Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 4/3/2020 στις 10:40 ΜΜ, Peripteras89 είπε

Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες τα τσιγάρα δεν υπόκεινται σε διατιμηση (Δεν είναι προφορολογημενα με στάνταρ υποχρεωτική τιμή πώλησης, αλλά μπορεί να πουλήσει κάνεις όσο μπορεί (βλέπε Κυπρος) ,οπότε θα ήταν μια καλή λύση για τον κλάδο αλλά για το κράτος τα τσιγάρα είναι ταχύτατη είσπραξη φόρων.. 

Ισχυει αυτο για τις περισσοτερες ευρωπαικες χωρες?Δεν ειχα ιδεα...

• Απαντ. 231
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, censOred είπε

Ισχυει αυτο για τις περισσοτερες ευρωπαικες χωρες?Δεν ειχα ιδεα...

Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει, το κράτος παίρνει ΟΛΟΥΣ τους φόρους από τα τσιγάρα (και το ΦΠΑ), με το σύστημα που λέτε θα χάσει φόρους (σίγουρα το ΦΠΑ, ίσως και άλλους), δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Haunter είπε

με apple pay πληρώνεις και ηλεκτρολόγους , υδραυλικούς , δικηγόρους και γιατρούς? ή μόνο στους περιπτεράδες ξεβολεύεσαι?

ολους. σου ειπε κανεις πως δεν εχουν pos τα επαγγελματα που αναφερεις ;

Επεξ/σία από POS
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, POS είπε

ολους. σου ειπε κανεις πως δεν εχουν pos τα επαγγελματα που αναφερεις ;

ένα screenshot με σβησμένα τα στοιχειά και με τάπωσες .... αλλιώς είσαι ψεύτης....

και δεν είπα οτι δεν έχουν POS....άπλα εσύ προσωπικά δεν πληρώνεις με apple pay εκεί...άλλα έχεις την απαίτηση να πληρώσεις στον περιπτερά που ΝΟΜΙΜΑ δεν έχει POS.

Επεξ/σία από Haunter
typo
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Haunter είπε

ένα screenshot με σβησμένα τα στοιχειά και με τάπωσες .... αλλιώς είσαι ψεύτης....

και δεν είπα οτι δεν έχουν POS....άπλα εσύ προσωπικά δεν πληρώνεις με apple pay εκεί...άλλα έχεις την απαίτηση να πληρώσεις στον περιπτερά που ΝΟΜΙΜΑ δεν έχει POS.

apple pay παντου και παντα για πληρωμες με φυσικη παρουσια.

καμία απαίτηση απο τους περιπτεραδες και κανεναν επιχειρηματια. ο καθένας κάνει ότι γουστάρει στην επιχειρηση του και ξερει τι ειναι το καλυτερο γι'αυτη. δεν θελει να εχει POS ; καλά κάνει και μπραβο του.

αλλά και από την άλλη και εμένα (όπως και του καθε καταναλωτη) είναι δικαίωμα μου να πληρώνω με όποιον τρόπο θέλω, και για την ιστορια σε οσα κεντρικα περιπτερα εχει χρειαστει να αγορασω κατι ετυχε να εχουν POS. προφανως εχουν παρει γραμμη πως αμα δεν εχουν θα χανουν πελατες.

Επεξ/σία από POS
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, POS είπε

καμία απαίτηση. ο καθένας κάνει ότι γουστάρει στην επιχειρηση του. δεν θελει να εχει POS ; καλά κάνει. αλλά και από την άλλη και εμένα (όπως και του καθε καταναλωτη) είναι δικαίωμα μου να πληρώνω με όποιον τρόπο θέλω, και για την ιστορια σε οσα κεντρικα περιπτερα εχει χρειαστει να αγορασω κατι ετυχε να εχουν POS.

να υποθέσω δεν μπορείς να αποδείξεις ότι πληρώνεις στους ηλεκτρολόγους , υδραυλικούς , δικηγόρους και γιατρούς με apple pay...άπλα είπες μια μπούρδα μπας και πιάσει. Εσυ σαν καταναλωτής δεν μπορείς να υποχρεώσεις κανέναν περιπτερά να βάλει POS από την στιγμή που ο νόμος μέχρι στιγμής τους εξαίρει...εδώ και πάρα πολλά χρονιά......μην σου πω από πάντα...και απορώ γιατί τρώγεστε με αυτό το θέμα ακόμα....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Haunter είπε

να υποθέσω δεν μπορείς να αποδείξεις ότι πληρώνεις στους ηλεκτρολόγους , υδραυλικούς , δικηγόρους και γιατρούς με apple pay...άπλα είπες μια μπούρδα μπας και πιάσει. Εσυ σαν καταναλωτής δεν μπορείς να υποχρεώσεις κανέναν περιπτερά να βάλει POS από την στιγμή που ο νόμος μέχρι στιγμής τους εξαίρει...εδώ και πάρα πολλά χρονιά......μην σου πω από πάντα...και απορώ γιατί τρώγεστε με αυτό το θέμα ακόμα....

γιατι να το αποδειξω ; φυσικά και δεν μπορώ να υποχρεώσω τον περιπτερα αλλά και κανεναν επιχειρηματια να βαλει pos (αν ειναι δυνατον). μπορώ ομως να παω να πληρωσω στο παρακατω περιπτερο που θα εχει pos. τοσο απλά. 😉

ελα πες μου, που εχεις περιπτερο να ερθω να σου πληρωσω με apple pay και να με διωξεις 😛 

Επεξ/σία από POS
  • Thanks 1
Δημοσ.

Η αλήθεια είναι πως η πλειοψηφία σε ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, δικηγόρους και γιατρούς ζητάει να πληρώσει με μετρητά χωρίς απόδειξη ώστε να πάρει καλύτερη τιμή.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, POS είπε

γιατι να το αποδειξω ; φυσικά και δεν μπορώ να υποχρεώσω τον περιπτερα αλλά και κανεναν επιχειρηματια να βαλει pos (αν ειναι δυνατον). μπορώ ομως να παω να πληρωσω στον διπλα περιπτερα που θα εχει pos. τοσο απλά. 😉

Άρα καταλήγουμε όπου δεν σε παίρνει άπλα κάνεις το παπί και πληρώνεις cash....άλλα στον περιπτερά ..... που θα μπει μέσα αν σου πουλήσει τα τσιγάρα με κάρτα...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ με apple pay!!!! συγχαρητήρια !!!

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Haunter είπε

Άρα καταλήγουμε όπου δεν σε παίρνει άπλα κάνεις το παπί και πληρώνεις cash....άλλα στον περιπτερά ..... που θα μπει μέσα αν σου πουλήσει τα τσιγάρα με κάρτα...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ με apple pay!!!! συγχαρητήρια !!!

το κασερι ειναι πολυτιμο. δεν ειναι να το δινουμε δεξια και αριστερα. το κασερι το κραταμε για την παρτη μας 😉

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, POS είπε

το κασερι ειναι πολυτιμο. δεν ειναι να το δινουμε δεξια και αριστερα. το κασερι το κραταμε για την παρτη μας 😉

έχεις δίκαιο , δίνεις 40-50€+ cash στις παραπάνω ειδικότητες ....αλλά τα 4€ του περιπτερά είναι πολύτιμα ....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Haunter είπε

έχεις δίκαιο , δίνεις 40-50€+ cash στις παραπάνω ειδικότητες ....αλλά τα 4€ του περιπτερά είναι πολύτιμα ....

το κασερι μου ειναι δικο μου. δεν το δινω σε κανεναν. όποιος θελει να παρει τα δικά μου λεφτα να εχει pos. the end !! 

Επεξ/σία από POS
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, POS είπε

το κασερι μου ειναι δικο μου. δεν το δινω σε κανεναν. 😛 

το δίνεις , το δίνεις , απλα σου κακοφαινεται οταν πληρωνεις τα τσιγάρα σου....κοψτα να ησυχάσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Haunter είπε

το δίνεις , το δίνεις , απλα σου κακοφαινεται οταν πληρωνεις τα τσιγάρα σου....κοψτα να ησυχάσεις

μα δεν καπνιζω

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Κοίτα να δεις που σε κάποια φάση θα δούμε και γκρίνια για πτώση τζίρου σε περίπτωση που απαγορευτούν τα τσιγάρα ή που γίνουν πανάκριβα και τα αγοράζουν λίγοι (ή σε αρκετά χαμηλότερη συχνότητα) όπως σε αρκετές χώρες του εξωτερικού. 😛

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...