Προς το περιεχόμενο

Έλεγχος σε ΚΤΕΟ

JoooJ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικότερα ο Diskimpex έχει ένα θέμα με τη σύνταξη, μόνο αυτός καταλαβαίνει (μάλλον) τι θέλει να πει.

Δεν ξέρω αν είναι θέμα δυσλεξίας ή αν βαριέται να εκφράσει αναλυτικότερα τη σκέψη του.

Επεξ/σία από phanispal
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αλλάζω μπουζί/πλατίνες (ναι, πλατίνες :)) κάθε 7000 χλμ.

Λάδια (μη συνθετικά) κάθε 5000 χλμ

Λάστιχα κάθε 3 χρόνια.

Και πολλά άλλα που δεν έχει νόημα να αναφέρω.

Και όταν βέβαια πάω συνεργείο, την βγάζω εκεί. Παρέα με το όχημα και το μάστορα (και άρα βλέπω τι μπαίνει και ΑΝ μπαίνει).

Τί μας λεν όλα τα παραπάνω; Περίεργος, ψυχαναγκαστικός, σπαστικός, ίσως σπάταλος αλλά σε καμιά περίπτωση κάποιος που αμελεί το όχημά του.

Παρ' όλα αυτά, όταν πέρασα τελευταία φορά ΚΤΕΟ (καλοκαίρι του 2016), με αλλαγή αμορτισέρ (του κουτιού) και ψαλιδιών 20 μέρες νωρίτερα μου έβγαλαν "διαφορά στην απόδοση των αποσβεστήρων (αμορτισέρ) οπισθίου άξονα".

Για μένα τα σενάρια ερμηνείας είναι:

Όργανο ελέγχου ακαλιμπράριστο/προβληματικό

ή

Λόγω ηλικίας οχήματος (κάποιες...10ετίας) θεωρούν απίθανο που δεν βρήκαν κάτι και γι' αυτό "έπρεπε" να σημειώσουν έστω και μία δευτερεύουσα παρατήρηση (δύσκολα ελεγχόμενη) για να δείξουν ότι έκαναν τη δουλειά τους (α, και μία 2η παρατήρηση για χαμηλή ένταση φώτων τη στιγμή που είχαν τοποθετηθεί πρόσφατα νέες λάμπες philips και βέβαια είχαν ρυθμιστεί σωστά).

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πέρασα χτες. Μου λέει "καλό είναι" και μου έδειχνε τις ημερομηνίες επανελέγχου. Τι να δείξει, αφού δεν είχαν σημειώσει καν κάποια Δ.Ε... :P

Παρολ' αυτά μου φαίνεται πολύ τραβηγμένο να σημειώνουν κάτι απλά για να σημειώσουν. 

Επεξ/σία από GeorgeMan

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, haris_216 είπε

Παρ' όλα αυτά, όταν πέρασα τελευταία φορά ΚΤΕΟ (καλοκαίρι του 2016), με αλλαγή αμορτισέρ (του κουτιού) και ψαλιδιών 20 μέρες νωρίτερα μου έβγαλαν "διαφορά στην απόδοση των αποσβεστήρων (αμορτισέρ) οπισθίου άξονα".

ή

Λόγω ηλικίας οχήματος (κάποιες...10ετίας) θεωρούν απίθανο που δεν βρήκαν κάτι και γι' αυτό "έπρεπε" να σημειώσουν έστω και μία δευτερεύουσα παρατήρηση (δύσκολα ελεγχόμενη) για να δείξουν ότι έκαναν τη δουλειά τους

Έχε υπόψη σου ότι αν τα ελαστικά έχουν διαφορά στις πιέσεις των (πχ στο ένα 26 psi και στο άλλο 32 , διαφορά η οποία δε διακρίνεται με το μάτι) το αμορτισερόμετρο βγάζει διαφορά.

Χωρίς να υποστηρίζω    ότι αποκλείεται να συμβαίνει και κάτι από αυτά που λες. Βέβαια είναι πολλές και διαφορετικές πλέον οι εταιρείες που διενεργούν ελέγχους ΚΤΕΟ και εξαρτάται και σε ποιον υπάλληλο θα πέσεις και τι ώρα θα το δεί . Ωστόσο οι έλεγχοι που γίνονται από μηχανήματα (αμορτισερόμετρο - φρενόμετρο- συγκλισιόμετρο κλπ ) , αυτά βγάζουν και τυπώνουν τις μετρήσεις και οι οποίες κρατούνται άμεσα στο αρχείο και  ο υπάλληλος απλά σου αναφέρει την όποια διαφορά έχει τυχόν προκύψει.

Να φανταστείς στο δικό μου αυτοκίνητο μου έβγαλε πολύ πεσμένα τα αμορτισέρ και με συμβούλευσε ο υπάλληλος να τα αλλάξω άμεσα, έλα όμως που το αυτοκίνητο έχει  υδροπνευματική ηλεκτρονικά ελεγχόμενη  ανάρτηση .Πήρα το χαρτί που μου έδωσε , ζήτησα να δω τον προϊστάμενο αρχιμηχανικό ,του έδειξα το χαρτί και το αυτοκίνητό μου , χαμογέλασε  και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για δύο χρόνια μετά, και την ώρα που έφευγα εξηγούσε στον υπάλληλο τι και πως ...

Επεξ/σία από nik0laus
  • Like 1

15 ώρες πριν, haris_216 είπε

Αλλάζω μπουζί/πλατίνες (ναι, πλατίνες :)) κάθε 7000 χλμ.

Λάδια (μη συνθετικά) κάθε 5000 χλμ

Λάστιχα κάθε 3 χρόνια.

Και πολλά άλλα που δεν έχει νόημα να αναφέρω.

Και όταν βέβαια πάω συνεργείο, την βγάζω εκεί. Παρέα με το όχημα και το μάστορα (και άρα βλέπω τι μπαίνει και ΑΝ μπαίνει).

Τί μας λεν όλα τα παραπάνω; Περίεργος, ψυχαναγκαστικός, σπαστικός, ίσως σπάταλος αλλά σε καμιά περίπτωση κάποιος που αμελεί το όχημά του.

ή

Λόγω ηλικίας οχήματος (κάποιες...10ετίας) θεωρούν απίθανο που δεν βρήκαν κάτι και γι' αυτό "έπρεπε" να σημειώσουν έστω και μία δευτερεύουσα παρατήρηση (δύσκολα ελεγχόμενη) για να δείξουν ότι έκαναν τη δουλειά τους (α, και μία 2η παρατήρηση για χαμηλή ένταση φώτων τη στιγμή που είχαν τοποθετηθεί πρόσφατα νέες λάμπες philips και βέβαια είχαν ρυθμιστεί σωστά).

Μου κίνησες την περιέργεια τώρα, μα εν έτη 2018 πλατίνες?????

Όσο για τα αμορτισέρ σου, είναι εξαιρετικά σπάνιο 2 αμορτισέρ να έχουν ακριβώς την ίδια σκληρότητα, πόσο μάλλον να προσφέρουν την ίδια απόσβεση μια και αυτή εξαρτάται και από άλλους παράγοντες(βάρος, ελαστικά κτλ). Πόση ακριβώς διαφορά σου έβγαλε?

Εγώ πάντως στα σενάρια ερμηνείας θα πρόσθετα και το ότι μπορεί πράγματι τα αμορτισέρ να είχαν διαφορά, και θα αφαιρούσα το "απλά το έγραψαν για να δείξουν ότι βρήκαν κάτι". 'Οπως ειπώθηκε παραπάνω, το ίδιο το αμορτισερόμετρο εκτυπώνει στο δελτίο ελέγχου τα ευρήματα, εκτός και αν πήγες σε κανένα δημόσιο κτεο(δεν ξέρω καν αν υπάρχουν ακόμα αυτά) με απαρχαιωμένα μηχανήματα που ο χειριστής βλέπει τα νούμερα στο όργανο και τα σημειώνει με το χέρι.

Όσο για την ένταση των φώτων δεν παίζει μεγάλο ρόλο αν είναι παλιές ή καινούργιες οι λάμπες, το σημαντικότερο είναι τα ίδια τα φανάρια, η κατάσταση που βρίσκονται οι καθρέπτες και τα κρύσταλλα ή πλαστικά τους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/3/2018 στις 1:39 ΠΜ, Joshua21 είπε

Μου κίνησες την περιέργεια τώρα, μα εν έτη 2018 πλατίνες?????

Όσο για τα αμορτισέρ σου, είναι εξαιρετικά σπάνιο 2 αμορτισέρ να έχουν ακριβώς την ίδια σκληρότητα, πόσο μάλλον να προσφέρουν την ίδια απόσβεση μια και αυτή εξαρτάται και από άλλους παράγοντες(βάρος, ελαστικά κτλ). Πόση ακριβώς διαφορά σου έβγαλε?

Εγώ πάντως στα σενάρια ερμηνείας θα πρόσθετα και το ότι μπορεί πράγματι τα αμορτισέρ να είχαν διαφορά, και θα αφαιρούσα το "απλά το έγραψαν για να δείξουν ότι βρήκαν κάτι". 'Οπως ειπώθηκε παραπάνω, το ίδιο το αμορτισερόμετρο εκτυπώνει στο δελτίο ελέγχου τα ευρήματα, εκτός και αν πήγες σε κανένα δημόσιο κτεο(δεν ξέρω καν αν υπάρχουν ακόμα αυτά) με απαρχαιωμένα μηχανήματα που ο χειριστής βλέπει τα νούμερα στο όργανο και τα σημειώνει με το χέρι.

Όσο για την ένταση των φώτων δεν παίζει μεγάλο ρόλο αν είναι παλιές ή καινούργιες οι λάμπες, το σημαντικότερο είναι τα ίδια τα φανάρια, η κατάσταση που βρίσκονται οι καθρέπτες και τα κρύσταλλα ή πλαστικά τους.

Δεν ανέφερε κάποιο νούμερο (επί τοις εκατό ή κάποια άλλη μέτρηση) γι' αυτή τη διαφορά (ένας από τους λόγους για τους οποίους σκέφτηκα την "μπακάλικη" σημείωση).

Τώρα, αναφορικά με τα φανάρια που λες (κρύσταλλα, κλπ) στα πλαίσια της "παράνοιας" που περιέγραψα παραπάνω ότι έχω, έχουν αλλαχτεί σχετικά πρόσφατα με καινούρια.

Τώρα αν καινούργια αμορτισέρ και φανάρια καταλήγουν να βγάζουν δευτερεύουσες ελλείψεις, είναι κάπως περιέργο. Τουλάχιστον για μένα

(οκ να δεχτώ ότι τα αμορτισέρ, αν και καινούργια, είχαν θέμα εκ κατασκευής. Έπεσα και σττην περίπτωση που και τα φανάρια παρουσίασαν κάτι αντίστοιχο; Πόσο γκαντέμης είμαι πια; Μάλλον πρέπει να αρχίσει να κοιτάω ψηλά μη μου πέσει κάνα...πιάνο στο κεφάλι, όπως στα cartoon :P)

Επεξ/σία από haris_216

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εφόσον δεν σε κόβουν στο ΚΤΕΟ, οι παρατηρήσεις που γράφουν είναι τυπικές.

Εμένα μου είχε πει ο μηχανικός του ΚΤΕΟ "σαν καινούργιο είναι το αυτοκίνητο" και κλασικά έγραψαν κάτι αποκλίσεις οι οποίες είναι μέσα στα φυσιολογικά όρια και οι οποίες δεν χρειάζονται καν διόρθωση.

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, haris_216 είπε

Δεν ανέφερε κάποιο νούμερο (επί τοις εκατό ή κάποια άλλη μέτρηση) γι' αυτή τη διαφορά (ένας από τους λόγους για τους οποίους σκέφτηκα την "μπακάλικη" σημείωση).

Στο δελτίο ελέγχου δεν είχε την μέτρηση;

Γενικότερα δεν καταλαβαίνω τις θεωρίες συνωμοσίας για τα ΚΤΕΟ, αν το αμάξι δεν έχει τίποτα (βάσει των μετρήσεων των μηχανημάτων τους), δεν θα γράψουν κάτι "γιατί κάτι πρέπει να γράψουν". Ούτε έχω παρατηρήσει να αντιμετωπίζουν διαφορετικά τα αμάξια λόγω ηλικίας κτλ.

Το μόνο που ισχύει είναι ότι τα αμορτισερόμετρα βγάζουν αμφιλεγόμενα αποτελέσματα, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι αν εμφανίζεται απόκλιση στο ίδιο μηχάνημα, παρά τα απόλυτα νούμερα που μπορεί να διαφέρουν αν γίνουν μετρήσεις από διαφορετικά μηχανήματα.

Επεξ/σία από Zaknafein

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Στο δελτίο ελέγχου δεν είχε την μέτρηση;

Γενικότερα δεν καταλαβαίνω τις θεωρίες συνωμοσίας για τα ΚΤΕΟ, αν το αμάξι δεν έχει τίποτα (βάσει των μετρήσεων των μηχανημάτων τους), δεν θα γράψουν κάτι "γιατί κάτι πρέπει να γράψουν". Ούτε έχω παρατηρήσει να αντιμετωπίζουν διαφορετικά τα αμάξια λόγω ηλικίας κτλ.

Το μόνο που ισχύει είναι ότι τα αμορτισερόμετρα βγάζουν αμφιλεγόμενα αποτελέσματα, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι αν εμφανίζεται απόκλιση στο ίδιο μηχάνημα, παρά τα απόλυτα νούμερα που μπορεί να διαφέρουν αν γίνουν μετρήσεις από διαφορετικά μηχανήματα.

Καλά, μην τρελαίνεσαι. Κανείς δεν μίλησε για θεωρίες συνωμοσίας.

Απλά σαφώς και προβληματίζει όταν σε αυτοκίνητο "μάλλον" (το βάζω σε εισαγωγικά για να μη νομίζεις ότι αυτοθαυμάζομαι) προσεγμένο και με συγκεκριμένο τμήμα του να έχει αντικατασταθεί πριν από 3 βδομάδες, να βγάζουν έστω και δευτερεύουσες  "ελλείψεις" στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Τώρα για να έχει νόημα να χρησιμοποιήσεις σαν επιχείρημα το υπογραμμισμένο καταλαβαίνεις ότι θα πρέπει να έχεις μεγαλύτερη επαφή με τα ΚΤΕΟ από το "περνάω το αμάξι κάθε 2 χρόνια και ταυτόχρονα μίλησα και με ένα συνάδελφο που κάνει το ίδιο", ε; :)

Επεξ/σία από haris_216

Το 2ο το είπα γενικότερα και σκόπιμα με υπερβολή, γιατί πιο πίσω είχαν γραφτεί άλλα. Όσο για το υπογραμμισμένο, είναι παρατήρηση από 4-5 αμάξια με μεγάλη διαφορά ηλικίας μεταξύ τους που τα περνάω ΚΤΕΟ τα τελευταία χρόνια και τα αποτελέσματα ελέγχου, αλλά και την κουβέντα που κάνω μετά τον έλεγχο με αυτόν που τα παραδίδει. Δεν έχω παρατηρήσει συσχέτιση μεταξύ ελλείψεων και ηλικίας, αλλά μόνο μεταξύ ελλείψεων και κατάστασης του αυτοκινήτου... το αναμενόμενο δηλαδή.

Αυτό που σε ρώτησα δεν το απάντησες πάντως. :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Το 2ο το είπα γενικότερα και σκόπιμα με υπερβολή, γιατί πιο πίσω είχαν γραφτεί άλλα. Όσο για το υπογραμμισμένο, είναι παρατήρηση από 4-5 αμάξια με μεγάλη διαφορά ηλικίας μεταξύ τους που τα περνάω ΚΤΕΟ τα τελευταία χρόνια και τα αποτελέσματα ελέγχου, αλλά και την κουβέντα που κάνω μετά τον έλεγχο με αυτόν που τα παραδίδει. Δεν έχω παρατηρήσει συσχέτιση μεταξύ ελλείψεων και ηλικίας, αλλά μόνο μεταξύ ελλείψεων και κατάστασης του αυτοκινήτου... το αναμενόμενο δηλαδή.

Αν εννοείς για τις μετρήσεις, δεν απάντησα γιατί εδώ που είμαι τώρα δεν έχω τα χαρτιά να τα τσεκάρω. Την περιγραφή όμως την θυμάμαι αυτολεξεί γιατί μου είχε κάνει εντύπωση όταν το είδα.

Αφού σου είναι τόσο σημαντικό θα το τσεκάρω και θα ενημερώσω, αν και προσωπικά δεν βλέπω το λόγο αφού αν αναγράφει κάτι σαν παρατήρηση, προφανώς και θα έχουν διαφορά τα νούμερα. Κι έτσι κι αλλιώς η ύπαρξη αυτής της διαφοράς (αριθμητική ή περιγραφική δεν μου αλλάζει κάτι) είναι που με προβληματίζει εξαρχής.

Επεξ/σία από haris_216

1 ώρα πριν, Zaknafein είπε

Λοιπόν, επειδή δεν είμαι από τους ανθρώπους που αφήνουν αναπάντητα (όταν κάποιος ρωτάει κάτι) φρόντισα να πάρω τα νουμεράκια που ψάχνεις και τα οποία είναι:

65% (αριστερά), 54% (δεξιά), 16,92% (διαφορά).

Και όλα τα παραπάνω, όπως είπα, με αντικατάσταση αμορτισέρ, ψαλιδιών προ 20ημέρου.

Τι λες λοιπόν τώρα;

• Thanks 1

8 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Λοιπόν, επειδή δεν είμαι από τους ανθρώπους που αφήνουν αναπάντητα (όταν κάποιος ρωτάει κάτι) φρόντισα να πάρω τα νουμεράκια που ψάχνεις και τα οποία είναι:

65% (αριστερά), 54% (δεξιά), 16,92% (διαφορά).

Και όλα τα παραπάνω, όπως είπα, με αντικατάσταση αμορτισέρ, ψαλιδιών προ 20ημέρου.

Τι λες λοιπόν τώρα;

Αυτά είναι τα νούμερα που το δελτίο ΔΕΝ ανέφερε? :)

1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Αυτά είναι τα νούμερα που το δελτίο ΔΕΝ ανέφερε? :)

Οκ ρε παιδιά, σταυρώστε με. Είδα τις περιγραφικές παρατηρήσεις και μου ξέφυγαν τα νούμερα (ίσως να "θόλωσε" και το μάτι μου εκεί).

Αλλάζει κάτι στην κεντρική ιδέα που είναι ότι αυτές οι επισημάνσεις έγιναν σε σύστημα αλλαγμένο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...