Προς το περιεχόμενο

Vegetarians-Vegans

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 hours ago, Malthador said:

Θλιβερό. Αν θες να κάνεις τις επιλογές σου ως ενήλικας για να μην νιώθεις ότι στηρίζεις τη βιομηχανία του κρέατος είναι απόλυτο δικαίωμα σου. Το σπλάχνο σου δεν φταίει σε κάτι αν εσύ είσαι κολλημένος όμως. Δεν έχεις δικαίωμα να το κακοποιείς με αυτό τον τρόπο. 

Για μενα εκτός από φυλάκιση θα έπρεπε να επιβάλλεται και στείρωση σε τέτοιες περιπτώσεις γονέων για να μην ξαναβάλουν βρέφη σε κίνδυνο. 

Θα εμενες εκπληκτος αν μαθαινες ποσοι ειναι ετσι.. μιλαω παντα για την χωρα μας. Και μεχρι στιγμης, δεν εχει υπαρξει καμια διωξη για αυτη την παρανοια.

15 hours ago, Vapir said:

θυμήθηκα ένα youtuber vegan που προσπάθησε να κάνει το σκύλο του vegan ταΐζοντας το "vegan dog food" και αρρώστησε , παραλίγο να ψοφήσει και μετά άρχισε να τον ταΐζει ωμό κιμά για να έρθει στα ίσια του. Δεν ξέρω βέβαια αν έζησε η ψόφησε γιατι δεν τον παρακολουθούσα συχνά. Καταλαβαίνω την επιλογή κάποιου να ειναι vegan , αλλα το να το επιβάλει αλλού και να προκαλεί αρρώστια/θάνατο θα έπρεπε να διώκεται ποινικά, ειναι κακοποίηση . 

VeganGains. Εκπληκτικος τυπος. Πηρε τον σκυλο και παραλιγο να τον σκοτωσει με τις μπουρδες και ασπαζεται, και αφου εζησε το δυσμοιρο το σκυλι απο την ανωμαλια του, το πεταξε στην μανα του και πηρε ενα αλλο που ειναι συμβατο με τις διατροφικες λοξες του.
Καλα το οτι προωθει τωρα τον φυσικο τροπο ζωης, ενω βαραει ενεσεις κοβαλαμινης, μιας και δεν την αποροφουσε σωστα απο τα βιομηχανικα προιοντα που αγοραζε. Εκπληκτικος.
Το ζητημα με τις θρησκευτικες πεποιθησεις των βηγκανων, δεν ειναι ουτε η και καλα ηθικη που προσπαθουν να επινοησουν, ουτε και η παραφιλολογια που θεωρουν δεδομενη.
Το σοβαρο προβλημα τους, ειναι πως θεωρουν πως ολος ο πλανητης θα πρεπει να ειναι φυτοφαγος, και προσπαθουν να το επιβαλουν. Αν διαβασεις "ερευνες" τους πανω στο οτι η κρεατοφαγια και η παμφαγια ειναι επινοημενες απο τις βιομηχανιες κρεατος, και πως στη πραγματικοτητα ολοι οι οργανισμοι ειναι εν δυναμη φυτοφαγοι.... καπου χανεσε.
Το καλο τουλαχιστον, ειναι πως αρκετοι ακολουθουν τις πολυτιμες συμβουλες του VeganGains, και υοθετουν την αγγειεκτομη.

@trickius δες τις σελιδες και τις πηγες που παραθεσα και πες μου αν σε καλυπτουν η οχι.

Επεξ/σία από Getta Robo
  • Like 5
  • Απαντ. 224
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators
Δημοσ.
18 minutes ago, trickius said:

Malthador και εσύ που θεωρείς θλιβερό κάποιον που δεν ταίζει τα παιδιά του κρέας bullying κάνεις. Δικαιωμά του είναι. Ένα άλλο point of view. ΓΙατί αντικειμενικά δεν υπάρχουν αναλύσεις οτι κάνει κάποιος λάθος με αυτό το τρόπο. Αναρωτήθηκες αν η σωστή vegan διατροφή δημιουργεί πρόβλημα στα μικρά παιδιά ή το άκουσες που το είπε κάποιος άλλος (ή κάποιο link με 2 ανιστόρητους γονείς που νομίζαν οτι ήταν vegans); Ξέρω μικρά παιδιά που μεγαλώνουν κανονικότατα και με vegan διατροφή. Κάνε ένα search στο google για vegeterian παιδικούς σταθμούς στην Ευρώπη.. θα εκπλαγείς.

1) Η άποψη δεν συνιστά bullying. Bullying είναι η χρήση φυσικής ή λεκτικής βίας προς επιβολή εξουσίας. 

2) Φυσικά και ΔΕΝ είναι δικαίωμα του να κάνει ότι θέλει στα παιδιά του. Δεν θα το αναλύσω περαιτέρω. 

3) Αντικειμενικά υπάρχουν γιατροί και διατροφολόγοι που μπορούν να κατευθύνουν οποιονδήποτε έχει άγνοια στο πως πρέπει να τραφεί το παιδί του. 

4) Πολύ πιθανόν να υπάρχει vegan διατροφή που να μην σκοτώνει τα βρέφη, δεν διαφωνώ, είναι ένα θέμα που δεν το γνωρίζω. Είναι προφανές ότι οι γονείς του link ΔΕΝ ακολούθησαν τέτοια διατροφή στα παιδιά τους. Σε αυτούς πάει το σχόλιο περί στείρωσης, όχι σε όλους τους vegan γονείς. 

5 minutes ago, Shadows said:

Eιναι θλιβερος,οπως θα ηταν θλιβερος αν τα ταιζε τα παιδια του μονο φαστ φουντ,πατατακια και γλυκα.

Οποισδηποτε γονιος πρεπει να ακολουθει διατροφη που του συνιστα ενας πτυχιουχος παιδιατρος και οχι αυτη που νομιζει οτι ο ιδιος ειναι σωστη.

Μην γινεστε εμμονικοι με το φαι,ειτε τρωτε κρεας,ειτε πρασιναδα.

Συμφωνώ σε όλα όσα έγραψες. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μου κάνει εντύπωση που βρίσκω άτομα να νηστεύουν στο αυτοδιαχειριζόμενο Insomnia. Tι εκφυλιές είναι αυτές;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα ηθελα  να ηξερα, εαν θα μπορουσε να συνυπαρξη ζευγαρι(παντρεμενοι η μη) με διαφορετικες διατροφικες συνηθειες.Οχι απλες.Εμενα μου αρεσουν οι φακες, εσενα τα φασολια.Αλλα η γυναικα χορτοφαγος και ο ανδρας να τρωει και κρεας.Νομιζω παρα πολυ δυσκολο, ειδικα εαν κρινω απο τις ακραιες  συμπεριφορες και αντιληψεις των χορτοφαγων.Αντε τωρα να πρεπει η γυναικα να μαγειρεψει μπριζολες με πατατες στο φουρνο και να μυριζει συνεχεια το ψησιμο.Η να πρεπει να παει  στον χασαπη και να να βλεπει να τεμαχιζει το αρνακι.Να κοβει το κεφαλι να βγαζει τα εντοσθια.Μππρρρ.Φρικη.Αντε, εαν γνωριστικανε απο την αρχη με τις συνηθειες τους παει στο καλο.Βρισκουν-εαν βρισκεται- την formula.Τι γινεται ομως εαν καποιος αλλαζει στην πορεια;Πως μπορουν να συν-τρωγουν σαν ζευγαρι στο τραπεζι και ο ενας να τρωει τα ζουμερα μπριζολιδια και ο αλλος να βοσκαει;

Επεξ/σία από toyo73
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, toyo73 είπε

Θα ηθελα  να ηξερα, εαν θα μπορουσε να συνυπαρξη ζευγαρι(παντρεμενοι η μη) με διαφορετικες διατροφικες συνηθειες.Οχι απλες.Εμενα μου αρεσουν οι φακες, εσενα τα φασολια.Αλλα η γυναικα χορτοφαγος και ο ανδρας να τρωει και κρεας.Νομιζω παρα πολυ δυσκολο, ειδικα εαν κρινω απο τις ακραιες  συμπεριφορες και αντιληψεις των χορτοφαγων.Αντε τωρα να πρεπει η γυναικα να μαγειρεψει μπριζολες με πατατες στο φουρνο και να μυριζει συνεχεια το ψησιμο.Η να πρεπει να παει  στον χασαπη και να να βλεπει να τεμαχιζει το αρνακι.Να κοβει το κεφαλι να βγαζει τα εντοσθια.Μππρρρ.Φρικη.Αντε, εαν γνωριστικανε απο την αρχη με τις συνηθειες τους παει στο καλο.Βρισκουν-εαν βρισκεται- την formula.Τι γινεται ομως εαν καποιος αλλαζει στην πορεια;Πως μπορουν να συν-τρωγουν σαν ζευγαρι στο τραπεζι και ο ενας να τρωει τα ζουμερα μπριζολιδια και ο αλλος να βοσκαει;

Ο άντρας κάνει μόκο και τρώει το φαΐ της γυναίκας του μασαμπουκώνοντας κρυφά πιτόγυρα έξω -> Ο άντρας γίνεται τόφαλος -> Η γυναίκα τα φτιάχνει με vegan γυμναστή -> χωρίζουν και πληρώνει διατροφή για χρόνια

Ηθικό δίδαγμα: Οι vegans κλείνουν σπίτια και καταστρέφουν οικογένειες.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, christakos07 είπε

Υπάρχει vegan γυμναστής?

Εννοει καποιον χαλια απο αυτους που δηλωνουν γυμναστες,δινουν παρων στο γυμναστηριο αλλα βοηθανε μονο γκομενακια.

1 ώρα πριν, toyo73 είπε

εαν κρινω απο τις ακραιες  συμπεριφορες και αντιληψεις των χορτοφαγων

Αυτο και μονο επρεπε να σου λεει οτι δε θα στεριωσει τετοιος γαμος.

Μη σου πω ουτε καν one night stand.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, trickius είπε

Περίμενα πως κάποια στιγμή θα κατέληγε κάπως έτσι αυτό το thread. Bullying ανέκαθεν κάναν οι κρεατοφάγοι στους vegeterians/vegans. Τα βλέπω καθημερινά στην προσωπική μου ζωή. Έχω επιλέξει με όσα άτομα συζητώ και δεν αντιλαμβάνονται σαν επιχείρημα πως τρώγοντας κρέας ουσιαστικά σκοτώνεις να το γυρνάω στο θέμα υγείας οτι το κρέας δεν κάνει καλό. Αυτό το αντιλαμβάνονται τουλάχιστον οι περισσότεροι, οπότε προπαγανδίζω έμμεσα υπέρ του vegeterianism. Δεν θα κάτσω να βάλω εγώ μυαλό στον ξεροκέφαλο Έλληνα :)

Τετσνικαλ σπικινγκ, ειμαστε πανφαγοι. Για αυτο πριν αρχισεις να βαζεις μυαλα σε αλλους, βαλε πρωτα σε εσένα. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, webparts είπε

Εννοει καποιον χαλια απο αυτους που δηλωνουν γυμναστες,δινουν παρων στο γυμναστηριο αλλα βοηθανε μονο γκομενακια.

Αυτο και μονο επρεπε να σου λεει οτι δε θα στεριωσει τετοιος γαμος.

Μη σου πω ουτε καν one night stand.

Αλλα εαν στην πορεια, μετα απο καποια χρονια γαμου στραβωνει καποιος και τερμα το κρεας στο σπιτι. Τι γινεται; Φανταζομαι μαρτυριο για το αλλo μισο.

Επεξ/σία από toyo73
Δημοσ.
8 ώρες πριν, webparts είπε

vegan γυμναστές είπε όχι vagina.

Δημοσ.

@trickius επειδή δε σε βλέπω να μπορέσεις να απαντήσεις, καθότι δεν υπάρχει η απάντηση που ψάχνεις, σου παραθέτω εγώ μερικά επιστημονικά δεδομένα για να διαβάσεις.

https://www.karger.com/Article/Abstract/57644

Effect of Vegetarian Diet on Homocysteine Levels

Results: tHcy was significantly higher in vegetarian subjects than in controls (23.9 ± 21.3 vs. 11.6 ± 4.9 µmol/l, p < 0.001). The prevalence of hyperhomocysteinemia was higher in vegetarians than in controls (53.3 vs. 10.3%, p < 0.001). Serum vitamin B12 levels were lower in vegetarians than in control subjects (171.2 ± 73.6 vs. 265.0 ± 52.2 pmol/l, p < 0.01; normal range 220–740 pmol/l). In vegetarian subjects, significant inverse correlations were found between tHcy and serum vitamin B12 levels (r = –0.776, p < 0.001) and between tHcy and serum folate levels (r = –0.340, p < 0.05). Positive correlations were found between tHcy and mean red cell volume (r = 0.44, p < 0.01) and between tHcy and fat-free mass (r = 0.36, p < 0.05). Conclusion: Vegetarian subjects presented significantly higher tHcy levels, higher prevalence of hyperhomocysteinemia, and lower serum vitamin B12 levels than controls.

http://pediatrics.aappublications.org/content/107/4/e46.short

Severe Nutritional Deficiencies in Toddlers Resulting From Health Food Milk Alternatives

Nutritional rickets remained a major pediatric health scourge in the United States until the late 1920s, when vitamin D fortification of commercially prepared milk was introduced. Milk remains the main source of exogenous vitamin D for toddlers. It is prudent to ensure that any beverage given to a toddler in place of milk is fortified with vitamin D. These nutritional diseases, which are associated with considerable morbidity and possible mortality, are entirely preventable. A dietary history and, when necessary, dietary counseling remains an essential component of health maintenance visits. The health food beverages used by these families stated on the container that they were not intended for use as infant formulas. We contend that beverages not containing appropriate quantities of protein, vitamins, and minerals for toddlers, which could be reasonably perceived as milk alternatives by the public, should carry a warning label as to their inappropriateness for this age group.

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0022347605818979

Long-term neurologic consequences of nutritional vitamin B12 deficiency in infants

A review of the clinical findings in six infants with nutritional vitamin B12 deficiency seen during the last 10 years was undertaken and an attempt made to obtain long-term neurologic follow-up. There was a consistent clinical pattern in vitamin B12-deficient infants; irritability, anorexia, and failure to thrive were associated with marked developmental regression and poor brain growth. Two of the four patients who qualified for long-term review had a poor intellectual outcome. Although early response to treatment is satisfying, the long-term consequences of nutritional vitamin B12 deficiency in infants emphasize the need for prevention of early recognition of this syndrome.

https://academic.oup.com/ajcn/article-abstract/34/6/1042/4693215

The iron and zinc status of long-term vegetarian women

Iron and zinc status of 56 Seventh-Day Adventist Canadian women (mean age 52.9 ±15.3 yr) following vegetarian diets for 19 ± 17 yr were investigated. Energy, protein, iron, available iron, zinc, and total dietary fiber intakes were calculated from 3-day dietary records. Hemoglobin, serum iron, total iron binding capacity, serum and hair zinc concentrations were also determined. Plant products provided 92 and 77% of the total dietary iron and zinc intakes, respectively. Calculated mean daily intakes (± SD) for energy, protein, iron, zinc, and total dietary fiber were 1630 ± 354 kcal, 58 ± 14 g, 12.5 ± 3.0 mg, 9.2 ± 2.5 mg, and 30.9 ± 11.0 g, respectively. Mean hemoglobin (13.1 ± 1.0 g/dl), calculated serum transferrin saturation (37.5 ± 12.9%), mean serum zinc (99 ± 24 µg/dl), and hair zinc concentrations (187 ± 44 ppm) were all within the normal range. The iron and zinc status of these long-term Seventh-Day Adventist vegetarian women appeared adequate despite their low intake of readily absorbed iron and zinc from flesh foods and their high intake of total dietary fiber and phytate.

Για να μην παρεξηγηθώ, δε με ενδιαφέρει τι τρώει ο άλλος, είναι δικαίωμά του.

Με ενοχλεί να μου γίνεται προσηλυτισμός κι επίσης να διατείνετε ότι είναι υγιεινή διατροφή. Υγειής vegan/vegeterian υπάρχει μόνο με χαπάκια και αν φυσικά επιλέγει να τρώει βιολογικές τροφές, γιατί αν τρώει τις κοινές που είναι τίγκα στα καρκινογόνα φυτοφάρμακα, τότε μόνο υγιεινή διατροφή δεν είναι.

Όσο για το "σκοτώνω ζωάκια",  έχω να πω δύο πράγματα.

1. Όλη η φύση βασίζεται σε τροφικές αλυσίδες, με ζώα που σκοτώνουν το ένα το άλλο για να επιβιώσουν. Όταν η επιβίωση βασίζεται στο θάνατο του άλλου, τότε είναι διαφορετική η προσέγγιση. Κι εγώ μαζί με όλους που θέλουν καλύτερες συνθήκες για την εκτροφή των ζώων, για αυτό κι αγοράζω κρέας από συγκεκριμένες φάρμες κι όχι βιομηχανοποιημένο (μένω εξωτερικό και μπορώ να το κάνω), αλλά αυτό είναι διαφορετικό από το να πας στα άκρα.

2. Αν κάποιος μου λέει ότι δεν του αρέσει το κρέας, δε μπορώ να εκφέρω γνώμη. Αν όμως μου λέτε, ότι το κάνετε για να μη σκοτώνουν ζώα, γιατί αυτό επιβάλει η μόδα, τότε θα παραδεχθώ τον πρώτο που δε θα σκοτώσει κατσαρίδα, κουνούπι, μύγα, ψείρα, τσιμπούρι, αράχνη, ποντίκι, κλπ. Γιατί κι αυτά ζώα είναι, άσχετα αν δεν είναι όσο γλυκούλια είναι τα αρνάκια, τα μοσχαράκια, κλπ. κι έτσι δε νιώθετε μια σύνδεση.

υγ. @Shadows οι παιδίατροι δεν είναι κατάλληλοι να προτείνουν τη διατροφή ενός παιδιού. Χρειάζεται βρεφικός διατροφολόγος. Δυστυχώς η πρακτική αυτή είναι συνηθισμένη και πολλά παιδιά τρέφονται ακατάλληλα επειδή οι περισσότεροι παιδίατροι προωθούν συμφέρονται εταιριών. Αν θέλει κάποιος γονέας να ασχοληθεί με τη διατροφή του παιδιού του, μπορεί να βρει τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και να τις ακολουθήσει.

• Thanks 3
Δημοσ.

Ο άνθρωπος εξελίχθηκε ώς παμφαγο ζωο, στην αρχή δε, παρασιτούσε γύρω από τα ξεγυμνωμένα κουφάρια θηραμάτων μεγαλύτερων σαρκοβόρων. Στην σαρκοφαγία μάλλον οφείλεται και η εξελιξη του ανθρώπινου εγκεφάλου - γενικά οι καθαρά φυτοφάγοι οργανισμοί (μηρυκαστικά) δε φημίζονται για την ευφυία τους...

Για τη σωστή σημερινή διατροφή του ανθρώπου τώρα, εγώ, ως ...πτυχιούχος γιουτουμπολόγος, θα συνιστούσα στις μαμάδες να θηλάζουν τα μωράκια τους μέχρι το 1 έτος (υπάρχουν φυλές στην Αφρική που ο απογαλακτισμός γίνεται στα 2-3 χρόνια!), γιατί δεν υπάρχει τίποτα ισάξιο του μητρικού γάλακτος. Θα μου πει κάποια, μα εγω δε θελω τα βυζγιά μ' να γίνουν χάλια, εχω καριέρα, εχω δουλεια να πάω, μου κοπηκε το γαλα, δεν ειχα γαλα κτλ οποτε τα γαλατα του εμποριου ειναι αναπόφευκτα. Δυστυχώς, σε αυτού του είδους τις διατροφικες συνηθειες φορτώνουν πολλοί τα εκζεματα, τις αλλεργιες κι ενα σωρο παραξενες αρρωστιες που μαστιζουν σημερα πληθυσμούς που ουτε τις ειχαν ακουστα μεχρι χτες. Οπότε, μάλλον δε γινεται να εχεις γυναικα -τουμπανο και μωράκι 100% ενταξει με αγελαδινά γάλατα σκόνες. Ανθρωπάκι μεγαλώνετε, όχι μοσχαράκι - άλλες οι αναγκες του καθενός.

Το παιδακι καλο θα ειναι να εχει μια φυσική διατροφη από όλα, αλλά τα κρεατικά σε πολύ λίγες ποσοτητες (το καθε ...Πάσχα και Χριστούγεννα, δεν ειναι τυχαίο). Ζαχαρη δε και χαζα λιπαρά (φαστ φουντ, σοκολατοειδη) έως καθόλου. 

Μετα την ολοκληρωση της αναπτυξης του ανθρώπου στην εφηβεια, κάποιος μπορεί να επιλέξει μια βεγκαν διατροφή, το οποιο και συνιστω για το υπολοιπο της ζωής του, με κάποιες παρασπονδίες κρεοφαγίας (λέγε με Τσικνοπέμπτη). Ο λογος ειναι οτι η βιομηχανια κρεατος και γαλακτοκομικων μπουκωνει τα ερμα τα ζωντανα με ορμονες και αντιβιοτικά, τα οποια τα τρωει στη συνεχεια ο καταναλωτης. Όποιος επίσης νομίζει ότι τρώει τυρί με 2-4 ευρω το κιλό από το γνωστο σαβουρομάγαζο κι όχι βιομηχανικό γρασσο, περασμένο ένα χέρι ωχρα, γιατί ειμαστε και καλλιτεχνες εκει στην κεντρικη Ευρωπη, γελιέται.

Καλή Ανάσταση!

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...