Shaddock Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Καλημέρα, πριν 2 μήνες άλλαξα μητρική. Από την ASUS P5Q3 πήγα στην μεταχειρισμένη MSI G41M-P26. Δεν έκανα format διότι λειτουργούσε άψογα το μηχάνημα, μέχρι που πριν μία βδομάδα άρχισε να κάνει "νερά". Κολλούσε στην "Εκκίνηση των Windows" και αναγκαζόμουν να το κλείσω από το κουμπί 1- 2 φορές για να ανοίξει κανονικά. Ωστόσο παρατήρησα ότι κάποιες φορές δεν διάβαζε έναν δίσκο μου και ότι το αριστερό φωτάκι της φωτογραφίας είναι μονίμως κόκκινο. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό και τι μπορεί να φταίει; PC Specs: http://speccy.piriform.com/results/ES2roFD5zTfI00vk2weuy4F Ευχαριστώ πολύ
TopCLR Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 15 ώρες πριν, Shaddock είπε Ωστόσο παρατήρησα ότι κάποιες φορές δεν διάβαζε έναν δίσκο μου και ότι το αριστερό φωτάκι της φωτογραφίας είναι μονίμως κόκκινο. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό και τι μπορεί να φταίει; Αυτό δείχνει αδυναμία ανάγνωσης στο δίσκο. Ή ο δίσκος είναι στα τελευταία του ή έχει πρόβλημα επικοινωνίας με τον contoller της μητρικής (κακή σύνδεση). Έλεγξε τον δίσκο με HDD Sentinel ή κάποιο παρόμοιο πρόγραμμα. Πρόβλημα στον δίσκο (ή στην επικοινωνία του) μπορεί να προκαλεί τα προβλήματα με την εκκίνηση των Windows.
Shaddock Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 2 minutes ago, TopCLR said: Αυτό δείχνει αδυναμία ανάγνωσης στο δίσκο. Ή ο δίσκος είναι στα τελευταία του ή έχει πρόβλημα επικοινωνίας με τον contoller της μητρικής (κακή σύνδεση). Έλεγξε τον δίσκο με HDD Sentinel ή κάποιο παρόμοιο πρόγραμμα. Πρόβλημα στον δίσκο (ή στην επικοινωνία του) μπορεί να προκαλεί τα προβλήματα με την εκκίνηση των Windows. Τα Windows κάνουν boot από τον SSD και πάνω έχω άλλους 2 HDD. Όλοι λειτουργούν μια χαρά και έχουν υγεία 100%.
TopCLR Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Τους έλεγξες με HDD Sentinel; Υγεία έχουν, σωστή επικοινωνία όμως έχουν; Το συγκεκριμένο πρόγραμμα τουλάχιστον αναφέρει και προβλήματα επικοινωνίας που έχουν προκύψει. Δοκίμασε και με άλλα καλώδια SATA και άλλες θύρες. Αν όντως οι δίσκοι είναι κομπλέ. Ψάξε για ιούς/malware κλπ. Αν και απο από αυτά είσαι καθαρός μπορεί να υπάρχει θέμα και με τροφοδοτικό ή μητρική. Ξεκινάς απο κάπου και ξεκαθαρίζεις οτι είσαι εντάξει για να ψάξεις παρακάτω. Ενημερωτικά, αν υπάρχει πρόβλημα με δίσκο μπορεί να προκαλεί πρόβλημα στην εκκίνηση ακόμα και αν έχεις το λειτουργικό σε άλλον. 1
blitzNikos Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Κολλημένο φωτάκι=κολλημένος δίσκος... Εγώ πάντα ξεκινάω από τη τροφοδοσία γιατί, πολλές φορές, εκεί καταλήγει κανείς... Αφού βεβαιωθείς ότι το τροφοδοτικό λειτουργεί σωστά, τσεκάρεις ότι ο δίσκος είναι σωστά συνδεμένος. Αλλάζεις καλώδιο αλλά και θέση sata, μήπως είναι εκεί το θέμα. Μετά τσεκάρεις τον δίσκο που κολλάει με hdd sentinel. Αν ο δίσκος σαν υλικό είναι ΟΚ, τσεκάρεις και το περιεχόμενο του δίσκου, μήπως έχει κάποια "μόλυνση". Το επόμενο που τσεκάρεις είναι ο δίσκος με το λειτουργικό. Άλλος ένας γύρος από τα ίδια. Μπορεί να φταίει και ότι από p45 πήγες σε g41 χωρίς format. Μερικές φορές δουλεύει, άλλες όχι. Το κάνω και εγώ, αλλά σε πιό συγγενικές μητρικές, με το ίδιο βασικό τσιπάκι, π.χ. από P5Q σε P5Q3 ή P5QC. Επειδή έχω μητρικές p45 και g41, το έχω δοκιμάσει και αυτό, αλλά εμένα δεν μου δούλεψε...
kostas_anes Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Λογικα το προβλημα ειναι στο λειτουργικο. Αμα εκανες την αναβαθμιση χωρις φορματ, μου φαινεται λογικο να κρασαρει, αφου το λειτουργικο φορτωνει τους drivers της παλιας σου μητρικης, η οποια απο οτι φαινεται εχει διαφορετικα chipset και controllers απο την νεα. Κανε ενα φορματ τον σκληρο και λογικα θα φτιαξει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα