toyo73 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 H εννοια τις νηστειας, ειναι κατα πρωτο λογο η εγκρατια και η στερηση απο ευγεστες τροφες και η αποχη απο τροφες με αιμα, για να κοινωνισουμε το αιμα του Κυριου.Επισης, με αποχη οτιδηποτε εχει να κανει με ηδονες σωματος και ψυχης, αλλα και παθη αυτης.( κακολογια-κατακριση-γαστριμαργια κ.α).Κατα δευτερο η υπακουη στην εκκλησια και η καταργηση του θελω και του εγω μας. Τωρα, τα παλια χρονια οταν οι πατερες καθοριζαν τις νηστειες κατα τις οικουμενικες συννοδους 700μ.χ υπηρχε μονο το ελαιολαδο, που ηταν και το μονο που χαριζε ευγεστη γευση στο φαγητα εκεινης της εποχης μιας μεσης φτωχης οικογενειας.Γιαυτο εγινε το αλαδωτο.Δοκιμαστε να φατε φακες νεροβραστες.Σαλατα χωρις λαδι(ραδικκια-ντοματα η οτι αλλο λαχανικο)Απλως δεν τρωγονται.Οι ελιες ειναι καρπος και τρωγονται σαν καρπος και το λαδι μπαινει σε ολα τα φαγητα και προσδιδει γευση.Αυτο θελανε να στερησουν οι πατερες.Εννοειται οτι με το λαδι εννοουμε ολους τους τυπους λαδιων και τα φυτικα βουτυρα.Γιατι εαν τηγανισουμε πατατες με ηλιελαιο αντι για ελαιολαδο, η καποια αλλα τεχνασματα( που δεν ειναι της παρουσης) που κανουν καποιοι που νηστευουν, η μαλλον νομιζουν.Τοτε κοροιδευουμε των Θεο και τον εαυτο μας.Μαλλον μονο το εαυτο μας, γιατι ο Θεος δεν κοροιδευται.Ξερει ακριβως την προοριση τι καρδιας μας. 2
webparts Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 3/4/2018 στις 9:34 ΜΜ, toyo73 είπε Αυτο θελανε να στερησουν οι πατερες. Βγαινοντας λιγο εκτος θεματος,τι εχεις να πεις για αυτους που πινουν τον καφε τους με φυτικη κρεμα επειδη "νυστευουν" ; edit Βλεποντας τις τελευταιες 2 σελιδες μαλλον δεν ειμαι και τοσο εκτος θεματος Επεξ/σία 4 Απριλίου 2018 από webparts
Adanos Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 3/4/2018 στις 1:50 ΜΜ, Anorymous είπε Τι θεωρώ παράλογο να μήν τρως καθόλου ζωική πρωτεΐνη το άλλο το καταλαβαίνω και το δεχόμαι καί εγώ που τρώω κρέας δεν θέλω να υπάρχει υπερκατανάλωση χωρίς λόγο και επίσης θέλω να υπάρχουν σωστές συνθήκες εκτροφής και θανάτωσης του ζώου. Εσύ το θεωρείς παράλογο όπως και εκείνοι θεωρούν παράλογο το ότι τρως μοσχαράκι γάλακτος με καθαρή συνείδηση. Ο καθένας ότι κουβαλάει στο μυαλό του. Και μην μπερδεύεις το ηθικό κομμάτι του καθένα, με το διατροφικό. Στις 3/4/2018 στις 2:08 ΜΜ, Vassilis_24 είπε Aυτοί που φτάνουν σε τέτοιες υπερβολές (να μην τρώνε μέλι, αυγά κοκ) έχουν ξεφύγει απ'το ηθικό κομμάτι. Πλέον έχουν μπει στη διαδικασία να σκέφτονται ότι οτιδήποτε ζωικό κάνει κακό στον άνθρωπο, ότι όλα συνδέονται με καρκίνους και εγκεφαλικά, ότι οι άνθρωποι τρώνε από τη φύση τους μόνο οτιδήποτε μπορούν να φάνε και να χωνέψουν και ωμό, κοκ. Δεν σταματάνε την κατανάλωση γιατί θεωρούν ότι κάνει κακό στην υγεία τους. Μην λέτε ότι σας κατέβει. Ναι, υπάρχουν και αυτοί, αλλά οι περισσότεροι θεωρώ πως το κάνουν γιατί δεν θέλουν να εκμεταλλεύονται τα ζώα. Ουσιαστικά δεν θέλουν να επενδύουν στις μεγαλοβιομηχανίες που γίνεται της κακομοίρας μέσα. Ούτε εγώ θέλω. Τα περιορίζω αυτά και προσπαθώ να μην αγοράζω π.χ. αυγά από κλουβιά (το αναγράφει πάνω στο αυγό με κωδικό). Γάλα ούτε καν. Το μόνο που είναι δύσκολο να αντικαταστήσεις επαρκώς είναι το τυρί. Εν ολίγοις δεν είναι απαραίτητα θέμα υγείας και συνωμοσίας ο veganισμός. Είναι θέμα ηθικής κυρίως. Στις 3/4/2018 στις 4:43 ΜΜ, margaritagr είπε Γιατι ειναι σάϊκο οι ανθρωποι , τι ρωτας; Σοβαρές κουβέντες. Εύγε! Το ότι δεν καταλαβαίνεις κάτι ή δεν θες να καταλάβεις δεν κάνει τον άλλον σάϊκο. Το ότι υπάρχουν αρκετοί φανατικοί και πωρωμένοι να το δεχτώ. Αλλά να θεωρείς τρελούς όσους έχουν έναν συγκεκριμένο ηθικό κώδικα, είναι γελοίο. Edit: Ας μείνουμε on-topic. Μπαρούφες τύπου "είναι σάικο" και ειρωνείες δεν αφορούν το νήμα κατά την γνώμη μου. Αν θέλετε φτιάξτε άλλο για να κράξετε ελεύθερα τους κακούς διαολεμένος χορτοφάγους. Επεξ/σία 4 Απριλίου 2018 από Adanos 2
zio10 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 3/4/2018 στις 9:11 ΜΜ, margaritagr είπε ΓΙΑΤΙΙΙΙ???? δεν εχει ψυχη ο μυκητας;;; επειδη δε τον ακους;;; και τρεφεται και πολλαπλασιαζεται και επιβιωνει σε αντιξοες συνθηκες καταλαβαινοντας το περιβαλλον του. Μικροοργανισμος ειναι, τι επειδη δε τον βλεπουμε;;;;; Για τιμωρια θα τρως φύτρες σκετες τις επομενες μερες. Εντάξει, πέρα από την πλάκα είναι διαφορετικό πράγμα ένα αρνί από ένα μανιτάρι, μια ντομάτα, ακόμα κι από μια σαρδέλα. Τέλος πάντων, νομίζω καλύτερα να μείνει το θέμα όπως το θέλει ο ts Edit, ο σεφ που έγραφα πιο πάνω είναι ο Νίκος Γαϊτάνος για όποιον θέλει να δει συνταγές. Επεξ/σία 4 Απριλίου 2018 από zio10 1
splanis Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) υπάρχει τύπος που μου στέλνει inbox βιντεάκι που τρώει κάποιος μπριζόλα και σας πειράζουν oι vegans? σοβαρευτείτε ρε.... η νηστεία είναι τέλεια για μας τους άθεους και μη, χορτοφάγους γιατί βρίσκουμε παντού να φάμε btw Επεξ/σία 4 Απριλίου 2018 από splanis 1
Moderators Malthador Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Moderators Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Στις 4/4/2018 στις 5:08 ΠΜ, zio10 είπε Εντάξει, πέρα από την πλάκα είναι διαφορετικό πράγμα ένα αρνί από ένα μανιτάρι, μια ντομάτα, ακόμα κι από μια σαρδέλα. Γιατί; Η σαρδέλα δεν έχει κεντρικό νευρικό σύστημα; Έχεις δει σαρδελίτσα να σπαρταράει από ασφυξία όσο είναι στη στεριά μέχρι να ξεψυχήσει;
toyo73 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 3/4/2018 στις 10:59 ΜΜ, webparts είπε Βγαινοντας λιγο εκτος θεματος,τι εχεις να πεις για αυτους που πινουν τον καφε τους με φυτικη κρεμα επειδη "νυστευουν" ; edit Βλεποντας τις τελευταιες 2 σελιδες μαλλον δεν ειμαι και τοσο εκτος θεματος Εγω διαφωνω.Διοτι η βασικη φιλοσοφια της νηστειας ειναι η στερηση της γευστικης απολαυσης απο καποιες τροφες.Που να φανταζοντουσαν οι πατερες το 300μ.χ οτι θα υπηρχε μεχρι και γιαουρτι απο σογια με υφη και γευση πραγματικου, οπως και αλλα υποκαταστατα(ποιος ξερει με τι ενυσχυτικα γευσης και χημικα).Με την ξυλινη εννοια του ορου νηστευουν.Βρισκουν παραθυρακια.Ομως δεν νηστευουν πραγματικα.Διοτι προσπαθουν να βρουν υποκαταστατα και να μην στερηθουν. Επεξ/σία 4 Απριλίου 2018 από toyo73 3
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Πρόσφατα έφαγα μαγειρίτσα με μανιτάρια.Μπορώ να πω ότι μου άρεσε περισσότερο από τη κλασική εκδοχή με τα συκωτάκια. Επεξ/σία 4 Απριλίου 2018 από Επισκέπτης
Moderators Malthador Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Moderators Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Στις 3/4/2018 στις 9:34 ΜΜ, toyo73 είπε H εννοια τις νηστειας, ειναι κατα πρωτο λογο η εγκρατια και η στερηση απο ευγεστες τροφες και η αποχη απο τροφες με αιμα, για να κοινωνισουμε το αιμα του Κυριου.Επισης, με αποχη οτιδηποτε εχει να κανει με ηδονες σωματος και ψυχης, αλλα και παθη αυτης.( κακολογια-κατακριση-γαστριμαργια κ.α).Κατα δευτερο η υπακουη στην εκκλησια και η καταργηση του θελω και του εγω μας. Τωρα, τα παλια χρονια οταν οι πατερες καθοριζαν τις νηστειες κατα τις οικουμενικες συννοδους 700μ.χ υπηρχε μονο το ελαιολαδο, που ηταν και το μονο που χαριζε ευγεστη γευση στο φαγητα εκεινης της εποχης μιας μεσης φτωχης οικογενειας.Γιαυτο εγινε το αλαδωτο.Δοκιμαστε να φατε φακες νεροβραστες.Σαλατα χωρις λαδι(ραδικκια-ντοματα η οτι αλλο λαχανικο)Απλως δεν τρωγονται.Οι ελιες ειναι καρπος και τρωγονται σαν καρπος και το λαδι μπαινει σε ολα τα φαγητα και προσδιδει γευση.Αυτο θελανε να στερησουν οι πατερες.Εννοειται οτι με το λαδι εννοουμε ολους τους τυπους λαδιων και τα φυτικα βουτυρα.Γιατι εαν τηγανισουμε πατατες με ηλιελαιο αντι για ελαιολαδο, η καποια αλλα τεχνασματα( που δεν ειναι της παρουσης) που κανουν καποιοι που νηστευουν, η μαλλον νομιζουν.Τοτε κοροιδευουμε των Θεο και τον εαυτο μας.Μαλλον μονο το εαυτο μας, γιατι ο Θεος δεν κοροιδευται.Ξερει ακριβως την προοριση τι καρδιας μας. Επέκταση Γιατί πρέπει να απέχουμε από τις ηδονές του σώματος και της ψυχής; Τι γράφει το manual μέσα;
zio10 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Στις 4/4/2018 στις 6:01 ΠΜ, Malthador είπε Γιατί; Η σαρδέλα δεν έχει κεντρικό νευρικό σύστημα; Έχεις δει σαρδελίτσα να σπαρταράει από ασφυξία όσο είναι στη στεριά μέχρι να ξεψυχήσει; Δεν είμαι σίγουρος για τα ψάρια και τα θαλασσινά, αν και έχουν άλλες διαφορές. Από το μανιτάρι και τη ντομάτα είναι διαφορετικό πάντως
Vassilis_24 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Στις 4/4/2018 στις 4:16 ΠΜ, Adanos είπε Δεν σταματάνε την κατανάλωση γιατί θεωρούν ότι κάνει κακό στην υγεία τους. Μην λέτε ότι σας κατέβει. Ναι, υπάρχουν και αυτοί, αλλά οι περισσότεροι θεωρώ πως το κάνουν γιατί δεν θέλουν να εκμεταλλεύονται τα ζώα. Ουσιαστικά δεν θέλουν να επενδύουν στις μεγαλοβιομηχανίες που γίνεται της κακομοίρας μέσα. Ούτε εγώ θέλω. Τα περιορίζω αυτά και προσπαθώ να μην αγοράζω π.χ. αυγά από κλουβιά (το αναγράφει πάνω στο αυγό με κωδικό). Γάλα ούτε καν. Το μόνο που είναι δύσκολο να αντικαταστήσεις επαρκώς είναι το τυρί. Εν ολίγοις δεν είναι απαραίτητα θέμα υγείας και συνωμοσίας ο veganισμός. Είναι θέμα ηθικής κυρίως. Επέκταση Kάνεις λάθος λοιπόν. Και για να μην πω εμπειρίες από γνωστούς μου, γι'αυτό παρέθεσα τη συγκεκριμένη ταινία, η οποία είναι από τις πολύ καλές γενικά και είναι γυρισμένη από vegans και δεν αναφέρεται παρά ελάχιστα έως καθόλου στο ηθικό κομμάτι, παρά μόνο στο θέμα υγείας. Γιατί, τι σχέση έχει η ηθική με το να μην τρως το μέλι που κάνουν οι μέλισσες; Αυτό κάνουν στη ζωή τους, περιφέρονται από λουλούδι σε λουλούδι και κάνουν μέλι. Οι κότες επίσης, κάνουν αυγουλάκια. Δεν κάνεις κακό σε κάποιο ζώο, τρώγοντας αυτά που παράγει. Συμφωνώ με αυτό που λες για τ'αυγά κλωβοστοιχίας, το οποίο έχει να κάνει και με το πώς ζουν οι κότες, αλλά και με το τι θα φας τελικά εσύ, όμως τότε μιλάμε γι'άλλο πράγμα, είναι διαφορετικό να μιλάς για τις συνθήκες ώστε να φας κάτι και διαφορετικό να το απορρίπτεις όπως και να'χει. Για τις μεγαλοβιομηχανίες που λες, είναι σαν το αστείο με τις πολυεθνικές. γιατί δε νομίζω να σταματούν ν'αγοράζουν από πολυεθνικές, όπου εκεί βασανίζονται εργαζόμενοι, ακόμα και παιδιά, συνήθως στις Ανατολικές χώρες, ώστε να βγει κάποιο προϊόν. Για να μην πω και για το βασανισμό στα ζώα, είτε για κάποια προϊόντα ομορφιάς, είτε για δερμάτινα παπούτσια, τσάντες κοκ. Ξέρω vegan φίλες μου, που το ακολουθούν μόνο στη διατροφή τους, η ηθική έχει όρια; Γι'αυτό λέω, όλα με μέτρο και με ανοιχτό μυαλό. Είναι πολύ καλό να θες να κάνεις τη διαφορά και να προσπαθείς για να μην υποφέρουν ούτε άνθρωποι ούτε ζώα, αλλά δεν πρέπει κανείς να φτάνει στην υπερβολή γιατί τότε πετυχαίνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που επιθυμεί...
orck Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Ποιοι ειναι αυτοι οι πατερες; Πατερες πιανου; Μελη σε τεχνολογικο φορουμ απο τα Λιντλ
webparts Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 4/4/2018 στις 6:54 ΠΜ, toyo73 είπε Εγω διαφωνω.Διοτι η βασικη φιλοσοφια της νηστειας ειναι η στερηση της γευστικης απολαυσης απο καποιες τροφες.Που να φανταζοντουσαν οι πατερες το 300μ.χ οτι θα υπηρχε μεχρι και γιαουρτι απο σογια με υφη και γευση πραγματικου, οπως και αλλα υποκαταστατα(ποιος ξερει με τι ενυσχυτικα γευσης και χημικα).Με την ξυλινη εννοια του ορου νηστευουν.Βρισκουν παραθυρακια.Ομως δεν νηστευουν πραγματικα.Διοτι προσπαθουν να βρουν υποκαταστατα και να μην στερηθουν. Η νηστεια ειναι θυσια,οχι να ψαχνεις να βρεις τροπους να απολαυσεις οτι απολαμβανες χωρις να μετρησει φαουλ στη νηστεια. Αυτο που κανουν οι πιο πολλοι "χριστιανοι" ειναι απο μονο του λαθος. Ακουσα προχθες μια χριστιαναρα που ενω νηστευε επινε φρεντο εσπ σκετο με γαλα ( αλλο παραδοξο αυτο αλλα οκ ) και αφου μας αραδιασε μερικες μπουρδες στο μαγαζι και ειδε οτι υπηρχαν χαμογελακια στα προσωπα μας πεταει το θεικο :Ασχοληθειτε και λιγο με τη θρησκεια ρε παιδια ! Βαζω εγω κατι δυνατα γελια γτ νομιζα οτι εκανε πλακα.Οταν την ειδα να με κοιταζει της λεω: Δεν εκανες πλακα ε; Και σηκωθηκα και εφυγα για να μην νιωσει χειροτερα Επεξ/σία 4 Απριλίου 2018 από webparts
Προτεινόμενες αναρτήσεις