tsioulak Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 11 ώρες πριν, POS είπε έχοντας μιλησει με περιπτεραδες μου εχουν πει πως το κερδος τους σε ενα πακετο τσιγαρα αξις 4€ ειναι 0.12€ αυτο σημαινει πως για να μην εχουν καθολου κερδος θα πρεπει η τραπεζα να τους εχει προμηθεια 3%. ειδικα στα περιπτερα ξερω πως η προμηθεια που τους δινουν οι τραπεζες ειναι κατω απο 1%, που σημαινει πως ακομα και να πληρωσεις με καρτα για ενα πακετο τσιγαρα υπαρχει κερδος για τον περιπτερα, απλα ειναι λιγοτερο. παντως εχω δει pos σε αρκετα κεντρικα περιπτερα τους τελευταιους μηνες και αυτο ειναι καλο. για τα καθημερινα μικροεξοδα, βενζινη, καφεδες, τσιγαρα, φαγητο, supermarket κλπ πληρωνω τα παντα με apple pay και απλα εχω ενα 50€ πανω μου για ωρα αναγκης. Μέσο όρο σου είπε, σε κάποια είναι λιγότερο και σε κάποια παραπάνω. Το καλό είναι ότι έφυγε η AmEx, με αυτήν έμπαινες μέσα για τα καλά σε τσιγάρα και κάρτες.
Peripteras89 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 2/3/2020 στις 8:56 ΠΜ, POS είπε έχοντας μιλησει με περιπτεραδες μου εχουν πει πως το κερδος τους σε ενα πακετο τσιγαρα αξις 4€ ειναι 0.12€ αυτο σημαινει πως για να μην εχουν καθολου κερδος θα πρεπει η τραπεζα να τους εχει προμηθεια 3%. ειδικα στα περιπτερα ξερω πως η προμηθεια που τους δινουν οι τραπεζες ειναι κατω απο 1%, που σημαινει πως ακομα και να πληρωσεις με καρτα για ενα πακετο τσιγαρα υπαρχει κερδος για τον περιπτερα, απλα ειναι λιγοτερο. παντως εχω δει pos σε αρκετα κεντρικα περιπτερα τους τελευταιους μηνες και αυτο ειναι καλο. για τα καθημερινα μικροεξοδα, βενζινη, καφεδες, τσιγαρα, φαγητο, supermarket κλπ πληρωνω τα παντα με apple pay και απλα εχω ενα 50€ πανω μου για ωρα αναγκης. 0,12 -0,05€ (συναλλαγές 10€ και κάτω από Πειραιώς) = 0,07 περιθώριο κέρδους. υπολόγισε λοιπόν χαρτί για το pos, χαρτί για την ταμειακη, ρεύμα, υπάλληλος, σακούλα ... το μόνο που σώζει είναι ότι ακόμα είναι ένα 10% οι συναλλαγές με κάρτα στον τζίρο των περισσότερων περιπτέρων και ότι υπάρχει ακόμα κόσμος που σέβεται και υπολογίζει.. Επίσης έχε υπόψιν σου ότι υπάρχουν και καπνικα με 0,07 περιθώριο κέρδους, 0,07-0,05= 0,02 2 λεπτά ούτε που σκύβεις να τα πάρεις, αν θέλεις έλα να κάνεις 8ωρο νύχτα και Μόλις σχολάσεις να σε πληρώσω 2€ Αφού θα έχεις εντέλει κέρδος.. έστω και λίγο (σορρυ για την όποια ειρωνεία, αλλά λένε ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλανε για σχοινί !) με το πέρας του 2019 η Πειραιώς πήρε από το κερδος μου 1126€!! χωρίς να φορολογηθεί αυτή για το ποσο αλλά εγώ ! Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2020 από Peripteras89
POS Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Peripteras89 είπε 0,12 -0,05€ (συναλλαγές 10€ και κάτω από Πειραιώς) = 0,07 περιθώριο κέρδους. υπολόγισε λοιπόν χαρτί για το pos, χαρτί για την ταμειακη, ρεύμα, υπάλληλος, σακούλα ... το μόνο που σώζει είναι ότι ακόμα είναι ένα 10% οι συναλλαγές με κάρτα στον τζίρο των περισσότερων περιπτέρων και ότι υπάρχει ακόμα κόσμος που σέβεται και υπολογίζει.. Επίσης έχε υπόψιν σου ότι υπάρχουν και καπνικα με 0,07 περιθώριο κέρδους, 0,07-0,05= 0,02 2 λεπτά ούτε που σκύβεις να τα πάρεις, αν θέλεις έλα να κάνεις 8ωρο νύχτα και Μόλις σχολάσεις να σε πληρώσω 2€ Αφού θα έχεις εντέλει κέρδος.. έστω και λίγο (σορρυ για την όποια ειρωνεία, αλλά λένε ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλανε για σχοινί !) με το πέρας του 2019 η Πειραιώς πήρε από το κερδος μου 1126€!! χωρίς να φορολογηθεί αυτή για το ποσο αλλά εγώ ! μωρε δικιο εχεις, και εγω μαζι σου βεβαια την προμηθεια της τραπεζας την περνας στα εξοδα σου αλλα πες μου κατι αλλο αν καταλαβα καλα. η πειραιως σου παιρνει % επι της συναλλαγης και επιπλεον 0.05€ ανα συναλλαγη ; πχ 0.70% + 0.05€ ;; Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2020 από POS
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 6 ώρες πριν, Peripteras89 είπε 0,12 -0,05€ (συναλλαγές 10€ και κάτω από Πειραιώς) = 0,07 περιθώριο κέρδους. υπολόγισε λοιπόν χαρτί για το pos, χαρτί για την ταμειακη, ρεύμα, υπάλληλος, σακούλα ... το μόνο που σώζει είναι ότι ακόμα είναι ένα 10% οι συναλλαγές με κάρτα στον τζίρο των περισσότερων περιπτέρων και ότι υπάρχει ακόμα κόσμος που σέβεται και υπολογίζει.. Επίσης έχε υπόψιν σου ότι υπάρχουν και καπνικα με 0,07 περιθώριο κέρδους, 0,07-0,05= 0,02 2 λεπτά ούτε που σκύβεις να τα πάρεις, αν θέλεις έλα να κάνεις 8ωρο νύχτα και Μόλις σχολάσεις να σε πληρώσω 2€ Αφού θα έχεις εντέλει κέρδος.. έστω και λίγο (σορρυ για την όποια ειρωνεία, αλλά λένε ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλανε για σχοινί !) με το πέρας του 2019 η Πειραιώς πήρε από το κερδος μου 1126€!! χωρίς να φορολογηθεί αυτή για το ποσο αλλά εγώ ! και δηλαδη εσυ απ τα τσιγαρα περιμενεις να βγαλεις κερδος? ανεβασε 10 λεπτα κανα δυο πραγματακια που φευγουν συχνα (δε ξερω, σοκολατες? γαριδακια? εσυ ξερεις) και αντισταθμισε το. και στη τελικη αφου σε χαλαει τοσο κλεισε το και πηγαινε αλλου να δουλεψεις να περνεις 2 ευρω την ωρα. σορι αλλα δε τη μπορω τη γκρινια και τη κλαψα, εισαι επιχειρηματιας και φερσου αναλογα. οχι στα κερδη μονος και στις ζημιες μαζι. αν δεν θες να εξυπηρετησεις οποιον πληρωνει με καρτα διωξε τον, αφου πιστευεις οτι συμφερει καλυτερα την επιχειρηση σου. μεσα στο ιδιο καζανι ειμαστε ολοι, τα χρονια των παχιων αγελαδων ειχαν ολοι λεφτα ειχαν και τα περιπτερα, πλεον δεν εχει κανεις λεφτα δεν εχουν και τα περιπτερα. κανενα pos δε σου φταιει για τα χαλια μας. αυτος που κραζεις οτι θελει να πληρωσει με καρτα μπορει πανω του να μην εχει ρευστο, δε θα κατσει να ψαχνει τραπεζα για να μη πληρωσει με καρτα, και εσυ το ιδιο θα εκανες.
POS Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Lezantas26 είπε τα χρονια των παχιων αγελαδων ειχαν ολοι λεφτα ειχαν και τα περιπτερα, πλεον δεν εχει κανεις λεφτα δεν εχουν και τα περιπτερα. κανενα pos δε σου φταιει για τα χαλια μας. αυτος που κραζεις οτι θελει να πληρωσει με καρτα μπορει πανω του να μην εχει ρευστο, δε θα κατσει να ψαχνει τραπεζα για να μη πληρωσει με καρτα, και εσυ το ιδιο θα εκανες. σωστό και αυτό αλλά τα χρόνια των παχιων αγελαδων δεν εχουν φυγει, απλα εχουν αλλαξει τα δεδομενα. οι ηλεκτρονικες συναλλαγες εχουν μπει για τα καλα στη ζωη μας και που εισαι ακομα... οποιος επιχειρηματιας δεν καταφερει να προσαρμοστει με τα νεα δεδομενα θα εχει προβλημα. εγω παντως πληρωνω παντου με apple pay μιας και το κινητό το έχω παντα στο χέρι μου και βολευει αφανταστα για τις καθημερινες μικροπληρωμες. βεβαια εχω επανω μου πάντα και ενα 50αρικο για ωρα αναγκης (αν πχ δεν εχει σημα εκει που θα ειμαι ή χαλασει το κινητο κλπ). Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2020 από POS 1
Peripteras89 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, POS είπε μωρε δικιο εχεις, και εγω μαζι σου βεβαια την προμηθεια της τραπεζας την περνας στα εξοδα σου αλλα πες μου κατι αλλο αν καταλαβα καλα. η πειραιως σου παιρνει % επι της συναλλαγης και επιπλεον 0.05€ ανα συναλλαγη ; πχ 0.70% + 0.05€ ;; 0,05 λεπτά του € για συναλλαγές έως 10€ από κει και πάνω 0,45%+0,05€ ( αυτό συνήθως βγαζει ένα μέσ ο όρο 0,7% Επί του τζίρου 8 ώρες πριν, Lezantas26 είπε και δηλαδη εσυ απ τα τσιγαρα περιμενεις να βγαλεις κερδος? ανεβασε 10 λεπτα κανα δυο πραγματακια που φευγουν συχνα (δε ξερω, σοκολατες? γαριδακια? εσυ ξερεις) και αντισταθμισε το. και στη τελικη αφου σε χαλαει τοσο κλεισε το και πηγαινε αλλου να δουλεψεις να περνεις 2 ευρω την ωρα. σορι αλλα δε τη μπορω τη γκρινια και τη κλαψα, εισαι επιχειρηματιας και φερσου αναλογα. οχι στα κερδη μονος και στις ζημιες μαζι. αν δεν θες να εξυπηρετησεις οποιον πληρωνει με καρτα διωξε τον, αφου πιστευεις οτι συμφερει καλυτερα την επιχειρηση σου. μεσα στο ιδιο καζανι ειμαστε ολοι, τα χρονια των παχιων αγελαδων ειχαν ολοι λεφτα ειχαν και τα περιπτερα, πλεον δεν εχει κανεις λεφτα δεν εχουν και τα περιπτερα. κανενα pos δε σου φταιει για τα χαλια μας. αυτος που κραζεις οτι θελει να πληρωσει με καρτα μπορει πανω του να μην εχει ρευστο, δε θα κατσει να ψαχνει τραπεζα για να μη πληρωσει με καρτα, και εσυ το ιδιο θα εκανες. Όχι δεν περιμένω να βγάλω από τα τσιγάρα το κερδος, αλλά κι εσύ μην περιμένεις πολλά χαμόγελα και κατανοηση από τον άλλο όταν βγάζεις την κάρτα για τσιγάρα ή 0,50 λεπτά. Όσο για τις τιμές προφανώς και ανέβασα αλλά σε άλλες περιπτώσεις την πληρώνουν και οι υπάλληλοι κ.ο.κ και είναι κρίμα γιατί το τίμημα ποτέ δεν είναι καλοδεχουμενο από επιχείρηση. άρα λοιπόν ακομα κι αν δεν αγοράσεις ποτέ τίποτα από τα υπερτιμημένα προϊόντα που αφήνουν κερδος εσύ, θα το κάνει το παιδί σου ,ο σύντροφος ή ο φίλος σου που σε άλλη περίπτωση μπορεί και να είναι ο υπάλληλος που μειώθηκε ο μισθός του..Δεν είναι γκρίνια, αλλά απογοήτευση γιατί ο καθένας κοιτάει την πάρτη του και οι άλλοι τρίβουν τα χέρια τους.Κι όσο για τη φοροδιαφυγή πες μου εσύ έναν που ζητάει την απόδειξη από τον υδραυλικό, το συνεργείο και διάφορα άλλα που τα νούμερα ξεπερνούν τα 300€, όπου βολεύει τον καθένα είμαστε ολοι και μετά παράπονο για τα κέρματα στους βιοπαλαιστες. Αν είχα το περιθώριο να κάνω ότι νομίζω, δεν θα έδιωχνα για κάρτα αλλά θα στα μετρητά θα σου χάριζα την προμήθεια για κάποιες κάρτες, θα σου πουλουσα φθηνότερα όπως πριν κάποια προϊόντα αλλά βλέπεις απαγορεύεται, οπότε με δεμένα χέρια δεν μπορώ να ξεχωρίσω εγώ αν εσύ θα με πεις παρανομο και θα παρεξηγηθεις οπότε καπέλο, δυστυχώς για όλους μας. Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2020 από Peripteras89
POS Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Peripteras89 είπε 0,05 λεπτά του € για συναλλαγές έως 10€ από κει και πάνω 0,45%+0,05€ ( αυτό συνήθως βγαζει ένα μέσ ο όρο 0,7% Επί του τζίρου ενδιαφέρον. οι ελληνικες τραπεζες σου παιρνουν παραπανω από μια ξενη τραπεζα που δινει 0.70% στα περιπτερα. στα τσιγαρα για παραδειγμα που εχουν 4 ευρω μεσο ορο η ελληνικη τραπεζα σου παιρνει 5 λεπτα ενω με το 0.70% οι ξενοι σου παιρνουν 3 λεπτα. Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2020 από POS
Joshua21 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 9 λεπτά πριν, POS είπε ενδιαφέρον. οι ελληνικες λοιπον τραπεζες σου παιρνουν παραπανω από μια ξενη τραπεζα που δινει 0.70% στα περιπτερα. στα τσιγαρα για παραδειγμα που εχουν 4 euro μεσο ορο η ελληνικη τραπεζα σου παιρνει 5 λεπτα ενω με το 0.70% οι ξενοι σου παιρνουν 3 λεπτα. Για μένα ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι το κέρδος από τα τσιγάρα είναι τόσο χαμηλό που δεν φτάνει ούτε καν να καλύψει τα έξοδα. 1
POS Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Για μένα ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι το κέρδος από τα τσιγάρα είναι τόσο χαμηλό που δεν φτάνει ούτε καν να καλύψει τα έξοδα. εεε ναι, μεσο ορο 12 λεπτα το πακετο εχουν κερδος, βεβαια το θεμα ειναι ποσα πακετα πουλαει καθε μερα ενα περιπτερο σε κεντρικο (καλο) σημειο ; Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2020 από POS
panostza Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 39 λεπτά πριν, POS είπε ενδιαφέρον. οι ελληνικες τραπεζες σου παιρνουν παραπανω από μια ξενη τραπεζα που δινει 0.70% στα περιπτερα. στα τσιγαρα για παραδειγμα που εχουν 4 ευρω μεσο ορο η ελληνικη τραπεζα σου παιρνει 5 λεπτα ενω με το 0.70% οι ξενοι σου παιρνουν 3 λεπτα. Υπάρχουν pos από ελληνικές τράπεζες χωρίς minimum προμήθεια (δηλαδή με flat ποσοστό χωρίς +κάτι για κάθε συναλλαγή). Ειδικά για μικροποσά μια έχει 0,50% flat για κάτω από 10 ευρώ
Joshua21 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 25 λεπτά πριν, POS είπε εεε ναι, μεσο ορο 12 λεπτα το πακετο εχουν κερδος, βεβαια το θεμα ειναι ποσα πακετα πουλαει καθε μερα ενα περιπτερο σε κεντρικο (καλο) σημειο ; Αν είναι σε κεντρικό (καλό) σημείο σίγουρα πουλάει περισσότερα πακέτα, από την άλλη όμως σίγουρα θα έχει και μεγαλύτερο εξοδολόγιο, οπότε και πάλι το κέρδος από τα τσιγάρα δεν φτάνει καν να καλύψει τα έξοδα.
Peripteras89 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 3 ώρες πριν, POS είπε ενδιαφέρον. οι ελληνικες τραπεζες σου παιρνουν παραπανω από μια ξενη τραπεζα που δινει 0.70% στα περιπτερα. στα τσιγαρα για παραδειγμα που εχουν 4 ευρω μεσο ορο η ελληνικη τραπεζα σου παιρνει 5 λεπτα ενω με το 0.70% οι ξενοι σου παιρνουν 3 λεπτα. Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες τα τσιγάρα δεν υπόκεινται σε διατιμηση (Δεν είναι προφορολογημενα με στάνταρ υποχρεωτική τιμή πώλησης, αλλά μπορεί να πουλήσει κάνεις όσο μπορεί (βλέπε Κυπρος) ,οπότε θα ήταν μια καλή λύση για τον κλάδο αλλά για το κράτος τα τσιγάρα είναι ταχύτατη είσπραξη φόρων..
skiabox Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 16 λεπτά πριν, Peripteras89 είπε Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες τα τσιγάρα δεν υπόκεινται σε διατιμηση (Δεν είναι προφορολογημενα με στάνταρ υποχρεωτική τιμή πώλησης, αλλά μπορεί να πουλήσει κάνεις όσο μπορεί (βλέπε Κυπρος) ,οπότε θα ήταν μια καλή λύση για τον κλάδο αλλά για το κράτος τα τσιγάρα είναι ταχύτατη είσπραξη φόρων.. Πιστεύω ότι κράτος που νοιάζεται για την υγεία των πολιτών του βάζει τα τσιγάρα από 10 και πάνω ευρώ το πακέτο. Ετσι κάνουν οι Αυστραλοί νομίζω. 1
POS Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 8 ώρες πριν, skiabox είπε Πιστεύω ότι κράτος που νοιάζεται για την υγεία των πολιτών του βάζει τα τσιγάρα από 10 και πάνω ευρώ το πακέτο. Ετσι κάνουν οι Αυστραλοί νομίζω. συμφωνω. η τιμη των τσιγαρων στην αυστραλια ειναι στα 18€ 1 1
Haunter Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 4/3/2020 στις 8:04 ΠΜ, POS είπε σωστό και αυτό αλλά τα χρόνια των παχιων αγελαδων δεν εχουν φυγει, απλα εχουν αλλαξει τα δεδομενα. οι ηλεκτρονικες συναλλαγες εχουν μπει για τα καλα στη ζωη μας και που εισαι ακομα... οποιος επιχειρηματιας δεν καταφερει να προσαρμοστει με τα νεα δεδομενα θα εχει προβλημα. εγω παντως πληρωνω παντου με apple pay μιας και το κινητό το έχω παντα στο χέρι μου και βολευει αφανταστα για τις καθημερινες μικροπληρωμες. βεβαια εχω επανω μου πάντα και ενα 50αρικο για ωρα αναγκης (αν πχ δεν εχει σημα εκει που θα ειμαι ή χαλασει το κινητο κλπ). με apple pay πληρώνεις και ηλεκτρολόγους , υδραυλικούς , δικηγόρους και γιατρούς? ή μόνο στους περιπτεράδες ξεβολεύεσαι? Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2020 από Haunter typo 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα