Προς το περιεχόμενο

Vegetarians-Vegans

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, 3DJIN είπε

θελει extra βιταμινες αλλιως δε βγαίνει 

Το λες απ την εμπειρία σου ή έτσι σου κατέβηκε απ το κεφάλι; 

Το συμπλήρωμα που πιθανόν να χρειαστεί ένας vegan είναι η Β12

• Απαντ. 224
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Σε περιοδους νηστειας τρωω αρκετα ταχινι που μου αρεσει πολυ και εχει σιδηρο.Η καλύτερη ομως διατροφική πηγή σιδήρου στη φύση, είναι τα τρόφιμα ζωϊκής προέλευσης .Σε αυτες τις τροφες υπαρχει ο αιμικος σιδηρος, που απορροφαται αμεσα και ευκολα.Αντιθετα στις τροφες μη ζωικης προελευσης, υπαρχει ο μη-αιμικος σιδηρος, που απορροφαται πιο δυσκολα και πρεπει να περασει αρκετα σταδια  για να αξιοποηθει απο τα κυτταρα.Τωρα ελλειψη σιδηρου μπορουν να εμφανισουν και οι 2 διατροφικες ομαδες.

• Thanks 1
Δημοσ.

H συγκεκριμενη τα σπάει. Τώρα τελευταία βάζω και φαγόπυρο. Επίσης για να μην στερούμαστε και τον γύρο. Για πρωϊνό προτείνω smoothies σε αναλογία 45% λαχανικά (πχ καρότο-σπανάκι-πατζάρι), 45% φρούτα (πχ μπανανα-μήλο-ακτινίδιο) 10% ξηρούς καρπούς (πχ λιναροσπορο-σπόροι chia - κασσιους) συμπληρώνεις είτε με χυμό πορτοκάλι είτε με φυτικό γάλα και enjoy. Μαγαζιά για προμήθειες όλα τα βιολογικά τύπου. Υπάρχει και το Bamboo Vegan στα εξάρχεια. Έχω κάτσει και στο λαιμ μπιστρο. Αρκετά συμπαθητικό - σχετικά ακριβό δε.

• Like 1
Δημοσ.

Το smoothie γαματο ακούγεται αλλά ποιος κάθεται να το φτιάξει πρωί πρωί :lol:

1 ώρα πριν, li@m είπε

H συγκεκριμενη τα σπάει. Τώρα τελευταία βάζω και φαγόπυρο. Επίσης για να μην στερούμαστε και τον γύρο. Για πρωϊνό προτείνω smoothies σε αναλογία 45% λαχανικά (πχ καρότο-σπανάκι-πατζάρι), 45% φρούτα (πχ μπανανα-μήλο-ακτινίδιο) 10% ξηρούς καρπούς (πχ λιναροσπορο-σπόροι chia - κασσιους) συμπληρώνεις είτε με χυμό πορτοκάλι είτε με φυτικό γάλα και enjoy. Μαγαζιά για προμήθειες όλα τα βιολογικά τύπου. Υπάρχει και το Bamboo Vegan στα εξάρχεια. Έχω κάτσει και στο λαιμ μπιστρο. Αρκετά συμπαθητικό - σχετικά ακριβό δε.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, splanis είπε

Χαχαχα. Συνήθειο είναι. Σκέψου τη διατροφική του αξία ;)

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, splanis είπε

μπορείς να κόψεις λαχανικά/φρούτα στις ποσότητες με αντιοξειδωτικό μαχαίρι απ τη νύχτα και να τα έχεις σε ένα ταπερ στην συντήρηση , οπότε το πρωί απλά τα πετάς στο multi κ γυρνάς το διακόπτη , μερικά δευτερόλεπτα δουλειά. 

• Like 1
Δημοσ.

Στα παιδιά που είναι βίγκαν, έχετε τίποτα ωραίες συνταγές για γλυκό?? Λόγο νηστείας έχω τους ίδιους περιορισμούς και μπορώ να πω πιο πολύ από το κρέας μου έχουν λείψει τα γλυκά:P 

Δύσκολα  να βρείς κάτι νόστιμο χωρίς αυγά η σοκολατούλα γάλακτος!

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, plotolp είπε

Στα παιδιά που είναι βίγκαν, έχετε τίποτα ωραίες συνταγές για γλυκό?? Λόγο νηστείας έχω τους ίδιους περιορισμούς και μπορώ να πω πιο πολύ από το κρέας μου έχουν λείψει τα γλυκά:P 

Δύσκολα  να βρείς κάτι νόστιμο χωρίς αυγά η σοκολατούλα γάλακτος!

δεν είμαι αλλα με ένα googlάρισμα "νηστίσιμα γλυκά"

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, splanis είπε

Το λες απ την εμπειρία σου ή έτσι σου κατέβηκε απ το κεφάλι; 

Το συμπλήρωμα που πιθανόν να χρειαστεί ένας vegan είναι η Β12

ιατρος πατερας και οποιος νομιζει οτι θα παρει απο τα οσπρια οτι εχει το κρεας ειναι απλα γελασμενος χαμενος στο ιντερνετ και στις παπατζες που διαβαζει

Επεξ/σία από 3DJIN
  • Like 2
Δημοσ.

Καμια εναλλακτικη γευσης, αντι για γαλα στον καφε(!),
εχουμε για προταση? Με τονισμο στο "φθηνη"! ^_^
Για παραδειγμα σε ετοιματζιδικο παιρνω:
https://terraepane.com/wp-content/uploads/2017/09/Sheet_TerraepaneRiceNatural.pdf
Βεβαια, το φθηνοτερο, ειναι να συνηθισω τον...καφε σκετο! :lol:

Δημοσ.
13 ώρες πριν, lek88 είπε

Ερώτηση άσχετης! Εσείς οι αποκλειστικά χορτοφάγοι δεν εμφανίζετε κάποιο πρόβλημα υγείας κατά την διάρκεια αυτών των διατροφικών συνηθειων; παίρνετε επιπλέον κάποιο συμπλήρωμα διατροφής σε κάψουλα πχ? 

Δεν είμαι ούτε vegan ούτε τίποτα.... Μου αρέσουν πολύ όμως μερικά δικά σας τρόφιμα! Δηλαδή η "φέτα" σογιας, ο κιμάς σογιας, το κεμπάπ σογιας κτλ!! Αν μαγειρεύουν σωστά δεν καταλαβαίνεις διαφορά. Αυτά τα είχα δοκιμάσει πριν ένα χρόνο που ήθελα να νηστεψω και παίρνω ακόμα μια στο τόσο 

Αν δεν τρως ισορροπημένα ακόμα και ο κρεατοφάγος παρουσιάζει πρόβλημα υγείας. Είναι καθαρά θέμα διατροφής. Απλά οι χορτοφάγοι πρέπει να τρώνε περισσότερες ποσότητες για να καλύψουν κάποιες βιταμίνες. Η μόνη βιταμίνη που θέλει προσοχή κυρίως απ' τους χορτοφάγους είναι η Β12. Υπάρχουν πολλά συμπληρώματα και τροφές που περιέχουν την Β12. Και έλλειψη έχουν και κρεατοφάγοι. Γενικά η Β12 είναι μια πονεμένη ιστορία.

7 ώρες πριν, 3DJIN είπε

ιατρος πατερας και οποιος νομιζει οτι θα παρει απο τα οσπρια οτι εχει το κρεας ειναι απλα γελασμενος χαμενος στο ιντερνετ και στις παπατζες που διαβαζει

Τι γιατρός να ρωτήσω; Έχει σημασία. Ο ΩΡΛ π.χ. δεν μπορεί να ξέρει περί διατροφής όσο ένας διατροφολόγος. Γενικά οι γιατροί λένε ότι μαθαίνουν στις σχολές. Και πολύ καλά κάνουν. Το θέμα είναι τι διδάσκουν αυτές οι σχολές και που προσανατολίζονται.

• Like 3
Δημοσ.

Εκει τι διδασκο(υ)ν(ται) σχετικα?
Ως γνωστον, περιπου...τιποτα! :mrgreen:

^^ Το παραπανω ειναι μια αντικειμενικη παρατηρηση, οχι μια <<κατηγορια>>
:shifty:
(αν και δεν θεωρω 'τυχαιο' οτι παραμενουν εκτος περιγραμματος σπουδων)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, TheDevilMayCare είπε

Καμια εναλλακτικη γευσης, αντι για γαλα στον καφε(!),
εχουμε για προταση? Με τονισμο στο "φθηνη"! ^_^
Για παραδειγμα σε ετοιματζιδικο παιρνω:
https://terraepane.com/wp-content/uploads/2017/09/Sheet_TerraepaneRiceNatural.pdf
Βεβαια, το φθηνοτερο, ειναι να συνηθισω τον...καφε σκετο! :lol:

Δεν το λες και πολύ φτηνό αλλά τα σπάει είτε στο καφέ είτε και σκέτο, πίνω 2-3 κουτιά την εβδομάδα καμία φορά παίζει και προσφορά στα 2.20 από τα 2.90 που έχει.

am.jpg.642a7872847e4bf746b734023ae8f5a6.jpg

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...