zio10 Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 48 λεπτά πριν, christopher0016 είπε χαχα πολυ σωστη . τους παρατηρω χρονια εχω γνωστους που κανουν καθε χρονο 40 μερες νηστια.. και τρωνε πιο πολυ απο οταν δεν νηστευαν.. υποκρισια στο μεγαλιο της.. εγω εχω να νηστεψω απο τα παιδικα μου χρονια . αλλα φετος το ειδα σαν αποτοξινοση απο το κρεας Αυτό, δεν το κάνουν όλοι για θρησκευτικούς λόγους. Αφορμή είναι για αποτοξίνωση, λίγο δίαιτα ίσως, δοκιμή κλπ. Κάποιοι το κάνουν και καθαρά θρησκευτικά βέβαια, αυτοί όμως δεν θα σκάσουν στο φαΐ και τη Μ. Παρασκευή θα φάνε μια φέτα ψωμί, όχι καλαμάρια και γαρίδες! 3
christopher0016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, zio10 είπε Αυτό, δεν το κάνουν όλοι για θρησκευτικούς λόγους. Αφορμή είναι για αποτοξίνωση, λίγο δίαιτα ίσως, δοκιμή κλπ. Κάποιοι το κάνουν και καθαρά θρησκευτικά βέβαια, αυτοί όμως δεν θα σκάσουν στο φαΐ και τη Μ. Παρασκευή θα φάνε μια φέτα ψωμί, όχι καλαμάρια και γαρίδες! εγω αναφερομαι για αυτους που το κανουν για θρησκευτικους λογους, ξερω ατομα που καθε χρονο νηστευουν ολη την σαρακοστη και στο τελος της σαρακοστης εχουν πιο πολλα κιλα απο πριν. Spoiler ενταξει δεν τους ζυγισα κιολας αλλα εχω δει νηστιμα φαγοποτια απο τους συγκεκριμενους που αναρωτιομουν γιατι υποτιθεται οτι νηστευουν Επεξ/σία 5 Απριλίου 2018 από christopher0016
Moderators Malthador Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Moderators Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Adanos said: Το ότι μας κάνει κομμάτι της φύσης δεν σημαίνει ότι είναι και αποδεκτό ότι κάνουμε. Η φύση επιτρέπει και άλλα πράγματα. Κάποια είναι ολέθρια. Αντιφάσκεις. Είτε είμαστε κομμάτι της αλάθητης «φύσης» και άρα είμαστε «φυσικοί», είτε η «φύση» κάνει «λάθη» (σε πολλά εισαγωγικά, μόνο και μόνο για το point) και πρέπει να την «επιδιορθώνουμε». 1 hour ago, Adanos said: Και κάτι ακόμα. Μιλάμε για δυο διαφορετικά πράγματα τώρα (συσκευές, τρόφιμα). Κλασσικό επιχείρημα κι αυτό. Μην μπερδεύεσαι: εσύ έκανες fallacy, όχι εγώ. Μιλάμε για την εκμετάλλευση από τον άνθρωπο των κατώτερων οργανισμών και ενέπλεξες την εκμετάλλευση του ανθρώπου από τον άνθρωπο (σχετικά με αυτό που είπες για το μητρικό γάλα), γι' αυτό απάντησα για τις συσκευές. Αν θες να κρατήσουμε τη συζήτηση στην εκμετάλλευση κατώτερων οργανισμών την κρατάμε, αν θες να συζητήσουμε για την εκμετάλλευση του ανθρώπου από τον άνθρωπο κι αυτό το συζητάμε, αλλά θα κάνουμε όλα τα σχετικά points (πχ συσκευές), παρόλο που θα είναι άσχετα με το νήμα. 1 hour ago, Adanos said: Η φύση επιτρέπει και άλλα πράγματα. Κάποια είναι ολέθρια. Τώρα αν εσύ θες να συγκρίνεις τις μεταλλάξεις δισεκατομμυρίων χρόνων με τις μεταλλάξεις που έχουμε προκαλέσει και υποστεί μέσα σε 200 χρόνια από ανθρώπινους παράγοντες τότε οκ, δεν έχω τίποτα άλλο να πω. Δεν χρειάστηκαν όλες οι μεταλλάξεις της φύσης δισεκατομμύρια χρόνια για να γίνουν, κάποιες χρειάστηκαν λίγους μήνες/χρόνια. Για παράδειγμα ο μετεωρίτης που έπεσε στο τέλος της Κρητιδικής Περιόδου εξαφάνισε όλους τους δεινόσαυρους μέσα σε μερικές ώρες. 1 hour ago, Adanos said: Στην ουσία ΔΕΝ έχετε καταλάβει το εξής: Η χορτοφαγία/veganισμός έχει να κάνει με το να προκαλείς όσο το δυνατόν λιγότερο κακό στον πλανήτη, στα ζώα και κατ' επέκταση τους ανθρώπους. Είναι πρακτικά αδύνατον να μην παραστρατήσεις έστω και λίγο στον σύγχρονο κόσμο. Το θέμα είναι να κάνεις επιλογές που νιώθεις εσύ καλά. Δεν έχω πρόβλημα να τρως ότι θέλεις ή να μην τρως ότι δεν θέλεις. Δεν έχω πρόβλημα ακόμα κι αν θες να μετατρέπεις μία φυσική σου ανάγκη σε ιδεολόγια αν και το βρίσκω λίγο αστείο προσωπικά, για τα δικά μου δεδομένα, ωστόσο δεν το κρίνω, έχω ακούσει και χειρότερα. Το πρόβλημα το έχω όταν αρχίσεις να με ενοχλείς με την ιδεολογία σου. Όταν με αποκαλείς δολοφόνο, έχω πρόβλημα. Όταν σπας τα μαγαζιά της γειτονιάς που εξυπηρετούν τη φυσική μου ανάγκη να τραφώ με κρέας, έχω πρόβλημα. Κατά τ' άλλα, δεν σε ξέρω, δεν με ξέρεις και δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, κουβέντα κάνουμε. Επεξ/σία 5 Απριλίου 2018 από Malthador 6 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Moderators Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 1 ώρα πριν, Malthador είπε Το επιτρέπει η φύση γιατί ο άνθρωπος -που είναι μέρος της φύσης- το κάνει. Επίσης η φύση έκανε μεταλλάξεις δισεκατομμύρια χρόνια πριν εμφανιστεί καν ο άνθρωπος επάνω στον πλανήτη (ο οποίος είναι επίσης προϊόν μετάλλαξης στην ολότητά του). Ναι είναι τόσο φυσική η γενετική μετάλλαξη που σε διάφορες χώρες είναι απαγορευμένα αυτά τα προϊόντα. Επίσης να υποθέσω ότι είσαι υπέρ των αναβολικων, ναρκωτικών κλπ.
Anorymous Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 9 λεπτά πριν, christopher0016 είπε εγω αναφερομαι για αυτους που το κανουν για θρησκευτικους λογους, ξερω ατομα που καθε χρονο νηστευουν ολη την σαρακοστη και στο τελος της σαρακοστης εχουν πιο πολλα κιλα απο πριν. Απόκρυψη περιεχομένων ενταξει δεν τους ζυγισα κιολας αλλα εχω δει νηστιμα φαγοποτια απο τους συγκεκριμενους που αναρωτιομουν γιατι υποτιθεται οτι νηστευουν το να μην τρωω κρεας και γενικα ζωικα προιοντα αλλα να ξεσκιζωμε στο φαι δεν ειναι νηστεια, νηστεια λεμε οτι εκτος οτι δεν τρωμε κρεας και τα σχετικα τρωμε και μικρες ποσοτητες και γενικα εχουμε εγκράτεια. ελαχιστα ατομα γνωριζω να το κανουν αυτο και απορω κιολας πως τα καταφερνουν.
Adanos Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 26 λεπτά πριν, Malthador είπε α)Μην μπερδεύεσαι: εσύ έκανες fallacy, όχι εγώ. Μιλάμε για την εκμετάλλευση από τον άνθρωπο των κατώτερων οργανισμών και ενέπλεξες την εκμετάλλευση του ανθρώπου από τον άνθρωπο (σχετικά με αυτό που είπες για το μητρικό γάλα), γι' αυτό απάντησα για τις συσκευές. Αν θες να κρατήσουμε τη συζήτηση στην εκμετάλλευση κατώτερων οργανισμών την κρατάμε, αν θες να συζητήσουμε για την εκμετάλλευση του ανθρώπου από τον άνθρωπο κι αυτό το συζητάμε, αλλά θα κάνουμε όλα τα σχετικά points (πχ συσκευές), παρόλο που θα είναι άσχετα με το νήμα. β)Δεν χρειάστηκαν όλες οι μεταλλάξεις της φύσης δισεκατομμύρια χρόνια για να γίνουν, κάποιες χρειάστηκαν λίγους μήνες/χρόνια. Για παράδειγμα ο μετεωρίτης που έπεσε στο τέλος της Κρητιδικής Περιόδου εξαφάνισε όλους τους δεινόσαυρους μέσα σε μερικές ώρες. γ)Δεν έχω πρόβλημα να τρως ότι θέλεις ή να μην τρως ότι δεν θέλεις. Δεν έχω πρόβλημα ακόμα κι αν θες να μετρέπεις μία φυσική σου ανάγκη σε ιδεολόγια αν και το βρίσκω λίγο αστείο προσωπικά, για τα δικά μου δεδομένα, ωστόσο δεν το κρίνω, έχω ακούσει και χειρότερα. Το πρόβλημα το έχω όταν αρχίσεις να με ενοχλείς με την ιδεολογία σου. Όταν με αποκαλείς δολοφόνο, έχω πρόβλημα. Όταν σπας τα μαγαζιά της γειτονιάς που εξυπηρετούν τη φυσική μου ανάγκη να τραφώ με κρέας, έχω πρόβλημα. Κατά τ' άλλα, δεν σε ξέρω, δεν με ξέρεις και δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, κουβέντα κάνουμε. α) Εγώ μίλησα σε ένα παράλληλο σύμπαν (ας το πούμε έτσι) όπου το γάλα το ανθρώπινο το μητρικό πωλείται στα σουπερμάρκετ από φάρμες γυναικών. Αυτή είναι η διαφορά: ότι δεν διακρίνω την αγελάδα ως κατώτερο ον. Το θεωρώ ίσο. Τώρα αν εσύ έρθεις και μου πεις το κλασσικό "Δηλαδή αν κινδύνευε ένας άνθρωπος και μια αγελάδα ποιόν θα έσωζες;" θα σου απαντούσα ότι θα έσωζα τον άνθρωπο. Δεν νομίζω να χρειάζεται εξήγηση. Αλλά θα προσπαθήσω να σώσω και την αγελάδα. β) Όχι, δεν αφάνισε ο μετεωρίτης ΟΛΟΥΣ τους δεινόσαυρους σε λίγες ώρες. Η επερχόμενη εποχή των παγετώνων τα εξολόθρευσε με συνδυασμό την αλλαγή της ατμόσφαιρας κλπ. Παρόλα αυτά, εσύ μίλησες για δισεκατομμύρια χρόνια και μιλάς για φυσικά μέσα. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τεχνικά μέσα με το πέπλο του "φυσικού". Και τέλος και καλύτερο: γ) Αστείο το έβρισκα και εγώ κάποτε. Τις ίδιες δικαιολογίες που λένε όλοι τις έλεγα και εγώ. Αλλά να που αναθεώρησα. Τώρα αν κάνω λάθος, χαλάλι. Το βασικό όμως στοιχείο που ΔΕΝ έχεις ζήσει εσύ αλλά έχω ζήσει εγώ είναι το γεγονός ότι πρώτοι και καλύτεροι ενοχλούν με την διατροφή/"φύση" τους οι θιγμένοι κρεατοφάγοι επειδή επιλέγω να μην φάω ότι τρώνε. Άπειρες φορές εδώ και τα 5 χρόνια που είμαι χορτοφάγος έχω ακούσει τα ίδια και τα ίδια χωρίς ΚΑΝ να προκαλέσω. Τώρα το πάσχα πάλι τα ίδια θα ακούσω και πλέον αδιαφορώ. Θέλω όμως να τονίσω το γεγονός ότι πρώτοι και καλύτεροι μπήχτες και μαλάκες είναι οι κρεατοφάγοι που δεν τους αρέσει που δεν προτιμώ το κρέας. Παρόλα αυτά, για του στραβού το δίκιο, ούτε με τους vegans τα πάω καλά γιατί δεν συμμερίζομαι όλες τις απόψεις τους και ιδιαίτερα τον φανατισμό τους. Με έχουν κάνει μπλόκ από πολλές ομάδες στο φβ γιατί τους έκραζα για τις πράξεις τους. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αναιρώ όλη την ιδεολογία/ηθική γιατί υπάρχουν φανατικοί. Ούτε θα κάτσω να πάρω την μπριζόλα απ' το στόμα σου επειδή δεν συμφωνώ με τις σφαγές. Θα ήθελα όμως και ο ένας και ο άλλος να με αφήσουν στην ησυχία μου με το τι τρώω. Αν θέλουν συζήτηση πολύ ευχαρίστως αν και νομίζω ότι δεν θα αλλάξει κάτι γιατί οι συνήθειες αλλάζουν με τα κλίκ και όχι με τα λόγια. Όσον αφορά τις καταστροφές των κρεοπωλείων και κυνηγετικών συλλόγων, δεν συμφωνώ γιατί θεωρώ πως έτσι αποξενώνεις τον κόσμο απ' την ιδεολογία αυτή (που κατ'εξοχήν είναι ειρηνική). Παρόλ' αυτά έναν κυνηγετικό σύλλογο αν καεί συθέμελα δεν θα στεναχωρηθώ κιόλας, καθώς δεν αποτελεί εισόδημα για κάποιον συνάνθρωπο μου. Άντρο αργόσχολων "οικολόγων" είναι. Εν κατακλείδι, συζήτηση κάνουμε. Προκειμένου να υπάρξει υγιείς συζήτηση πρέπει να κοπούν οι ειρωνείες και απ' τις δυο πλευρές. Ειδάλλως γίνεται γηπεδικό και εγώ δεν έχω τέτοιον σκοπό. Καλή μέρα.
moure Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 @Adanosέχεις αναφέρει πολλές φορές τον ορισμό κρεατοφαγοι για όσους τρώνε και κρέας. Είναι λάθος γιατι είμαστε παμφαγοι όπως είναι και η φύση του ανθρώπου. 1
Adanos Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, moure είπε @Adanosέχεις αναφέρει πολλές φορές τον ορισμό κρεατοφαγοι για όσους τρώνε και κρέας. Είναι λάθος γιατι είμαστε παμφαγοι όπως είναι και η φύση του ανθρώπου. Αφού τρώνε κρέας θα τους πω κρεατοφάγους. Το ότι τρώνε λαχανικά το ξέρουμε. Με τις λέξεις θα παίξουμε; Και όχι, δεν είμαστε παμφάγοι. Συνηθίσαμε απλά και εξελιχθήκαμε να αντέχουμε τα κρέατα. Επεξ/σία 5 Απριλίου 2018 από Adanos 1 1
phanispal Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 7 λεπτά πριν, Adanos είπε Και όχι, δεν είμαστε παμφάγοι. Συνηθίσαμε απλά και εξελιχθήκαμε να αντέχουμε τα κρέατα. What? 3
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Είναι από τη φύση του ανθρώπου να θέλει να εξελιχθεί. Το να θέλουμε να τρώμε μη επεξεργασμένα, τα ίδια τρόφιμα που έτρωγαν πριν από 20 αιώνες είναι αστείο. Αν είχε αυτή την λογική ο άνθρωπος, θα ζούσε ακόμη σε σπηλιές. Πλέον τα τρόφιμα είναι επεξεργασμένα προς όφελος του ανθρώπου, πιο ανθεκτικά. Αυτό παρέχει και την δυνατότητα στον σύγχρονο άνθρωπο να το παίζει vegan ή ότι άλλο θέλει... Κάτι που σε άλλες εποχές μπορεί να φαινόταν αστείο. Σήμερα είναι δικαίωμα του. Ισως βέβαια και αυτό το κίνητρο για εξέλιξη, να οδηγήσει τελικά την ανθρωπότητα στην καταστροφή της. Αλλά και αυτό μέρος της εξελικτικής διαδικασίας είναι. Επεξ/σία 5 Απριλίου 2018 από Επισκέπτης
christopher0016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 9 λεπτά πριν, Adanos είπε Αφού τρώνε κρέας θα τους πω κρεατοφάγους. Το ότι τρώνε λαχανικά το ξέρουμε. Με τις λέξεις θα παίξουμε; Και όχι, δεν είμαστε παμφάγοι. Συνηθίσαμε απλά και εξελιχθήκαμε να αντέχουμε τα κρέατα. παμφαγοι ειμαστε φιλε. εσυ παιζεις τωρα με της λεξεις. η ιστορια στο ανθρωπινο ειδος εχει δειξει οτι ειμαστε παμφαγοι.
Adanos Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 4 λεπτά πριν, phanispal είπε What? Ε, να μην πω καμία βλακεία να περάσει η ώρα; Να κόψω και καμία αντίδραση να γελάσουν και οι πέτρες. 2 λεπτά πριν, christopher0016 είπε παμφαγοι ειμαστε φιλε. εσυ παιζεις τωρα με της λεξεις. η ιστορια στο ανθρωπινο ειδος εχει δειξει οτι ειμαστε παμφαγοι. Το λες εσύ ως βιολόγος να υποθέσω;
christopher0016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 3 λεπτά πριν, Adanos είπε Ε, να μην πω καμία βλακεία να περάσει η ώρα; Να κόψω και καμία αντίδραση να γελάσουν και οι πέτρες. Το λες εσύ ως βιολόγος να υποθέσω; οχι δεν ειμαι βιολογος. αλλα δεν λεω και βλακειες
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Ως γνωστόν ο homo sapiens έβοσκε στα λιβάδια.
xgol Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 2 ώρες πριν, Spect~ είπε Οταν παίζει μετάλλαξη είναι επειδή έχει βάλει ο άνθρωπος το χέρι του όχι επειδή το επιτρέπει η φύση. Εξηγείς αυτον τον συλλογισμό?
Προτεινόμενες αναρτήσεις