TheDevilMayCare Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Ευχαριστω, τετοιο φτιαχνω μονος μου, οταν αμυγδαλοτσακιζω! [να βρισκαμε καπως-καπου (?) και κομματι φθηνοτερα αμυγδαλα...]
Adanos Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Στις 21/3/2018 στις 6:34 ΠΜ, TheDevilMayCare είπε Ευχαριστω, τετοιο φτιαχνω μονος μου, οταν αμυγδαλοτσακιζω! [να βρισκαμε καπως-καπου (?) και κομματι φθηνοτερα αμυγδαλα...] Αυτό! Αν υπήρχε κάποιο "κονέ" για φθηνά αμύγδαλα θα ήταν ιδανικό. Η διαδικασία να φτιάξεις ρόφημα αμυγδάλου είναι απλή.
Vapir Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 20/3/2018 στις 9:53 ΜΜ, 3DJIN είπε ιατρος πατερας και οποιος νομιζει οτι θα παρει απο τα οσπρια οτι εχει το κρεας ειναι απλα γελασμενος χαμενος στο ιντερνετ και στις παπατζες που διαβαζει την ίδια άποψη έχουν και οι καθηγητές μου που ειναι διατροφολόγοι με ιδιωτικά γραφεία που δουλεύουν κ σε νοσοκομεία κ έχουν στην ευθύνη τους όλους τους ασθενείς , vegetarians/vegans χωρίς συμπληρώματα έχουν ελλείψεις. Τώρα αμα δεν ξέρουν κ αυτοί που ειναι η δουλειά τους τι να σου πω ,δεν έχει νόημα να προσπαθήσεις να πείσεις κάποιον , ιδικά όταν δεν κερδίζεις κάτι απο αυτό. Εκεί αφήνεις τον άλλο να κάνει αυτό που νομίζει/διάβασε στο internet και μετά απο χ-ψ χρόνια αποκτάς έξτρα πελάτη Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2018 από Vapir 1
margaritagr Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Στις 20/3/2018 στις 4:23 ΜΜ, splanis είπε Όπως ο κάθε άνθρωπος έτσι και μεις οι vegan/vegetarian έχουμε τις ίδιες πιθανότητες να εμφανίσουμε κάποιο πρόβλημα υγείας, πχ έλλειψη Βιτάμινων, χαμηλό σίδηρο κλπ κλπ, μάλιστα οι περισσότερες έρευνες άμα δεις οι χορτοφάγοι έχουν υψηλότερο προσδόκιμο ζωής. Το θέμα είναι να γίνεται σωστή και ισορροπημένη διατροφή δηλαδή αρκετά συχνά όσπρια μέσα στην βδομάδα και καλοί συνδυασμοί πχ φακές - ρύζι - βιταμίνη C, για καλύτερη απορρόφηση της πρωτεΐνης και του σιδήρου. Ναι ωραια ολη η θεωρια μονο που σχεδον ολος ο σιδηρος που περιεχουν οι φακες παει στη λεκανη, με ή χωρις C. Δεν υπαρχει καμια συγκριση σιδηρου ζωικης και μη ζωικης προελευσης. Οπως επισης δεν υπαρχει συγκριση ποιοτητας πρωτεινων ζωικης & φυτικης προελευσης. Κατα τ αλλα , τ αποτελεσματα αυτης της διατροφης σ εναν οργανισμο θα φανουν μετα απο πολλα χρονια κι οχι σε εναν νεο που κανει χορτοφαγικη διατροφη 3-4 έτη πχ. 3 1
ribo7 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν είμαι vegan/vegeterian κλπ αλλά έχετε να προτείνετε καμία συνταγή για tofu?? Επίσης, με τώσα όσπρια δεν έχετε θέμα με το έντερο? Να υποθέσω τρώτε και αρκετό ψωμί? Που γενικά δεν είναι καλό. Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2018 από ribo7
splanis Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 21/3/2018 στις 9:22 ΠΜ, margaritagr είπε Ναι ωραια ολη η θεωρια μονο που σχεδον ολος ο σιδηρος που περιεχουν οι φακες παει στη λεκανη, με ή χωρις C. Δεν υπαρχει καμια συγκριση σιδηρου ζωικης και μη ζωικης προελευσης. Οπως επισης δεν υπαρχει συγκριση ποιοτητας πρωτεινων ζωικης & φυτικης προελευσης. Κατα τ αλλα , τ αποτελεσματα αυτης της διατροφης σ εναν οργανισμο θα φανουν μετα απο πολλα χρονια κι οχι σε εναν νεο που κανει χορτοφαγικη διατροφη 3-4 έτη πχ. Επέκταση Εσύ πάλι είσαι διατροφολόγος η σε μπλογκ τα διάβασες αυτά; τι ακριβώς εννοείς δεν υπάρχει σύγκριση στην ποιότητα της ζωικής πρωτεΐνης με την φοιτητική; Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2018 από splanis
lek88 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Στις 21/3/2018 στις 11:57 ΠΜ, Ison_ είπε Είπε όχι αντιπαράθεση στο αρχικό post... Δύσκολα δεν θα γίνει αντιπαράθεση σε τέτοιο θέμα. Το Vegan vs κρεατοφαγοι υπήρχε από την αρχή. Δεν βλεπω τον λόγο όμως.... Ο καθένας τρώει ο,τι του αρέσει! Τι μας ενοχλούν;; Βλέπω κατά καιρούς βιντεάκια στο youtube που γίνεται σφαγή μεταξύ των δύο πλευρών. Ότι αν είσαι vegan (η κρεατοφαγος) είσαι άξιος λιθοβολισμου ξέρω γω....
splanis Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Ναι πολυ απλά δεν ήθελα αντιπαραθέσεις για να μπορούμε να συζητάμε για συνταγές, μαγαζία, απορίες από άτομα που θέλουν να γίνουν χορτοφάγοι, ή που νηστεύουν κλπ κλπ. Πάντα θα υπάρχει κράξιμο και σφαγή από μεριά μας εννοείται(αλλά όχι σ αυτό το τόπικ) γιατί τα δισεκατομμύρια ζώα που σφάζονται κάθε χρόνο δεν έχουν φωνή πολύ απλά. Οι κρεατοφάγοι γιατί να κράξουν; Στις 21/3/2018 στις 4:46 ΠΜ, TheDevilMayCare είπε Καμια εναλλακτικη γευσης, αντι για γαλα στον καφε(!), εχουμε για προταση? Με τονισμο στο "φθηνη"! Για παραδειγμα σε ετοιματζιδικο παιρνω: https://terraepane.com/wp-content/uploads/2017/09/Sheet_TerraepaneRiceNatural.pdf Βεβαια, το φθηνοτερο, ειναι να συνηθισω τον...καφε σκετο! προσπάθησε απλά να μην βάζεις γάλα, εγώ ποτέ δεν έβαζα πόσο μάλλον αν πρέπει να πληρώσω 3 ευρώ τον καφέ στο πλαστικό btw όσοι ψάχνετε φυτικό γάλα, το alpro σόγιας σοκολάτας είναι μούρλια Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2018 από splanis 1
lek88 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Στις 21/3/2018 στις 12:11 ΜΜ, splanis είπε Ναι πολυ απλά δεν ήθελα αντιπαραθέσεις για να μπορούμε να συζητάμε για συνταγές, μαγαζία, απορίες από άτομα που θέλουν να γίνουν χορτοφάγοι, ή που νηστεύουν κλπ κλπ. Πάντα θα υπάρχει κράξιμο και σφαγή από μεριά μας εννοείται(αλλά όχι σ αυτό το τόπικ) γιατί τα δισεκατομμύρια ζώα που σφάζονται κάθε χρόνο δεν έχουν φωνή πολύ απλά. Οι κρεατοφάγοι γιατί να κράξουν; Συμφωνώ απόλυτα.
Adanos Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Στις 21/3/2018 στις 10:44 ΠΜ, ribo7 είπε Δεν είμαι vegan/vegeterian κλπ αλλά έχετε να προτείνετε καμία συνταγή για tofu?? Επίσης, με τώσα όσπρια δεν έχετε θέμα με το έντερο? Να υποθέσω τρώτε και αρκετό ψωμί? Που γενικά δεν είναι καλό. Όσες φορές έχω κάνει τοφου (2 φορές δηλαδή ) δεν μου βγήκε καλό. Θέλει κόλπα με μπαχαρικά και σάλτσες. Όταν βρεις κάτι πες μου και εμένα. Το έντερο είναι ένα θέμα. Όταν ξεκινάς την χορτοφαγία θα δεις ότι το έντερο έχει "ορέξεις", αλλά μετά από ένα διάστημα στρώνει. Τα όσπρια κάποιους τους πειράζουν, άλλους λίγο άλλους πολύ. Ψωμί από ου και ως που; Τρώω λίγο αλλά δεν είναι κανόνας. Είναι και αυτό ανάλογα στον άνθρωπο.
TheDevilMayCare Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Στις 21/3/2018 στις 12:11 ΜΜ, splanis είπε προσπάθησε απλά να μην βάζεις γάλα, εγώ ποτέ δεν έβαζα πόσο μάλλον αν πρέπει να πληρώσω 3 ευρώ τον καφέ στο πλαστικό btw όσοι ψάχνετε φυτικό γάλα, το alpro σόγιας σοκολάτας είναι μούρλια Δεν βαζω γαλα -το εχω κοψει Απλα στον καφε [&φραπε(!)] το εχω συνηθισει και τσεκαρω πιθανους αντικαταστατες του + γιατι δεν βγαινω με τα αμυγδαλα Τhanx για την προταση, μα με τα σογια της σογιας δε θελω καταρχην να μπλεξω
mclein Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 για 1.5 χρονο μπηκα στη φαση vegetarian/vegan - ακροβατουσα μεταξυ αυτων των δυο σεναριων. ειναι αρκετα δυσκολο για καποιον που 25 χρονια εχει μαθει να τρωει τα παντα ! νιωθεις την ελειψη σε καποιες στιγμες. επισης, η τοτε συντροφος ειχε θεματα με καποιες βιταμινες & οι διατροφολογοι που ειχαμε παει ειχαν συστησει συμπληρωματα. εγω δεν ειχα ποτε θεμα με τις εξαιτασεις αλλα ειμαι και βοδι τα εστιατορια στην ελλαδα δεν ηταν πολλά αλλα ηταν πολυ καλα. επισης ειχε τεραστια ποικιλια που δυσκολα καποιος εχει χρονο να φτιαξει μονος του. σε καταστηματα που ειχαν διαθεσιμα προϊοντα για την κατηγορια, θα ελεγα το κοστος δεν ηταν φυσιολογικο αλλα μαλλον τσιμπημενο. καλη φαση αμα εισαι φοιτητης ή εισοδηματιας, αν εργαζεσαι 10ωρο++ δυσκολα βγαινει το σεναριο.
TheDevilMayCare Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 mclein πραγματι, το πληρωνεις παραπανω: αν προσπαθησεις να αγοραζεις βιολογικα = no money way και βεβαιως εαν θελεις να κρατησεις στο προγραμμα επισης ψαρια και προσθεσεις ξηρους καρπους! Τα 2 τελευταια ανεβαζουν το λογαριασμο, ενω ο χρονος δεν διαφερει αν ηδη μαγειρευεις! Ισως ειναι και πιο λιγος μαλιστα [ειδικα σε περιπτωσεις π.χ. οπου βραδινο μπορει να ειναι σαλατα, φρουτα, κλπ]
splanis Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Εγώ φοιτητής είμαι ρε παιδιά αλλά μια χαρά βγαίνει και δεν αγοράζω βιολογικα, που εκεί ανεβαίνει το κόστος. Το κρέας 3 χρόνια τώρα δεν μ έχει λείψει ποτέ, πέρασα απ την φάση vegan για αρκετό καιρό αλλά επειδή δούλευα συνέχεια, δεν προλαβαίνα να μαγειρεψω και δεν έβρισκα αρκετό vegan φαγητό απ έξω, έχασα κιλά και έτσι το ξαναγύρισα στο vegetarian. Το τυρί και τα αυγά είναι το δύσκολοτερο για μένα να κοπούν. Επίσης με την χορτοφαγια εκτίμησα φαγητά που δεν έτρωγα ποτέ (όσπρια, λαδερά, μπρόκολο, κουνουπίδι κλπ) Μπορεις να φτιάξεις άπειρα φαγητά με κεμπάπ η κιμά σόγιας, εγώ τρώω συνέχεια παστίτσιο, στιφάδο και διάφορα φαγητά και είναι μιαμ (μου τα στέλνουν κατεψυγμένα γιατί όπως είπαμε, φοιτητής Υ.Γ αυτή η σαλάτα του πετρε με το κινοα που ποσταρατε φάνηκε τόσο γαματο αλλά βαριέμαι τόσο το πολύωρο μαγείρεμα ρε γαμωτο (πάνω από 15 λεπτα) Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2018 από splanis
Προτεινόμενες αναρτήσεις