την προμήθεια συναλλαγής pos δε θα σκεφτόντουσαν με τον ίδιο τρόπο. Ο νόμος μπάζει και μπάζει ακριβώς στο σημείο που κερδισμένοι βγαίνουν μόνο οι τράπεζες, το κράτος και ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Liakos10 είπε

Εξ' αρχής ήμoυν στραβωμένος με το υποχρεωτικό pos διότι δεν γίνεται ρε φίλε να μου πουλάς με το στανιό υπηρεσίες που δεν θέλω. Αφού το κάνεις υποχρεωτικό κομμένες οι προμήθειες, τι νταβατζιλίκι είναι αυτό.

Οι προμήθειες % για κάθε συναλλαγή δεν είναι νταβατζιλίκι.

Όλο αυτό το τεράστιο – παγκόσμιο σύστημα με τις ηλεκτρονικές πληρωμές δεν συντηρείται από μόνο του. Τα σχήματα καρτών (VISA, MasterCard κλπ) δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα, επιχειρήσεις είναι οι οποίες παρέχουν μια υπηρεσία και φυσικά θέλουν να βγάζουν λεφτά από αυτή (όπως και εσύ που έχεις δική σου επιχείρηση).

Όποιος θέλει να παρέχει στους πελάτες του τη δυνατότητα να πληρώσουν με κάρτα αναγκαστικά πληρώνει κάποια προμήθεια για τις συναλλαγές (η οποία προμήθεια δεν πάει όλη στις τράπεζες).

Αυτό βέβαια που θα μπορούσε να κάνει το κράτος είναι να κάνει αυτό που έχουν κάνει στην Αυστραλία, μιας και ο νόμος εκεί επιτρέπει στους επιχειρηματίες να αναγράφουν σε εμφανή σημείο πως αν ο πελάτης πληρώσει με κάρτα θα χρεωθεί αυτός την προμήθεια για τη συναλλαγή (όχι βέβαια πως και στην Ελλάδα σε αρκετές περιπτώσεις δεν την χρεώνονται οι πελάτες, απλά γίνεται ανεπίσημα).

australia-1.JPG

australia-2.JPG

Επεξ/σία από POS
  • Like 1
  • Sad 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Liakos10 είπε

Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι το κράτος έκανε αυτό που το βολεύει και βόλεψε και τις τράπεζες και άφησε εδώ εμάς να πλακωνόμαστε πελάτες VS επιχειρήσεις για το ποιος από τους δύο είναι πιο χαμένος/κερδισμένος.
Εξ' αρχής ήμουν στραβωμένος με το υποχρεωτικό pos διότι δεν γίνεται ρε φίλε να μου πουλάς με το στανιό υπηρεσίες που δεν θέλω. Αφού το κάνεις υποχρεωτικό κομμένες οι προμήθειες, τι νταβατζιλίκι είναι αυτό. Όπως επίσης αυτή η μούφα με το αφορολόγητο, με το στανιό να πληρώσεις με κάρτα αλλιώς πλερώ εφορία, ξεφτιλίκια ξεφτιλισμένου συστήματος.
Καλό είναι οι επιχειρηματίες που δεν γουστάρουν τα pos, να τα βάζουν με το κράτος που έκανε έτσι τη φάση και όχι με τους πελάτες που απλά κοιτάνε την ευκολία τους. Πάντα την ευκολία και την τσέπη τους κοιτούσαν οι καταναλωτές και πάντα αυτό θα κάνουν, γιατί να μην το κάνουν και γιατί να τους κατηγορήσεις;
Από την άλλη οι καταναλωτές καλό είναι να μη λένε μεγάλες κουβέντες γιατί αν πλήρωναν αυτοί την προμήθεια συναλλαγής pos δε θα σκεφτόντουσαν με τον ίδιο τρόπο. Ο νόμος μπάζει και μπάζει ακριβώς στο σημείο που κερδισμένοι βγαίνουν μόνο οι τράπεζες, το κράτος και ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ.

Αντε παλι.. γιατι ποιος τη πληρωνει τη προμηθεια? Και μη μου πεις ο επιχειρηματιας, γελανε και οι πετρες. Με τον ενα ή τον αλλο τροπο το κοστος θα παει στο πελατη οποτε ειναι αστειο οτι κλαιγονται οι επιχειρηματίες. (δεν ειναι αστειο, ξερουν τι κανουν)

Επισης, αυριο να βγαλεις και πος και φορους και τα παντα δε θα πεσουν οι τιμες ουτε ενα σεντ, ολα στη τσεπη θα τα βαλουν. Και βασικα αυτο ειναι και ο μονος λογος που κλαιγονται, βρηκαν ευκαιρια μπας και  μεγαλωσουν τα κερδη αφηνοντας τις αυξημενες τιμες χωρις να προσφέρουν τις αναλογες υπηρεσιες

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

Αντε παλι.. γιατι ποιος τη πληρωνει τη προμηθεια? Και μη μου πεις ο επιχειρηματιας, γελανε και οι πετρες. Με τον ενα ή τον αλλο τροπο το κοστος θα παει στο πελατη οποτε ειναι αστειο οτι κλαιγονται οι επιχειρηματίες. 

Επισης, αυριο να βγαλεις και πος και φορους και τα παντα δε θα πεσουν οι τιμες ουτε ενα σεντ, ολα στη τσεπη θα τα βαλουν. Και βασικα αυτο ειναι και ο μονος λογος που κλαιγονται, βρηκαν ευκαιρια να κλαφτουν μπας και  μεγαλωσουν τα κερδη αφηνοντας τις αυξημενες τιμες χωρις να προσφέρουν τις αναλογες υπηρεσιες

μα δεν είναι τίποτα. απο 2 ευρώ ο καφες με 1.5% προμηθεια θα παει 2.03 ευρω. 😛 λένε για τις προμήθειες αλλά αν τα βάλεις κάτω τα νούμερα είναι γελοία... συν οτι περνάνε και στα έξοδα της επιχείρησης.

οταν μιλάμε για συναλλαγες με κάρτες από 50Κ ή 100Κ ευρω και πανω τον χρονο εκει η προμηθεια εχει καποια ουσια να την υπολογίζεις.

Επεξ/σία από POS
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, POS είπε

μα δεν είναι τίποτα. απο 2 ευρώ ο καφες με 1.5% προμηθεια θα παει 2.03 ευρω. 😛 λένε για τις προμήθειες αλλά αν τα βάλεις κάτω τα νούμερα είναι γελοία... συν οτι περνάνε και στα έξοδα της επιχείρησης.

οταν μιλάμε για συναλλαγες με κάρτες από 50Κ ή 100Κ ευρω και πανω τον χρονο εκει η προμηθεια εχει καποια ουσια να την υπολογίζεις.

Κοιτα, δεν ειναι γελοιο απ την αποψη οτι αμα το αποροφησει η επιχειρηση σου μειωνει το κερδος.

Απ την αλλη αυξανεις 10 λεπτα το καφε και το 99% των πελατων ουτε π θα ασχοληθει. Οποτε οχι μονο μεσα δε μπαινεις, βγαζεις και κερδος. Και μετα κλαιγεσαι να βγαλεις το πος να μεινει και ο καφες στα 10 λεπτα πανω.

Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι δε ξερω αυτοι που κλαιγονται για το πος (και χτες για το φπα, και προχτες για κατι αλλο) απλα ειναι κουτοπονηροι ελληναρες ή τοσο ανιδεοι που τα πιστεουν αυτα που λενε..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, POS είπε

Οι προμήθειες % για κάθε συναλλαγή δεν είναι νταβατζιλίκι.

Όλο αυτό το τεράστιο – παγκόσμιο σύστημα με τις ηλεκτρονικές πληρωμές δεν συντηρείται από μόνο του. Τα σχήματα καρτών (VISA, MasterCard κλπ) δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα, επιχειρήσεις είναι οι οποίες παρέχουν μια υπηρεσία και φυσικά θέλουν να βγάζουν λεφτά από αυτή (όπως και εσύ που έχεις δική σου επιχείρηση).

Όποιος θέλει να παρέχει στους πελάτες του τη δυνατότητα να πληρώσουν με κάρτα αναγκαστικά πληρώνει κάποια προμήθεια για τις συναλλαγές (η οποία προμήθεια δεν πάει όλη στις τράπεζες).

Αυτό βέβαια που θα μπορούσε να κάνει το κράτος είναι να κάνει αυτό που έχουν κάνει στην Αυστραλία, μιας και ο νόμος εκεί επιτρέπει στους επιχειρηματίες να αναγράφουν σε εμφανή σημείο πως αν ο πελάτης πληρώσει με κάρτα θα χρεωθεί αυτός την προμήθεια για τη συναλλαγή (όχι βέβαια πως και στην Ελλάδα σε αρκετές περιπτώσεις δεν την χρεώνονται οι πελάτες, απλά γίνεται ανεπίσημα).

Προφανώς και θα πρεπε να υπάρχει προμήθεια αλλά είναι νταβατζιλίκι όταν σε υποχρεώνει με νόμο. Χέστηκα πώς θα συντηρήσει το σύστημα σε κάτι που σου επιβάλει να κάνεις, από την στιγμή που στο επιβάλει πρόβλημά του, όχι πρόβλημα μου και όχι πρόβλημά σου. Το λες και μόνος σου «Όποιος θέλει να παρέχει στους πελάτες του τη δυνατότητα να πληρώσουν με κάρτα αναγκαστικά πληρώνει κάποια προμήθεια για τις συναλλαγές». Στην περίπτωση μας δεν υπάρχει «όποιος θέλει», υπάρχει παρέχεις pos θες δε θες.
Επίσης για άλλες χώρες έχω ακούσει ότι εδώ και πολλά χρόνια έχουν παντού pos με τη διαφορά ότι δεν τους υποχρέωσαν να το κάνουν, οπότε δεν μπορούμε να συγκρίνουμε αν όντως ισχύει αυτό.

6 ώρες πριν, POS είπε

Φυσικά και την υπολογίζεις. Όταν τζιράρεις 2μιση χιλιάρικα ημερησίως και τα 1000 είναι pos για βάλε να δεις πόσα χάνεις ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

6 ώρες πριν, Lezantas26 είπε

Κοιτα, δεν ειναι γελοιο απ την αποψη οτι αμα το αποροφησει η επιχειρηση σου μειωνει το κερδος.

Απ την αλλη αυξανεις 10 λεπτα το καφε και το 99% των πελατων ουτε π θα ασχοληθει. Οποτε οχι μονο μεσα δε μπαινεις, βγαζεις και κερδος. Και μετα κλαιγεσαι να βγαλεις το πος να μεινει και ο καφες στα 10 λεπτα πανω.

Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι δε ξερω αυτοι που κλαιγονται για το πος (και χτες για το φπα, και προχτες για κατι αλλο) απλα ειναι κουτοπονηροι ελληναρες ή τοσο ανιδεοι που τα πιστεουν αυτα που λενε..

Αν θέλετε να μιλάτε αόριστα οκ μαγκιά σας. Να βλέπουμε όμως τα πράγματα πως έχουν και όχι απλά να λέμε ότι οι έλληνες επιχειρηματίες είναι κουτοπόνηροι και κλαίγονται και και και.. Να μιλάμε αντικειμενικά κρίνοντας όλες τις πλευρές σωστά και όχι όπως μας βολεύει.
Γιατί να ανεβάσω τον καφέ 10 λεπτά, ζήτησα pos; ζήτησα υπηρεσία τραπέζης; δε θέλω ούτε pos ούτε να ανεβάσω τον καφέ. Με υποχρεώνεις να το κάνω άρα είναι νταβατζιλίκι. Ακόμα και στις περιπτώσεις που η προμήθεια πάει στον πελάτη πάλι χαμένοι είμαστε όλοι εκτός του κράτους και της τράπεζας. Δεν βρίσκω να καταλήγουμε σε αντίθετα συμπεράσματα ούτε ότι διαφωνούμε.

Εγώ είμαι ένας υπαλληλάκος σε εστίαση πολλά χρόνια και ξέρω πολύ καλά πώς λειτουργούν τα πράματα. Βάζεις pos στα τρώει η τράπεζα, δεν βάζεις pοs χάνεις πελάτες, αν ανεβάσεις τον καφέ χάνεις πελάτες. Αν επιτρέπεις το κάπνισμα τρως πρόστιμο, αν το απαγορεύεις χάνεις πελάτες και πάει λέγοντας.. Έτσι πάνε τα πράματα παιδιά, μην τα βάζετε τόσο έντονα με τα μαγαζιά από παντού στραπάτσο τρώνε. Τώρα αν νομίζετε ότι ο μέσος επιχειρηματίας πλουτίζει και κλαίγεται είστε βαθιά γελασμένοι.

Επεξ/σία από Liakos10
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Liakos10 είπε

Προφανώς και θα πρεπε να υπάρχει προμήθεια αλλά είναι νταβατζιλίκι όταν σε υποχρεώνει με νόμο. Χέστηκα πώς θα συντηρήσει το σύστημα σε κάτι που σου επιβάλει να κάνεις, από την στιγμή που στο επιβάλει πρόβλημά του, όχι πρόβλημα μου και όχι πρόβλημά σου. Το λες και μόνος σου «Όποιος θέλει να παρέχει στους πελάτες του τη δυνατότητα να πληρώσουν με κάρτα αναγκαστικά πληρώνει κάποια προμήθεια για τις συναλλαγές». Στην περίπτωση μας δεν υπάρχει «όποιος θέλει», υπάρχει παρέχεις pos θες δε θες.
Επίσης για άλλες χώρες έχω ακούσει ότι εδώ και πολλά χρόνια έχουν παντού pos με τη διαφορά ότι δεν τους υποχρέωσαν να το κάνουν, οπότε δεν μπορούμε να συγκρίνουμε αν όντως ισχύει αυτό.

Φυσικά και την υπολογίζεις. Όταν τζιράρεις 2μιση χιλιάρικα ημερησίως και τα 1000 είναι pos για βάλε να δεις πόσα χάνεις ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αν θέλετε να μιλάτε αόριστα οκ μαγκιά σας. Να βλέπουμε όμως τα πράγματα πως έχουν και όχι απλά να λέμε ότι οι έλληνες επιχειρηματίες είναι κουτοπόνηροι και κλαίγονται και και και.. Να μιλάμε αντικειμενικά κρίνοντας όλες τις πλευρές σωστά και όχι όπως μας βολεύει.
Γιατί να ανεβάσω τον καφέ 10 λεπτά, ζήτησα pos; ζήτησα υπηρεσία τραπέζης; δε θέλω ούτε pos ούτε να ανεβάσω τον καφέ. Με υποχρεώνεις να το κάνω άρα είναι νταβατζιλίκι. Ακόμα και στις περιπτώσεις που η προμήθεια πάει στον πελάτη πάλι χαμένοι είμαστε όλοι εκτός του κράτους και της τράπεζας. Δεν βρίσκω να καταλήγουμε σε αντίθετα συμπεράσματα ούτε ότι διαφωνούμε.

Εγώ είμαι ένας υπαλληλάκος σε εστίαση πολλά χρόνια και ξέρω πολύ καλά πώς λειτουργούν τα πράματα. Βάζεις pos στα τρώει η τράπεζα, δεν βάζεις pοs χάνεις πελάτες, αν ανεβάσεις τον καφέ χάνεις πελάτες. Αν επιτρέπεις το κάπνισμα τρως πρόστιμο, αν το απαγορεύεις χάνεις πελάτες και πάει λέγοντας.. Έτσι πάνε τα πράματα παιδιά, μην τα βάζετε τόσο έντονα με τα μαγαζιά από παντού στραπάτσο τρώνε. Τώρα αν νομίζετε ότι ο μέσος επιχειρηματίας πλουτίζει και κλαίγεται είστε βαθιά γελασμένοι.

1.000 euro την μερα τζιρο με καρτες σημαινει πως η τραπεζα εχει προμηθεια στην επιχειρηση που εργαζεσαι 0.7% (ισως και 0.45%) αλλα ας υπολογίσουμε με το 0.7%.

άρα μιλαμε για 365.000 ευρω τζιρο το χρονο και με το 0.7% η τράπεζα παιρνει 2.555 euro το χρονο. τα θεωρεις πολλά τα 2.555 στα 365.000 ευρω όταν σου παρεχει την ευκολία να μπορείς να δέχεσαι ηλεκτρονικές πληρωμές ;

το προβλημα ομως δεν ειναι η προμηθεια % ειναι οτι οι συναλλαγές με κάρτες ειναι ευκολότερο να διασταυρωθούν που σημαίνει πως πρέπει να κοπει αποδειξη. στα 365.000 ευρω το 24% που ειναι ο ΦΠΑ ειναι 87.600 ευρω + ο φόρος 26% επι τον κερδων στο τελος του ετους εχουμε 94.900 ευρω, βάλε και την προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος.. και ένα 5% αν δώσει μέρισμα η επιχείρηση + λειτουργικά έξοδα.

αρα απο τα 365.000 ευρω του τζιρου τα 182.500 ευρω (φπα και φορος 26%) καταληγουν στο κρατος, το πρόβλημα λοιπόν δεν ειναι η προμήθεια από τα POS αλλά η υψηλη φορολογία των επιχειρήσεων.

Επεξ/σία από POS
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παιδια ξεχνατε οτι η προμηθεια ειναι αυτη που δινει τα bonus σας στις καρτες, pay2go , yellows κλπ Μεγαλο ποσοστο χρηματων γυρναει ξανα στο μαγαζι, οταν ο αλλος θα ερθει να εξαργυρώσει ποντους. Επισης παιρνει ποσοστο εκτος απο την τραπεζα, και η Visa-Mastercard.

Επεξ/σία από Lumini
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, POS είπε

1.000 euro την μερα τζιρο με καρτες σημαινει πως η τραπεζα εχει προμηθεια στην επιχειρηση που εργαζεσαι 0.7% (ισως και 0.45%) αλλα ας υπολογίσουμε με το 0.7%.

άρα μιλαμε για 365.000 ευρω τζιρο το χρονο και με το 0.7% η τράπεζα παιρνει 2.555 euro το χρονο. τα θεωρεις πολλά τα 2.555 στα 365.000 ευρω όταν σου παρεχει την ευκολία να μπορείς να δέχεσαι ηλεκτρονικές πληρωμές ;

το προβλημα ομως δεν ειναι η προμηθεια % ειναι οτι οι συναλλαγές με κάρτες ειναι ευκολότερο να διασταυρωθούν που σημαίνει πως πρέπει να κοπει αποδειξη. στα 365.000 ευρω το 24% που ειναι ο ΦΠΑ ειναι 87.600 ευρω + ο φόρος 26% επι τον κερδων στο τελος του ετους εχουμε 94.900 ευρω, βάλε και την προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος.. και ένα 5% αν δώσει μέρισμα η επιχείρηση + λειτουργικά έξοδα.

αρα απο τα 365.000 ευρω του τζιρου τα 182.500 ευρω (φπα και φορος 26%) καταληγουν στο κρατος, το πρόβλημα λοιπόν δεν ειναι η προμήθεια από τα POS αλλά η υψηλη φορολογία των επιχειρήσεων.

Δεν πάει έτσι φίλε. Δηλαδή αν εγώ σε υποχρεώσω να έχεις στο σπίτι σου μια υπηρεσία επειδή συμφέρει και κοστίζει λίγο θα σ' αρέσει; Σ' αρέσει που πληρώνεις φόρους ερτ άσχετα αν βλέπεις ή αν έχεις τηλεόραση;
Το πρόβλημα είναι ότι επειδή το κράτος είναι ανίκανο να ελέγξει τα μαγαζιά τους βάζει νταβατζιλίκια και την πληρώνουν και αυτοί που δεν παρανομούν. Και φυσικά σε όλο αυτό κερδίζει το κράτος και οι τράπεζες. Αν το κράτος θέλει υποχρεωτικό pos να πληρώσει αυτό τις προμήθειες και όχι το μαγαζί. Υπάρχουν πολλές υπηρεσίες στη ζωή μας που μας διευκολύνουν και μας λύνουν τα χέρια αλλά εμείς επιλέγουμε αν τις θέλουμε ή όχι. Δεν ξέρω πώς αλλιώς να το πω για να καταλάβεις το σκεπτικό μου και πόσο με λάθος τρόπο το επέβαλαν στα μαγαζιά. Μόνο στη σκέψη ότι με βάζουν να πληρώνω για κάτι που δε θέλω να έχω με εξοργίζει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, Liakos10 είπε

Δεν πάει έτσι φίλε. Δηλαδή αν εγώ σε υποχρεώσω να έχεις στο σπίτι σου μια υπηρεσία επειδή συμφέρει και κοστίζει λίγο θα σ' αρέσει; Σ' αρέσει που πληρώνεις φόρους ερτ άσχετα αν βλέπεις ή αν έχεις τηλεόραση;
Το πρόβλημα είναι ότι επειδή το κράτος είναι ανίκανο να ελέγξει τα μαγαζιά τους βάζει νταβατζιλίκια και την πληρώνουν και αυτοί που δεν παρανομούν. Και φυσικά σε όλο αυτό κερδίζει το κράτος και οι τράπεζες. Αν το κράτος θέλει υποχρεωτικό pos να πληρώσει αυτό τις προμήθειες και όχι το μαγαζί. Υπάρχουν πολλές υπηρεσίες στη ζωή μας που μας διευκολύνουν και μας λύνουν τα χέρια αλλά εμείς επιλέγουμε αν τις θέλουμε ή όχι. Δεν ξέρω πώς αλλιώς να το πω για να καταλάβεις το σκεπτικό μου και πόσο με λάθος τρόπο το επέβαλαν στα μαγαζιά. Μόνο στη σκέψη ότι με βάζουν να πληρώνω για κάτι που δε θέλω να έχω με εξοργίζει.

καταλαβαινω τι λες και οτι σε υποχρεώνουν να το εχεις δεν σε υποχρεώνουν ομως να το χρησιμοποιεις. τα αποσυνδέεις απο το internet και τελος.

αλλά να στο πω και αλλιως. ειτε μας αρεσει ειτε οχι η αγορα παει προς της ηλεκτρονικες πληρωμες, σημερα ειναι οι καρτες, αυριο μπορει να ειναι πχ ενα κρυπτονόμισμα.

το κρατος ειπε πως μια μεγαλη μεριδα απο τους φορολογικους του κατοικους πρεπει να ξοδευουν το 30% των εισοδηματων τους με ηλεκτρονικα μεσα (αρα και καρτες) - δεν συμφωνω με αυτη τη λογικη αλλα δυστυχως ετσι ειναι.

αρα οταν θα ερθει ο πελατης να πληρωσει και δεν θα εχεις pos πολυ απλά θα παει στον διπλανο που εχει pos. και οχι μονο εχασες τον πελατη αλλα ισως το πει και σε 2-3 ακομα πως "κοιτα.. αυτος δεν εχει pos να πηγαινετε στον διπλα".

όποιος επιχειρηματιας αρνειται να προσαρμοστει με τα δεδομενα της εποχης η επιχειρηση του θα εχει προβλημα βιωσιμότητας. και ο σκλαβενιτης ουτε ιστοσελίδα έχει ούτε φυσικά e-shop ειχε ποτε αλλα αγορασε το caremarket.gr για να ειναι μεσα στα πραγματα.

η προσαρμοστικότητα και η ευελιξία είναι απαραίτητα συστατικά για τη βιωσιμότητα μιας επιχείρησης.

Επεξ/σία από POS
Δημοσ.

Συμφωνώ. Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι είναι καλό να γίνεται με επιβλητικό τρόπο. Άλλο η κοινωνία να φέρει τις ηλεκτρονικές πληρωμές με τον καιρό γιατί βολεύει και άλλο να στο επιβάλουν. Κι εγώ ψωνίζω ηλεκτρονικά είτε μέσω ιντερνετ είτε pos επειδή με βολεύει πώς θα γίνει. Αλλά είμαι πολύ κατά του υποχρεωτικού pos και του αφορολογήτου μέσω e-payments γιατί πάει ενάντια στην ελευθερία του να ψωνίζω έτσι επειδή το θέλω και όχι επειδή με υποχρεώνουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

όταν είσαι υπάλληλος  και έχεις εισόδημα 10.000 το χρόνο και από αυτά ξοδεύεις τις 8.000 Όταν έρχεται η ώρα για φόρο εισοδήματος γιατί  το κράτος δεν αφαιρεί τον φόρο που έχεις αποδώσει αγοράζοντας 8000 πράγματα  και σε φορολογεί πάνω στο φορο που έχεις ήδη πληρώσει καταναλώνοντας ?

όταν στις 365.000 τζίρο  τα 2500 έχουν πάει στην τράπεζα γιατί να τα φορολογηθεί ο επιχειρηματίας ως δικό του εισοδημα ? Η τράπεζα σε ποιες προμήθειες που βαζει σου έχει δώσει ποτέ απόδειξη με ΦΠΑ πανω? 

Η τράπεζα γιατί να έχει ποσοστό στη συνολική τιμή ενός προϊόντος( Αφού δεν το αγορασαμε μαζι) και όχι ποσοστό στο κερδος και ανάλογη φορολόγηση ? όταν εγώ παίρνω το Winston 3,88 και πουλάω 4.00 από που και ως που να έχει το 1,2% στα 4.00 και όχι στα 0,12? πόσες ζημιές μοιράζεται η τράπεζα μαζί μου στην επιχείρηση και γιατί όταν πάω για τα και καλά δωρεάν ρολα χαρτί μου λέει πάρε 1-2 από τη στιγμή που εγώ ξοδεύω κιβώτιο ολόκληρο σε ένα μηνα? το κράτος φορολογεί πάνω στο φορο, αφαιμαξε τους πάντες για να ανακεφαλαιοποιησει τους τοκογλύφους των γερμανικών και γαλλικών τραπεζών, οι μισθοί έγιναν πείνας, η Ευρώπη μοιάζει να φλερτάρει με τον ολοκληρωτισμό , το κράτος κουρευει χρέη απατεώνων αλλά δεν επιβραβεύει όσους δεν χρωστούν ούτε 1 ευρώ,  δεν ρίχνει τη φορολογία ως κίνητρο και παράλληλα  να κόψει κωλους σε όσους κλέβουν, που είναι το φως στο τούνελ ? και μιλάμε για εκμοντερνισμο και μέλλον ? στα χωριά μας με ανταλλαγές Και όλα μαύρα.  Έτσι πρέπει με τους αληταραδες. κάθε φορά που ανοίγεις το πορτοφόλι σου κάτι παίρνει το κράτος και στο τέλος ζηταει κι αλλα, κανείς δεν χρωστά σε ένα κράτος κλέφτη και πονηρό , όταν άνοιξα μαγαζί οι λογιστές μου εξήγησαν πως είναι τα πράγματα και τι να κάνω για να επιβιώσω όλοι λένε ΚΛΕΨΕ  προσεκτικά αλλά ΚΛΕΨΕ, που είναι λοιπόν η πολιτική της διαφάνειας και του εκσυγχρονισμού ? με 100% προκαταβολή φόρου ? με χαράτσια στους δικους μας κοπους για καταναλωτικά που οι τράπεζες εδωσαν? μαζί αξιολόγησαμε  τον δανειοληπτη? με γλέντια στη φοροδιαφυγή που το ίδιο το κράτος δημιούργησε εδώ και 70 χρόνια ? Είναι γελοίο λοιπόν να πιστεύει κανείς ότι αν από σήμερα κιόλας κοβαμε όλοι αποδείξεις το κράτος αύριο θα επιβραβευε τους πολίτες,  αν τους ενδιέφερε θα το είχαν κάνει, πάρτυ ήθελαν, πάρτυ έγινε. ο Βρουτσης λέει θα κυνηγήσει την παράνομη εργασία και ο Νεοδημοκράτης λογιστής μου μου λέει βάλε ΙΚΑ 11.00 ΜΕ 15.00 τέτοια ώρα θα περάσουν (Έτσι ήταν πριν το 2015) Όλα μιλημενα, ξανα όπως πριν,   να το θυμάστε έρχεται μνημόνιο και εκλογές ξανα 

σορρυ για το κατεβατό :)

Επεξ/σία από Peripteras89
Δημοσ.

Εμείς ζητάμε απόδειξη στα κέρματα και την ίδια στιγμή ο Τσοχατζόπουλος χρεώνει στον ελληνικό λαό  60.000€ για κουρτίνες.. 

Αλλά τι λέω τον έπιασαν τον κλέφτη πολιτικό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...